Şimdi Ara

OKUMA KİTABI ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • varmı şöyle ben bunu okudum veya bunları okudum,yorumum gelişti tavsiye ederim diyebilceğiniz? (paragraf sorularını anlama daha iyi yapma amaçlı sordum)

• up
  • dan brown un kitaplarını tavsiye ederm.. dehşet bi öyküleme ve betimleme ustası.. anlama gücünü geliştireceğinden eminim. da vinci şifresi ihanet noktası sembol... bu kitapları edin. veya e kitap olarak indirip oku bence. kolay gelsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan2144

dan brown un kitaplarını tavsiye ederm.. dehşet bi öyküleme ve betimleme ustası.. anlama gücünü geliştireceğinden eminim. da vinci şifresi ihanet noktası sembol... bu kitapları edin. veya e kitap olarak indirip oku bence. kolay gelsn

tesekkur ederim :)
  • paragraf icin kitap okumak su saatten sonra zaman kaybi olur paragraf soru bankasi daha yararli olur bence.
    eger kitap okuyayim diyosan illa kafka-donusum albert camus-yabanci tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sophie'nin Dünyasını al. Hem okuma, hem felsefe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yıldız Tozu

Sophie'nin Dünyasını al. Hem okuma, hem felsefe.

Katılıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Kitap önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kitap okumayı paragraf sorularını daha rahat çözme amaçlı bir çalışma olarak görmen bence çok yanlış.Ayrıca bu vakitten sonra sadece vakit kaybı olur ona harcayacağın zaman yerine paragraf soruları çöz faydalı olur.
    kitap okumak bir hobidir içinden geldiği için okumak istediğin için okursun öbür türlü hikayeyi algılamaya çalışmadan sadece kelimeleri algılarsın.
  • Öncelikle seni aşırı sürükleyen ve hayran kalacağın kitapları okumak ile okuma macerasına başlayabilirsin. tavsiyem şiddetle AÇLIK OYUNLARI adlı kitaptır. bu kitabı kime okuttuysam 3 günde bitirdi fakat 2. kitabını alma sakın. Dan brownu önermişler evet harika kitaptır fakat başlangıç için önermem. yinede sen bilirsin. PAragrafına pekte çok faydası dokunmayacaktır ben bunu tecrübeledim onun yerine Sıradışı analiz yayınlarının 1000 çözümlü paragraf soru bankasını alıp hergün 2 test çözmeni öneririm kitap okumak sadece anlama oranını ve kısa süreli hafızanı geliştirip ufkunu açar soruların tümüne farklı bir bakış açısı geliştirir fakat paragrafın %50 si anlama ise %50 si tekniktir. bunu sakın unutma. hergün düzenli paragraf çözmenin yanında birde 50 sayfa kitap okursan fazlasıyla işini görecektir umarım faydalı olmuşumdur

• quote:

dan brown un kitaplarını tavsiye ederm.. dehşet bi öyküleme ve betimleme ustası.. anlama gücünü geliştireceğinden eminim. da vinci şifresi ihanet noktası sembol... bu kitapları edin. veya e kitap olarak indirip oku bence. kolay gelsn

Nolur bir konuda da Dan Brown, Stephen King, Agatha Christie önermeyin ya
  • Peyami Safa - Canan
    Sinan Akyüz - İncir Kuşları
    İncir Kuşları'nı şiddetle tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

jo_be kardesm sen daha iyi romanlar yaz seni önerelm...

• Kral Fidyesi - James Grippando baya sürükleyici bir hikayesi var .
  • quote:

quote:

quote:

bence burada jo_be nin belirtmek istediği kitap kültürünüzün sadece kalıplaşmış yazarlardan oluştuğu.Bakış açın o kadar dar ki bunu bile anlayamıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazdalga

quote:

quote:

quote:

bence burada jo_be nin belirtmek istediği kitap kültürünüzün sadece kalıplaşmış yazarlardan oluştuğu.Bakış açın o kadar dar ki bunu bile anlayamıyorsun.

• Ahmet Hamdi, Peyami Sefa, Yaşar Kemal, Tarık Buğra okuyarak başlayabilirsin.

Önceden alışkanlığın yoksa Yaşar Kemal'den İnce Memed ile başlayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozge..

varmı şöyle ben bunu okudum veya bunları okudum,yorumum gelişti tavsiye ederim diyebilceğiniz? (paragraf sorularını anlama daha iyi yapma amaçlı sordum)

Kitap okuman bu saatten sonra işine yaramaz. Yıllardır okuma bir senede yala yut kolay mı öyle?

Paragraf çözmekte fazla bir şey kazandırmaz sana. Dikkatini artırmaya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazdalga

quote:

quote:

quote:

ben de aynı şeyi senin hakkında düşünüyorm..sen okumaya bremen mızıkacılarından başlamalısn da neyse..bahsettiğimiz yazarlarn kitaplarındaki olay örgüsü betimlemeler ve ismini söylediğimde küfür zannedeceğin diğer anlatm teknik ve araçları herkesn kavrayabileceği cinsten değil.. o yüzden bakış açısını geliştirir. sana da tavsiyem sen de oku(bremen mızıkacılarından sonra). en azndan milleti eleştireceğine beynini geliştir. orda amacm jo_be ye takılmaktı ufaktan.. jo_be nin ne demek istediğini gayet iyi anladm. senn yırtk dondan fırlayan malum alet gibi fırlamana hiç mi hiç gerek yoktu... neyse konu kirlendi. konu sahibi k bakmasn. ama cevap vermeynce en zeki onlar sanıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan2144 -- 2 Ocak 2014; 21:24:04 >

• Kitap okuman sınav için işe yaramayabilir ancak üniversite ortamında bir ortamda emin ol kitap konusu açılıyor ve o ortamda hiç kitap okumayan, kitap kültürü sıfır biri olarak gözükmek istemezsin ayrıca bu film ve müzik içinde geçerli. Ha sadece kitap kültürsüz gözükmemek içinde kitap okunmamalı bence orası ayrı bir mevzu.

Benim başlangıç için önereceğim kitaplar; Fareler ve İnsanlar, Dava, Dönüşüm, Sefiller, Hayvan Çiftliği, 1984, Montaigne Denemeler, Yaşlı adam ve deniz, ütopya.

Bunlar haricinde fantastik severim diyorsan tabii ki Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi, ilk kitap Game of thrones ile başlayabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.