Şimdi Ara

Okulunu okumadan yazılım işiyle uğraşan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
10.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bütün ilanlarında mühendislik mezunu arıyorlar. haklılarda bu adamlar 4 yıl işin eğitimini alıyor. bense burada iktisat mezunu olarak 1 yılda javayı öğrenir java developer olarak iş bulurum diye kendimi avutuyorum. çabalamaya devam edeyim mi var mı böyle iş sahibi olan.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diplomasız Yazılımcıların Kariyer Yolculuğu: Alaylı Yazılımcılar İş Bulabilir Mi?

Yazılım endüstrisi, son yıllarda hızlı bir büyüme kaydetmiştir ve nitelikli yazılımcılara olan talep her geçen gün artmaktadır. Geleneksel olarak, yazılım geliştirme rolü, bilgisayar bilimi veya ilgili alanlarda üniversite diplomasına sahip kişilerle ilişkilendirilmiştir. Ancak son zamanlarda, diplomasız yazılımcıların da bu alanda başarılı kariyerler edindiklerine dair artan bir eğilim görülmektedir.

Diplomasız Yazılımcı Maaşları

Diplomasız yazılımcıların maaşları, becerilerine, deneyimlerine ve çalışma konumuna bağlı olarak değişebilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Bureau of Labor Statistics'e göre, tüm yazılım geliştiricilerin ortalama yıllık maaşı 110.140 dolardır. Bununla birlikte, diplomasız yazılımcılar genellikle üniversite mezunu meslektaşlarından biraz daha az kazanırlar.

Alaylı Yazılımcı İş İlanları

Artık birçok işveren, yazılım geliştirme becerilerine sahip diplomasız adaylara hitap eden "alaylı yazılımcı" pozisyonları yayınlamaktadır. Bu iş ilanları genellikle üniversite diplomasından ziyade ilgili deneyim ve becerilere odaklanır. Adayların, Java, Python veya C++ gibi popüler programlama dillerinde yetkin olmaları ve yazılım geliştirme yaşam döngüsü hakkında bilgi sahibi olmaları beklenebilir.

Alaylı Yazılımcı Nasıl İş Bulur

Eğer diplomasız bir yazılımcıysanız ve bu alanda bir iş bulmak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Beceri ve Deneyim Kazanın: Yazılım geliştirme becerilerinizi geliştirmek için çevrimiçi kurslar alın, kodlama ödevlerine katılın ve kişisel projeler üstlenin.
    • Portfolyo Oluşturun: İşverenlerin becerilerinizi değerlendirebilmeleri için başarılı yazılım projelerinizin bir portfolyosunu oluşturun.
    • Ağ Oluşturun: Teknoloji etkinliklerine katılın, LinkedIn'de diğer yazılımcılarla bağlantı kurun ve potansiyel işverenlerle iletişime geçin.
    • Sertifika Alın: Java Certified Developer veya Microsoft Certified Solutions Expert gibi sektör tarafından tanınan sertifikalar, diploması olmayan yazılımcılar için değerli olabilir.

Sonuç

Diplomasız yazılımcıların yazılım endüstrisinde başarılı kariyerler edinebilmeleri mümkündür. Becerilerini geliştirerek, deneyim kazanarak ve portfolyolarını sergileyerek diploması olmayan adaylar da alaylı yazılımcı iş ilanlarına başvurabilir ve bu alanda iş bulabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • IT alanında diploma / okul olayı birçok parametreye bağlı. Türkiye'de üni cok, mezun da cok. ancak iş yok, olanlar da asgari ücretle karşılaştırılabilir maaşlara sahip. O yüzden Türkiye'de 4 yıllık Bilg Müh diploman olsa dahi iş bulup bulamayacağın, bulsan da çalışacağın saat / yapacağın işe göre alacağın ücret asgari x 2 civarındadır ki bu mühendislik çalışanlarının maaşlarının son 10-20 yılda düşüş trendinin de kaçınılmaz bir sonucu: Türkiye'de son 10-20 yıldır mühendislerin maaşları asgarinin çarpanı olarak istikrarlı şekilde düşüyor, yani diploman olsa da o düşüşten nasibini alırsın. O yüzden Türkiye'den cok y.dışındaki iş ilanlarına bakmanı tavsiye ederim, şimdiden. Y.dışına bakamam, y.dilim yok, niteliklerim yetmez, y.dışında yaşam düşünemem, vs diyorsan durum çok zor. Bursa'da sokakta pilav arası tavuk satan ayda 5000TL gelir garantisi var! Sen hem beyin hem de beden çalışması (masada ekran başında 8saat durmak beden çalışmasının dik alasıdır) gerektiren programcılık, yazılım geliştirme yapacaksın, yaptığın işi teslim ettikten sonra da sorumluluğu, bakım işlemleri olacak, ve sokaktaki pilavcıdan daha az kazanacaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben varım mesela okulunu okumadım ama sonuçta bilgisayarla fazla haşır neşir olduğumdan dolayı bişeyler yapıyorum heves yani
    Bu arada çalıştığım sektör farklı yani yazılımla ilgili değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 7 Mayıs 2018; 17:16:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

IT alanında diploma / okul olayı birçok parametreye bağlı. Türkiye'de üni cok, mezun da cok. ancak iş yok, olanlar da asgari ücretle karşılaştırılabilir maaşlara sahip. O yüzden Türkiye'de 4 yıllık Bilg Müh diploman olsa dahi iş bulup bulamayacağın, bulsan da çalışacağın saat / yapacağın işe göre alacağın ücret asgari x 2 civarındadır ki bu mühendislik çalışanlarının maaşlarının son 10-20 yılda düşüş trendinin de kaçınılmaz bir sonucu: Türkiye'de son 10-20 yıldır mühendislerin maaşları asgarinin çarpanı olarak istikrarlı şekilde düşüyor, yani diploman olsa da o düşüşten nasibini alırsın. O yüzden Türkiye'den cok y.dışındaki iş ilanlarına bakmanı tavsiye ederim, şimdiden. Y.dışına bakamam, y.dilim yok, niteliklerim yetmez, y.dışında yaşam düşünemem, vs diyorsan durum çok zor. Bursa'da sokakta pilav arası tavuk satan ayda 5000TL gelir garantisi var! Sen hem beyin hem de beden çalışması (masada ekran başında 8saat durmak beden çalışmasının dik alasıdır) gerektiren programcılık, yazılım geliştirme yapacaksın, yaptığın işi teslim ettikten sonra da sorumluluğu, bakım işlemleri olacak, ve sokaktaki pilavcıdan daha az kazanacaksın.
    Bundan emin misin?

Yazılım şirketinde account manager olarak çalışıyorum. Ortalama mühendis maaşı 5000 lira bizde. Çağrı merkezi elemanı bile 2750 alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Bundan emin misin?

Yazılım şirketinde account manager olarak çalışıyorum. Ortalama mühendis maaşı 5000 lira bizde. Çağrı merkezi elemanı bile 2750 alıyor.

Alıntıları Göster
    Yazılım şirketi türk mü , yabancı mı ve gerçek yazılım şirketi mi örneğin Turkcell de kendisine yazılım şirketi diyor fakat yazılım şirketi temel faaliyet olarak yazılım üretiyor olmalı, Turkcell Internet & görüşme hizmeti üretiyor, dolayısıyla Tcell yazılım şirketi sayılmaz. Onun dışında haftalık mesai kaç gün ve kaç saat, 5gün 40 saat mi yoksa 6 gün 60-70 saat mi? Verilen ücrete göre çalışılan gün ve saat sayısı önemli. Ve kaç yazılım mühendisi çalışıyor? 5 mi 50 mi, 200 mü?

• quote:

Yazılım şirketi türk mü , yabancı mı ve gerçek yazılım şirketi mi örneğin Turkcell de kendisine yazılım şirketi diyor fakat yazılım şirketi temel faaliyet olarak yazılım üretiyor olmalı, Turkcell Internet & görüşme hizmeti üretiyor, dolayısıyla Tcell yazılım şirketi sayılmaz. Onun dışında haftalık mesai kaç gün ve kaç saat, 5gün 40 saat mi yoksa 6 gün 60-70 saat mi? Verilen ücrete göre çalışılan gün ve saat sayısı önemli. Ve kaç yazılım mühendisi çalışıyor? 5 mi 50 mi, 200 mü?

Alıntıları Göster
    Hafta sonu tatil. Kamu yazılımları yazıyoruz. Şu an 56 kamu kurumuyla çalışıyoruz. 8 x 5 mesai. 30 mühendis var. (Endüstri Mühendisleri dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 7 Mayıs 2018; 21:31:52 >

• Oncelikle turkcell'de hic calismadim, baska telekom operatorlerinde calistim. Gsm operatorleri 2000 lerin basindan itibaren servis sirketleri haline geldi. Yanlis hatirlamiyorsam Turkcell'in gelirlerinin %60'dan fazlasi da servislerinden geliyor.

quote:

Turkcell Internet & görüşme hizmeti üretiyor, dolayısıyla Tcell yazılım şirketi sayılmaz

bu lafi soyleyebilmek icin bir gsm operatorunun kapisindan iceri girmemis olmak gerekiyor, kapisindan iceriye girilmemis bir yer icin boyle laflar edebilmek icin de cesaretten fazlasi lazim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o biraz IK nin at gözlüğü. Sen başvur yine de. kalan tüm şartları sağlıyorsan başvur. Geneld eo k ada rçok bilgisayar mühendisti var ki kimse bu şarttan insan eleneceğini düşünmüyor. Ben bizzat alaylı yazılım geliştiriciyim. Bu tarz ilanlara başvurdum. Alan alır. (Ben x bir firmada çalışırken çıkan ilanı görüp beni niye aldınız demiştim. Ilanı düzelttirmiştim)

https://www.dnomak.com/

burada sağdaki sohbetlere bakarsan da sektörde çalışan,başarılı bir çok yazılım gelişti var ki alaylılar. İyi bir mühendislik eğitimi güzel bir artı ama doktorluk gibi diploma şartı yok.
  • quote:

IT alanında diploma / okul olayı birçok parametreye bağlı. Türkiye'de üni cok, mezun da cok. ancak iş yok, olanlar da asgari ücretle karşılaştırılabilir maaşlara sahip. O yüzden Türkiye'de 4 yıllık Bilg Müh diploman olsa dahi iş bulup bulamayacağın, bulsan da çalışacağın saat / yapacağın işe göre alacağın ücret asgari x 2 civarındadır ki bu mühendislik çalışanlarının maaşlarının son 10-20 yılda düşüş trendinin de kaçınılmaz bir sonucu: Türkiye'de son 10-20 yıldır mühendislerin maaşları asgarinin çarpanı olarak istikrarlı şekilde düşüyor, yani diploman olsa da o düşüşten nasibini alırsın. O yüzden Türkiye'den cok y.dışındaki iş ilanlarına bakmanı tavsiye ederim, şimdiden. Y.dışına bakamam, y.dilim yok, niteliklerim yetmez, y.dışında yaşam düşünemem, vs diyorsan durum çok zor. Bursa'da sokakta pilav arası tavuk satan ayda 5000TL gelir garantisi var! Sen hem beyin hem de beden çalışması (masada ekran başında 8saat durmak beden çalışmasının dik alasıdır) gerektiren programcılık, yazılım geliştirme yapacaksın, yaptığın işi teslim ettikten sonra da sorumluluğu, bakım işlemleri olacak, ve sokaktaki pilavcıdan daha az kazanacaksın.
    Kim asgari ücret veriyor bilmem ama Ankarada kod yazmayı bilen. ürün üretebilen bir yazılımcı asgari ücretin iki katından aşağı maaş almıyor. Bunu şuna istinaden söylüyorum. Çalıştığım şirketlerde sürekli yazılım geliştirici arıyorduk. Bulduğumuz eli kod tutan tum geliştiricileri de aldık. Ama tam 3 yıl kamu kurumunda Bilg. müh olarak çalışmış. Data odaklı uygulamalar geliştirmiş (miş) Sql right join ile left join farkını bilmiyor. E bunu da alamıyorsun tabi. Html tag kapatmayı bilmeyen "Web developer" ilanı başvuruları vs gibi kanayan yaraları saymazsak. Asgari ücrete çalışan bir müh. Eğer ilk işi değilse sıfır tecrübe değilse. sömürülüyordur. Acil kariyer.net girsin ilanlara başvursun.

• quote:

Alıntıları Göster
    Türkcell nasıl yazılım şirketi sayılmaz.https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/ TürkcellTv, Dergilik, lifecell, Bunlar hep ürün. hepsini geçtim linkedin girip türkcell de çalışan software developer var mı diye bile baksak bence yazılım şirketi mi değil mi sorusu cıkar. türkcell bir teknoloji şirketi. Hiç bir teknloji şirketi yoktur ki yazılım olmadan çalışsın.

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Redhat, Oracle, bunlar yazılım şirketidir. Yazılım üretirler ve yazılım hizmeti satarlar, örneğin Redhat firmalara SaaS Infrastructure kurar, Oracle firmalarla Java LTS anlaşması imzalar, ana faaliyet konusu bunun gibi olana yazılım şirketi denir. Bu arada Linked-in üye olmadan hiçbişeye baktırmıyor, o yüzden kullanmıyorum.

• Bir örnekle sana ipucu vereyim: Avrupa'nın freelance sitelerinden birinde profilim var fakat çeşitli sebeplerden dolayı cok başvurmuyorum (birinci sebep, cok fazla başvuruyu yetersiz elemanlar yapar, ikinci sebep hedeflediğim proje için gerekli yetenek ve tecrübeyi tamamlamaya calışıyorum ve üçüncü sebep Türkiye'deki ekonomik/sosyal/ailesel/kişisel sebeplerden dolayı) Başvurmadığım halde arasıra beni arıyorlar (bildiğin telefondan arıyorlar)

En son geçenlerde Stuttgart'tan bir recruiter aradı. 4 aylık Fullstack Javascript Developer remote-job işi için. Sorular şunlardı:

Javascript ne kadar biliyorsun?

React tecrüben nedir, ref gösterebileceğin uygulama var mı?

Node.js tecrüben nedir, ref gösterebileceğin uygulama var mı?

Merak etmen durumunda: Web işlerinin güzel olduğunu ve belki yapabileceğimi fakat asıl olarak Big Data işleriyle ilgilendiğimi söyledim. JS 10+ yıldur bildiğimi ancak cok yoğun kullanmadığımı, React ile hiç uygulama yapmadığımı, Node.js 'le de sadece 1 chat uygulaması yaptığımı ve onun da 2 hafta sürdüğünü ve posizyon için cok ideal bir aday olmayabileceğimi söyledim.

Bu görüşmeden çıkan sonuç: İyi Javascript bileceksin, React ve Node.js ile 'dişe dokunur' en az 2 uygulama yapacaksın fakat copy&paste, fork, alıntı tarzı ve sırf profilde görünsün diye yapmayacaksın, gerçekten profesyonel gibi sıfırdan yapacaksın. Avrupa'dan iş alma ihtimalin olur.

Görüşme ingilizceydi ancak ingilizce benim için 2. planda. Asıl y.dilim almanca. Görüşmenin sonuna doğru, telefondaki kişiye almanca bilgimi neden yoklamadığını ve neden hiç almanca konuşmadığını, almanca olarak sordum; projenin dili ingilizce o yüzden dedi.

• quote:

Bir örnekle sana ipucu vereyim: Avrupa'nın freelance sitelerinden birinde profilim var fakat çeşitli sebeplerden dolayı cok başvurmuyorum (birinci sebep, cok fazla başvuruyu yetersiz elemanlar yapar, ikinci sebep hedeflediğim proje için gerekli yetenek ve tecrübeyi tamamlamaya calışıyorum ve üçüncü sebep Türkiye'deki ekonomik/sosyal/ailesel/kişisel sebeplerden dolayı) Başvurmadığım halde arasıra beni arıyorlar (bildiğin telefondan arıyorlar)

En son geçenlerde Stuttgart'tan bir recruiter aradı. 4 aylık Fullstack Javascript Developer remote-job işi için. Sorular şunlardı:

Javascript ne kadar biliyorsun?

React tecrüben nedir, ref gösterebileceğin uygulama var mı?

Node.js tecrüben nedir, ref gösterebileceğin uygulama var mı?

Merak etmen durumunda: Web işlerinin güzel olduğunu ve belki yapabileceğimi fakat asıl olarak Big Data işleriyle ilgilendiğimi söyledim. JS 10+ yıldur bildiğimi ancak cok yoğun kullanmadığımı, React ile hiç uygulama yapmadığımı, Node.js 'le de sadece 1 chat uygulaması yaptığımı ve onun da 2 hafta sürdüğünü ve posizyon için cok ideal bir aday olmayabileceğimi söyledim.

Bu görüşmeden çıkan sonuç: İyi Javascript bileceksin, React ve Node.js ile 'dişe dokunur' en az 2 uygulama yapacaksın fakat copy&paste, fork, alıntı tarzı ve sırf profilde görünsün diye yapmayacaksın, gerçekten profesyonel gibi sıfırdan yapacaksın. Avrupa'dan iş alma ihtimalin olur.

Görüşme ingilizceydi ancak ingilizce benim için 2. planda. Asıl y.dilim almanca. Görüşmenin sonuna doğru, telefondaki kişiye almanca bilgimi neden yoklamadığını ve neden hiç almanca konuşmadığını, almanca olarak sordum; projenin dili ingilizce o yüzden dedi.
    Hocam çok merak ediyorum kaç yaşındasınız acaba ?

• kafam çok karışık 2 yıllık programcılık yazasım var okuyup bitirenlerin yorumuna bakıyorum hiçbiri yazılımla uğraşmamış güvenlik falan olmuşlar. html cssyi 1 haftada çözdüm javada daha başlangıçtayım ama oda zevkli geldi. matematiksel kısıma geçince çok fena tökezleyeceğimi de biliyorum. özetle

class yardım {
    public static void main (String args []) {
    System.out.println(''yol gösterin şu yetime'');
    }
    )

• Türkiye'de ODTÜ Bilg Müh bitirsen dahi işin zor. Şirketlerdeki tipleri görmüyor musun, forumda örnekleri görüldüğü gibi insanları aşağılamaktan başka hiç birşey yaptıkları yok. Ankara'da savunma sanayi veya kamu kuruluşlarına iş yapan yerlere girersen maaşın asgari x3 ki o da ODTÜ BÜ Bilkent İTÜ Sabancı beşlisinden 3+ not ortalamasıyla ve sene uzatmadan mezun olmuş isen. Bu düzene uyarım diyorsan, kendini geliştirmene o kadar gerek yok.

• Ben ugrasiyorum. Birak bilgisayar muhendisini, muhendis bile degilim.

Akademi veya yurt disi .
  • Hocam Apple Google Facebook vs gibi sirketlerde calisan baya odtu, bilkent, bogazici mezunu var(diger universitelerden de var tek tuk). silikon vadisinde sokakta gezerken her an bunlarsan mezun Turk’e rastliyorsunuz. Potansiyeli olan insanlarin moralini bozmayin bence. Herkes elinden gelenin en iyisini yapsin. Okul her zaman onemli, ilerde de onemli olacak(okul form degistirebilir tabiki)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Silikon vadisinde sokakta gezerken? Apple Google Facebook vs. Naptın hocam :) Oralarda insan değerli! Ben Türkiye Cumhuriyetinde, şu anki mevcut ekonomik düzende programcılık yaparak yaşayabileceğimiz hayatı anlatıyorum. Trakya'nın ötesindeki Romanya, Macar, Avusturya, İsvicre, İspanya... buralarda durum cok farklı. Kuzeyde Polonya İsvec gibi sosyalist ülkelerde de cok farklı (IT çalışanlarının ortalama maaşı asgari ücret x5; resmi istatistik çalışmaları var, link gönderebilirim) Atlantik ötesinde de cok daha farklı. Atlantik ötesindeki Türk'leri örnek gösterek moral yükseltebilirsin de, dur bakalım o Atlantik ötesine önce nasıl gidiliyor? Öyle uçağa binip gidilen yerler değil malum. Bilkent Bilg Müh 4.0'la bitirsen de çalışma izni çıkartmak garanti değil.

Türkiye'deki durumu yukarda Seyfi84 rumuzlu sahıs özetliyor: En fazla 2500TL'lik adamsın. Diploman varsa belki (tahminen) 5000TL'lik adamsın. Old boy network; anlamını bilen var mı,
    duckduckgo.com
    old boy network at DuckDuckGo
    https://duckduckgo.com/?q=old+boy+network&ia=web
    baksın.5000TL =~ asgari x3 Polonya'da IT çalışanları maaş ortalaması asgari x5 (dediğim gibi resmi ve güncel linki var ve ileteyim:https://www.gtai.de/GTAI/Navigation/DE/Trade/Maerkte/suche,t=gehaelter-von-itfachkraeften-in-polen-steigen,did=1506072.html)

Link Almanca, kısa özet geçeyim:

Position (2015) Minimum Maximum (aylık) [Zloty]

Abteilungsleiter 18.000 40.000 (bölüm şefi)

SAP-Consultant 14.000 23.000 (SAP danışman)

IT-Sicherheits-Consultant 11.000 22.000 (Güvenlik danışmanı)

Projektmanager 12.000 20.000 (Proje yöneticisi)

Systemanalytiker 12.000 18.000 (İş analisti)

Unix/Linux-Administrator 12.000 17.000 (Linux admin)

Java-Developer 10.000 16.000 (Java Geliştirici)

Netzwerk-Administrator 10.000 16.000 (ağ admin)

Datenbank-Administrator 10.000 16.000 (vt admin)

Big-Data-Developer 12.000 15.000 (big data geliştirici)

C/C++-Developer 7.500 11.000 (c c++)

Front-End-Developer 7.000 9.000 (front end, web)

Polonya 2017 asgari ücret: 2000 Zloty (aylık)

evet görüldüğü gibi Polonya'da Java geliştirici 2015'te en az asgari x 5 maaş alıyor. Bizde diploman + 3+ not ortalaman varsa ankara 'da savunma sanayiyle bağlantılı veya kamuya iş yapan firmalarda asgari x3 maaş alabiliyorsun. Durum ortada. Moral bozmak veya moral düzeltmek değil, durum ne ise, o durumun resmini cekmeye calışıyorum.

• Abi merhaba rahatsız ettim size bir sorum var

Kendi başıma c# öğreniyorum neden c# diyeceksin temelim var temelimin olduğu yerden devam etmek istedim,işlere başvurduğumda adamlar beni denemek istedi diyelim onların işini görebilcek seviyeye gelmek için başlangıçda olsa kendi başıma hangi seviyeye gelmem gerekiyor bunu sorma sebebim adam bana şunu yap dese bön bön bakmayayım bilmiş olduklarımla araştırma yaparak işin içinden çıkabileyim istiyorum bunun için şu şu programları yapabiliyor olman gerek şunların algoritmasını kurabiliyor olman gerek vs. gibi şeyler söyler misiniz kendin çalışırken şunları bil gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 11 Mayıs 2018; 13:54:36 >
  • Algoritma için betik dil kullanmak daha pratik cunku algoritmayı denerken bir sürü deneme yapılıyor,oluşturduğun fonksiyonları farklı parametrelerle test etmek, fonksiyonların çıktısını görmek, vs. C# gibi derlenen ve OOP dil gitmez bence.

Algoritma Python ve Javascript ile öğrenilebilir, algoritmalar genelde Python ile anlatılıyor o yüzden Python kullanmak isabetli olur fakat benim tercihim Perl.

1999'da basılmış şu kitabı yeni indirdim ve algoritma olayını ilk kez mantıklı anlatıldığını gördüm. Daha önce de algoritma kitapları indirmiş ve makaleler bakmıştım fakat O(N) olayını ne olduğunu tam anlamamıştım. Forumda bir ara birisi O(N) örnekleri vermişti, öyle kala kalmıştım :) Cunku algoritma kitaplarda da makalelerde de konuya öylesine ortasından girip ezbere birşeyler anlatıyorlar. Bu kitap 742 sayfa temelden başlayıp anlatıyor örneklerle ve okuyucunun bakış açısından, sohbet eder gibi anlatıyor. bu kadar iyi anlattığını görünce Amazon sayfasından baktım, 2017'de bile bu kitabı sıfır alıp olumlu yorumlayanlar gördüm.

Yani öncelikle bir betik dilde algoritma öğren, temele hakim olduktan sonra yazdığın betikleri C# 'a port edersin.

C# 'la ilgili mulakatta sorulan sorulara gelince, konuyla ilgili bayağı bir kaynak mevcut. Java mülakatları için iyi kaynaklar var C# için o kadar yok, ancak yine de var:
    duckduckgo.com
    csharp interviews at DuckDuckGo
    https://duckduckgo.com/?q=csharp+interviews&ia=web

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 11 Mayıs 2018; 18:35:35 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.