Şimdi Ara

OKULLARA SKOOL PROGRAMI GELİYOR.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    21.06.2006 15:40
    İntel Türkiye Genel Müdürü, öğrencilere bilgisayar üzerinden eğitim veren "Skoool" programını 2006 sonuna kadar uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
    İntel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem, öğrencilere, bilgisayar üzerinden eğitim veren "Skoool" programının 2006 yılının sonuna kadar hazır olacağını açıkladı.
    İntel Corporation CEO'su Paul S. Otellini, Intel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Vestel Holding CEO'su Ömer Yüngül, okullara yönelik bilgisayar eğitimi projesi tanıtımı toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladılar.

Otellini, çift çekirdeğe sahip "İntel Core" bilgisayarının önümüzdeki aylarda lansmanının yapılacağını belirterek, bu konuda geç kaldıkları yolundaki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

KİTAPLAR TAMAMEN ORTADAN KALKMAMALI
    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin çelik ise gazetecilerin okullarda bilgisayar teknolojisine ne zaman geçileceği yolundaki sorusu üzerine "Benim böyle bir proje için hayalim vardır, imkanım yoktur" dedi. Dünyanın hiçbir ülkesinde, kalemin, kağıdın, kara tahtanın terkedildiği bir sisteme geçilmediğini hatırlatan Çelik, kütüphanelerin de halen destekleyici unsur olarak varolduğunu kaydetti.

Kitapların tamamen ortadan kalkmasını da istemediğini açıklayan Çelik, "Ama hatıralarımızı hayallerimizin önüne geçirmemeliyiz" diye konuştu.
    Çelik, İnternet erişiminin pahalılığına ilişkin bir soruya da, "Son günlerde yüzde 13 indirim yapıldı, pahalı olduğu doğrudur" yanıtını verdi.

VESTEL KENDİ MARKASINI DA KULLANACAK BAŞKA MARKALARI DA
    Vestel Holding CEO'su Ömer Yüngül, Vestel bilgisayarların yurt dışında hangi markayla satılacağı konusundaki soruya karşılık, Vestel'in markanın bulunduğu ülkelerde markanın adıyla, bulunmadığı ülkeler de ise farklı markalar altına hizmet vereceğini açıkladı.
    Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yalnız İntel ve Microsoft'la işbirliği yaptığı konusuna ilişkin soruyu, Linuxun en önemli eğitim merkezinin MEB içinde olduğunu bildirerek yanıtladı. Çelik, kendilerine proje getiren tüm firmalara kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

SKOOOL YAKINDA KULLANILACAK
    Otellini, "Ssosyal güvencesi az olan evlerde bilgisayar kullanımının teşvik edilmesinin öncelikli olup olmadığı" yonudaki soruya, şirket olarak hedeflerinin eğitim olduğunu açıklayarak yanıt verdi. Sosyal konulara eğilme yönünde bir stratejilerinin bulunmadığını belirten Otellini, küçük kasaba, köy gibi yerleşim yerlerinde herkesin yararlanabileceği bir bilgisayarın olması sayesinde eğitime önemli katkı sağlanabileceğini kaydetti.
    İntel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem ise, "Skoool" programının ne zaman kullanıma geçeceği ve Türkiye'ye nasıl adapte edildiği sorusunu yanıtladı. Programın Türkçeleştirmesinin yüzde 25'lik bölümünün tamamlandığını, matematik ve fen bilgisi ağırlık konularında adaptasyon sorunu olmayacağını belirten Ertem, bu konuda Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını açıkladı. Ertem, projeyi 2006 sonuna kadar uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini vurguladı

http://www.egitimgazetesi.com/read_news.php?nID=74517

• gelsin bakalım...
  • Tabletler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelecekten selamlar
    tablet geldi,root atıldı evde yatıyor.hala kitapla ders işleniyor.ve işlenecek.BU BÖYLE BİLİNE.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak.t001

gelecekten selamlar
    tablet geldi,root atıldı evde yatıyor.hala kitapla ders işleniyor.ve işlenecek.BU BÖYLE BİLİNE.

😂

• [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 28 Mart 2021; 10:50:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.