Şimdi Ara

Okulda para topluyorlar!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
5.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

quote:

Orijinalden alıntı: F. Nietzsche

50 tl senelik veriyorsunuz arkadaşlar aylık değil.
    Bütün okulun temizliği elektriği suyu vs. ne kadar çok tutuyor biliyor musunuz ?
    Devlet yanlış hatırlamıyorsam 1 hademe maaşı ödüyor mesela.
    Okulunuz pislik içinde kalsın ama para vermeyin nasıl ?

Zorundamı ? Değil. Uzatmanın bi mantığı yok.

Zorunda. Adam gibi eğitim görmek için vermek zorunda. O okulun dönebilmesi için vermek zorunda.
    Saçma saçma konuşuyorsunuz sadece. Bu kadar mı umursamıyorsunuz okulunuzu ya ?

-

Eğer eğitim ücretsiz olmalıysa önce meb'e kızın. Adam gibi para versinler okula.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Cezeri -- 27 Ekim 2010; 21:01:13 >

• quote:

quote:

quote:

Bütün okulun temizliği elektriği suyu vs. ne kadar çok tutuyor biliyor musunuz ?

Zorunda. Adam gibi eğitim görmek için vermek zorunda. O okulun dönebilmesi için vermek zorunda.

-

Eğer eğitim ücretsiz olmalıysa önce meb'e kızın. Adam gibi para versinler okula.

He tamam ok. Sen ver paranı.

• Okullar mecbur kaldığı için böyle uygulamalar yapabiliyor ama 50 TL kimisi için gerçekten büyük para olabilir böyle birşey dayatılmamalı kimseye yanlıştır tabiki. Eğer okul çok zor durumdaysa iyi bir idareci okul-aile birliğini toplayarak durumu müsait olanlardan yardım alabilir hatta dışarı çıkar sponsor bile bulur gerekirse sorunu çözer ama ne yazıkki günümüzde idarecilerde bu işi kolay yoldan halletmeyi seçiyor.
  • @kuzeymavi: veremeyenlere zaten zorlama yapılmaz yapılırsa tamam yanlış gidin şikayet edin. ayrıca o dediğiniz okul aile birliği olayı falan olmuyor :) maalesef :)

@Anesthesia` bilgiyi sana sağlayan bir kurumu ayakta tutmalısın. çünkü bilgi önemli olan tek şeydir.
  • Devlet camiye verdiği parayı okula vermezse olacağı bu.
  • quote:

quote:

quote:

-

MEB için eşşek yüküyle vergi ödüyoruz.
    MEB bu paraları okullara gönderseydi, tüm devlet okulları zaten kolejlere yakın olurdu. MEB'e giden para, okullara aktarılmıyor diye, burada suçlu okul mudur? Hayır.

Öğrenci velileri vergilerini ödedi. Para MEB'e ulaştı. MEB bu parayı okullara adam akıllı vermedi. Okul veli'den gene para istiyor. Afedersin ama o parayı veliden yavaş alırsınız. O para çoktan ödendi.

Burada sorulması gereken soru; MEB'e zaten ödenmiş, ve okullara gitmemiş olan o para nerede??

• quote:

quote:

quote:

-

Senin iki günlük harcaman olabilir.Ancak ben parası olmadığı için aç gezen insanlar tanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

Eğitim ücretsizdir...

...ve eğitim devlet okullarında parasız olduğuna göre; durumu olan ya da olmayan, sen, o veya başka birisi bu ücreti vermek zorunda bırakılmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneş. -- 27 Ekim 2010; 21:13:54 >
  • Her türlü diren arkadaşım.Karneyi dert etme e okuldan bakılıyor nasılsa salla karne olsa ne olur olmasa ne olur ? Fırça yeme işine gelirsede eğer çok baskı yaparsa akşam kafana maske giy siyah giyin , git evinin camlarını kır , tenha yerde skıştır tekme tokat dal
  • asla parayı verme. çok yaşadım ben bu problemi. sürekli yasal olmadığını, bağışsa vermek zorunda olmadığını söyle.
    kararlı ol ve taviz verme. sınıfını, okulu örgütle. hangi şehirdesin???
    ...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

-

Senin iki günlük harcaman olabilir.Ancak ben parası olmadığı için aç gezen insanlar tanıyorum

Çok zekisin sen. 2 günlük harcamam olduğunu kim söyledi zeki arkadaşım ?
    Durumunuz yoksa zaten okulla konuşun dedim anlama konusunda özürün mü var ?

• quote:

50 tl veremeyecek durumda mısın arkadaşım?
    MEB adam gibi para vermiyor okullara zaten siz bağış vermezseniz o okulun geleceği hali düşünmek bile istemiyorum.
    Alt tarafı 50 tlnin lafını yapıyorsunuz yazık.

50 TL verecek kadar durumum var Allaha şükür.Ama niye vereyim? Okulda 3 yıldır okuyorum, her yıl para toplanıyor, doğru düzgün hiçbir şey yapılmadı. Okulun hiç geliri yok değil. Kantinlerden kim bilir ne kadar kira alıyorlar her ay. Bunun yanında brazda milli eğitimden alıyorlarsa yeter!
  • @Sıcak Çikolata: Dışarıdan ne kadar toz pembe değil mi?
    Ama rica et ne bileyim aç bak giren çıkan paraya yeter mi yetmez mi sonra karar ver.
    Saatlerce onca sınıfta ışıklar açık, sınıfları ısıtmak için kömürler, pc laboratuvarları, memur odalarındaki pcler, sular, tuvaletlerin sürekli temizlenmesi, temizlik malzemeleri, hademe maaşları, güvenlik maaşı, ....
    @Yaktaver: Lanlı lunlu konuşma önce.
    Eğitim ücretsiz diyorsun da dışarıdan çok kolay görünüyor galiba.
    Gelmişsin bana parasız dolaşandan bahsediyorsun.
    Okulların maddi durumu bitik zaten bağışlarla ayaktalar bunu görmezden gelmekten başka bir şey yapmıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Cezeri -- 27 Ekim 2010; 21:22:18 >
  • quote:

@Sıcak Çikolata: Dışarıdan ne kadar toz pembe değil mi?
    Ama rica et ne bileyim aç bak giren çıkan paraya yeter mi yetmez mi sonra karar ver.
    Saatlerce onca sınıfta ışıklar açık, sınıfları ısıtmak için kömürler, pc laboratuvarları, memur odalarındaki pcler, sular, tuvaletlerin sürekli temizlenmesi, temizlik malzemeleri, hademe maaşları, güvenlik maaşı, ....

Bizde diyorki banane.Geçelim sosyalizme

Anayasada eğitim ücretsiz

Anlamıyon mu lea

• Benim mezun olduğum okulda 10 tane personel vardı (temizlikçi, kaloriferci, teknisyen, ... ) sadece 2 sinin maaşını devlet ödüyormuş. Geri kalan insanların parasını okul neyle ödeyecek? Bizden son 2 sene 100'er lira aidat topladılar, sonuçta okulumuz ISO 9001 kalite belgesi aldı (belgeyi aldığımızda Türkiyede bu belgeyi alan 4 okuldan biriydik), işte tuvaletleri tamamen yenilediler, fotoselli musluklar filan koydular. Yani okul için gerekli olan bir şey bu, aldıkları parayı yine okula yatırıyorlar öyle cebe atma filan olamaz. Verecek durumunuz varsa verin, bizim okul aidatı 50 lirayken on aya bölmüştü her ay herkes 5 lirasını okula veriyordu, belki böyle imkanlar sunarlar sorarsanız.
  • quote:

quote:

Anlamıyon mu lea

Okulların maddi durumu bitik zaten bağışlarla ayaktalar bunu görmezden gelmekten başka bir şey yapmıyorsun.

@y.ulus: Sonunda anlayan biri çıktı ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: sıcak çikolata

quote:

50 tl veremeyecek durumda mısın arkadaşım?
    MEB adam gibi para vermiyor okullara zaten siz bağış vermezseniz o okulun geleceği hali düşünmek bile istemiyorum.
    Alt tarafı 50 tlnin lafını yapıyorsunuz yazık.

50 TL verecek kadar durumum var Allaha şükür.Ama niye vereyim? Okulda 3 yıldır okuyorum, her yıl para toplanıyor, doğru düzgün hiçbir şey yapılmadı. Okulun hiç geliri yok değil. Kantinlerden kim bilir ne kadar kira alıyorlar her ay. Bunun yanında brazda milli eğitimden alıyorlarsa yeter!

Doğru düzgün bir şey yapılmadı... ?
    Sizden topladıkları para ile yüzme havuzu falan mı yapmalarını bekliyordunuz.

Okulun zorunlu giderleri vardır, elektrik, su, hademe, kırtasiye vs.vs.vs.
    Dışarıdan bakınca bunlar gözükmez ama alt alta toplayınca az para etmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: y.ulus

Benim mezun olduğum okulda 10 tane personel vardı (temizlikçi, kaloriferci, teknisyen, ... ) sadece 2 sinin maaşını devlet ödüyormuş. Geri kalan insanların parasını okul neyle ödeyecek? Bizden son 2 sene 100'er lira aidat topladılar, sonuçta okulumuz ISO 9001 kalite belgesi aldı (belgeyi aldığımızda Türkiyede bu belgeyi alan 4 okuldan biriydik), işte tuvaletleri tamamen yenilediler, fotoselli musluklar filan koydular. Yani okul için gerekli olan bir şey bu, aldıkları parayı yine okula yatırıyorlar öyle cebe atma filan olamaz. Verecek durumunuz varsa verin, bizim okul aidatı 50 lirayken on aya bölmüştü her ay herkes 5 lirasını okula veriyordu, belki böyle imkanlar sunarlar sorarsanız.

quote:

Orijinalden alıntı: y.ulus

Benim mezun olduğum okulda 10 tane personel vardı (temizlikçi, kaloriferci, teknisyen, ... ) sadece 2 sinin maaşını devlet ödüyormuş. Geri kalan insanların parasını okul neyle ödeyecek? Bizden son 2 sene 100'er lira aidat topladılar, sonuçta okulumuz ISO 9001 kalite belgesi aldı (belgeyi aldığımızda Türkiyede bu belgeyi alan 4 okuldan biriydik), işte tuvaletleri tamamen yenilediler, fotoselli musluklar filan koydular. Yani okul için gerekli olan bir şey bu, aldıkları parayı yine okula yatırıyorlar öyle cebe atma filan olamaz. Verecek durumunuz varsa verin, bizim okul aidatı 50 lirayken on aya bölmüştü her ay herkes 5 lirasını okula veriyordu, belki böyle imkanlar sunarlar sorarsanız.

Ben aidat verilmesine karşı değilim, Bunu zorla baskıyla yapılmasına karşıyım.Ne bilim tehditler, yokefendim disipline veririz,karne vermeyiz, babayı verirsin

quote:

quote:

quote:

Anlamıyon mu lea

@y.ulus: Sonunda anlayan biri çıktı ya.

Ow yeah men

Bana özürlü derken iyiydi

Lan acıdım bi an sana

• quote:

Kaloriferler desen 2 ay ancak yakılıyor. Bilgisayar laboratuvarı demişsin, 1 tane var ama kullanılmıyor. Memur odasındaki bilgisayarlar demişsin 1 tane bilgisayar var. Tuvaletlerin temizliğinden bahsetmişsin, günde 1 defa temizleniyor.Dersleri sabah gördüğümüz için sınıftaki ışıkları yakmıyoruz. (Yağmurlu, karanlık günler hariç)
    Ayrıca okuldan bu yıl mezun oluyorum, okula yapacakları harcama beni ilgilendirmez.(3 yıl boyunca verdikte ne oldu? Hiçbir icraat yok)

• @Yaktaver: Anlama özrün olup olmadığını sordum özürlü demedim ;)
    Şu anda cevabımı aldım zaten.

@sıcak çikolata: bak sana kendi okulumun giderini yazayım(aylık)
    15.000 tl.
    Hademesi vs. Kalorifer yanmazken. PC lab açık değilken.
    Şimdi aidata geçelim.
    500 öğrenciyiz. 300ü verebiliyor. Aidat 100 tl.
    300x100=30000 tl yapıyor.
    Kısaca ancak 2 ay götürüyor zaten.

Ayrıca 4. senendesin okuluna vefa göster.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.