Şimdi Ara

Okula giderken para istediler 2 oldu Yardım! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
368
Cevap
12
Favori
13.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak hiç bulaşma onu baştan söyleyeyim. Sonra ilk iş ailene söyle. Onlar bir çıkar yol bulacaklardır. Sana tavsiyem yolu uzatsan bile başka yollardan git okuluna. Birde okullarda polisler duruyordu sabahları hala durmuyorlar mı?
  • JesseBitchman kullanıcısına yanıt
    Okul müdürüne git olaydan bahset. Okul müdürü emniyete durumu bilderecek ve devriyeler artacaktır. (öğretmenim olaylar bu şekilde yürür). Ama yine de ne olur ne olmaz diye paranı çantada gizli bi yerde taşı.
    bak sana taktik veriyim

öyle bir durum olursa;
    bir saniye de
    hemen tel i çıkar konusuyormus gibi yap
    deki " merkez burda bir durum var ekipleri gönder de"
    Bi dene bakalım nolacak tutarsa devam edersin
  • yuh bu kadar da loser olamaz bi insan. Diklen birader, yok dedim de, uzatıyosa da çek üstündeki çakıyı falan, görsün anasının bi yerini. Bu kadar bebe olmayın la.
  • Bu tip olaylarda delikanlı durmak gerek sen daha küçüksün senin gibi kimbilir orada kaç tane cocuktan para alıyorlar . Bunlar oraya dadanmıştır. Okulunuzda sivil polis varmı ? varsa durumu söyle sabah sivil o saattee oralarda olsun çeksin merkeze bunları diğer türlü ise biraz fitness yap güçlen kavgada ilk vuran hep kazanır bu tip olaylarda. Patlatırsın kaş dudak.
  • Sürekli aynı yerde rahatsız ediliyorsan polisi ara en mantıklı çözüm bu , halkın güvenliğini sağlamak için polis var .Ekipler birkaç kez aynı bölgeye gelirse zaten bundan rahatsız olup yer değiştirirler .Okulda öğretmenin yada müdürede konuyu anlatabilirsin onların polisle irtibat kurması daha etkili olur. Böyle yapmanın pısırıklık korkaklık olduğunu düşünme belki birinin hayatını kurtarmış olacaksın .
    Kendi başına çözmeye çalışırsan büyük ihtimalle az yada çok zararlı sen çıkarsın . Karşılaştığın tiplerin çoğu zaten karakter bozukluğu olan ve bağımlı olan tiplerdir . Belki sen o adamı döversin ama daha sonra kafası güzel olduğu bir anda gelir bıçağı bacağına saplar hayatın boyunca da izini taşırsın çünkü vicdan azabı çekecek kadar kafası açık değil .Kendini yargılamaz ! O an yapmak istiyorsa yapar . Ben öyle çok delikanlı gördüm 3 kişi olunca aslan kesilen tinerciyi görünce sokak değiştiren . Bu tarz insanlarla birebir dövüş olmaz Dünyada ki her kötü karakteri de bulup dövemezsin bunlar hayal ürünüdür Batman ,Süperman v.s.

Dersen ki ben tepkisiz kalacağım bulaşmak istemiyorum o zamanda bunu alışkanlık haline getireceksin ve ister istemez karakterinin bir parçası olacak . Sen istemesen bile böyle bir olayla karşılaştığında mantığın kurtulmak için para vermeyi seçecek . Şimdi ben seni anlıyorum iyi niyetlisin kavga yanlısı değilsin ama ne yazık ki Dünya bir bilgisayar programı değil bazı yerleri Gta gibi .
    Genelde yanında fazla para bulundurma yani elini cebine attığında 10 20 lira çıkarıp bakkala bozdurmaya gidersen adamlar sana dadanır ki bunu zaten yapmışsın . Cebinde az para tut yada benimde param yok bu yüzden okula yürüyerek gidip geliyorum de.
    Paranı mümkün olduğu kadar vermemeye çalış sonuçta Babanda çalışıp kazanıyor .Benim tavsiyem kendi başına birşey yapmaya çalışma yine sen bilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducatimonster -- 16 Mayıs 2014; 17:59:04 >

ben olsam paramı çantama hatta çantamdada bulanamayacak yerlere saklarımki hemen çanta sallanınca ses çıkartmasın

ayrıca telefon gibi değerli şeyleri de oradan geçerken iyi yerlere koy çanta filen
    zaten hiç bişeyim yok dersen bulamazlar :D

geçer gidersin
    bide onlara kaba davranma sakın
    güzellikle söyle
    abi de param yok de bizde çok zor durumdayız de evden para alamıyorum durumlarımız kötü filen de öyle bişeyler bul geçiştir
    sonra dayak yeme ama :D
    biz ufakken mahallede abilemiz olurdu...başımız dara düşşe ilk onlara giderdik...
    tinerci,haraççı,kızlara laf atan,hırsızlara ilk müdahaleyi bu abiler yapardı...

gün geçti,o abiler evlendi çoluk çocuk sahibi oldu..bizler abi olduk...gördüklerimizi bizler uyguladık...

şimdi bizler de evlendik..bizden sonrakiler de görevini yaptı ama......

95 doğumlu ve sonrasındakilerden bi cacık çıkmadı...facebokta,cafeterya köşelerinde sürten emo tipli adamlar oldular...
    dızolar ve kunta kinteler bunları her buldugu yerde döver oldu...mahalle bunlara kaldı...

senin anladığın artık sizin kuşakta birlik beraberlik yok..hayatlarınız sanal olmuş...
    siz sanaldaki arkadaşlıklarınızı gerçeğe taşımadıgınız sürece de bu devran böyle devam erde gider vesselam......
  • Ne derlerse desinler yoluna devam et.1-2 tane vur diyenlere de bakma sen.Senden para isteyen adamın pek kaybedecek bir şeyi olmaz o attığın iki yumruk sana tekme tokat hatta bıçak olarak da geri dönebiilir.
  • Merhaba Ben Sana Bir Anımı Anlatacağım Umarım Anlarsın

Ben 1 . Sınıfa Giderken 8. Sınıflar Önümüzü Kesip Paramızı Alıyorlardı Vermeyeceğimiz Zaman Bıçak Gösteriyorlardı 1 gün 2 gün tamam 1 ay oldu bende artık birtane abimiz vardı alican uğur diye gittim alicana -abi benim önümü şu çocuk kesiyor para istiyor- demiştim oda onu dövmüş o çocuk bana hiç bulaşamadı sende bi dene bence.
  • falken34 kullanıcısına yanıt
    on numara aciklamissin.

Bende birseyler ekliyeyim. Ailene mutlaka soyle. Polise bi git bak bakalim ne diyorlar.
    Bosuna diklenme adam iceri girmeye bahane ariyorsa takar biyerine birseyler 1 tl icin degmez.
    Ayni okulda oldugun arkadaslarin filan yokmu beraber okula gidebileceginiz ?
  • %70inin aptal olduğu bir ülkeden ne beklersin? Sana tavsiyem yanında biber gazı taşı , kesinlikle boyun eğme , eğer baktın zorluyolar ver parayı ara polisi zorla para topladıklarını söyle , bak bakalım birdaha yapabilirlermi aciz köpekler.Unutma kurtuluş DİRENİŞTEDİR.
    kardeşim senin yaşlarındayken benim de başıma bu durum geldi.malesef şerefsiz insanlar böyle alçaklıklara başvuruyor.böyle bir durum başına gelince yüksek sesle bağır ve bu durumdan polisi ve aileni haberdar et toplum zaten bu konularda çok hassas bir dönemden geçiyor bu şekilde yaparsan toplum o kekoları linç etme gibi bir şans bulacaktır.çünkü sen korunmayacağını zannedersin ancak senin yaşında kardeşim var insan kendi ailesinden olanı öyle bir korur ki o aslan kesilen kekolar neye uğradıklarını şaşırırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: JesseBitchman

Merhaba öncelikle önceden açtığım konularla birlikte bilen vardır belki 15 yaşındayım,Lise 1 gidiyorum anadolu lisesi ankara keçiörende.Geçen gün para istediler yine okula giderken koşedn geçerken serseri tipli 20 yaşlarında biri beni yanına çağırdı duymamazlıktan geldim yanıma geldi ulan gel dioyrum neden duymuyorsun dedi bende kulaklık vardı fln dedim sonra 2 tl varmı yolda kaldım dedi.Bende 2 tl var oda okula gidicem dedim geçiştirmek için daha fazla varsa hepsini alırım bide tokat çakarım dedi.Şimdi ben bu adamla kavga edemem dayak yiyeceğim belli.Mecbur yanımdada 15 tl var giddim bozzdurdum 2 tl verdim adama gittim.

Bugün de şöyle bir olay oldu 3 tane sokak çocuğu tarzında 17-20 yaşlarında geldiler 1 tlen varmı dediler önceki olaydan tecrübem olduğu için hiç uğraşmadım gitti bakkaldan bozdurup 1 tl veridm çektim gittim ama bu sefer harbi canım sıkıldı.Babamın emekleriyle kazandığı parayı itlere vermek pek içime sinmedi.

Artık bu olay son olsun diye bahane düşünüyorum burdada sizden yardım istiyorum.Ne desem bu çakalları başımdan savarım?

aynen böyle de: 'vermiyom lan,benim babam polis bir bok yapamazsın.bir fiske vurda ebeninkini gör'

senin yaşındayken ne olur olmaz cebimde çakı taşıyordum. kavga esnasında çıkartır sokar mıydım? pek sanmıyorum.

• Şu işe bak abi yıl olmuş 2014 halen arkadaşları böyle konular açacak zorluklara iten kişiler var sokaklarda.

Bazı arkadaşlar kavga et, korkak olma demiş ama o arkadaşlar korkaklığın zıttının kavga olduğunu düşünen kişiler. Bu tarz adamlarla kavga falan edilmez, dayak yemek ayıp değildir ama bunlar dayak atmaz.

Bunlar ne tek başına dövüşür, ne de senin yapacağın gibi tekme-yumruk ile dalar. Çıkarır çakıyı saplar gider çok net.

Doğu, Batı diye ayırmak da yanlış bu adamları. Bunu yapanları illa ki ayırmak isterseniz Hak yiyen kişiler olarak ayırabilirsiniz.

İstedikleri 1-2 lira ise ver geç diyeceğim ama sonuçta öğrenci adamsın her gün her gün bu çile çekilmez. Giden paradan çok sen yolda yürürken stres yaparsın o sebeple bu olayı direk baban ile konuş derim.

Ya da o yakınlarda bir tanıdığın varsa geçerken çocuklarla konuşssun. Bu tarz kendini Polat sanan gaspçılar işin içine büyük girince korkarlar.

Kavga etmeyip onlara istediklerini vermek korkaklık değildir bunu da unutma. Esas korkaklık yanında 3-4 arkadaşıyla o işi yapmasıdır azıcık erkek olsa tek başına gelip adam gibi ister zaten.

• Paraları o yoldan geçerken çoraba koy.para isterlerse bulursanız banada verin de ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben lise'yi bitirdikten sonra para yatırmadın diye diploma vermediler bana.1 hafta sonra okula aidat parasını verip diplomamı almışdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colsart -- 16 Mayıs 2014; 18:09:55 >
  • hey gidi gençlik. zamanında bende çok yaşadım böyle olaylar. insan kendine güvenini yitiriyor kötü oluyor. ama diğer taraftan senden para isteyen adam zaten herşeyi göze almış cebinde güvendiği emaneti olmadan bu işe girişmez.
    bende bi anımı anlatayım. öncelikle hiç bir ırkçılığım yoktur milliyetçi biri de değilim. ancak başıma nezaman böyle bir olay gelse karşımdaki doğulu oluyor bu kadarı tesadüf olamaz. neyse okuldan dönüyorum 5-6 kişi etrafımı sardı nabıyon sen burda falan filan çekiyolar. aradan en küçüğü sırtıma atlıyor gel benle kavga et diye bağırıyor. ben hızla yürümeye devam ediyorum. ulan bizle kavga etmiyon hadi bari şu küçükle et korkak falan diyorlar. dönüp bi tane vursam çocuğun mezarına toprak atarlar o derece ama devamında benimde helvamı yerler ayrı mesele. gel zaman git zaman günler hep böyle geçiyor. bir gün en son kafam attı. bi tanesine bi yumruk çakmışım çocuk resmen yamuldu etrafındakilerde afalladı bi anda. bende basa bas kaçtım olay yerinden. arkamdan taş sopa falan fırlattılar ama ne fayda usain bolt gibi mübarek anında evimin önünde bittim. demem o ki bence işin sırrı kavgaya girme hiç bi zaman çeker bıçağı takar bi tarafına hayatından olmasan bile günlerce acı çekersin. o yüzden çok hızlı koşmayı öğrenmen lazım. baktın işler kötü birine çakıcaksın yumruğu ve anında tüyüceksin. bilimsel olarakda zaten adrenalin salgılamış vaziyette olduğun için yorulduğunu hissetmessin koş koşabildiğin kadar. zaten 50 metre sonra bırakırlar peşini.
    Özet: Vur-Kaç (denendi onaylandı )

senin yaşlarındayken böyle bir olay başıma gelmişti. yolda biri tehdit etmişti. bu tür şeyler dinimizde de en kötü suçlardan birisi. buna yol kesicilik denir. malını savunmalısın. görmezlikten gelmek bazen en mantıklı çözüm hani havlayan bir köpeğin yanından geçerken ondan korkmadığını anlaması için sanki hiçbişey yokmuş gibi davranırsın ya öyle davran. bu tür insanlar ailesinden ilgi göremediği için kendilerini takmayan tiplere karşı aşağılık kompleksine girerler tabi karşındaki kişi bunun acısını şiddetle çıkarmaya meyilli ise veya durum ciddi ise (bıçakla tehdit veya birden fazla kişiyle dövmeye yeltenirse) vakarlı bir şekilde ver parayı gitsin senden önemli değil. ama hiçbir zaman ciddiyetinden taviz verme. Ahirette hesabını veremezsin gibi şeyler söyle. Bu tür durumlar için okunacak duaları öğren. Allah hepimizi tüm kötü niyetlilerin şerrinden korusun.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.