Şimdi Ara

Okul okumak ve zengin olmak [yaşı büyük abilerim gelebilirmi ?]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ve abilerim merhaba.Ben lise 2'ye giden ders notlarım hemen hemen ortalamanın altında olan bir öğrenciyim.Benim derslerim orta okulda ve ilkokulda iyiydi.Sınavı pek iyi geçemesemde liseye geçtim ne yazık ki. berbat bi okul bana göre Bu sebeple motivasyonumun düşüşünü geçtim, okulu bile bırakmayı düşündüm.O derece şuan da ise 2.yılım bu okulda.Okulda gittikçe derslerim kötüye gidiyor.İçimden bir ses seneye kalacakmışım gibi dahi söylüyor.Ama ne varki bu tatil zamanında sürekli aklımda birşey var.Acaba derslerime çok iyi çalışsam gelecekte çok iyi maaş (10.bin tl gibi) alırmıyım ? yada evleri arabaları olan biri olabilirmiyim ? diye düşünüyorum.Ben hiç üniden
    mesleklerden anlamam oymuş buymuş felan.Peki cidden soruyorum size abilerim ben okulun kötü taraflarını takmayıp çook iyi çalışsam bana ileride nasıl bir katkısı olabilir bu hayallerim için ? yani mesela şöyle diyebilirsiniz sallıyorum derslerin iyi olur üniye girersin memur olursun ayda 5 bin tl maaşı var.ben bilmedğim için soruyorum.Ailem zengin değil.Mecbur kendi zenginliğimi kendim yaratmalıyım.Sizce mümkün mü iyi bir okul kazanıp hayvan gibi paramın olması ? şimdiki zenginlerin hepsi okul okuyarak mı zengin oldular ?

• Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz.
    Bu yollara giremedikten sonra bu ülkede zengin olman elinden birileri tutmadıkça çok zor.
  • Biz zengin olmak için okumuyoruz. Sevdiğimiz işi yapmak için okuyoruz. Sende yeteneklerine göre sevdiğin bir alana yönel zaten bir işi severek yaparsan başarılı olursun ve bir işte başarılı olursan para kazanırsın.
  • Memur olarak zengin olamazsın. Ticarete burnunu sokman lazım zengin olmak istiyorsan. bunun için de okumaya gerek yok.
    Onun dışında ben de herhangi bir lisans programından mezun olmamama rağmen şu anda iyi bir işte, iyi bir pozisyonda, iyi bir paraya çalışıyorum.
    Kendini gerçekten geliştirebildiğin sürece, 4 yıl su ürünleri mühendisliği, tütün ekspertliği, seyahat işletmeciliği vb. bölümlerde zaman harcamak rezilliktir. Tıp, hukuk vb. elle tutulur bir bölümden mezun olmadıktan sonra 4-5 yıl fazladan eğitim tamamıyla gereksiz günümüz şartlarında.
  • Kardesim ortaokulda iyi bi liseye gec rahat et dediler sbs sbs kafamizin etini yediler. Ne oldu? O kadar ugrastik. Katsayi kalkti. Meslek liseli bile senden avantajli duruma gecti nerdeyse.

Burda da oyle iyi bi uniye kapak at diyorlar ya o da ayni hikayenin bi parcasi aslinda. Odtu matematik mezunu abd de master yapmis sozlesmeli dershanede ogretmenlik yapan hocam vardi. Isteyene isim bile veririm. Yani diyecegim su universiteyi bile bitirsen is sende bitiyor. Dil ogrenmek,yabanci ulkelere gitmek, kendini gelistirmek. Tum mesele bu. Genc yaslarinda ferrariye binemeyeceksin belki tamam ama cocuguna o hisleri yasatmak icin yapmalisin bunlari. Hadi eyv :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olursun olursun çalış sen
  • çalıştığın sürece başarılı olursun,alırsın maaşını
    şimdiden çalışmaya başlaman lazım,lisen kötü olduğu için bir parça geridesin
    çok iyi çalışman lazım ve anlamadan hiçbir şeyi atlamaman lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Memuru örnek verdim.Ve galiba o dediğim hallerin hepsi mecburen okul okumadan yapman lazım neyse :( tüm motivasyonum yine gitti az da olsa bir heyecanım vardı.
  • Tobiobito kullanıcısına yanıt
    Malasef artık içimde okul okuma isteği kalmadı.Artık para gözü ile bakıyorum.
  • Sen su anlık ilerisini düşünme sadece derslerine konsantre ol sınavına iyi çalış. Tercih zamanı en doğru tercihleri yaparız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purple -- 6 Şubat 2015; 0:03:01 >
  • İlerde eczane acarsin turbonun konularini oku cok sermaye gerekmedigini yaziyo

• Özü şu genç kardeşim. Asla zengin olamayacaksın. Hele ki şu zamanlarda, bu neredeyse imkansız. Sistemler değişse, iktidarlar değişse de sen ahlaki olarak kendi değerlerini ayaklar altına almadığın, çalmadığın, çırpmadığın, mazlumun ahını almadığın müddetçe kazanamazsın. Bu ne yazık ki bir kanun; yaşamın, hayatın, doğal seleksiyonun ilk kanunu. Memur olarak rahat bir hayat yaşaman muhtemel. Hayallerinin gerçek olmayacağını zaten bir süre sonra anlayacaksın. Ama şu okulu bıraktım, zengin oldum tarzı neo-liberal söylemlere karnının tok olması lazım. Bu şans aralığı ancak ultra kapitalist ülkelerde mümkün. Ki ne yazık ki bizim ülkemiz bu aşamaya ulaşmak için daha çokça zaman geçirmek zorunda. Uzun lafın kısası, hayallerinin peşini asla bırakma. Ama onların da hayallerden ibaret olduğunu da asla unutma. Hayatında başarılar dilerim. Ama belki de biz başaramadık, sen başarırsın; sen kurtarırsın kendi hayatını

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.