Şimdi Ara

Okul mu ? Hayalindeki meslek için adım atmak mı a

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba arkadaşlar 1995 doğumluyum düz lisedeydim 1 sene kaldım 2.senesınde ailem yapamayacağımı düşünerek meslek lisesine aldı ve istemediğim bir bölümde okuyorum.Okula istemeden gidiyorum.

Hayalimdeki meslek baterist olmak fakat bırakın davul almayı ailem kursunu bile karşılayamıyor.Bateri kursuna Toplasan 5 ay gıtmişimdir fakat bu süreç içinde bu işi hobi olarak değilde hayatımı devam ettirirken yapmak istediğim meslek olduğunu anladım. Şu aralar okulu bırakıp işe girmeyi veya okula devam edip yarı zamanlı bir işe girmeyi düşünüyorum.
    Okulum 08:30 -15:30 saatlerınde devam edıyor. Önümde 16:00 - 23:00 saatlerı arasında bır ıs olanagı var bu iş olmasa okulu bırakıp tam zamanlı çalışmayı düşünüyorum. Ailem bateri çalmanın heves olduğunu ve para getırmeyecegını dusundugu ıcın kursa dahı gondermek ıstemıyorlar. Sizce ne yapmalıyım ? Böyle bir durum yaşayan oldu mu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puantiyeli -- 2 Ocak 2013; 1:51:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok nefes nefese anlatmışsın ve kısa kesmek de konuları dağıtmış.
    Biraz daha detaylı anlat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Çok nefes nefese anlatmışsın ve kısa kesmek de konuları dağıtmış.
    Biraz daha detaylı anlat.

bıraz daha duzgun yazdım

• Sen şu an lise kaçıncı sınıftasın ve meslek lisesinin hangi bölümündesin?
    Bateristliğe olan hislerinin geçici olmayacağına gerçekten emin misin?
    Okuldan sonra saat 16:00-23:00 arası bir iş olanağı var, nedir bu iş?
    Uykusuzluktan feleğin şaşar, ne ayık durabilirsin ne uyanık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Sen şu an lise kaçıncı sınıftasın ve meslek lisesinin hangi bölümündesin?
    Bateristliğe olan hislerinin geçici olmayacağına gerçekten emin misin?
    Okuldan sonra saat 16:00-23:00 arası bir iş olanağı var, nedir bu iş?
    Uykusuzluktan feleğin şaşar, ne ayık durabilirsin ne uyanık.

Lise 3 okuyorum şuan, bucada bir çiğ köftecide servis elemanı yarı zamanlı olan iş imkanı. Okulu bırakırsam sanırım komi olarak iş bulabilirim. Baterist olacağıma çok eminim ve bunu işim olarak kullanabileceğime ama o duruma gelmem için bazı fedakarlıklar gerekıyor gıbı gozukuyor (okul)

• quote:

Orijinalden alıntı: Puantiyeli

LÜTFEN TAMAMINI OKUYUN ÇOK ÖNEMLİ
    Merhaba arkadaşlar 1995 doğumluyum düz lisedeydim 1 sene kaldım 2.senesınde ailem yapamayacağımı düşünerek meslek lisesine aldı ve istemediğim bir bölümde okuyorum.Okula istemeden gidiyorum.

Hayalimdeki meslek baterist olmak fakat bırakın davul almayı ailem kursunu bile karşılayamıyor.Bateri kursuna Toplasan 5 ay gıtmişimdir fakat bu süreç içinde bu işi hobi olarak değilde hayatımı devam ettirirken yapmak istediğim meslek olduğunu anladım. Şu aralar okulu bırakıp işe girmeyi veya okula devam edip yarı zamanlı bir işe girmeyi düşünüyorum.
    Okulum 08:30 -15:30 saatlerınde devam edıyor. Önümde 16:00 - 23:00 saatlerı arasında bır ıs olanagı var bu iş olmasa okulu bırakıp tam zamanlı çalışmayı düşünüyorum. Ailem bateri çalmanın heves olduğunu ve para getırmeyecegını dusundugu ıcın kursa dahı gondermek ıstemıyorlar. Sizce ne yapmalıyım ? Böyle bir durum yaşayan oldu mu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi ?

İnsanlari yaşatan şey hayalleridir. İnsanlari makinelerden, hayvanlardan ayiran şeydir bu.

Hayatinin kalanini sevmediğin bir işe gidip televizyon izleyerek mi geçirmek istersin?

Yoksa hayalin için elinden geleni yapip en anlamli, en mutlu şekilde mi geçirmek istersin?

İnsan olan herkes ikinciyi seçer, ki bu durumda okulu birak diyorum açikça. Hayalini yaşayan gerçekten çok az insan var, ve sen bunlardan birisi olmalisin.

istersen özelden de konuşabiliriz, her türlü yardima hazirim.

• Bırak kardeşim bırak.İş hayatına atıl bu yaşta kendi paranı kazan.Hele Meslek lisesiysen senden bir bok olmaz açık ve net söylüyorum sana.Öğretmenlerinin sana söylediği "azcık çalışırsan mühendis olursun" yalanlarına inanma.
    Hayallerinin peşinden koş evlat
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayakların yine de yere bassın. Lise diplomanı al öyle git. Çok pişman olursun ilerde. Zaten lise bitirmeyeni dövüyorlar zorlanmazsın.
  • Sana tavsiyem bateriyi şimdilik hobi şeklinde yürütmen yarın öbürgün hevesin kaçar kalırsın ortada elinde bir mesleğin olsun okulu bırakmak ilerde çok büyük pişmanlık yaratır eğer ailen senelik 10 bin tl her şey dahil üniversite okutucak para ayırabılırlerse sana yurtşısında istediğin bölümde oku aynı zamanda baterinide çal yine
  • Hocam ne kadar birbirine tutuyor bilmiyorum ancak sana kendimden anlatayım ben 9 10 yaşlarından 19 yaşıma kadar lisanslı kulüplerde futbol oynadım ve kaldı ki hem hayalim hemde karnımı doyuracağım şey olarak görmeye başlamıştım futbolu Bursa'da yaşıyorum bulunduğum ilçede başladım sonra Bursa'nın bir nevi pilot takımı bursa merinosta oynamaya başladım 17 18 yaşlarındaydım sonra Bursaspor alt yapısıyla deneme idmanlarına çıktım dedim ki artık ileriyi görebiliyorum Bursaspor'un A takımına yükselmek çok zordu ancak bankasya yada diğer anadolu takımlarında şansım yüksek olabilirdi neyse tam anlamıyla planlar yapmaya başladım hocalarım da destek verdiler aracılar buldular iyi paralar kazanabileceğim yerlerde buldum bir yandan okulda devam ediyordu bir gün dizimden sakatlandım futbol oynayanlar bilir ciddiyetini ameliyata kadar gitti olay ve bu sürede okula odaklandım üniversite kazandım ve futbol hobiden öteye götüremedim dizimden ötürü yani demek istediğim okul hayatımı bitirecekken elimde olmadan futbol hayatım bitti bir iki yıl sonra olmuş olsaydı üni şansımda yok olacaktı ve elimde hiç bir şey olmayacaktı yani demek istediğim riskin fazla hayatın neler getireceğini bilemezsin o yüzden bateri çal ama alternatifin olsun senin maddi durumun bir gün yarı yolda bırakırsa okulda yoksa elinde dımdızlak kalmak daha kötü yada şöyle yada oku üniversitede grup bile kurarsın benim arkadaşlarımın arasında öyle yapanlar oldu okuduğu yerde ufak çaplı gruplarla öğrencilerin olduğu kafelerde ufak ufak başladılar sonra bazıları daha ciddi gruplara katıldı yani üniversitede o ortam potansiyel daha fazla olur

• 1 senen kalmış okulu bitirmene okulu bitir sonra git kursuna çok gecikmiş sayılmazsın. He bu arada hayallerin var güzel bir şey gerçekleştirebilirsen mutlu olursun. Bak bende okulu bıraktım benimde hayallerim vardı da okumayınca her şey kısıtlanıyor. Ben pişman mıyım? Değilim, çünkü istemediğim bir şeyi yapmaktan kurtuldum. Eğer buraya okumadan bir şey olabilir miyim? Gibi bir konu açsaydın %80 olamazsın diyecekti . Kimisi Bill Gates'i Steve Jobs'u falan örnek gösterecekti. Kimisi çalışırsan yaparsın diyecekti ama yıl 2013 oldu işte
  • Okulu bitir sonra hayallerinin peşinden koş.Biz yapamadık sen yap.Ama liseyi sakın bırakma,girdiğin her ortamda eziklemeye çalışan tipler olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pablo Escobar

Bırak kardeşim bırak.İş hayatına atıl bu yaşta kendi paranı kazan.Hele Meslek lisesiysen senden bir bok olmaz açık ve net söylüyorum sana.Öğretmenlerinin sana söylediği "azcık çalışırsan mühendis olursun" yalanlarına inanma.
    Hayallerinin peşinden koş evlat

Mesleğim lojistik ve herkes çok iyi geleceği olan ve parası olan bır ıs oldugunu soyluyorlar. Çok kararsızım.

• Sana abi tavsiyesi liseyi kesinlikle bitirmelisin elinden geldiğince bu konuyla ilgilenmeye bak ama sakın aptalca bişey yapma sonradan çok pişman olursun ozamanların verdiği bir heyecan oluyor insanda sakın yanlış bişeyler yapma.
  • Teşekkürler yorumlar için meslek lısesınde olmama rağmen unı ıcın dısarıdan ders alıp sınavda ıyı bır yerı tuturmak gıbı bırsey olustu aklımda ailem konu ders oldumu zengın oluyor zaten maddı sorun olmaz ama baterı fıkrı hala aklımda 16:00 ve 23:00 arası çalışabılırım dıye dusunuyorum.

• quote:

Teşekkürler yorumlar için meslek lısesınde olmama rağmen unı ıcın dısarıdan ders alıp sınavda ıyı bır yerı tuturmak gıbı bırsey olustu aklımda ailem konu ders oldumu zengın oluyor zaten maddı sorun olmaz ama baterı fıkrı hala aklımda 16:00 ve 23:00 arası çalışabılırım dıye dusunuyorum.

Boşver ne zorun var hocam oku işte paşalar gibi
  • quote:

Teşekkürler yorumlar için meslek lısesınde olmama rağmen unı ıcın dısarıdan ders alıp sınavda ıyı bır yerı tuturmak gıbı bırsey olustu aklımda ailem konu ders oldumu zengın oluyor zaten maddı sorun olmaz ama baterı fıkrı hala aklımda 16:00 ve 23:00 arası çalışabılırım dıye dusunuyorum.

ben de benzer bir durumu yaşıyorum son sınıftayım. Müzik benim için en önemli şey aslında hayatımın sonuna kadar beni mutlu eder. Ama kalmış burda kaç ay. Üniversiteye girdikten sonra istediğim şekilde yönlendiririm hayatımı. Senin için de bu geçerli. Bu yaşına kadar insan neden okuyor 12 sene ya bi ömür. Mezun olmak için.. Az daha sıkalım disimizi sonra içimiz rahat bi şekilde müzik yapmak daha farklı olur. Ben kesinlikle okulu bırakmayı düşünme diyorum. Hatta daha bi buçuk senen var. Şu an başlasan iyi bir yer kazanırsın. Müzik kaçmıyor ölene kadar çalarız. Ama şu okul çilesini bitirelim gitsin artık kalmış şunun şurasında ne kadar vakit?

• Liseyi bırakma gibi birşey sakın düşünme, at onu kafandan yani umarım saçmaladiginin farkındasindir, öncelikle liseyi bitir, 2yillik lojistik oku ve bir yandan da çal davulunu evet en iyisi bu, yap bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 3 Ocak 2013; 2:05:42 >
  • Müzikle ilgilenen biri olarak sana şunu söyleyeyim.Okulunu okumalısın bence , bilhassa üniversite önemli sırf kariyer açısından değil bateri konusunda sana en yardımcı olabilecek şeylerden biri üniversite okumandır. Orada bateri çalan insanlar ile tanışma imkanın olur , müzik kulübüne dahil olup çeşitli çalışmalara katılıp kendini geliştirebilirsin , başkalarından bir şeyler kapabilirsin. Kendini geliştirir şenliklerde amatör grup olarak konser verirsiniz. Daha pek çok avantajı olur üniversitenin. Ben elektro gitar çalıyorum yaklaşık 1,5 senedir. Hiç kursa almadım. Evde kendi çabalarımla öğrendim ve şu anda orta seviye bir parçayı çok zorlanmadan çalabilecek durumdayım. Kurs gitar da biraz nota ve teknik için önemli ama ben tekniği çevrem de gitar çalan insanlardan öğrendim ki bu çoğunluk üniversite grubumdan oldu. Üniversitenin sana kurstan daha çok yarayacağı görüşündeyim her iki açıdan , hem kariyer hem bateri.

• Liseyi birakip baterist mi olacaksin

Sonra neden ac kaldik diye gezersiniz ortalarda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.