Şimdi Ara

# Okul İçin Ukrayna Kiev'e Yerleşiyorum. ( SON GÜN ) - Sürekli Konu #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
20
Favori
2.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.
    4 senedir istediğim lisansı yurt dışında yapma hayalime sonunda kavuşuyorum ve 8 eylülde 5 yıllık bir maceraya başlıyorum.
    Öncelikle bir çok ülke düşündüm araştırdım ve şuana dek bana ve bütçeme en uygun ülkenin Ukrayna olduğuna karar verdim(G.Afrika-Bosna-Hersek - Polonya)
    Sağ olsun orada tanıştığım bir arkadaş sayesinde tüm işlemleri yaptırdım,cidden çok yardımı dokundu şirketler böyle durumlarda $2-3k ücret istiyorlar;beni bu ücretten kurtarmış oldu.neyse konumuza dönelim bi terslik olmaz ise 5 yıl boyunca konuyu sürekli güncel tutacağım.
    Gideceğim bölüm;Uçak mühendisliği.

    Blog Adresim:ukraynadaturkogrenci.com
    29.08.15
    Orada kıyafet pahalıymış yarın alışverişe çıkıyorum sizce ne almalıyım soğuk bölgelerde yaşayan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum ne alayım falan hepsini buradan götüreceğim.kışında baya soğuk oluyormuş 2011 de -40ı görmüş hatta bende İzmirliyim çok zıt durum yani sizden bu konu hakkında yardım istiyorum

    29.08.15
    Alışverişi yaptım biraz tuzlu oldu açıkcası neyse artık yılda 1 kez yapacağız nasıl olsa olur o kadar Montu kalın aldım biraz, gayet hoşuma gitti kışın rahatça işimi görür diye düşünüyorum baharda ve önümüzde ki 1 2 ay giymeye daha ince sportif ceket aldım birde geçen sene aldığım hırkada var idare ederim rahatlıkla diye düşünüyorum.bot konusunda ise piyasada çok az olduğu için 2 3 marka arasında scooter almak zorunda kaldım umarım yarı yolda bırakmaz beni

    Mont:https://www.galeria-kaufhof.de/p/wellensteyn-chester-outdoorjacke-wind-und-wasserdicht-atmungsaktiv/1013446411?v=1013461429 (yuh bir monta €250 verilir mi diye soran arkadaşlara; o fiyata asla ama asla almam,türkiyeden sayfa bulamadığım için alman siteyi attım: 275 civarına aldım )

    Bot:http://urun.n11.com/erkek-bot/scooter-deri-su-gecirmez-lacivert-nubuk-bot-P73351811

    03.09.15
    Nihayet vizeyi aldım teknik bir hatadan dolayı uğraştırdı ne demişler zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır.
    Neyse pazar günü akşam 7 gibi çıktık Manisa'dan yolda falanda durduk P.tesi sabah Ankara'daydık.Direk konsolusluğa gittik dosyaları verdik yetkili bayan ismimin sistemde görünmediğini söyledi.Kiev'de bulunan arkadaşımı aradım okula sorup araştırdı ve 50 lira gibi bir ücretin yatmadığını bu yüzden gözükmediğini söyledi,ücreti yatırmış kendisi sağ olsun.salı günü de gözükmüyordu listede bi yandan da Manisa'da da işlerimiz var dönüp beklemek arasında kaldık sonuçta kaç günde çıkacağı belli olmaz hatta bileti ertelemeyi bile düşündüm bi ara neyse kararlaştırdık kalmayı uygun gördük bu sabah erkenden gittim ve mutlu haberi adlım.İsmim sisteme düşmüş hemen işlemleri başlattık ve 4 gibi çıkacağını söyledi saat 4:30 da pasaportumu geri aldım ve Ukrayna için önümde hiçbir engel kalmadı.

     #  Okul İçin Ukrayna Kiev'e Yerleşiyorum. ( SON GÜN ) - Sürekli Konu #

    Vize şimdilik 45 günlük oraya gidince uzatılacakmış.


    07.09.15
    Artık son saatlere giriyorum, yarın bi terslik olmazsa bu saatlerde Kiev'de olacağım. zaman yaklaştıkça hüzünde artıyor biraz hiç kopmadığım ailemden ayrılıyorum sonuçta umarım bu hüznü en kısa sürede atlatırım



    SSS (Sürekli Güncel)
     
    -Ülkenin eğitim seviyeleri gayet iyi benim gideceğim okul KPI ( kpi.ua buradan ulaşabilirsin).okul gayet iyi,bir çok icat bu okuldan çıkmış,dünyanın ilk bilgisayarı yine bu okulda bulunuyor, Sikorsky yine bu okuldan çıkmış icadın sahibi İgor Sikorsky bu okuldan mezun, bunun gibi daha bir çok başarıya imza atmış bir okul.

    -Okulda 45.000 öğrenci bulunuyor 10.000 i yabancı öğrenciler.

    -Okul ücretleri ; ilk sene hazırlık $2.000 sonra ki 4 yıl bölüme göre değişiyor benim bölümüm $3.000 yıllık Bilgisaya Müh. $2.500 gibi.

    -Ev fiyatları 200 dolardan başlıyormuş sanırım ama tavsiye etmem.

    -Yurt ücreti ise aylık sadece $20 4 kişilik odalar ama siz isterseniz diğer 3 kişininde ücretini ödeyip tek kalabilirsin yani 80 dolara tek başına kalman mümkün veya 2 kişi kalırsın aylık 40 dolar.ama yurt odaları biraz bakımsız kendi temizliğine göre bu durumu düzeltebilirsin.

    -Yemek konusu ise yurdun her katında mutfak var orada kendin yapıp yiyebilirsin veya dışarıdan karşılarsın ben 3 gün kendim yapıp 4 gün dışarıda yiyeceğim günlük 20 lirayı aşmaz dedi gerçi ben az yerim derseniz 15 lira civarı tutar, kendin ayarlayabilirsin bu ücreti.

    -Yaşam masrafı gayet ucuzmuş tek kıyafet pahalı bu yüzden hepsini buradan aldım ve yanımda götüreceğim.

    -Kayıt işlemleri orada bulunan bir öğrenci davetiye gönderiyor öyle başlıyor işlemler daha sonra ayrıntılı anlatırım.

    -YGS den barajı geçmen ve LYS'ye girmen gerek LYS'de bir puan sınırı yok YGS'den barajı geçip LYSden 100 bile alsan kabul ediliyor.

    -Denklik için YGS ve LYS ye giriyorsun mesela atıyorum bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsun Türkiye'de bilgisayar mühendisliğine en son giren öğrencinin puanını alırsan denklik sınavına giriyorsun bu puanlamaya KKTC'de dahil.

    Sizinde sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.
    Hepimiz için güzel bi konu-rehber olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessTiger -- 7 Eylül 2015; 14:02:56 >







  • Savaş var olm napıyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YAV HE HE CSB + BLOK
  • @BİLOCÆN Yok bro ülkenin doğu tarafında az da olsa devam ediyor sadece (shakhtar vs) kiev 1.5 yıldır temiz.


    @Cleveland Cavaliers FUNNY.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessTiger -- 29 Ağustos 2015; 3:38:28 >
  • Moskovaya caya beklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firediknitze F kullanıcısına yanıt
    Rusça'yı sökmeden zor hocam
  • DarknessTiger kullanıcısına yanıt
    Daha bende sokmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat et ölme iyi eğlenceler gitmeden rusça teslim oluyorum demeyi silahsızım demeyi öğren

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gule gule.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yap ne et tüm ülkenin internetini kes. Sonra git aynısını Rusya'da yap.
  • Kalın olmayan fakat sağlam malzemeden yapılmış bir ceketin olsun, kışta giyersin sonbaharda. Sweatshirtte tercih edebilirsin.
  • DarknessTiger kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. En önemlisi başarılı yıllar geçirmen dileğiyle iyi güzel zamanlar geçirirsin umarım. Gerçekten çok soğuk olur Ukrayna ama bu orada bulunacağın için çok zor olmayacak çabuk ısınacaksın o soğuk havaya. Sağlam bir botun olmak zorunda. Sağlam bir mont kaz tüyü olursa rahat edersin. Atkı bere kalın çoraplar en önemlisi içlikler götürmeyi sakın unutma. Hiç bir kıyafetini almayı unutma elinden geldiği kadar takviyeni yap. Çünkü Türkiye'de 50 tl alacağına orada 150 tl ye alacaksın. 2 veya 3 katı olacak. Orada 5 yılını sakın boş boş geçirme. Rusça çok zor bir dil. Ben şuan 3. senemdeyim 2 senem kaldı. İlk sene rusça için çok önemli ne kaparsan kendine faydası var. Çok türklerle takılma gezme dolaşma selamlaşmaktan fazla yukarı çıkarsan sene sonuna kadar öyle devam eder. Çevren hep türk olursa büyük sıkıntı hep türkçe konuşursunuz. Ukraynalı rus bir sürü insan ile arkadaş olmaya bak. Rusçanı ne kadar geliştirirsen kendine faydası olacaktır. Kıyafet konusunu o tarafa bırakma hepsini burada hallet öyle tam takır git kafan rahat eder. Kazak götür. T shirt götür. Bütün sezon kış geçmeyecek. T shirt giyeceğin şort giyeceğin zamanlarda olacak. Kişisel bakım eşyalarını tamamen eksiksiz tamamla. Bot dışında iki üç ayakkabın daha bulunsun yanında. Kluplere barlara giderim diyorsan gömlekte götür. Kravat papyon falanda lazım olabilir. Özel günler çok olur veya her hafta sonu özellikle cuma yada cumartesi geceleri partiler düzenlenir ve oralarda kombini takım elbise şeklinde isterler. Bol şans diliyorum. Sorun olursa cevaplayabilirim.




  • Ukraynaca bir dil mi rusça çakması mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde colins gomlegin pantolonun aynisi orada 3 kat fiyatina. Tr' ye gelip giderken bavul ticareti yap derim. Iyi para kirarsin.

    Bu arada aferin cok iyi yaptin. Tr' de odtu bogazici tum bolumler veya diğer universitelerin sadece tıp fakultesinde okumadiktan sonra okumak gereksiz. Ukraynada en azindan mis gibi ukraynaca ve rusca ogrenerek mezun olursun.


    Ortami da cabadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gosmugo

    Öncelikle hayırlı olsun. En önemlisi başarılı yıllar geçirmen dileğiyle iyi güzel zamanlar geçirirsin umarım. Gerçekten çok soğuk olur Ukrayna ama bu orada bulunacağın için çok zor olmayacak çabuk ısınacaksın o soğuk havaya. Sağlam bir botun olmak zorunda. Sağlam bir mont kaz tüyü olursa rahat edersin. Atkı bere kalın çoraplar en önemlisi içlikler götürmeyi sakın unutma. Hiç bir kıyafetini almayı unutma elinden geldiği kadar takviyeni yap. Çünkü Türkiye'de 50 tl alacağına orada 150 tl ye alacaksın. 2 veya 3 katı olacak. Orada 5 yılını sakın boş boş geçirme. Rusça çok zor bir dil. Ben şuan 3. senemdeyim 2 senem kaldı. İlk sene rusça için çok önemli ne kaparsan kendine faydası var. Çok türklerle takılma gezme dolaşma selamlaşmaktan fazla yukarı çıkarsan sene sonuna kadar öyle devam eder. Çevren hep türk olursa büyük sıkıntı hep türkçe konuşursunuz. Ukraynalı rus bir sürü insan ile arkadaş olmaya bak. Rusçanı ne kadar geliştirirsen kendine faydası olacaktır. Kıyafet konusunu o tarafa bırakma hepsini burada hallet öyle tam takır git kafan rahat eder. Kazak götür. T shirt götür. Bütün sezon kış geçmeyecek. T shirt giyeceğin şort giyeceğin zamanlarda olacak. Kişisel bakım eşyalarını tamamen eksiksiz tamamla. Bot dışında iki üç ayakkabın daha bulunsun yanında. Kluplere barlara giderim diyorsan gömlekte götür. Kravat papyon falanda lazım olabilir. Özel günler çok olur veya her hafta sonu özellikle cuma yada cumartesi geceleri partiler düzenlenir ve oralarda kombini takım elbise şeklinde isterler. Bol şans diliyorum. Sorun olursa cevaplayabilirim.

    Ben de sorabilir miyim belki de herkes bu soruyu sormami bekliyo az cok anladiniz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ss olmadan konu tutmaz

    hadi canlandır şuraları
  • Herkese rusum de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kızlar nasıl

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vuhuuu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panpaciben -- 29 Ağustos 2015; 9:53:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.