Şimdi Ara

Okta Nedir? Okta Güvenlik Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okta, Kimlik ve Erişim Yönetimi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden birisidir. Kurumların veri ihlaline, kimlik bilgilerine ve kişisel verilerine, erişim izni olmayan kişilerin ulaşmasını engellemeye çalışna ürünleri vardır. Okta’nın sunmuş olduğu ürünler koruma temelli bir yaklaşıma sahiptir. Şirket içinde bulunan tüm erişim noktaları için güvenlik sağlamaktadır.


    Okta ürünlerini Türkiye’de de kullanan şirketlerin sayısı da son yıllarda giderek artıyor. Siber saldırıların artması ile, çok sayıda şirket çeşitli güvenlik uygulamalarına yönelmeye başladı. “Identity and Access Management” yani “Kimlik ve Erişim Yönetimi” ve “Uyarlanabilir Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama” de bunlardan bazıları. Okta da bu ürünleri ile veri ihlali gibi sorunlara çözümler sunuyor.


    Sadece kurumsal hesaplar değil, bireysel hesaplarımızın güvenliği de çok önemli duruma geldi. Kimlik hırsızlığı ile hemen hemen her gün siz de etrafınızda karşılaşıyorsunuzdur. Örneğin Facebook, Twitter, Instagram hesapları çalınan insanları siz de görüyorsunuz. Teknolojide doğru güvenlik önlemleri alınmazsa her an her şey maalesef başımıza gelebilir.


    Bugün birçok kuruluş, kimlik, cihaz, ağ veya konum tarafından aksi kanıtlanana kadar herkes için “sıfır güven” (Zero Trust) yaklaşımını benimseyen güvenlik ilkelerini kabul ediyor. Sıfır güven yaklaşımı modelini uygulamak için kimlik yönetimi ile bir projeye başlamak, yönetim ve güvenlikte ilk adım olacaktır.


    Kimlik ve erişim yöntemi; çeşitli organizasyonların birden fazla uygulama, konum, cihaz ve kullanıcının farklı kurumsal veri ve kaynaklara erişim yetkisinin kontrol edilmesidir.


    Kimlik ve erişim yönetimi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Okta’nın Türkiye’de büyük partnerleri de bulunmaktadır.


    Okta Nedir? Okta Güvenlik Çözümleri







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.