Şimdi Ara

Oksijen Bariyerli Boru Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
17.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eve yeni tesisat döşeticez ve bu süre zarfında gerek internetten gerekse satıcılardan araştırmalar yaparak doğru ve düzgün bir sistem olması için çabalıyoruz. Buradaki yazılardan oldukça faydalandığımı söyleyebilirim.

Konumuza gelirsek, bugün İzmirde bir firmayı keşif için eve çağırdım.

Tesisatta oksijen bariyerli boru kullanmak istediğimizi, mümkünse dizayn oksi plus boru kullanılmasını istediğimi belirttim. Adam bana dizayn kullanmadıklarını, internette yazılanların pek doğru olmadığını ve kullanılmasının gereksiz olduğunu söyledi. Buna gerekçe olarakta, tesisata basılan suyun zaten oksijenli olduğu ve bununda tesisatı korozyona uğratabileceğini söyledi.

Bende en azından tesisata borulardan oksijen girmesini engelleyerek, bir koruma sağlandığını ve bunuda kötünün iyisi olarak değerlendirebilieceğimizi söyledim.

Adamın bana söylediği ben 4 yıldır bu işin içindeyim, oldu. Böyle bir cümleden sonra uzatmak istemedim. Zaten böyle bir tutumdan sonra o firmaya iş vermem. Ama bu söylediği suyun içindeki oksijenin tesisata zarar vermesi durumı nedir? Bu söylediği ne kadar doğrudur, böyle bir şey varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 13 Aralık 2012; 18:24:45 >

• tesisata taze suyu basınca kapalı devrede oksijen bulunur,ama bu su zarar vermez.eğer oksijen bariyersiz boru kullanılırsa devamlı olarak sisteme taze oksijen girecektir
    buradaki fark devamlılıktır.birinde oksijen kesiliyor diğerinde kesilmiyor
    böyle firmalara lütfen iş vermeyin
    bu alanda dizayn oksi plus öncü firmadır ve pprc boruları için patent almıştır
    size bunları söyleyen firma yetkilisi varsın en dandik pprc düz kompozit boruyu kullansın,
    kendisi 4 yıldır bu piyasada zaten korozyon,paslanma...vs ancak 4-5yılda kendini gösterir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

Arkadaşlar eve yeni tesisat döşeticez ve bu süre zarfında gerek internetten gerekse satıcılardan araştırmalar yaparak doğru ve düzgün bir sistem olması için çabalıyoruz. Buradaki yazılardan oldukça faydalandığımı söyleyebilirim.

Tesisatta oksijen bariyerli boru kullanmak istediğimizi, mümkünse dizayn oksi plus boru kullanılmasını istediğimi belirttim. Adam bana dizayn kullanmadıklarını, internette yazılanların pek doğru olmadığını ve kullanılmasının gereksiz olduğunu söyledi. Buna gerekçe olarakta, tesisata basılan suyun zaten oksijenli olduğu ve bununda tesisatı korozyona uğratabileceğini söyledi.

Bende en azından tesisata borulardan oksijen girmesini engelleyerek, bir koruma sağlandığını ve bunuda kötünün iyisi olarak değerlendirebilieceğimizi söyledim.

Adamın bana söylediği ben 4 yıldır bu işin içindeyim, oldu. Böyle bir cümleden sonra uzatmak istemedim. Zaten böyle bir tutumdan sonra o firmaya iş vermem. Ama bu söylediği suyun içindeki oksijenin tesisata zarar vermesi durumı nedir? Bu söylediği ne kadar doğrudur, böyle bir şey varmı ?

Bu konudan zamanında çok muzdarip olmuştum.
    Yeni tesisat yaptırıyorsanız mutlaka ama mutlaka bariyerli borudan şaşmayın aksi halde her yıl temizlik yaptırsanız bile tesisatta o kadar pislik birikiyorki bi dünya gaz parası versenizde bir türlü konforu yakalayamıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

tesisata taze suyu basınca kapalı devrede oksijen bulunur,ama bu su zarar vermez.eğer oksijen bariyersiz boru kullanılırsa devamlı olarak sisteme taze oksijen girecektir
    size bunları söyleyen firma yetkilisi varsın en dandik pprc düz kompozit boruyu kullansın,
    kendisi 4 yıldır bu piyasada zaten korozyon,paslanma...vs ancak 4-5yılda kendini gösterir...

Merhaba .dizayn oksi plusdab baska alinabilecek borular hangisidir?ornegin kaldenin cam elyafli borusu boyle ortasinda kirmizi pembe bir sey var o nasil?bende peteklerin capraz baglantisi icin mobil sistemli evimde bu borulardan 3 petegime 180 cm lik 3 parca bu ortasinda kirmizi serit olan kalde borulardan kullanildi.kullanilan bu 540 cm zarar verir mi degistirirsem ne alayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Merhaba .dizayn oksi plusdab baska alinabilecek borular hangisidir?ornegin kaldenin cam elyafli borusu boyle ortasinda kirmizi pembe bir sey var o nasil?bende peteklerin capraz baglantisi icin mobil sistemli evimde bu borulardan 3 petegime 180 cm lik 3 parca bu ortasinda kirmizi serit olan kalde borulardan kullanildi.kullanilan bu 540 cm zarar verir mi degistirirsem ne alayim

Tesisat kurulurken tavsiye edilen boruların sıralaması:

1.Dizayn Oxy Plus
    2.Diğer deliksiz folyolu borular
    3.Kalde cam elyaflı.

Yani sizin boru ilk sırada olmasa bile olur listesinde var . Değiştirmeye gerek yok. Üstelik sadece 5.4mt gibi bişey kullanmışınız. Önemli olan mobil sistemdeki Pex borularınız Oksijen bariyerli olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Tesisat kurulurken tavsiye edilen boruların sıralaması:

1.Dizayn Oxy Plus
    2.Diğer deliksiz folyolu borular
    3.Kalde cam elyaflı.

Yani sizin boru ilk sırada olmasa bile olur listesinde var . Değiştirmeye gerek yok. Üstelik sadece 5.4mt gibi bişey kullanmışınız. Önemli olan mobil sistemdeki Pex borularınız Oksijen bariyerli olması.

Tesekkur ederim cevabiniz icin.

• kalde markalı tesısat borularıda oldukca ıy

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

tesisata taze suyu basınca kapalı devrede oksijen bulunur,ama bu su zarar vermez.eğer oksijen bariyersiz boru kullanılırsa devamlı olarak sisteme taze oksijen girecektir

Gerçekten bazı şeyler çok basit yalanlanabiliyor. 4 sene işin içinde olması ne yazıkki bazı şeyleri değiştiremiyor. Piyasa çakal dolmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoztas

quote:

Arkadaşlar eve yeni tesisat döşeticez ve bu süre zarfında gerek internetten gerekse satıcılardan araştırmalar yaparak doğru ve düzgün bir sistem olması için çabalıyoruz. Buradaki yazılardan oldukça faydalandığımı söyleyebilirim.

Bu konudan zamanında çok muzdarip olmuştum.
    Yeni tesisat yaptırıyorsanız mutlaka ama mutlaka bariyerli borudan şaşmayın aksi halde her yıl temizlik yaptırsanız bile tesisatta o kadar pislik birikiyorki bi dünya gaz parası versenizde bir türlü konforu yakalayamıyorsunuz.

Oksijen bariyerli için bastırıyorum. Firmaların işine gelmiyor. Olmazsa, usta bulup kafama göre döşetmeyi düşünüyorum.

• quote:

quote:

Gerçekten bazı şeyler çok basit yalanlanabiliyor. 4 sene işin içinde olması ne yazıkki bazı şeyleri değiştiremiyor. Piyasa çakal dolmuş...

bende izmirdeyim.izmirdeki doğalgaz firmalarının %90ını hiçbirşey bilmiyor.hepsi ezbere iş yapıyor.hepsi kalitesiz mal ve kalitesiz işçilik ile yüksek kar peşinde
    kullandıkları tesisat borusuna bakın %90 dandik kompozit borudur

pprc boruda 1 numara dizayn oksiplus'tır
    oksiplus bulamazsanız mecburiyetten deliksiz alüminyum folyolu boru kullanın
    bunu da bulamazsanız en son ihtimal kalde cam elyaf takviyeli boru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 15 Aralık 2012; 15:38:19 >

• quote:

quote:

quote:

bende izmirdeyim.izmirdeki doğalgaz firmalarının %90ını hiçbirşey bilmiyor.hepsi ezbere iş yapıyor.hepsi kalitesiz mal ve kalitesiz işçilik ile yüksek kar peşinde
    kullandıkları tesisat borusuna bakın %90 dandik kompozit borudur

pprc boruda 1 numara dizayn oksiplus'tır
    oksiplus bulamazsanız mecburiyetten deliksiz alüminyum folyolu boru kullanın
    bunu da bulamazsanız en son ihtimal kalde cam elyaf takviyeli boru

Cevaplar için teşekkür ediyorum.

• Boru olayı çok önemlıymıs... Tesisatçılar ne borusu kullanıyor ki ..
  • mavifatih M kullanıcısına yanıt
    tesisatçıların tamamına yakını kompozit pprc veya cam elyaf takviyeli pprc kullanıyor her ikiside oksijen bariyersizdir
    ve boru çapını en ince 20mm tercih ederler (ucuz olduğu için)
  • quote:

tesisatçıların tamamına yakını kompozit pprc veya cam elyaf takviyeli pprc kullanıyor her ikiside oksijen bariyersizdir
    ve boru çapını en ince 20mm tercih ederler (ucuz olduğu için)

Salona ayrı hattan geçecek boru çapını ne istesem doğru olur mutfaktan başlayarak banyoda bitecek, diğeri salona sanırım direkt gidecek...

• mavifatih M kullanıcısına yanıt
    25mm pprc ve deliksiz alüminyum folyolu pprc boru isteyin, deliksiz pprc borular ikiye ayrılır ortadan folyolu ve dıştan folyolu ikiside olur
    doğalgaz esnafları bir önceki mesajda yazdığım gibi 20mm ve kompozit ile cam elyaf pprc kullanır montajı daha kolay diye ve ucuz diye,kesinlikle kabul etmeyin
  •  Oksijen Bariyerli Boru Hakkında Oksijen Bariyerli Boru Hakkında Oksijen Bariyerli Boru Hakkında Oksijen Bariyerli Boru Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 14 Ocak 2015; 11:00:50 >

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Aluminyum folyolu dediğiniz ortada kırmızı ara kat olan mı, sanica da görmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel75 -- 14 Ocak 2015; 12:01:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksel75

Aluminyum folyolu dediğiniz ortada kırmızı ara kat olan mı, sanica da görmüştüm.

Sanica da ortadan folyolu kombi borusu var orta kisim gri. Oksijen bariyerlidir ve patentlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 15 Ocak 2015; 10:21:11 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Sıva üstü evin içini dolaşan hatlarda yine bahsettiğiniz boru mu kullanılıyor, yoksa arası pembe/kırmızı gibi olan pedli boru mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    ortası kırmızı olan pprc çeşidi cam elyaf takviyelidir ve piyasada yaygın olarak kullanılır oksijen bariyersizdir+ucuzdur
    ortası veya dıştan gri renkte olup folyolu olan pprc borular oksijen bariyerlidir ve birim fiyat olarak biraz daha pahalıdır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.