Tam 23 ay evvel bir yazı yazmıştım. Konu, Okan Buruk ve Berkant Göktan'ın Beşiktaş'a transferiydi...
Demiştim ki:
"Okan ve Berkant ilk değiller büyük kulüpler arasında transfer olan. Ama akıllarda her zaman farklı anlam taşıyacaktır bu isimler. Heleki Okan! Galatasaray'da oynarken milyonlarca G.Saraylı'nın sevgilisiydi. Sıkı bir Euro manevrasıyla yetiştiği renklere değil Siyah Beyazlı kulübe gitti. Profesyoneldir, olabilir. Ancak yetiştiğin kulübün ardından sallamak da nesi oluyor!"
Şimdi Okan'ın G.Saray'a tekrar dönüşü gündemde. Ancak G.Saray taraftarının büyük bir kısmı O'nu istemiyor. Sebebi ise BJK'ye transfer olması değil, öyle olsa Emre Aşık'a da aynı tepki gösterilirdi.
Beşiktaş'a giden G.Saraylı Ahmet Yıldırım örnek olmalıydı Okan'a...
Hatırlatalım; Ahmet Yıldırım, Beşiktaş’a transfer olunca bir yönetici Ahmet’e ‘Büyük bir camiaya geldin’ diye başlayan bir nutuk atmaya yelteniyor. Ahmet Yıldırım kibarca yanıtlıyor: ‘Merak etmeyin efendim. Ben büyük camianın ne demek olduğunu iyi bilirim. G.Saray’dan geliyorum.’
Okan, Ahmet'i örnek alsaydı gerçek evi hakkında saçma röportajlar vermezdi herhalde!
Zamanında G.Saray'a transfer olan Beşiktaş'ın sembolleri Recep Adanır ve Şükrü Gülesin'e, Beşiktaşlı olduklarını her zaman vurguladıkları için asla kızmayan ve onları şimdi bile hayırla anan G.Saraylılar nasıl davrandıysa, Beşiktaşlılar da Ahmet'e öyle davrandılar.
Geçen gün BJK Amigosu, arkadaşım Alen BJK basketbolcusu Kerem Tunçeri hakkında çok güzel bir yazı yazdı, G.Saraylı olduğunu söyleyen ama BJK forması için elinden gelen mücadeleyi vereceğini söyleyen Kerem Tunçer'i için övgüler düzüyordu... İşte budur.
Okan için G.Saray taraftarı gereken tepkiyi ölçüsü dahilinde göstermiştir.
Bu saatten sonra alınır mı bilemem. Alınırsa ve formayı da giyerse yapacak bir şey yok. Bundan sonra ve maçlar sırasında protesto edilmesi sakıncalıdır.
İmzayı atarsa ÇOK SAĞLAM BiR ÖZÜR dilemesi halinde (yöneticilerden değil direkt taraftardan) kırılan ayağına döktüğüm gözyaşlarımın hatırına affedebilirim.
Haa ayağı bir daha kırılsa gözümden yaş dökülür mü? Bilmiyorum...
Alpaslan Dikmen ===========
ultrAslan nın kurucusu alpaslan dikmen üstad herşeyi sölemiş
emre .okan gider biz kalırız çünkü biz taraftarız.biz GALATASARAY LIYIZ
evet, Sebo Reis de demiş ''Özür Dilerse Gelsin'' diye...
Kesinlikle özür dilemesi lazım yok öyle zamanında kaçıp ta klüp bulamayınca yuvaya geri döneyim ayakları.