Şimdi Ara

Ojinallik hakkında bir soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

geçen gün clint eastwoodun kasabadaki yabancı ismi filmini d&r da buldum (optimumda) ve çok şaşırdım.hiç düşünmeden aldım tabii,bu emeği karşılıksız bırakmamak lazım diğer filmler gibi teknoloji kullanılmıyor sonuçta

İyi denk gelmişsiniz. Bulunmayan filmleri görünce kapmak lazım
    Fakat benim asıl demek istediğim; Amerikan yapımı olmayan, bağımsız filmleri nasıl bulacağız? Sıkıntı burada
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRKN'

quote:

geçen gün clint eastwoodun kasabadaki yabancı ismi filmini d&r da buldum (optimumda) ve çok şaşırdım.hiç düşünmeden aldım tabii,bu emeği karşılıksız bırakmamak lazım diğer filmler gibi teknoloji kullanılmıyor sonuçta

İyi denk gelmişsiniz. Bulunmayan filmleri görünce kapmak lazım
    Fakat benim asıl demek istediğim; Amerikan yapımı olmayan, bağımsız filmleri nasıl bulacağız? Sıkıntı burada

doğru ancak bu konuda dağıtıcıları arayarak görüş alabilirsiniz

• quote:

Dağıtıcıların sayacağım filmlerin isimlerini bile duyduklarını zannetmiyorum Çok bilmiş gibi konuşuyorum zannetmeyin sakın. Yanlış anlaşılmak istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKN' -- 15 Ağustos 2012; 15:22:10 >
  • quote:

quote:

Dağıtıcıların sayacağım filmlerin isimlerini bile duyduklarını zannetmiyorum Çok bilmiş gibi konuşuyorum zannetmeyin sakın. Yanlış anlaşılmak istemem.

peki o zaman amazondan almayı denediniz mi ya da bunun gibi sitelerden?
  • quote:

Bakın bu aklıma gelmemişti. Gerçi böyle de bayağı pahalıya geliyormuş. Tabii bir de altyazı sıkıntısı var. Yine de tavsiyeniz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKN' -- 15 Ağustos 2012; 16:42:38 >
  • quote:

quote:

Bakın bu aklıma gelmemişti. Gerçi böyle de bayağı pahalıya geliyormuş. Tabii bir de altyazı sıkıntısı var. Yine de tavsiyeniz için teşekkürler

internetten aldığınız zaman daha ucuza geliyor diye biliyorum
  • Beğendiğim bir şey varsa satın alırım.
  • günde 3-4 film izleyen biri olarak.
    gece 3-4 dizi izleyen biri olarak
    940 tl emekli maaşı alan biri olarak o parayı vermem veremem, tek eğlencem film izlemek.
  • quote:

internetten aldığınız zaman daha ucuza geliyor diye biliyorum

Pek de ucuz sayılmaz. Dvd versiyonları 20$ civarında, tabii kargoyu da hesap etmek lazım ki çoğunda da Türkçe dil seçeneği yoktur bence.
  • İndirir izlerim, çok beğendiklerimi affetmem gider bulur alırım sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: sht1

İndirir izlerim, çok beğendiklerimi affetmem gider bulur alırım sonra

Benim kafadan biri.

Bende beğendiğim filmleri alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes her izlediği izlemek istediği filmi almalı demek abukluk olur..Sabancı olsan iflas edersin..
    3-4 film izleniyor..Bu kadar film izleyenin aşağı yukarı bir fikiri oluşuyordur..Çok sevilen bir film elbet oluyordur..İşte onları orjinal almaktan bahsediliyor burada..Veya çok istediğin ,merak ettiğin bir film vardır onu alırsın..Yoksa diğer türlüsüne para dayanır mı ? Ayrıca bizim ülkemizde her filme orjinal olarak ulaşmak mümkün değil ,çünkü çıkmıyor..Bazen insan mecbur kalıyor kopya almaya..Tabi diğer seçenek yurtdişi oluyor...

Ben 3-4 film izliyorum onları almaya kalksam 40-50 lira ,veremem korsan forever ! demek de yanlış.."Bence haklılık payı var ama yanlış "Çok basit bir örnek ; araba çalar mısınız ? Ferrari 'ye herkes binemez..Pahalı ..Ama binmek istiyorsun ,çalacak mısın ? Aynı şey mi denmesin..Aynı şey..

Ben elimden geldiğince orjinal alıyorum 2-3 ayda 1-2 film..Ama bilmediğim izlemediğim filmi almıyorum.Divx indiriyorum ,orjinal de alıyorum..

• quote:

Bir de şöyle bir sorun var, piyasa filmleri bir şekilde bulunabiliyor, peki bilinmeyen veya eski filmleri nereden bulacağız? Benim açımdan en büyük sorun bu.

Bir D&R çalışanı olarka bu söylediğinin kesinlikle bahane olmadığını söyleyebilirim.
    Her film her mağazada olmayabilir doğru ama özel müşteri siparişi ile getirilebiliyor.
    Daha 2 gün önce bir müşterimize Vertigo'yu getirtdik ve daha aklına gelemyen pek çok film bulunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John PHILIPS -- 19 Ağustos 2012; 12:28:20 >
  • Ojinal değil Orijinal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The...

Bir D&R çalışanı olarka bu söylediğinin kesinlikle bahane olmadığını söyleyebilirim.
    Her film her mağazada olmayabilir doğru ama özel müşteri siparişi ile getirilebiliyor.
    Daha 2 gün önce bir müşterimize Vertigo'yu getirtdik ve daha aklına gelemyen pek çok film bulunabiliyor.

Anladım.
    Eğer sizin açınızdan sıkıntı yoksa getirttiğiniz Vertigo filminin fiyatını söyleyebilir misiniz?
  • Ben yanıt vereyim ; 14.90

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The...

quote:

Bir de şöyle bir sorun var, piyasa filmleri bir şekilde bulunabiliyor, peki bilinmeyen veya eski filmleri nereden bulacağız? Benim açımdan en büyük sorun bu.

Özel sipariş ile ancak TR de çıkan filmler getirtilebiliyor, o da bilindiği gibi diğer mağazalarda varsa..
    Ama burada belirtilmek istenen şey sanırım çıkmayan,piyasaya sürülmeyen filmler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 21 Ağustos 2012; 18:26:18 >

• 5 tl olsa alırımda 20 nedir arkadaş ya para mı basıyoruz burada geçende posta limitless filmini verdi 2 tlye direk aldım ucuzda biz mi almıyoruz
  • arkadaşım sen hiç bi çıkıp da dvd fiyatlarına bakmadın sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ben yanıt vereyim ; 14.90

Teşekkür ederim cevabın için
  • Gazetelerin verdiği 2-3 liralık DVD'ler dışında benim de filme para vermişliğim yoktur. Bu 50-60 filmi aldığıma bile pişmanım açıkçası. Çünkü DVD'nin görüntü kalitesi artık yeterli değil. Blu-ray alalım desek her filmin DVD'si bile bulamıyorken Blu-ray'ini bulmak, özellikle küçük şehirde yaşayanlar için zor olacaktır. Tabii bunu internetten getirtip çözebiliriz. Ama Blu-ray player'a ve izleyeceğiniz her filmin diskine vereceğiniz para az değil. Ayrıca disklerin kapladığı yer de sorun yaratıyor.

Film indirmeyi cazip hale getiren güzellikler:

- Arşivlemek isteyenler için daha az alan ihtiyacı. Arşivin daha kolay taşınıp paylaşma imkanı.
    - Disk takmaya gerek olmadığı için filme daha kısa sürede ulaşma imkanı.
    - Birçok dilde altyazı ve ses dosyasına ulaşma imkanı.
    - Bulunması zor olan filmleri internetten sipariş edip kargo beklemek yerine, torrent ve diğer paylaşım sitelerine daha iyi hakim olmaya çalışarak bu filmlere daha kısa sürede ulaşma imkanı.
    - Filmleri izlemek için bilgisayar dışında bir makineye para verilmemesi. (DVD ve Blu-ray player)
    - Ve tabii ki filmin kendine para verilmemesi.

Ayrıca film indirme ne kadar korsancılığa dahil olsa da, korsan film almayla aynı saymak çok saçma. Çünkü korsan film alan kişiler yukarıda saydığım avantajların hiçbirine sahip değil, üstüne cebinden para verip başkasına para kazandırıyor.

Film izlemek zevkli ve kolayken, bunu eziyete dönüşürmek gibi bir niyetim olmadığı için film indiriyorum. Ve Arnold Schwarzenegger hala milyonlar kazanıyor.

Ojinallik hakkında bir soru

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.