Şimdi Ara

Ojinallik hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hemen hepimiz birçok film izlemişizdir.bu filmleri de genelde torrentten indirip izliyoruz ancak anlamadığım bir konu var:bu filmlerin orjinalini alsak daha iyi olmaz mı?yani korsandır torrent sonuçta.biliyorum para açısından eksi bir durum ancak bir film 10-20 tl arasında değişiyor.oyun için neyse çünkü 150-200 tl ama bir film çok daha ucuz.bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum

• elde edilmesi daha kolay olduğu için ,misal çarşıya inip bir filmi almak yerşne tek tıkla 5 filmi 2 saat içinde indirip o gğn içinde seyretmek gibi yada herkesin her an 20 tl si bulunamıyabiliyor lükse girildiği için gereksiz gibi görülebilşiryor özellikle internet varken ama kolleksiyon yapanlar için bu durum farklı
  • günde bir kaç film izleyen bir çok insan var, bu forumda da var. her filme 10-20 lira verildiğinde ne kadar yapar sen hesapla, herkesin durumu uygun olmuyor buna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asal sayı

günde bir kaç film izleyen bir çok insan var, bu forumda da var. her filme 10-20 lira verildiğinde ne kadar yapar sen hesapla, herkesin durumu uygun olmuyor buna.

elbette doğru ancak ben sadece dışarıdan alınabilir demiyorum,çeşitli siteler de var çok uygun fiyata.ama sonuçta yaptığı şey de emek hırsızlığı değilde nedir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

quote:

günde bir kaç film izleyen bir çok insan var, bu forumda da var. her filme 10-20 lira verildiğinde ne kadar yapar sen hesapla, herkesin durumu uygun olmuyor buna.

elbette doğru ancak ben sadece dışarıdan alınabilir demiyorum,çeşitli siteler de var çok uygun fiyata.ama sonuçta yaptığı şey de emek hırsızlığı değilde nedir ki?

Gönül isterdi ki. iMDB Top 250'yi satın alayım; ama maddi durumlar buna el vermiyor. Ona bakılırsa oyunlar da emek hırsızlığı, indirdiğimiz onca diskografiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

quote:

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

quote:

Gönül isterdi ki. iMDB Top 250'yi satın alayım; ama maddi durumlar buna el vermiyor. Ona bakılırsa oyunlar da emek hırsızlığı, indirdiğimiz onca diskografiler.

oyunlarda biz haklıyız ama.abd de 30 dolay olan bir oyun burada 180 lira.ama film için bunu söylemek o kadar da doğru değil.senin görüşüne katılıyorum,keşke bütçemiz yetse ancak bu kadar çok film izleyen birisinin orjinal film de alması lazım bence.sırf torrentleri sömürmek hoş değil

• nediyorsunuz siz yaa orjinal alınacakmış hangi ülkede yaşıyorsunuz siz anlamadımki eski filmler bile olmuş 10-20 tl ve üstü yenileri zaten söylemeye gerek yok üstelik bunlar dvd hadi çağa ayak uyduralımda blu-ray film alalım 50-60tl ve üstü bu fiyatlara alıp izlemek sizin aklınıza yatıyorsa ben size hiç birşey demiyorum bir ara gazeteler orjinal dvd dağıtıyordu halen yapıyolarmı bilmiyorum gazete yanında 2-2,5 tl falandı sanırım fiyatları... nasılda gidiyordu demi... bu fiyatlar olsun zaten kimse birşey indirmez korsanı tercih etmez herşeyin bir bedeli var elbette ama makul derecede olması lazım değeri neyse o yada ona yakın olması lazım yap bakayım orjinal dvd yi 5tl yap blu-ray ı 10 tl gör bakalım torrent falan kalıyormu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygulamalar hakkında bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

nediyorsunuz siz yaa orjinal alınacakmış hangi ülkede yaşıyorsunuz siz anlamadımki eski filmler bile olmuş 10-20 tl ve üstü yenileri zaten söylemeye gerek yok üstelik bunlar dvd hadi çağa ayak uyduralımda blu-ray film alalım 50-60tl ve üstü bu fiyatlara alıp izlemek sizin aklınıza yatıyorsa ben size hiç birşey demiyorum bir ara gazeteler orjinal dvd dağıtıyordu halen yapıyolarmı bilmiyorum gazete yanında 2-2,5 tl falandı sanırım fiyatları... nasılda gidiyordu demi... bu fiyatlar olsun zaten kimse birşey indirmez korsanı tercih etmez herşeyin bir bedeli var elbette ama makul derecede olması lazım değeri neyse o yada ona yakın olması lazım yap bakayım orjinal dvd yi 5tl yap blu-ray ı 10 tl gör bakalım torrent falan kalıyormu

dvd olarak 20 tlnin üstünde film görmedim ayrıca ben hep orjinal alınsın demiyorum,şartlara göre de diyemem zaten.sadece örneğin braveheart gibi saygın,emek verilen filmlerin desteklenmesi için alınmalı,yoksa örneğin insan gidip de cadılar zamanını bluray olarak alırsa pek de işe yaramaz.parasına yazık

• yuxeses e tamamen katılıyorum.Kendi açımdan dvd benim için bitmiştir blu-ray filmler alınabilecek düzeyde değil.
  • Ben günde bazen 5 film izliyorum nerden bulacagım o parayı 5 tl olsa ayda kaç para yapar.

Hadi diyelim alacağım ama çoğu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castìel

yuxeses e tamamen katılıyorum.Kendi açımdan dvd benim için bitmiştir blu-ray filmler alınabilecek düzeyde değil.

hocam zaten dvd lerde alınacak düzeyde değil çok pahalılar blu-ray lar zaten hak getire nerede alıyosun bunları mümkün değil en fazla kiralarsın evdede düzeneğin vardır gerisi malum
  • Kendi adıma konuşacak olursam arşivimde 2000'e yakın film bulunuyor.Bunların hepsini satın almaya kalksam ekonomik açıdan Yunanistan'dan beter olurum.
  • Bu aralar hep orjinal film ve albüm alıyorum.Çünkü o kadar emek harcanıyor.Hem kutulu felan daha bi güzel duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

Bu aralar hep orjinal film ve albüm alıyorum.Çünkü o kadar emek harcanıyor.Hem kutulu felan daha bi güzel duruyor.

hocam tek tük almak ayrı bir şey alıp satmak değiştirmek farklı bir şey bunları üç aşşa beş yukarı herkez bir şekilde yapar mesele bu değilki mesele arşive yönelik mesela izlenmesi gereken bu sene itibariyle on film oldu diyelim dvd çıkan blusu çıkan bunları gidip mağzadan alabilcek kaç kişi var? yoksa ayda bir hadi bilemedin iki filmi herkez alır sonra satar yada takas eder forumda yapan çok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

Bu aralar hep orjinal film ve albüm alıyorum.Çünkü o kadar emek harcanıyor.Hem kutulu felan daha bi güzel duruyor.

hocam tek tük almak ayrı bir şey alıp satmak değiştirmek farklı bir şey bunları üç aşşa beş yukarı herkez bir şekilde yapar mesele bu değilki mesele arşive yönelik mesela izlenmesi gereken bu sene itibariyle on film oldu diyelim dvd çıkan blusu çıkan bunları gidip mağzadan alabilcek kaç kişi var? yoksa ayda bir hadi bilemedin iki filmi herkez alır sonra satar yada takas eder forumda yapan çok...

Evet.10-20 tl diyoruz ama küçümsenecek bir fiyat değil.

• İyi kötü sinemaya gidip destek oluyoruz.Adamlar milyon dolarlık yatlarla geziyor biz ise metrobüs tren dolmuş ite kaka eve işe gidiyoruz kimse kusura bakmasın ülkenin hayat şartları ortada korsan cd almam ama torrentten indiriyorum.
  • * Blue-ray filmler sanırım 60 TL civarı.

* Haftada 8-10 film izlerim.

* Maalesef bütçem orijinal film alabilecek durumda değil.
  • benim anlamadığım başka birşeyde bu avm deki kitap film müzik oyun mağzaları nasıl ayakta duruyolar anlamıyorum... sanırım en çok kitap ve müziktir gelirleri oyun ve film ler mağlum...
  • Bir de şöyle bir sorun var, piyasa filmleri bir şekilde bulunabiliyor, peki bilinmeyen veya eski filmleri nereden bulacağız? Benim açımdan en büyük sorun bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKN' -- 15 Ağustos 2012; 1:35:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRKN'

Bir de şöyle bir sorun var, piyasa filmleri bir şekilde bulunabiliyor, peki bilinmeyen veya eski filmleri nereden bulacağız? Benim açımdan en büyük sorun bu.

geçen gün clint eastwoodun kasabadaki yabancı ismi filmini d&r da buldum (optimumda) ve çok şaşırdım.hiç düşünmeden aldım tabii,bu emeği karşılıksız bırakmamak lazım diğer filmler gibi teknoloji kullanılmıyor sonuçta
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.