Şimdi Ara

ohm değeri neye yarar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar benim playerimin kulaklıgı 32 ohm.arkadasım 16 ohm bi kulaklık (ep 630)alırsam ses seviyesinin yükselebilecegini söyledi.doğrumu bu.ses şiddeti ohmla alakalı mı?

• Doğrudur. İç direnci daha az olursa, ses seviyesi kendiliğinden yükselecektir. Bunu deneyerek de görebilirsiniz.
  • teşekkür ederim
  • ohm değeri, kulaklığın verilen sinyale karşı direncidir. eğer ses kaynağı güclü sinyal gönderemezse yüksek ohmlu kulaklığınızdan yüksek ses alamazsınız, aynı şekilde çok yüksek ohm çıkışlı bir cihaza düşük ohmlu kulaklık bağlarsanız da gereksiz yüksek bir ses alıp kulaklığınıza zarar verebilirsiniz (yüksek seste)
  • quote:

Orjinalden alıntı: atikanatasoy

ohm değeri, kulaklığın verilen sinyale karşı direncidir. eğer ses kaynağı güclü sinyal gönderemezse yüksek ohmlu kulaklığınızdan yüksek ses alamazsınız, aynı şekilde çok yüksek ohm çıkışlı bir cihaza düşük ohmlu kulaklık bağlarsanız da gereksiz yüksek bir ses alıp kulaklığınıza zarar verebilirsiniz (yüksek seste)

%100 katılıyorum
  • Basit bir örnekle açıklamak gerekirse:

Ses sistemlerinde (dijital olmayanlarda), ses yüksekliğini ayarlarken de, ayarlanabilir direnç denilen potansiyometreler kullanılır. Potansiyometrenin direncini arttırdıkça (sol tarafa doğru çevirdikçe) ses de buna bağlı olarak azalır. Direnci arttırdığızda da yükselir. Kulaklıklardaki ohmaj değeri de, kulaklık hoparlörünün gücünü belirler. Bu da ortalama 0,5 W kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu direncin değeri nedir ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgiler için teşekkürler. Arkadaşlar benim mp3 player 16 ohm, kulaklık ise 32 ohm. Bu durumdan ne sonuç çıkarabiliriz? Nasıl yorumlayabiliriz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: guitarman

Bilgiler için teşekkürler. Arkadaşlar benim mp3 player 16 ohm, kulaklık ise 32 ohm. Bu durumdan ne sonuç çıkarabiliriz? Nasıl yorumlayabiliriz?

mp3 player 16 ohm olmaz, 16 ohm'da belli bir çıkış gücü vardır.. 32 ohm bir kulaklıkta ise bu güç düşecektir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.