Şimdi Ara

Oha şaka mı bu bekçi maaşı doktor sabit maaşını geçmiş? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
473
Cevap
6
Favori
67.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
354 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maaşlar yanlış verilmiş. Yeni başlayan polis maaşı 5200 ₺ gibi bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polis ve bekçilerin şuanki konjonktür de amacı farklı maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende polisim o kadar maaş alıyorumda benim mi haberim yok 🙄

• Çok büyük bir maaş adaletsizliği var geçen gün 2 bekçiyi 2 kızla cafede otururken görmüş kız arkadaşım. Anlam veremiyorum mühendislik okuyan gençler dil öğrenicem diye kendilerini parçalıyor birsürü çizim programı öğreniyor zor dersleri zar zor yüksek harf notuyla vermeye çalışıyor ortalama yapmaya çalışıyor. Hocaların egosuyla uğraşıyor. Şehir dışına gidip okumak ayrı bir masraf zaten. mezun olunca da iyi ihtimalle minimum 6 ay 1 yıl işsiz geziyor. Ve bu gence hak görülen maaş 3000₺ iken ve deneyimli olması durumunda alacağı max maaş 8k iken hayat umrunda olmayan üniversite kazanmak için çabalamamış insanların güzel maaşlar alıp iyi yerlere gelmesi çok canımı sıkıyor. Öğretmen maaşları öğretmen hakettiği sürece normal ama dersi kaynatan çocuklara faydası olmayan, öğretmen olmaması gereken insanlar için çok fazla haketmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatq -- 4 Şubat 2020; 10:48:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuketiciserdar

Devlet dairelerinde o kadar adaletsiz bir maaş dağılımı var ki, sayfalarla anlatılamaz.

Ayrı bakanlıklar aynı işi yapan memurlara farklı maaş ödüyor.

Kendi bütçesi olan kurumlar istediği maaşı ödüyor.

Birileri bunlar benim öz evlatlarım diyerek maaşını yüksek tutuyor.

Birileri de bunlar kpss ile girdi vurun sırtlarına ne maaşıymış diyor.

Kontrol mekanizması varolsa da bu maaşlar arasında dengeyi kuracak yetkide kimse yok. Zaten yukarıdan emir gelince hayır bu böyle olmaz diyecek babayiğitte yok. Hoş adamın ekmeği söz konusu oda biyerde mecbur. Bağırsa sesini bile duyamayız, o derece kilitlediler herşeyi.

Sanmayın ki sadece bu hükumetin yaptığı birşey. Hepsi aynı haltı yemiş. İktidara geldiği zaman kendi öz çocuklarına bir kadro ayarlamış, o kadroyu da güzelce beslemiş. Dolgun maaş, güzel imkanlar vs vs.. Sonuç ise rezalet. Milletin kokuşmuşluğu devlet dairelerine yansımış.

Evet doğru duydunuz, milletin dedim. Millet neyse devlette o kardeşim. Nasılsak öyle yönetiliyoruz, vesselam.
    Hele şükür dosdoğru bir yorum. Sistemler tezgahlar kurulmuş. Hiçbir devlet kurumuna zerresinden zırvasına KPSS'siz memur alınmamalı. Devlet kimsenin babasının malı değil. Şimdiki memuriyet düzeni zaten liyakatsizlik üzerine kurulmuş bırak mülakatı teknik bilgi sormayı puanı yüksek olanı ata geç en azından kul hakkı yememiş en azından ölçülü şekilde atama yapmış olursun. KPSS de yüksek puan almış adam liyakata er ya da geç erişecektir zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Başlık komple yanlış. Doktorun sabit maaşı o kadar az değil. Adamlar para basıyor haberiniz yok. Birde ek gelir olursa deme keyiflerine. Keza aynı şey öğretmenler içinde geçerli. Eleştirenler olmuş öğretmenleri sevmeyenleri. Niye diye sordunuzmu hiç ? Muhakkak herkesin öğretmenler hakkında kesinlikle kötü bir anısı vardır. Aldıkları para fazla bile. Zaten bir tane orta halli öğretmen göremezsiniz. Atandıktan 1 sene sonra paris sosyetesi gibi bir şekle girerler. Lafta kutsal bir meslekleri vardır ama tek dertleri çocukları sömürmektir.

Bekçilerin maaşı normal bence. Gecenin yarısında it ile köpek ile uğraşıyorlar. Az paraya kimse yapmaz o işi. Bu işin sıcağı var, soğuğu var, yağmuru var. Adamlar sokaklarda dolaşıyorlar.
    6100 maas + sabit doner, 100 150 civarı da döner

Totalde 6250 max aldığım.

• ben bir şeyi merak ediyorum çağırdığım hiçbir polis gelmiyor neden işleri mi çok niye gelmiyorlar kaçdefa arayıp adres verdim adamlar birbirini bıçaklıyor dedim gelmediler adam da öldü

ama çok çalışıyolar beş dk mesafedeki karakoldan gelmiyorlar lol

• Ülke atanamayan öğretmen dolu , ortalık üniversite mezunundan geçilmiyor ve işsizlik kol geziyor. Üniversiteye bu kadar takılmasak mı ? Eskiden kıymetliydi üniversite diploması şuan değil. Eğitim kalitesinden bahsetmeme gerek yok sanırım ? Bende üniversite mezunuyum nedense bu durum hiç zoruma gitmedi... Öğretmenler haftanın 2 günü yatıyor , yazın yatıyor , kışın yatıyor , Atatürk'ün her faaliyeti zaten tatil , ek ders vs alıyorlar emin olun bekçiden fazla maaşları vardır çokta şey etmeyin...
  • Ayaklar baş, başlar ayak olunca....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi Patria

hiç asker tanıdığın var mı?

:D sanıyorum ki yok.

çünkü subaylık, astsubaylık vs en kebap meslek.

doğuda görev yapanlar hariç.

ha bu arada babam subay.

Alıntıları Göster
    ASKERLİĞİN DOĞUSU BATISI OLMAZ POLİSLİĞİN DE ÖYLE!!!HER İŞİN ZORLUĞU VARDIR
    SENİN HİÇ KULAĞININ YANINDAN MERMİ GEÇTİMİ?BİR ANDA ATEŞ ALTINDA KALDIN MI?AİLEN VE ÇOCUKLARIN TARANDIMI?SEVDİKLERİNLE BİR DAHA GÖREMEYEBİLİRİM DİYE SIKI SIKI SARILIP OPERASYONA GİRDİN Mİ?EN İYİ ARKADAŞIN ŞEHİT OLDUMU?YADA KOLU BACAĞI KOPTUMU?YADA DAĞDA BİR İTİN SİLAHINDAN ÇIKACAK KURŞUN İLE VURULMA RİSKİN NEDİR?BEN BİR POLİS ÖZEL HAREKAT MENSUBUNUN OĞLUYUM.
    KAPILARDA HAFTALARCA BEKLEDİNMİ BABANI?LOJMANA BİR BAYRAK SARILI TABUT GELDİĞİNDE ACABA ACABA DEDİĞİN OLDUMU O YÜZDEN KARDEŞİM HER ŞEY MAAŞ DEĞİL ÖNCE CANINI ADAMAN LAZIM AMA YAZI İLE DEĞİL BU MESLEKLERİN BEDELİ OLMAZ.
    İLLAKİ İÇİNDE İYİSİ KÖTÜSÜ VAR AMA BENİM ÇOCUKLUĞUM YALANIM VARSA YARINA ÇIKMAK NASİP OLMASIN HEP BABAMI KAYBETME KORKUSU İLE GEÇTİ KARDEŞİM O SEBEPLE O KEBAP EKSİK OLSUN...
    BURADA DA SENİ RENJİDE ETMEK VEYA İLLAKİ YORUM YAPMAK İÇİN YAZMADIM YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN ONLARIN ALDIĞI PARA SONUNA KADAR HELAL.
    DEDİM YA ÖYLE KEBAP EKSİK OLSUN...

• Burdan da anlaşılıyor ki her ölene şehit denmez.

• Bunun silahli saldırısı var bombalı saldırısı var yaralanma ölme riski var. O yüzden fazla da soylenmeyin. Sonuç itibariyle ortada can var. Alsınlar helal hoş olsun.ilkokul mezunda lis mezunuda ünü mezunda alsın

• Konuyla çok alakadar değilim fakat gece çalışma ücretleri gündüz ücretlerinden fazla diye biliyorum eğer bekçiler sadece gece çalışıyorlarsa maaşlarının yüksek olması bence normal gece sıcak yatağını bırakıp sokaklarda devriye atmak vesaire eşinden ayrı zor yani...

• Bu ulkenin asgari ucretlisi de, tesisatcisi da, elektrikcisi de, bekcisi de, polisi de iyi maas almali, iyi imkanlarda yasamali..

Ama. Sen vasifsiz insanlara verdigin parayi muhendisine, bilim adamina, doktoruna, avukatina veremiyorsan veya ayni parayi es deger goruyorsan, bu insanlardan ulkene katma deger yaratmani ve uretmeni beklememelisin.

Turkiye oyle bir ekonomik cikmaza girdi ki, girdap gibi herkesi icine cekiyor.
  • Bekciler cok yakinda taramalilarla aramizda gezer. İleride anlayacaksiniz bekcilerin nedenini ! İnsallah ben coktan gocup gitmis olacagim buradan da uzaktan izleyecegim.

• Senin bir tarafın da pireler uçuşurken adam kar kış kıyamet demeden sokaklar da geziyor. Aldığı maaş her kuruşuna kadar helaldir siz dert etmeyin. Öğretmenle kıyaslıyorlar bir de hey Allahım sen akıl fikir ver şu beyinsizlere. He bu arada tanıdığım 10 bekçi den 7si üniversite mezunu bunu da o boş beyninin bir köşesine sok. Bir tarafın sıkıyorsa git başvur ön sağlığı geç, yazılı sınavın da başarılı ol, fiziki testi başarıyla geç, sözlü mülakatta başarılı ol, genel sağlık kontrolün de elenmeden geç ve bekçi olmaya hak kazan. Ama yemez boşver.

• Bi gecede tarla yiyen kullanıcısına yanıt
    Atiyorsun ss isteruk yok inanmam bende astsubayim kodugumun suriyesinde surunuyorum maas 6 gayme + 4 yil yurtdisi tazminati ama bu parayi harcayamadiktan sonra napayim ben dime amele kuvvetiyiz biz birakip kpss kasacam dil desen yarim ingilizce var alamancam yok

• Lise mezunu birinin gece sokaklarda volta atmasını zor iş olarak tanımlayan embesiller...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş zormuş kolaymış hiçbir önemi yok, mühim olan kaç kişinin bu işi yapabildiği, parasını bu belirler. Doktora mühendise bekçi ile aynı parayı verirsen sistem ayvayı yer, ne doktor düzgün çalışır ne mühendis...
    Ayrıca öğretmenlik hakkı ile yapıldığında benim gözümde en önemli mesleklerdendir, çocuklar ülkenin geleceğidir. Türkiyede eğitime ve öğretmene yatırım yapıp maaşlarını 10 bin yapsan (tabi öğretmenleri sıkı eğitim ve denetime tabi tutarak), 15 yıl sonra her şey otomatik düzelmeye başlar. Ekonomi de düzelir, üretim de olur, trafik de düzelir, ne de bekçiye ihtiyaç kalır
  • Siz bekçinin maaşını laf ediyorsanız suriyede görev yapan uzman çavuşların kaç aldığını öğrenseniz galib devlet başkaldırırsınız....
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.