Şimdi Ara

OGS - Plaka Cezası Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
27.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi geceler. Kafama takılan bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bilindiği üzere 3 ay önce araç aldık. Aracı istanbul'dan aldık. Abim aracı almaya gitti, noter devrini aldı eski sahibinden araç çıktı. Ancak araç bize daha geçmedi. Ruhsat eski sahibinde ama satış yapıldı.

Dönerken köprünün OGS kısmından geçmiş yanlışlıkla nasıl geçtiyse. Araç sahipsiz durumdayken geçmilmiş durumda.

Şimdi bu araca ceza gelmesi gerekirdi. Ancak 3 ay oldu gelmedi.
    Cezaya baktığımızda aracın İstanbul plakasında ceza yok.
    Ankara'ya geldiğimizde taktığımız plakada ceza olması imkansız.
    Eski sahibine ceza gitseydi adam bizi arardı ama aramadı. Numaralar falanda var bizim.

Bunu öğrenebileceğimiz bir yer var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 17 Aralık 2007; 1:50:26 >

• PTT aracılığıyla ceza tebligatı gönderiliyor. Karayolları her tebligat için postaya 3,5 yeni lira pul parası ödüyor. Sürücülerin bir kısmı tebligatı dikkate alarak ödeme yapıyor. Adreslerine ulaşılamayan ve ödeme yapmayan sürücülerin isimleri ise defterdarlıklara bildiriliyor. Defterdarlıklar araçların ruhsat sahiplerinin isimlerini vergi dairelerine asıyor. Listelerin asılı kaldığı 1 ay içinde ödeme yapmayan sürücüler için Maliye yetkililieri devreye giriyor. Sürücüler cezayı ödemezse araçların muayenelerinin dahi yapılmasına izin verilmiyor. Aracın muayenesi için gerekli olan temiz kağıdı ceza ödenmeden sürücüye verilmiyor. Karayolları yetkilileri, kaçak geçiş yapanları ilçelerdeki trafik bürolarına da bildiriyor. Bu sayede OGS cezası ödenmeden aracın satışının yapılması engelleniyor.

biraz aramayla bunu buldum :)

• Ama abi şu durum var. Biz aracı İstanbul'dan aldık 34 plakalı. Ankara'ya geldi. İstanbul'dan bütün temiz kağıtları alındı. Noter satışı yapıldı. Noter satışı yapıldıktan sonra geçilmiş. Ankara'da ortalama 3 hafta bekledik İstanbul'dan araç temizdir çalıntı vs. değildir yazısını. İstanbul'dan bu kağıtlar geldi. Biz Ankara'da plakamızı aldık. Araç resmen bizim oldu artık. Ama hala ceza yok. Eski plakaya yazılmış olsa PTT eski sahibine gönderirdi. Ama adam bizi falan aramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 17 Aralık 2007; 2:07:46 >
  • plaka değişmiş kafana takmana gerek yok bence
  • valla ben de google dan biraz aradım taradım bikaç makale okudum.can alıcı yerini de buraya koydum ünal.keşke daha fazla bişeler söyleyebilsem...

ancak 34 plaka ile ceza yiyilip, aracın temiz kağıdı alınıyor, ve satışı yapılıyorsa diyecek bişi yok...
    şöyle de bişi var, bu ogs den kaçak geçiş yapanların kayıtları belli aralıklarla toplanıp emniyete veriliyormuş.yani 34 plakaya ceza yazıldı diyelim, bu ceza 1 ay sonra kayda geçicek olsun, ancak o zaman haberin olurdu.ki satışın yapılmadığını düşünürsek...
    şimdi durum farklı.kafam karıştı benim de.ilginç bi durum.

yalnız şunu bilmek gerek ki bu OGS cezaları hangi aralıklarda toplanıp emniyete iletiliyor?
    eğer 3-4 ay gibi bi süreyse yeni yeni işleme alıyolar demektir...

bişi daha buldum işe yarar mı bi de sen oku.gözlerim acımaya başladı anlama kabiliyetimi yitiriyorum

SORU 22: OGS-KGS Gişelerinden Ücret Ödemeden Yapılan Kaçak Geçişlerin Ücretleri Nasıl Yatırılabilir?

CEVAP 22: Boğaziçi Köprüleri ve Otoyollardan ücret ödemeden geçiş yapan araç sahiplerinden;31.07.2004 tarih ve 25539 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5225 no’lu Kanunun 50.maddesi gereği ücretsiz geçiş yaptığı andan itibaren 10(on) kat idari para cezası kesilmektedir.

Ödenmesi gerekli olan miktar, aracın sınıfına karşılık düşen standart geçiş ücreti ve 10 kat idari para cezası ile birlikte 11 kata denk gelmektedir.

Otoyollarda(kapalı sistem) geçiş yapılan istasyona en uzak mesafede bulunan istasyon ücreti esas alınarak aracın sınıfına karşılık düşen ücretin 11 katıdır.

01/06/2005 tarihli Kabahatler Kanununa göre; peşin ödeme yapılması durumunda geçiş ücreti hariç,10 kat ceza üzerinden 1/4 indirim hakkınız bulunmaktadır.

OGS Kaçış cezaları Tel:0(212) 2570390-2570391-2632897

Cezalı Geçiş Ücretleri 351113 posta çeki hesabına postaneden yatırılabilir. Alıcı:Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bak.İşletme Başmühendisliği

Posta çeki üzerine araç plakası mutlaka yazılmalıdır.

Ya da Ziraat Bankası şubesi; GEÇİŞ.ÜC.İPC adı ve 9102 vergi türü kodu ile banka şubelerine yatırabilir.

Tüm Ödemeler 0(212) 2877122 Nolu faksa mutlaka gönderilmelidir

• quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

valla ben de google dan biraz aradım taradım bikaç makale okudum.can alıcı yerini de buraya koydum ünal.keşke daha fazla bişeler söyleyebilsem...

ancak 34 plaka ile ceza yiyilip, aracın temiz kağıdı alınıyor, ve satışı yapılıyorsa diyecek bişi yok...
    şöyle de bişi var, bu ogs den kaçak geçiş yapanların kayıtları belli aralıklarla toplanıp emniyete veriliyormuş.yani 34 plakaya ceza yazıldı diyelim, bu ceza 1 ay sonra kayda geçicek olsun, ancak o zaman haberin olurdu.ki satışın yapılmadığını düşünürsek...
    şimdi durum farklı.kafam karıştı benim de.ilginç bi durum.

yalnız şunu bilmek gerek ki bu OGS cezaları hangi aralıklarda toplanıp emniyete iletiliyor?
    eğer 3-4 ay gibi bi süreyse yeni yeni işleme alıyolar demektir...

bişi daha buldum işe yarar mı bi de sen oku.gözlerim acımaya başladı anlama kabiliyetimi yitiriyorum

SORU 22: OGS-KGS Gişelerinden Ücret Ödemeden Yapılan Kaçak Geçişlerin Ücretleri Nasıl Yatırılabilir?

CEVAP 22: Boğaziçi Köprüleri ve Otoyollardan ücret ödemeden geçiş yapan araç sahiplerinden;31.07.2004 tarih ve 25539 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5225 no’lu Kanunun 50.maddesi gereği ücretsiz geçiş yaptığı andan itibaren 10(on) kat idari para cezası kesilmektedir.

Ödenmesi gerekli olan miktar, aracın sınıfına karşılık düşen standart geçiş ücreti ve 10 kat idari para cezası ile birlikte 11 kata denk gelmektedir.

Otoyollarda(kapalı sistem) geçiş yapılan istasyona en uzak mesafede bulunan istasyon ücreti esas alınarak aracın sınıfına karşılık düşen ücretin 11 katıdır.

01/06/2005 tarihli Kabahatler Kanununa göre; peşin ödeme yapılması durumunda geçiş ücreti hariç,10 kat ceza üzerinden 1/4 indirim hakkınız bulunmaktadır.

OGS Kaçış cezaları Tel:0(212) 2570390-2570391-2632897

Cezalı Geçiş Ücretleri 351113 posta çeki hesabına postaneden yatırılabilir. Alıcı:Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bak.İşletme Başmühendisliği

Posta çeki üzerine araç plakası mutlaka yazılmalıdır.

Ya da Ziraat Bankası şubesi; GEÇİŞ.ÜC.İPC adı ve 9102 vergi türü kodu ile banka şubelerine yatırabilir.

Tüm Ödemeler 0(212) 2877122 Nolu faksa mutlaka gönderilmelidir

Araştırman için sağo. Ama bunda da bişey yok.

Kısaca anlatıyım sana.

Araç İstanbul plakalıydı. OGS'den geçmeden önce satış yapılmış, temiz kağıdı alınmış. Bütün satış işlemleri hazır. Satış yapılıyor. Araç noterde bizim üstümüze geçiyor. Ertesi gün OGS'den kaçak geçiliyor. Araç Ankara'ya geliyor. Ankara Emniyetinde İstanbul Emniyetinden gelmesi beklenen kağıtlar bekleniyor. Kağıtlar geliyor. Araç temiz çıkıyor. Sonrasında araç bizim üstümüze geçmiş bulunuyor ve Ankara plaka oluyor artık. Ama ortada ceza yok.

Tekrar sağol araştırman için.

• 4. mesajda anladım ya helal olsun bana.kafa harbi gitmiş.ben yatar.sen de öss ye çalışıcaana OGS düşünüyosun.zar zor girip de bizim gibi 6 senede bitirme de üniversiteyi (allah korusun)

afedersin de çok ... bi zamanda kaçak geçiş olmuş...ilginçtir...
    beynim sulandı yine.ben yatar...ii geceler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gece gece öylesine takıldı kafama. İyi geceler
  • noterde yapılan satıştan sonra tüm ceza vs lar size ait ağır aksakta olsa sizi bulur
    bu yaptığınız sözleşmede de yazar
  • köprü kaç liraydı normal geçişte?
    11 katını ödeyeceksin...(normal geçiş ücreti+10 katı ceza)
    gecikme zammını kılını yününü bilmem ama...

sen bırak abin düşünsün...
    araba kimin üstüne?
    seninse iyi diil
  • Araba benim değil. Yengemin adına yaptırdık.
  • FAZLA MRAK ETMENE GEREK yok ardes. çünkü böle ceza işlerinde devlet birimleri bazen gec işliyor.ceza gelecekse gecte gelebılır. 1 sene beklersin.eger gelmezse o zaman araştır. gene bı sorun çıkmazsa bu ceza karsına cıkmaz.yanı öle bı ceza kesılmemıs demektır.
  • merhaba bir arkaşın aracıyla onu havaalanından almak için yola çıktım kendi aracımdaki ogs cihazını aldım gişeden geçerken cama dayadım bastım geçtim ama cihaz okumadı dolayısıyla plakanın üzerinde ogs olmadığından ceza yedirdik diye düşündüm arkadaşa biri hemen aktif bir ogs cihazını bu plakaya tanıtırsan ceza almassın dedi öylede yaptım ertesi gün hemen benim ogs cihazımdaki kayıtlı plaka bilgisini arkadaşın plakası olarak değiştirdik ve fsm deki karayolları bürosundanda arkadaşın plakasında ogs göründüğünü teyit ettik ve beklemeye başladık iki buçuk ay oldu ne bir ceza nede ogs den düşen bir geçiş varbu cezalar nekadar zaman sonra çıkıyor ben anlamadım şimdi aracımdaki ogs başka bir plakaya kayıtlı yani ben geçerken bir aksaklık olsa okumasa benim plakayada ceza gelicek aramadığım yer kalmadı herhangi bir cezalı geçişiniz yok deniyor iki gün içinde ceza çıkmıştır ogs nizden düşülmüştür dediyor geçiş yaptığım araç için ne trafik cezası nede başka bir geçiş cezası yokkk ne dir bu durum ne yapmalıyım ogs cihazımı kendi plakam üzerine almaya çekiniyorum ben aldıktan üç gün sonra 3 ay önceki kayıtlar incelenir arkadaşın plakasında ogs yok diye ceza alırsa diye.....

• Merhaba , bugun bahçehir gişelerinde (ıspartakule) nakit geçiş olmadığı için kaçak geçmek zorunda kaldım.. Sorun şu ben trakyada oturuyorum.. ist.da sık sık gelme şansım yok.. Cezamı nerden ödeyebilirim ? makbuz bana ne zaman ulaşır? (71 TL yazdı sanırım) ?
  • 8 ay sonra ulaşmıştı ceza bize, yasal faizi ile, ödemek için köprüye gidince kaçak ogslerin de olduğu ortaya çıktı, bir de onları ödedim, yoksa onlada faiz yiyecek idi, gidip köprüden sorgulamak en mantıklısı.
  • Peki istanbuldaki bir arkadaşım cezayı ödeyebilir mi? ceza ödemek için ne gerekir ? hangi köprüde ödenmeli ceza?(yer tarifi lütfen))
  • İki plakayı da denedim borcunuz bulunmamaktadır dedi.

işin ilginç yanı şu anda 34 BP 3094 plakası Mitsubishi Canter(yanlış hatırlamıyorum sanırım)'de takılı. Ceza olsaydı o plakayı vermezlerdi herhalde. Ceza varsa da o plakaya alan adam enayi değildir herhalde cezayı ödeyip plakayı alacak kadar.
  • Yaklaşık 3 ay içinde 3 otoban girşinde plaka kayıtlı ogs olmasına rağmen okuyamadı ve kaçak geçiş yazdı.Ziraat internet sitesinden ogs extreye baktığımda bu geçişlerde yansımamış hala.Ne olur ne olmaz diye OGS borç sorgulamaya baktığımda da borcunuz bulanamaktadır diyor.

Acaba sorun ziraat ogs nin web sitesindemi ? Son giriş çıkış yapanlar ziraaat ogs netten geçişler yansıyor mu diye bakarlarsa çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 13 Mart 2011; 2:45:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.