Öğretmenlik yazanlara karşı olan bu önyargı kadar saçma bir şey görmedim, ortalama bir sıralamadan bile öğretmenlik tercih etsen hemen o sıralamadan öğretmenlik mi yazılır gibi saçma sapan laflar duyuyorsun. Sen öğretmenlik yazmazsan, o yazmazsa bu yazmazsa kim öğretmenlik yazacak? Nasıl nitelikli öğretmenler yetişecek? Şuan bile niteliksiz öğretmen doluyken insanlar bu kafayla devam ederse 10-20 sene sonrasını hayal bile edemiyorum, öğretmenlerin niteliksiz olduğu bir ülkenin iyiye gitme şansı var mı sizce? Devlette çalışan bir öğretmenin maaşının günümüz ekonomisinde düşük kaldığı doğrudur fakat bu genel olarak tüm meslekleri kapsayan bir sorun, yazılımcı ve doktorlar hariç bütün mesleklerin ekonomiden kaynaklı böyle sıkıntıları var. Bu arada öğretmenliği 3 ay yatarım yaa diye düz memuriyet kafasında tercih eden insanlar genelde 4-5 sene kpssde başarısız olup zar zor atanıp bir ömür boyu sabit maaşla yaşıyor, fakat nitelikli bir öğretmenseniz iyi özel okullarda güzel maaşa çalışabilme imkanınız var ( bu bahsettiğim saçma sapan final okulları falan değil o okullar asgari ücretin bir tık üstünü verir ve devlete atanamamış öğretmenler çalışır) , üstte de bahsettiğim gibi öğretmenlerinin çoğunun niteliksiz olmasından dolayı nitelikli bir öğretmen havada kapılıyor şuan. Bu dediğim gerçekten zor ve şans gerektiren bir şey olsa da yüksek lisans ve doktora yapıp üniversitelerde çalışabilme imkanınız var. Özellikle matematik branşı para açısından da gayet tatmin edici, ülkedeki öğrencilerin ortak sorunu matematik ve biraz piyasa yapmış bir matematik öğretmeni sadece özel derslerden ayda 10 bin tlyi geçik kazanabiliyor, kendi maaşını da eklersen 25 bin civarına ulaşabilir, günümüzde lisans bölümü mezunlarının kaçı bu maaşı alıyor ki? Son olarak atama olayına değineyim, üniversite sınavı gibi düşünün. KPSS adlı sınavdan yeterli puanı alırsanız atanamama ihtimaliniz yok gibi bir şey, mülakatta eleme olayı falan şuan on bin kişide bir olan bir şey. KPSS puanınız 85,3se mülakatta 85e yuvarlıyorlar 85,8se 86ya yuvarlıyorlar internette kpss ve mülakat puanları gözükür oradan inceyebilirsiniz. Genel olarak değinmek istediğim şey öğretmenlik bölümlerine karşı çok gereksiz bir önyargı olduğudur, ha gidip felsefe öğretmenliği falan okumak tabii ki sıkıntılı fakat ataması bol olan öğretmenlikler gayet okunabilir bence, bunlar ise ingilizce, ilköğretim matematik, matematik, sınıf ve türkçe (bunun ataması diğerleri kadar fazla değil fakat sözel alanda en fazla olan bu). |
Öğretmenlik bölümlerine olan önyargı
-
-
Yoksa boun matematik öğretmenliği mi okusam? ailenin işi zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlginiz de varsa neden olmasın
-
İyi okullarda matematik öğretmenliği geliyorsa ve ilgi varsa çok çok iyi meslek. Biraz çevre oluştuktan sonra özel dersler sayesinde para akmaya başlıyor.
Hele boun mat öğretmenliği tarzı yerlerden mezun, sağlam kolejlerde çalışan, ingilizce ders anlatabilen, yabancı müfredat bilen, etiler-zekeriyaköy-acarkent piyasasına hakim hocalar çok iyi kazanıyor.
-
LAN YOKSA HAYATIMI MAT OGRETMENLİGİNDEN Mİ KAZANACAĞIM
Hocam tip fakültesinden bogazici mat öğretmenliğine geçmek saçma mi olur ? Hayalim ogretmen olmakti
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam buna karar verecek olan sizsiniz bence. Sıralamanızı bilmemekle birlikte boğaziçi matematik ( temel bilim olan ), itü mat müh vs. Gibi alternatiflerde var.
tıp vs boun mat öğretmenliği mi derseniz kazanç olarak tıp tabii ki alır. Mat öğretmenlerinini %2-3 ü kazanç olarak tıpçıyı geçer belki.
önceliklerinizi, yeteneklerinizi, ilgi alanınızı iyi tartın bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim hazırlık sınıfına geldi bi kız. Kars tıptan odtü mat öğret. Geçmiş (yanlış olmasın tam hatirlamiyom ama ya doğu ya Karadenizdi)
Lafontenden masallar
Kars tip zaten basli başına bir facia. Kız iyi yapmış bence
Haklısınız hocam ama öğretmenlik okurken vereceğim emek de tıpa göre daha az olur
Boun egitim fak kuzey kampüste galba hocam ona göre bak
Hocam bana ortam lazım , ege bilgisayar da düşünüyorum sizce nasıldır
15 yıllık matematik öğretmeni olarak diyorum ki öğretmenlik mesleğini düşünmeyin.özel ders olur gelirimiz şu kadar olur diye plan yaparsanız yanılırsınız.haftada 24 saat ders 12 saat okul kursu vererek Cumartesi günleri de çalışarak aldığım maaş ekders 15-16 bin.özel ders ülkenin çoğu yerinde olması gereken ücretlerde değil 150-200 tl yi bile çok buluyor velilerin çoğu.bilginize gençler
Hocam sizin sıralama 11k değil mi. Yazın itü makine ya da ytü endüstri. Hem İstanbul. Ortamı da ordan ayıklarsınız. Ege de iyidir bu arada
ytü endüstri bjk kampüs 🤌
İtu elektrik, itu makine, bogazici mat öğretmenligi , ege bilgisayar , ikçü tip veya oldugum yerden devam şıkları arasindayim
boun matı ele kanka kuzey kampüste cünkü. o boun havası yok internetten bak gorursun
itü elektrik-makine baya zor makine Gümüşsuyu kampüste sanırım deniz gören sınıfları var arkadaşım çekip atmıştı. Zorluk açısından elenebilir
Ege pc olabilir ama ortam İstanbul’da daha keyiflidir
Ytü-ie Beşiktaş kampüsünde, küçük bi kampüs ama dünyalar güzeli yine internette bulabilirsiniz. Konumu çok güzel Beşiktaş zaten yurt falan sıkıntı olabilir ama çözülmeyecek dertler değil
Hem tıp hem de İzmir bence süper ikili tadından yenmez
Konya’yı salla gitsin hocam illa tıp diyosan bu dönem sıkı tut dersleri de saydırırsın yallah ikçü ye. Yanında yurt da var zaten kyk çıkar size büyük ihtimal hem tıp hem ikçü den.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
eğitim fakültesindeki tipler çok leş oluyor doğru bir önyargı
Benzer içerikler
- matematik röntgeni yorumları
- adana deneme sınavı yapan yerler
- tyt matematik nasıl çalışılır
- diş hekimliği sabun önerisi
- savunma sanayi maaşları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X