Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin Geldiği Durum (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
15.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende eğitim sistemi hakkında böyle bir paylaşımda bulundum.https://twitter.com/orhanmtarhan/status/1129290271706013696
  • Öğretmenlere bakın hepsi evet böyle ve kudurun tarzı şeyler yazmış yazık aldıklarıda para olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ilkokul ve lisede olduğum zamanlarda (çok değil 2000-2010 arası falan) devlet okullarındaki hocalar doğru düzgün bir şey öğretmiyordu. Zaten o yüzden bir de üzerine gidip dershanede ders görüyorduk.

Dershanedeki hocaların ne kadar yoğun olduğunu gördüğüm kadar devlet okulları ve liselerindeki hocaların da ne kadar rahat olduğunu gördüm. Çok yakınımda da var bi' öğretmen akrabam. Aldıkları parayı çoğu hak etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9DE6A5ECA

Benim ilkokul ve lisede olduğum zamanlarda (çok değil 2000-2010 arası falan) devlet okullarındaki hocalar doğru düzgün bir şey öğretmiyordu. Zaten o yüzden bir de üzerine gidip dershanede ders görüyorduk.

Dershanedeki hocaların ne kadar yoğun olduğunu gördüğüm kadar devlet okulları ve liselerindeki hocaların da ne kadar rahat olduğunu gördüm. Çok yakınımda da var bi' öğretmen akrabam. Aldıkları parayı çoğu hak etmiyor.
    millet vekilleri aldiarini hak ediyor mu. niye onlar hakkinda konu acilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: realitych

millet vekilleri aldiarini hak ediyor mu. niye onlar hakkinda konu acilmiyor

Alıntıları Göster
    Gayette açılıyor, konusu olduğu zaman söyleniyor. Buradaki konu milletvekili değil, öğretmen.

• quote:

Gayette açılıyor, konusu olduğu zaman söyleniyor. Buradaki konu milletvekili değil, öğretmen.

Alıntıları Göster
    ben gormedim de . hep ogretmen karsiti konu goruyorum. millet vekilleri el kaldirarak 20bin aliyor lafi olmuyor. kormuyorsunuz heralde. gucunuz ogretmene yetiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: realitych

ben gormedim de . hep ogretmen karsiti konu goruyorum. millet vekilleri el kaldirarak 20bin aliyor lafi olmuyor. kormuyorsunuz heralde. gucunuz ogretmene yetiyor

Alıntıları Göster
    Hocam konuyu başka tarafa çekmeyin. Yapılan yanlışı, başkası da yanlış yapıyor diye gösterip bu şekilde savunamazsınız. Kusura bakmayın ama, ben kendi öğrencilik zamanımda gördüğümü söylüyorum. Lisedeki matematik, fizik hocamız hiçbir şey anlatmazdı. (Ankara’da en iyisi olmasa da iyi bir Anadolu lisesindeydim ve o zamanlar düz liseler de Anadolu lisesi yapılmamıştı)

Okulda günde 8 saatte haftanın 5 günü öğrenemediğimiz şeyi dershanede hafta sonu 2 günde, günde 8 saatten öğrenmeye çalışırdık. Birde üzerine 4000 lira para verirdik. Okuldaki hoca bir şey anlatmazdı çünkü. Eğitim sistemi falan demeyin. Okuldaki hoca da gelsin özel ders alsın kafasındaydı.

Soru falan da kabul etmezlerdi. Yok anlamadım vs.

Zaten devlete kapağı atınca rahatsın. Çalışma saatlerin belli. Sabah 8 öğleden sonra 3, 4 olsun.

Hafta sonum var.

Boş saatlerin var, bazı günler yarım gün bazı günler dersin yok.

Yazın 2 ay tatilin var. Doğru düzgün kendini yormuyorsun, gitsin dershanede öğrensin diyorsun.

İlkokul ve lisedeki hocaların, özellikle devlet okullarında çalışanların çoğunun paralarını hak ettiğini düşünmüyorum.

Milletvekilleri de hak etmiyor, fakat konu o değildi. Ona bakarsak imamlar da hak etmiyor. Ülkede hak ettiğinden fazla para kazanan ilk üç sıradaki meslek grubu.

• Bende ogretmenim pesini birakma kardesim.

• quote:

Hocam konuyu başka tarafa çekmeyin. Yapılan yanlışı, başkası da yanlış yapıyor diye gösterip bu şekilde savunamazsınız. Kusura bakmayın ama, ben kendi öğrencilik zamanımda gördüğümü söylüyorum. Lisedeki matematik, fizik hocamız hiçbir şey anlatmazdı. (Ankara’da en iyisi olmasa da iyi bir Anadolu lisesindeydim ve o zamanlar düz liseler de Anadolu lisesi yapılmamıştı)

Okulda günde 8 saatte haftanın 5 günü öğrenemediğimiz şeyi dershanede hafta sonu 2 günde, günde 8 saatten öğrenmeye çalışırdık. Birde üzerine 4000 lira para verirdik. Okuldaki hoca bir şey anlatmazdı çünkü. Eğitim sistemi falan demeyin. Okuldaki hoca da gelsin özel ders alsın kafasındaydı.

Soru falan da kabul etmezlerdi. Yok anlamadım vs.

Zaten devlete kapağı atınca rahatsın. Çalışma saatlerin belli. Sabah 8 öğleden sonra 3, 4 olsun.

Hafta sonum var.

Boş saatlerin var, bazı günler yarım gün bazı günler dersin yok.

Yazın 2 ay tatilin var. Doğru düzgün kendini yormuyorsun, gitsin dershanede öğrensin diyorsun.

İlkokul ve lisedeki hocaların, özellikle devlet okullarında çalışanların çoğunun paralarını hak ettiğini düşünmüyorum.

Milletvekilleri de hak etmiyor, fakat konu o değildi. Ona bakarsak imamlar da hak etmiyor. Ülkede hak ettiğinden fazla para kazanan ilk üç sıradaki meslek grubu.

Alıntıları Göster
    Bunun sebebi inaninki sistem insanlar degil. Gir derse mufredati anlat gorevi budur ogretmenin. Bunu yapan adama kimse birsey yapamaz.

Birde canini disine takti cebinden para harcadi ogrencisi icin diyelim bu arkadasa sikayet oldugunda ceza kesilir sanane denir gorevin bu mu denir. Misal dershane gibi calistin diyelim piyasayi taradin en iyi 5 kaynagin ismini verdin biride yanlis anladi sikayet etti diyelim sen kimsinde test kitabi oneriyorsun derler. Mufredati anlat gec git derler. İsin rehberlik boyutuda var daha aileyle konusursun sanane hoca sen isine bak dersini anlat dedimiydi malak gibi kalirsin. Sendika parti hisim akraba ile basina hicbirhaltdan anlamayan yonetici olursa birde birde o taraftan pohu yersin. Okula atolye acarsin misal gelir kimden izin aldin der. İste boyle boyle idealistligin yok olur. Siz siz olun ogrencilerine çocuklarım cocuklarimiz diyen bir ogretmen varsa destekcisi olun. Yeni bakan umutvadedici konusuyor ama isleri bir tik agirdan aliyor bakalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcqlock -- 18 Mayıs 2019; 21:36:34 >

• İşte bu mesaja da verecek bir karşılıkları varsa artık ne diyeyim?
    Maalesef toplumumuz, hayattaki her durumda olduğu gibi bu meslekle ilgili durumlarda da kulaktan duyduklarıyla, uzaktan baktıklarının yansımasıyla yorum yapıyor. İşi yakından inceleseler tatilin 3 değil 2 ay olduğunu bilirler. Öğrenci profilinin sıkıntılı olduğunu, pek çok öğrencinin öğretmene haksız yere ve rahatlıkla hakaret hatta küfür edebildiğini bilirler. (abartmıyorum, bu vakadan bir sürü var, isteyene özelden bir ikisini anlatayım.) Evet inşaat işçisi kadar işkenceli bir iş değil ama sanıldığı yatılarak para kazanılan bir iş de değil. İşi yapan insanlardan dönüt almak ve mümkünse yakından tarafsızca inceleme yapmak çok önemli. Bizim insanımız ise ne yazık ki incelemeden, kahvehane ağzıyla konuşmayı rahat olduğu için seçiyor. Söylenenlerin çoğu abartıymış, yalanmış, çok da umurunda değil.

Yazmışken birkaç yıllık öğretmen ve müdür mobbingini de unutmayalım. Pek çok işi size yükleyip elini eteğini çeken, angarya yaptıran insanlar var. Çocuk 30 alıp kalıyor, müdür 50 gireceksin, yoksa sonucuna katlanırsın, diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 19 Mayıs 2019; 1:41:56 >

• millet işin iç yüzünü bilmeden böyle konuşuyor kıl oluyorum. Burda konuşanlar derse girse 1 saat duramaz. 30 ergenle aynı anda uğraşmayı kolay sanıyorlar.
    mesleğin en kolay yanı ders anlatmak zaten. dinleyen kitle olsa o öğretmenler sabaha kadar anlatır.
  • en-ata kullanıcısına yanıt
    Dostum, şunu söylemek istiyorum daha çok, öncelikle şu kitap...Bilmiyordum ne olduğunu, araştırdım ve bir "kurgu" kitabı olduğunu gördüm. Kısacası kurgu gerçeklere dayanmayan bir şeydir. İnsanın hayal gücüne dayalı bir şeydir. Okul'a gelince, okulda bize öğretilen şeyler genelde bu tür şeyler olmaz. "eğitimin geldiği durum..." Sonra sana anlatmaya çalışıyorum, ve yine diyorsun ki "kendi işini yapmalarını bekliyorum" O zaman sana daha açık ve net şeyler söyleyeyim okul'un tam olarak ne işe yaradığını;

Atatürk'e saygım var, bir şey diyemem. Fakat Türkiye'de okullarda çocuklara daha çok öğretilen şey 1. din 2. ulusalcılık. Burada umarım hem fikirizdir. Çünkü 23 nisan çocuk bayramlarında yapılan düzenlemelerde çocukların şiir olarak okudukları şeyler genelde Atatürk ile alakası oluyor, yani imge dediğimiz o hayal gücü ile alakalı olan, insanın içinde yaratıcılığını konuşturmaya çalıştığı şey Atatürk oluyor sadece, bu mu hayal gücünün sınırsızlığı olan yaratıcılık ? Atatürk'ün kurgu kafasında olmadığını biliyorsun değil mi ? Kendisi daha çok bilim, siyaset ve militarizm düşüncelerine sahip bir insan, hayal gücünün ise bu tür "gerçek" dediğimiz şeyler ile bir alakası yok. Umarım beni şimdi daha iyi anlamışsındır, Türkiye'deki okulun çocukları neye dönüştürdüğünü, ve kesinlikle hayal gücünün alakası olmayan dayatılarla dolu olduğunu.

• Demek istediğim şu ki, benim bir çocuğum olsaydı, şu düzene daha çok hangi şey yatkın ise, gitsin öyle bir insan olsun sonunda isterdim. Şimdi sen bana diceksin ki "ben çocuğumun daha akıllı olmasını isterim" Ah ah :) Sen hayal gücünden bahsetmeye çalıştığın için bu konu daha çok ilgimi çekti...Kardeşim benim, bu ülke de akıllı olmak, hayal gücüne sahip olmak bana bir şey kazandırmadı. Anladığım ve gözlemlediğim kadarıyla, ne kadar biçimlenen insan varsa, akıllı olan da onlar oldu, hayal gücüne sahip olan da onlar oldu, eşi dostu, bir işi, herşeye sahip olan da onlar oldu. Akıllı bir insan ve özellikle hayal gücüne sahip insanların sanatları artık beş para etmez bu devirde. Bir işe girmek istersin, o patronların yalakası olmak zorundasın öncelikle, ve çoğu insan bu şekilde olduğu için, ancak saygı dediğimiz şeyide bu şekilde alabiliyorsun. Şimdi git facebook sayfana herkesi ilgilendiren bir şey yaz, ve bu yazdıkların doğru olan şeyler olsun, inan bana kimsenin ilgisini bile çekemezsin. Ama git sadece gündemi ilgilendiren şeyler yaz, sende onların arasına girebilirsin bu şekilde.
    Gidersin dünya'da saygı ve sevgi görmüş şairlerin şiirlerini paylaşırsın, ya da nietzsche'nin yazıları olsun, 200 kişi varsa arkadaş listende, 10 kişi beğenir. Starbucksta çektirdiğin bir fotoğraf paylaş 200 kişiden 190'ı beğenir ama :D Bırak o yüzden çocuğunun hayal gücünü öğrenmesini falan, gitsin mümkünse herkes kadar olsun.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.