Şimdi Ara

ÖĞRETMENLERE YAZIN MAAŞ ÖDEMEMEK(EKŞİ'DE AÇILAN KONU) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
2
Favori
13.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu "ahlaksız" öneriye gülüyorum sadece.
    Standart açılan "Öğretmen kötüleme" konularından biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcc53

madem çok avantajlı öğretmen olun . herkes olabilir 15 tane sınavda ilk %1 e gireceksiniz sadece
    yüzde 1' lik dilime girmesek inancaz.yüzdde 10 deseydiniz bari
    ''madem çok avantajlı öğretmen olun . herkes olabilir '' çok sığ bakış açınız.kişiler için bireysel değil tüm toplumun şimdiki ve gelecek bireyleri için olması gereken, hakkettikleri kadarı düşünülmeli.
  • Tam bize gore acilmis bir konu. Sevgili forumdaslar egitim sistemini elestirebilirisin, egitimde ogretmenin yerini elestirebilirsin, gozunle sahit oldugun ogretmen davranisini elestirebilirsin ama kardesim calisma sartlari belli olan bir meslegi kendi meslegin uzerinden elestiremezsin. Bu caoisma saatleri yillardir var ona gore meslek tercihinizi yapabilirsiniz. Mesleginin haklarini savunursun ama calismadigin meslegin de tatilini elestirmemeli empati yapmalisin. Eskiden ben de diyordum su meslek gruptakiler oh ne iyi paralar aliyor diye ama baktim ki calisma kosullari gercekten dusundugimden daha yogun o gun bugun her meslegin kendine ait zorlugu vardir deyip saygi duymaya calisiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ogretmenlik bir tek turkiye de cok ehemmiyet verilmeyen bir is kolu soyle anlatmak gerekirse

Dunyada gelismis ulkelerde ogretmen olma sartlari farklidir egitimci olma sartlarida ha keza oyledir

Yani egitim fakultesine gitmek orda okumak ogretmen yada egitimci olmak anlamina gelmez bazi yetkinlik degerlendirmeleri yapilir iste bu yuzden o ulkelerde egitim cok iyi yerdedir

Bizde egitim fakultesini kazanip kpss falan azcik calisma azmi birazda zeka seviyesi var ise zaten ogretmen olunuyor tabi bunda bransin da etkisi var ki bu tamamen sacmalik

Adam turkce ogetmeni atanamiyor pdr oluyor ataniyor sacma sapan bisey yani

Bunda bir cok ulke plansizligininda etkisi var

Turkiye de egitimci ogretmen gibi sifatlarda yetkinlik olmadigi icin ve duzgun planlama yapilmadigindan muzik dersine beden ogretmeni giriyor ve ek ders denilen bir sacmalikla egitim yuzdurulmeye calisiliyor.

Maas konusuna gelirsek meslek gruplari icerisinde haftalik calisma saati/ucret skalasi incelendiginde en yuksek meslek gruplarindan birisi ogretmenlerdir bu cok kazaniyorlar anlamina gelmez ogretmenlere gelene kadar bir cok kisi turkiyede oturdugu yerden para kazaniyor turkiye on binlerce bankamatik memuru var kafanizi ogretmenlerle bozmayin

• Öğretmenlik bu ülkede en az çalışılıp en fazla para kazandıran mesleklerden biri ve inanır mısınız devlet içerisinde en fazla yakınanlar da bunlar. Benim birçok öğretmen arkadaşım var bildiğin yattıkları yerden binlerce lira maaş alıp ekstra başka işlerle uğraşmaya vakit buluyorlar. Düşünün bu insanlar teneffüs için bile para alıyorlar utanmasalar okulda aldıkları nefes için bile ekstra ücret alacaklar.

Devlet yetkilileri de çıkmış diyor herkes memur olmaya çalışmasın özel sektöre gitsin sen özel sektör ile kamu arasında bu kadar uçurum yaratırsan herkes kamuya yüklenir tabi. Özelde asgari ücrete adamın anasını ağlatıyorlar kamuda adam özeldekinin yarısı kadar çalışıp iki katı maaş alıyor.

Benim babam da yaklaşık 30 yıllık devlet memuru hep bir lafı vardır devlet olmuş çiftlik sağan sağana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 16 Temmuz 2018; 22:3:39 >
  • Bırakın şu tatili olan insanların maaşı yerinde olan insanları kıskanmayı , dipte yaşayanlar 7/24 çalışıp asgari ücret yada çok düşük ücrete çalışan kişilerin kıskançlıklarından başka bir şey değil. O zaman Milletvekillerin Belediye Başkanlarının aldığı maaşın %90ını kesmemiz gerekir. Peki öğretmenler yazında okula gidip boş boş otursalar eline ne geçecek? Ülke ne kazanacak? Onun yerine gece gündüz çalışıp karşılıgını alamayan, yaşamayı unutan insanları konuşalım. 1 Kişi Ferrari'ye binecek diye 100 kişi iş bulamama korkusuyla insani olmayan koşullarda asgari ücretle ev geçindirmeye çalışmasın.
    Bırakın öğretmenle filan uğraşmak yerine diğer çalışanların standartlarını nasıl yükselteceğimizi tartışalım, poliste yapsın mümkünse 2 ay tatil doktoruda yapsın o tatili, yada günde 15-16 saat çalışmasın polis, hafta tatili bile olmadan çalışmasın insanlar.

*Bu arada asker polis yada öğretmen değilim bilginize farklı yerlere çekmeyin olayı

• quote:

Orijinalden alıntı: beratkeles

Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslek eyvallah hepsine saygım sonsuz. ama arkadaş ben sağlık memuruyum acile günde 1000 hasta geliyor 24 saat nöbet tutuyorum 2 gün sonra bir 24 daha. Allah aşkına arkadaşımın eşi haftada 15 saat ders vererek mesaiyi tamamlıyor bu Nasıl iş ? Ben bu 24 saatin 19-20 saatini bir fiil ayakta geçiriyorum bu nasıl adalet ? Ben 2 aylık izne karşı değilim alsınlar helali hoş olsun ama arkadaş 15 saat nedir biri izah etsin ?
    Kardeşim istasyonda att, 24 yaptığında 1 kere çıkarsa gidiyor maks 2 saat içinde geliyor, onun dışında full uyuyor ve pes oynuyorlar bir de lol, mesai de alıyor yatarak, yemekde veriliryor, 2 tane ek iş yapacak vakti var, bende 2550 kişilik okulda öğretmenlik yaptıyorum sınıflar 50 liseli ile dolu, zaten sistem çocukları enseye şaplak öde Parmak yetiştiriyor gel birde bizim durumu karşılaştır

• ölüyü diriyi sss gözü öğretmenleremi diktiniz.

Çok para lazımsa sarayı kapatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Ayın 15inden başka birşey düşünme maaşını al çocuklar ölse umrunda değil, onlara birşey katma çabasında olan %5 içlerinde. Eylülde verilen öğrencilerin öğrenmesi adına verilen paraları ye, sağa sola ek ders almadığın çıplak maaşını yalan yanlış söyle sonra salya sümük ağla ondan sonra da saygı bekle. Tek derdiniz okul bahçelerini oto galerilerine çevirmek.

Eğitim sistemi bozuk falan hikaye, öğretmenler bozuk. Özeldeki hocalar bak nasıl öğrencilere birşey katıyor. Öğretmenlerde işten atılma korkusu olmadıkça bir halt olmaz.
    Hocam senin mesleği çok merak ettim nedir

• Elin işe yaramaz,ailesi tarafından sürekli şımartılan kopuk çocuklarıyla uğraşan öğretmenlerin yıpranma payını düşünürsek 2 aylık tatil az bile.Öğretmen olamadığı için çekemeyip kuduran güruh siz daha kudurmaya çok devam edersiniz.Okuyun çalışın adam olun siz de öğretmen olun
  • ercinoyman kullanıcısına yanıt
    Okulunun çaycısı galiba çok şey biliyor

• Bu konunun gündem olması bile okullarda disiplin eksikliği olduğunun bir göstergesi. Okullar kışla gibi olmalı, sert ve katı bir disiplin anlayışı uygulanmalı, tıpkı İngiltere'deki çok pahalı elit okullar gibi. Bizim millette öz disiplin anlayışı yok, hep örnek verilen ödevsiz vs. Finlandiya modeli bizim okullarda apaçi yetiştirir ancak. Yok yapılandırıcı yaklaşımmış, yok öğretmen sadece rehber olacakmış da öğrenci kendi kendine öğrenecekmiş gibi şeyler bize uymaz. Bulduğu her fırsatta kaytaranlar mı gidecek kendi kendine öğrenecek. Disiplin unsurunun başında gelen tek tip kıyafet zorunluluğu acilen geri gelmeli,eğitim sistemi de bize özgü olmalı, bize uygun olan model zorla, kafasına vura vura öğretim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler babişkom bu gün yatan maaşı çekmiş 4265 tl falan yatmış ohh bedavadan gelen para Ağustos ayındada çekicek miss temiz keş para
  • quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Ayın 15inden başka birşey düşünme maaşını al çocuklar ölse umrunda değil, onlara birşey katma çabasında olan %5 içlerinde. Eylülde verilen öğrencilerin öğrenmesi adına verilen paraları ye, sağa sola ek ders almadığın çıplak maaşını yalan yanlış söyle sonra salya sümük ağla ondan sonra da saygı bekle. Tek derdiniz okul bahçelerini oto galerilerine çevirmek.

Eğitim sistemi bozuk falan hikaye, öğretmenler bozuk. Özeldeki hocalar bak nasıl öğrencilere birşey katıyor. Öğretmenlerde işten atılma korkusu olmadıkça bir halt olmaz.
    Komiksin.
  • boş konu. öğretmenlerin kalitesi tartışılabilir belki nasıl daha iyi olur diye maaş mevzuu tamamen boş. öğretmenlere gelene kadar kimler kimler var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelincigim

Komiksin.

Alıntıları Göster
    Yazdıklarım hiç komik değil, düşün ki tenefüste tuttukları 10dkcık nöbetten para isteyen(alan) aç gözlü insanları konuşuyoruz burda, hiç komik değil.

Git sor şimdi hocam nasılsın de halini hatrını sor; açlıktan ölüyorum geçinemiyorum diye ağlar. Ama h.sonu 2 saat gözetmen olacağı sınavda 130tl yi az bulur, bir haftasonum var der gitmek istemez, sınava gözetmen bulamaz meb. Devlet azıcık ne yapacağını bilse 1 aya adam eder sizi şimdi haybiyeden para yiyin bakalım.

• Şu konuda "evet ya çok mantıklı" diyenler bir listede toplasınlar bir şey deneyeceğim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazın 2-3 ay tatil yerine 1 ay izin verilmeli diğer kalan zamanda öğretmenlere dersler öğretilmeli. Çoğu öğretmen öğrenciden beter verdiği dersi bilmiyor. Eşim anadolu teknikte bilgisayar derslerine girmişti ücretli öğretmen olarak, kız 2 ayda isyan etti 30 tane bilgisayar öğretmeni var 2-3 tanesi bilgisayar biliyor diye.

Adam web tasarım dersi veriyor ama kendi ömründe 1 html sayfa bile yapmamış. Tarih dersine giren hocanın tarihle uzak yakın alakası yok. Öğretmenlerin aldıkları maaş çok değil ama az hiç değil yalnızca %80'i o maaşı hak etmiyor. Düzgün öğretmenlik yapmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: limoncuabi

Okulunun çaycısı galiba çok şey biliyor
    Ne çok şey biliyorum değil mi, çok şükür okulda çalışmıyorum çalışsam katil olurum heralde, okul sütünü öğrencilere vereceğine yoğurt yapan zihniyete karşı sevgi besleyecek değilim hoş.

• Ağlayabilirsiniz öğretmenim ve 1 ayı aşkın süredir yatıyorum. 2 ay daha yatacağım, maaş da yatıyor ne güzel oh.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.