Şimdi Ara

Ögrenmesi en kolay yabanci dil ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
23.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sondan eklemeli dilleri öğrenmek sandığınız kadar kolay olmayabilir. Zira, Türkçe'de buluyorum ve geliyorum eklerine bakalım. Neden birinde u varken diğerinde i var? Bu sadece bir örnek, ek ile oluşturulan dilleri öğrenmek biraz zordur.

Öğrenmesi en kolay dil olarak İngilizce diyeceğim. Çünkü gramer yapısını öğrenmek kolay ve günümüzde çoğunlukla yaygınlaşmış durumda.
  • Japonca ve Moğolca,

Türkçe gibi Ural-Altay dillerinden olduğu için kolay öğrenilebilir. Fakat İngilizce'de insanların aşina olduğu bir dil oldu artık. Bu nedenle İngilizceyi de listeye ekleyebiliriz.
  • Herkes aynı dil ailesindeki dilleri örnek vermişte en zorları onlar olacaktır diye tahmin ediyorum.Çünkü Türkçe dünyanın en zor dillerinden biri ve diğerleride öyle olacaktır.
  • İngilizce - İspanyolca
  • Fince ve çince mi ? bunlar açık ara dünyanın en zor dilleridir. Öyle aynı kökenden dillerde sadece gramer ve az sayıda kelime birbirine benzer gerisi karışır. Ona bakarsanız bütün diller birbirine uzaktan yakından bağlantısı var.. Türkçe konuşulması zor değil Bence kolay bir dildir. Tr ye gelen yabancılar 1 ayda bile çözüyor. Ayrıca bir dili 6 seviyeye bölersek , ilk üç seviyeyi bütün diller için 1-2 yılda çözersiniz ama devamını getirmek zor olur çünkü kalıp cümleler var ezber gerektiren bir yerden sonra dil öğrenmek ezberlemeye dönüyor ve işin zevki de kaçıyor. En iyisi basit gramer yapıları ve derdinizi anlatacak şekilde yabancı dil yeterli
  • Arkadaşlar bilimsel araştırmalar sonucunda ispatlanmıştır.Dünyanın en kolay dili Hawaice dir.Sadece 12 harf vardır.Ve gramer kuralları da çok çok azdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I will be back

Fince ve çince mi ? bunlar açık ara dünyanın en zor dilleridir. Öyle aynı kökenden dillerde sadece gramer ve az sayıda kelime birbirine benzer gerisi karışır. Ona bakarsanız bütün diller birbirine uzaktan yakından bağlantısı var.. Türkçe konuşulması zor değil Bence kolay bir dildir. Tr ye gelen yabancılar 1 ayda bile çözüyor. Ayrıca bir dili 6 seviyeye bölersek , ilk üç seviyeyi bütün diller için 1-2 yılda çözersiniz ama devamını getirmek zor olur çünkü kalıp cümleler var ezber gerektiren bir yerden sonra dil öğrenmek ezberlemeye dönüyor ve işin zevki de kaçıyor. En iyisi basit gramer yapıları ve derdinizi anlatacak şekilde yabancı dil yeterli

Türkçeyle büyüdüğün için olmasın Türkçe'nin kolaylığı?Biraz Türkçe üzerinde düşünürseniz ne kadar zor ve karmaşık bir dil olduğunu anlarsınız.

• yok cidden öyle, bunu ben söylemiyorum yabancılarda aynı görüşte. Türkçenin zor bir dil olduğu şehir efsanesinden ibaret. Aslında ingilizce zor bir dil bizim okulda öğrendiğimiz ingilizceyle ancak cafeye gidip kahve söyleyebiliriz. Dizilerin flimlerin altyazılarında ingilizce yaparsanız anlayabilirsiniz ne kadar karışık olduğunu, ezberlenicek ve kalıp cümle çok var. Türkçede günlük hayatta, çok fazla deyim kullansak onlar kadar dalga geçerler sizinle. Bence dilimiz zayıf kalıyor diye düşünüyorum kelime zenginliği olarak. İngilizcede bir kelimenin karşılığında on kelime kullanılabiliyor.. Neyse, Türkçe ile ilgili bir link:
    Türkçe

• Telaffuz açısından Yunanca ama grameri çok zor.

Ingilizce yeryüzündeki tüm milletlerin kolayca öğrenebileceği bir dil. Ama Türkler içinse Japonca müthiş kolay. Bakın birkaç Japonca örnek vereceğim, yanlarına Türkçe'sini de yazacağım.

* ilk yazdıklarım japonca, sonrakiler türkçe.

- onna, ana.
    - iyi , iyi (bakın aynısı)
    - katı , katay.
    - nan , ne.
    - tsurer , sürer.
    - ima , imdi (Orta Asya Türkçe'sindeki şimdi)
    - çisay , kısa

ve gramer kuralları tıpkısının aynısı yani hiçbir fark yok gibi. Kelimeleri ayrıştırınca karşılıklı olarak eklerin yerleri falan aynı çıkıyor
  • quote:

yok cidden öyle, bunu ben söylemiyorum yabancılarda aynı görüşte. Türkçenin zor bir dil olduğu şehir efsanesinden ibaret. Aslında ingilizce zor bir dil bizim okulda öğrendiğimiz ingilizceyle ancak cafeye gidip kahve söyleyebiliriz. Dizilerin flimlerin altyazılarında ingilizce yaparsanız anlayabilirsiniz ne kadar karışık olduğunu, ezberlenicek ve kalıp cümle çok var. Türkçede günlük hayatta, çok fazla deyim kullansak onlar kadar dalga geçerler sizinle. Bence dilimiz zayıf kalıyor diye düşünüyorum kelime zenginliği olarak. İngilizcede bir kelimenin karşılığında on kelime kullanılabiliyor.. Neyse, Türkçe ile ilgili bir link:
    Türkçe

Haha ben lise 3 öğrencisiyim ve dizileri filmleri türkçe altyazı olmadan izleyebiliyorum :D
    türkçe mi kolay ? Ya bak bence sen dalga geçiyorsun. Işin mi yok ?

• quote:

yok cidden öyle, bunu ben söylemiyorum yabancılarda aynı görüşte. Türkçenin zor bir dil olduğu şehir efsanesinden ibaret. Aslında ingilizce zor bir dil bizim okulda öğrendiğimiz ingilizceyle ancak cafeye gidip kahve söyleyebiliriz. Dizilerin flimlerin altyazılarında ingilizce yaparsanız anlayabilirsiniz ne kadar karışık olduğunu, ezberlenicek ve kalıp cümle çok var. Türkçede günlük hayatta, çok fazla deyim kullansak onlar kadar dalga geçerler sizinle. Bence dilimiz zayıf kalıyor diye düşünüyorum kelime zenginliği olarak. İngilizcede bir kelimenin karşılığında on kelime kullanılabiliyor.. Neyse, Türkçe ile ilgili bir link:
    Türkçe

İngilizce oldukça kolay bir dil.Özneye göre fiiller ayrı çekimlenmiyo,cümlelerin belirli dizilişi var falan.Okullarda 4 saatle pek bi şey beklenmemeli zaten.Bence tek zorluğu kelime sayısının çok olması.Türkçe'de sanırım 75.000 kelime varmış ve İngilizce'de 750.000+ .

• Japoncanın öğrenilmesine şu yönden bakmak çok daha kolay olacaktır:
    Bir İngilizin Japoncayı öğrenirken yaşayacağı zorlukların bir çoğunu bir Türk muhtemelen yaşamaz...Terside İspanyolcayı öğrenen bir İngiliz de bir Türke göre(hiç yabancı dil bilmeyen) birçok zorluğu yaşamaz...(tabi İngiliz neden başka bir dil öğrensin o ayrı :P )

mesela 'var' kelimesini bir İngilize öğretmek başlı başına bir konu olabilecekken bir Macar,Fine yada Japona kendi dilindeki 'var' kelimesinin karşılığının bu olduğunu söylersin ve geçersin...

Japoncanın grameri %90'dan fazla Türkçeyle aynıdır vede grameri Türkçeye göre daha azdır (neyseki)...en azından ünlü benzeşmesi/sertleşmesi gibi yabancıların asla beceremedikleri çeyler yoktur...yalnız bi kaç farklılık vardır mesela kız/erkek(her/him) gibi ayrım var...

Macarca da çoğunlukla sondan eklemelidir ama bazı ünsüz benzeşmesi türü şeyleri vardır...

Fincede zorlukta Türkçe ile yarışır yani bi kaç bin tane ek kombinasyonu yapabiliyorsun...ama mesela iyelik ekleri çekimden önce geliyor Fincede...Bence benim bahsettiğim bu şey en iyi Fincede görülebilir...Aynı zeka seviyesindeki bir Türk İngilize göre bence daha kolay öğrenir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Morpheew

quote:

Türkçe

Haha ben lise 3 öğrencisiyim ve dizileri filmleri türkçe altyazı olmadan izleyebiliyorum :D
    türkçe mi kolay ? Ya bak bence sen dalga geçiyorsun. Işin mi yok ?

Arkadaşım verdiğim linke okumadın mı ? Belki bu konu hakkında hiç bilginiz yok atıp tutuyorsunuz, kulaktan dolma bilgilerle. Benim arkadaşlarım amerika ve ingiltere ye gitti kolej ve özel okulda okuyan kişiler, bana söyledikleri bunlar ama gidersiniz hindistana afrikaya orada ingilizceniz yeterli olur, çünkü anadilleri değil.

@BahadırÖztürk, değidin yollardan geçtim ben, İngilizceye yıllarını vermiş bir kişi olarak diye bilirim ki bizim dilimiz ne yazık ki daha basit kalıyor. Tabii bunda dünyanın yarısının ing konuşmasının etkisi de var.Söylediğin gibi kelime sayısı telafuzu ülkeden ülkeye değişen şive farklılıkları bir sürü şey var. İlk başlarda kolay olmayan dil mi var. önemli olan devamını getirip akıcı bir şekilde konuşmak

• Türkçede kelime türetme diye bir olay vardır...O yüzden bir kelimeyle 6-7 tane ayrı kelime türetebilirsin...Ama İngilizcede kelimeler çoğunlukla farklı farklı oluyor...
    bunu dilimizin kusuru değilde bir gücü olarak görüyorum...
    İngilizce en basit gramere sahip olan dillerden biridir...Acaba dil ailesi bize ters geldiğinden mi sen zor diyorsun anlayamadım??...yoksa hiç başka dilleri araştırmadın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _iği_ -- 16 Temmuz 2010; 12:39:46 >
  • Tamam ingilizceniin gramer i basit , benzer kelimelerimiz çok var o da tamam ama benim anlatmak istediğim. Dile tam hakim olabilmek, mesela Tr deki en iyi ing kursa git , yabancı sınavlara gir yine de isteğin verimi alamıyorsun ama özel ilgin olur hergün çalışırsın o başka. Yani bu kurslardan ve üniversite eğitimi almış biri olarak diyebilirim ki tamam ing başlangıçta basit ama tam olarak öğrenilmesi zor zira bütün diller böyle. Arapça , rusça , fransızca almanca.. bu dillleri bilen kişileri dinledim hep böyle diyorlar.. Basit dil arıyorsanız illaki, gelişmemiş, okumamış eğitimsiz ğlkelerin dilleri kolaydır. Biraz gerçekleri ortaya koyup öyle karar vermekte yarar var, mesela afrika ülkelerinin yerel dilleri ile ingilizce gibi çok kapsamlı ve tüm dünyaya yayılmış bir dil aynı kefeye koyuyorsunuz. İngilizce , aklınıza gelebilecek her türlü bilim sanat spor dallarında kullanılan farklı terim ve kelimeleri vardır ve evrenselleşmiş kalıplardır.Dünyanın neresine giderseniz gidin eğer uluslararsı bir uçuş okulu ise o okul size ing. eğitim verir, pilotların uçurduğu uçak rus menşeili olsa bile kule ile anlaşmak için ing ye has terim ve kelimeleri bilmesi ŞARTTIR.Doktorların uluslararası mekaleleri okuması için ing ye özel terim ve kelimeleri bilmesi şarttır. Bu örnekler böyle gider. Kısacası ing dünyada gelişmiş devletler tarafından kullanılmaktadır ve bu durum yüzyıllarndan beri böyledir. Yani OKULLARDA SÖYLENEN İNGİLİZCE KOLAY BİR DİLDİR SÖYLEMİ ÖĞRENCİLERİ DERSE MOTİVE ETMEK İÇİN SÖYLENEN BİR CÜMLEDEN İBARETTİR. Sonuçta dünyanın bütün kıtalarında konuşulan bir dili bütün lehçeleri ile kelime farklılıkları ile bilmek zordur, hele ki anadili gibi konuşmak gibi bir hedefiniz var ise yine zor size tavsiyem pasifikte kimsenin bilmediği bir adadaki yerel dili öğrenin zaten sözlüklerinde 200 kelime vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: BahadırÖztürk

quote:

Türkçe

İngilizce oldukça kolay bir dil.Özneye göre fiiller ayrı çekimlenmiyo,cümlelerin belirli dizilişi var falan.Okullarda 4 saatle pek bi şey beklenmemeli zaten.Bence tek zorluğu kelime sayısının çok olması.Türkçe'de sanırım 75.000 kelime varmış ve İngilizce'de 750.000+ .

Yanlış bildiğini söylemekle yetiniyorum. Bu konuda kitaplar var. Okuyabilirsin. Özellikle Türkçe'de bir kelime ile 7-8 farklı kelime türetebileceğini düşünürsek...

• quote:

Tamam ingilizceniin gramer i basit , benzer kelimelerimiz çok var o da tamam ama benim anlatmak istediğim. Dile tam hakim olabilmek, mesela Tr deki en iyi ing kursa git , yabancı sınavlara gir yine de isteğin verimi alamıyorsun ama özel ilgin olur hergün çalışırsın o başka. Yani bu kurslardan ve üniversite eğitimi almış biri olarak diyebilirim ki tamam ing başlangıçta basit ama tam olarak öğrenilmesi zor zira bütün diller böyle. Arapça , rusça , fransızca almanca.. bu dillleri bilen kişileri dinledim hep böyle diyorlar.. Basit dil arıyorsanız illaki, gelişmemiş, okumamış eğitimsiz ğlkelerin dilleri kolaydır. Biraz gerçekleri ortaya koyup öyle karar vermekte yarar var, mesela afrika ülkelerinin yerel dilleri ile ingilizce gibi çok kapsamlı ve tüm dünyaya yayılmış bir dil aynı kefeye koyuyorsunuz. İngilizce , aklınıza gelebilecek her türlü bilim sanat spor dallarında kullanılan farklı terim ve kelimeleri vardır ve evrenselleşmiş kalıplardır.Dünyanın neresine giderseniz gidin eğer uluslararsı bir uçuş okulu ise o okul size ing. eğitim verir, pilotların uçurduğu uçak rus menşeili olsa bile kule ile anlaşmak için ing ye has terim ve kelimeleri bilmesi ŞARTTIR.Doktorların uluslararası mekaleleri okuması için ing ye özel terim ve kelimeleri bilmesi şarttır. Bu örnekler böyle gider. Kısacası ing dünyada gelişmiş devletler tarafından kullanılmaktadır ve bu durum yüzyıllarndan beri böyledir. Yani OKULLARDA SÖYLENEN İNGİLİZCE KOLAY BİR DİLDİR SÖYLEMİ ÖĞRENCİLERİ DERSE MOTİVE ETMEK İÇİN SÖYLENEN BİR CÜMLEDEN İBARETTİR. Sonuçta dünyanın bütün kıtalarında konuşulan bir dili bütün lehçeleri ile kelime farklılıkları ile bilmek zordur, hele ki anadili gibi konuşmak gibi bir hedefiniz var ise yine zor size tavsiyem pasifikte kimsenin bilmediği bir adadaki yerel dili öğrenin zaten sözlüklerinde 200 kelime vardır

bilgi paylaşmaktan çok tartışmada bana üstün gelmeye çalışıyorsun...bunu umursamam...zaten İngilizceyi dünyanın en kolay dili demedim...

İngilizcede bir çok kalıp vardır evet ama onu yinede bazı çok zor dillerin arasına koymamak lazım,diyecek başka birşeyim yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

fonetik olarak en basiti ural altay dil ailesinden dillerdir.kulağa garip gelebilir ama çince-japonsa vs. telafuzu bizim için zor değil.

gramer olaarak farsça epey kolaydır,yazımı zordur .italyanca grameri basit diyorlar ama benim bir bilgim yok.

kürtçede gramer olarak basittir ama öğrenmek gereklimidir bilemem.

çince ural altay dil ailesinden değil.japonca vs. ural altaydan ancak bize gerek alfabe gerek lehçe olarak çok ters.burada en fazla estonca/finceyi önerebilirim ben.
  • İtalyanca..

en azından yazıldığı gibi okunan bir dil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quagmire

İtalyanca..

en azından yazıldığı gibi okunan bir dil..

Edit:Gördüğüm kadarıyla, işkembesi geniş olanlar da sana akıl vemeye çalışmış, en iyisi bilgisine güvendiğin birine danış..
    (Çince'yi de Ural-Altay'a soktunuz ya...)

Edit (2):birden fazla mesaj için özür dilerim, "alıntı" yı, "değiştir" gördü gözüm bir an..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quagmire -- 17 Temmuz 2010; 18:35:01 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.