Şimdi Ara

Öğrenim kredisi geri ödeme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar slm. 2008 lisans mezunuyum alınan öğrenim kredisinin geri ödemesi ile ilgili
    arkadaşlardan eşden dosttan çeşitli şehir efsanaleri dinledim.

Ödeme af çıkıyor vs ben ödemedim param cebimde kaldı. Ödeyenler pişman oldu.
    Devlet iş versinde ödeyelim vs.

Bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Herkese iyi günler . .

• Konuyla ilgili tam bir bilgim yok ama şahsi fikrim devlete bir kuruş bile olsun borcunu uzatmadan ödeyeceksin. Malum süründürür sonrasında o parayı almak için. Ancak erkekler için askerlik yapılırsa 3 sene; yapılmaz ise 2 sene içerisinde ödemeye başlanılmalı diye biliyorum.
  • Şu ana kadar yarısını ödemiş bulunuyorum. Eğer imkanın varsa düşünmeden öde derim. Sonradan hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmak istemiyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz110

Arkadaşlar slm. 2008 lisans mezunuyum alınan öğrenim kredisinin geri ödemesi ile ilgili
    arkadaşlardan eşden dosttan çeşitli şehir efsanaleri dinledim.

Ödeme af çıkıyor vs ben ödemedim param cebimde kaldı. Ödeyenler pişman oldu.
    Devlet iş versinde ödeyelim vs.

Bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Herkese iyi günler . .

Benim odemelerimde ekim ayinda baslayacak.Suan 6200tl borcum var.Aksatmadan odemeyi dusunuyorum.Arkadasim 2 yil odememisti,bi dunya faiz binmis suan yeniden hesaplama yapilip takvim cikarildi ama faizin hepsini olmasada bi kismini odemek zorunda kaldi.ma faizin hepsini olmasada bi kismini odemek zorunda kaldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_efendy34 -- 12 Temmuz 2010; 14:43:23 >
  • Ben almamıştım öğrenim kredisi iyikide almamışım. 2006 mezunu eşimin öğrenim kredisini ödüyoruz şuanda. Daha doğrusu 2 veya 3 tane ödedim sonra sallamıştım. Faizi az oluyor diyorlar bakalım ne olacak ne kadar faiz koyacak diye aralıktan bu yana ödemeyip nakiti başka yerlere yönlendirdim. Geçenlerde bi kontrol ettim toplam 300 küsür lira faiz işlemişler.
    Bu durumda meblaya göre az faiz değil. O faizi veya fazlasını oraya yatıracağım parayla kazanabileceğim bir yatırım zor şuanda. O yüzden ödemek lazım diye düşünüyorum...
  • Eğer lisans mezunu iseniz okul bitiminden 4 yıl sonra ödemeye başlıyorsunuz.Bu süre zarfında ssk ya girmek iyi değil ,zira ileride ödeme günü geldiğinde erteleme isteyemiyorsunuz.Ayrıca kesinlikle ödemeni tavsiye ederim bu işin hem maddi hemde manevi sorumluluğu var.(Ben daha ödemedim 1 sene geçti ve nerden baksan 1.250 TL gibi bir faizi var şu an,ancak ödeyeceğim tabi adam akıllı bir iş bulabilirsem)
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderuo

Eğer lisans mezunu iseniz okul bitiminden 4 yıl sonra ödemeye başlıyorsunuz.Bu süre zarfında ssk ya girmek iyi değil ,zira ileride ödeme günü geldiğinde erteleme isteyemiyorsunuz.Ayrıca kesinlikle ödemeni tavsiye ederim bu işin hem maddi hemde manevi sorumluluğu var.(Ben daha ödemedim 1 sene geçti ve nerden baksan 1.250 TL gibi bir faizi var şu an,ancak ödeyeceğim tabi adam akıllı bir iş bulabilirsem)

2008 de mezun oldum eylul de odemelerim basliyor,ne yazikki 4 sene kadar uzun bir sure vermiyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim zamanımda öyleydi

Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.Ama mutlaka ödemek lazım.
  • Ben almayı düşündüm ancak karşıma 14 küsür bin liralık bir senet çıkarınca felaket tırstım. Şimdi düşünüyorum da iyi ki almamışım.
  • bende 2008 mezunuyum (lisans).arkadaslarım aldı ögrenım kredısı..ve gecen ay evlerıne mektup gelmıs 4.999 luk senet ımzalamıslar ama eve gelen kagıt 7.500 olmus..bu nasıl oldu fılan dıolardı...

aman diyim ödemelerınızı gecıktırmeyın yada pesını bırakmayın..yoksa allh korusun cok kötu süprızler yapabılıyorlar..

allhtan bana burs cıkmıstı ordan yırttım
  • Ben 1 eylül 2008de mezun oldum eylül ekim kasım sigortalı olarak çalıştım sonra askere gittim. mayıs 2009 da teskere aldım haziran 2009 dan bu yana yine ssk lı olarak çalışıyorum.

ekim 2010 da başlıyor geri ödemem

eşim in katkı ve öğrenim var benim sadece öğrenim toplamda 16,000 tl kadar borçluyuz devlete. bu aylık 700tl ediyor. 22 , 23 ay kadar..

sözün özü macereya gerek yok sanırım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.