Şimdi Ara

Öğrenciyim param yetmiyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş hem dedenle yaşıyon hem de 1000 lira nasıl harcıyon
  • Kardeş deden paradan tırtıklıyor demedi deme
  • Bütün asosyaller toplanmış konuya kız arkadaşınla bi kafeye gitsen en ucuz içecek 8 tl bi yemek yiyim dersen 20 tlden başlıyor haftada 2 gün gece çıksan zaten bitti gitti 1000 tlyi abartanlara lafım tabi tavuk gibi yaşayıp evde makarna yiyip laptopta takılırsan 200 lirada yeter tabi en güzel yıllarını bidaha gelmeyecek olan gençliğini böyle geçirmek sizin elinizde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talveg_burak

kardeş 550 tl gelirim var. kyk da kalıyorum yurt ücreti bana ait + telefon fakuram totbus param falan. gayet rahat geliyo ay sonu yani :)

Nasil yetiyor hocam ya ? 300 lira kaliyor kyk harici size? Ben istanbul'da baronma haric 1000 lira aliyordum,her gun bir yerlere gidiyordum falan yemek genelde yemekhaneden yiyordum ama her gun disardaydim +300 lira kaliyordu??
  • SoeXL kullanıcısına yanıt
    Kyk'da kaldığı icin sabah ve aksam yemegi zaten yurt parasinin icinde, öğle yemeginide okulda yese cuzi miktarlara ya da o da bursludur. Otobus aylik ort 50 tl olsa yurt 130du heralde en son tel faturasi max 30 olsa 210 etti. 550 -210= 340 bence gayet gecinilir yani bunun 100 tl eksigi olsa bile yeter kullanmayi bilene.
  • abi lütfen 900-1000 tl ne öğrencisin varya ben o parayla kral gibi yaşarım ayrıca 1400 tl ye ev bakanlar var yapmayın günahtır
    tabi dediğin durumlar neticesinde diyorum yoksa kimse 900-1000 tlye yaşayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waethexOn -- 13 Ocak 2017; 22:25:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangstaBop

Kyk'da kaldığı icin sabah ve aksam yemegi zaten yurt parasinin icinde, öğle yemeginide okulda yese cuzi miktarlara ya da o da bursludur. Otobus aylik ort 50 tl olsa yurt 130du heralde en son tel faturasi max 30 olsa 210 etti. 550 -210= 340 bence gayet gecinilir yani bunun 100 tl eksigi olsa bile yeter kullanmayi bilene.

Abi hic disari cikmiyor musunuz,kiz arkadasiniz mi yok(alman usulu oderiz) ya da ne bileyim spor yapmiyor musunuz hep yurtta pc basinda misiniz anlamiyorum ki.
  • bende 1000 tl ile yaşıyorum nerden baksan, fazla harcıyorsun gider kalemlerini net yazman gerek.
  • Hocam her gün bir paket sigara içiyorum ona rağmen aylık masrafım 600 ü bulmuyor. sen ne yapıyorsun o parayla?
    Dostum çok şükür ben o dönemleri iyi kötü atlattim. Geçen yıl mezun oldum. Son yıl kyk + 200 evden gelen para vardı. 600 tl yani kyk yarı özelde kaliyordum 235 tl ücreti vardı. Hafta sonları garsonluk yapiyordum 2 gün 100 tl ek gelir. Ayda 400 eder. Hafta ici okul ve ark ortaminda hic bi seyden geri kalmazdım ama gidipte sacma sapan seylere parada bayilmazdim. 2. Dönem ilk dönem kenara attığım para ile ailemden cok ufak bi destek alarak formasyonumu dahi aldım. Siz üniversite denilen yeri kezoyla gezip, disarda sürekli yemek yeri sanıyorsunuz heralde. Kendini bilen adam her zaman elindekini iyi degerlendirir.
  • quote:

Dostum çok şükür ben o dönemleri iyi kötü atlattim. Geçen yıl mezun oldum. Son yıl kyk + 200 evden gelen para vardı. 600 tl yani kyk yarı özelde kaliyordum 235 tl ücreti vardı. Hafta sonları garsonluk yapiyordum 2 gün 100 tl ek gelir. Ayda 400 eder. Hafta ici okul ve ark ortaminda hic bi seyden geri kalmazdım ama gidipte sacma sapan seylere parada bayilmazdim. 2. Dönem ilk dönem kenara attığım para ile ailemden cok ufak bi destek alarak formasyonumu dahi aldım. Siz üniversite denilen yeri kezoyla gezip, disarda sürekli yemek yeri sanıyorsunuz heralde. Kendini bilen adam her zaman elindekini iyi degerlendirir.

Hayir hocam ondan bahsetmiyorum yanlis anlamissiniz.Mesela ben her gun disari cikiyorum derken kalkip da bir cayin 5 lira oldugu yere gitmiyorum tabii.Dedigim gibi alman usulu oldugu için cok dolu geciyordu.Ayrica ben dil kursuna da gidiyordum o parayla :)

5 yıllık okul hayatımda sürekli okulun yanında part time isede gittim ve dolu dolu gecirdigime inanıyorum. Bilgisayarım son 2 sene olmadığı icin onun basinda da pinekleyemedim ve unide cok sayida kiz ile de tanışıp kaynaşma şansı buldum. Bunun yanında 2 haftada bir erkek tayfasi olarak mangalimizi yakar keyfin dibine vururduk. Demek istediğini anladım fakat yetmiyor demek icin bi caba olmali bence yan gel yat yapipta bu para baba yetmiyor demek saçma :) alkol, sigara ve iddaa oynamayan bi adam alman usulü ortamlarda 200 250 tl ile bile cok rahat sosyal olabilir bence imkanları iyi degerlendirmek lazım sadece. Haklisiniz uni yillari geri gelmiyor ama her anlamda geri gelmiyor akademik boyutu sosyallikten önemli bence :) tum okuyan arkadaslara basarilar simdiden bol sans beyler :)
  • quote:

5 yıllık okul hayatımda sürekli okulun yanında part time isede gittim ve dolu dolu gecirdigime inanıyorum. Bilgisayarım son 2 sene olmadığı icin onun basinda da pinekleyemedim ve unide cok sayida kiz ile de tanışıp kaynaşma şansı buldum. Bunun yanında 2 haftada bir erkek tayfasi olarak mangalimizi yakar keyfin dibine vururduk. Demek istediğini anladım fakat yetmiyor demek icin bi caba olmali bence yan gel yat yapipta bu para baba yetmiyor demek saçma :) alkol, sigara ve iddaa oynamayan bi adam alman usulü ortamlarda 200 250 tl ile bile cok rahat sosyal olabilir bence imkanları iyi degerlendirmek lazım sadece. Haklisiniz uni yillari geri gelmiyor ama her anlamda geri gelmiyor akademik boyutu sosyallikten önemli bence :) tum okuyan arkadaslara basarilar simdiden bol sans beyler :)

Hocam sen de oyle bir yazmissin ki sanki ben barda,pavyonda geziyorum demisim. :) Sigara ve alkol kullanmiyorum,parami sosyallik disinda kitap alarak da harciyordum 1 haftada en az 1 kitap bitirdigimi varsayarsak anlarsiniz hocam.Tabii herkesin yasinti biçimi ve harcalamalari birbirinin aynisi olamaz,benimki böyleydi..

• quote:

Orijinalden alıntı: BrockLyn

Bütün asosyaller toplanmış konuya kız arkadaşınla bi kafeye gitsen en ucuz içecek 8 tl bi yemek yiyim dersen 20 tlden başlıyor haftada 2 gün gece çıksan zaten bitti gitti 1000 tlyi abartanlara lafım tabi tavuk gibi yaşayıp evde makarna yiyip laptopta takılırsan 200 lirada yeter tabi en güzel yıllarını bidaha gelmeyecek olan gençliğini böyle geçirmek sizin elinizde

Haftada 2 çıkıp 30₺ harcasan 250 TL etmiyor.
    Dede fotosentez yapmıyorsa evde yemek diye bir kavram olması lazım.
    Kira yok doğalgaz yok.
    Eee eleman sigara da içmiyor fazla fazla yetmesi lazım o paranın.
    Bu durumda 1000 TL gayet abartıdır.
  • Banada 1000 liradan fazla geliyor yine yetmiyor sürekli tekrardan para istiyorum bu yetiyor diyenler nasıl yetiyor bizede açıklasalar
  • sigara migara alkol yok. fatura bi tek internet.

bu durumda sen günde 10 öğün yesen gene bitmez o para.

fatura yemek dahil 400liradan az harcıyorum ben evde. yediğim en lüks şey 2 liralık nuggetlar.
  • 1330TL babamın emekli maaşı + 400 TL kredi + Babamın business kart ev kiram telefon dogal gaz elektrik su faturaları hepsi otomatik ödemede. istanbulda varlık içinde yokluk çekiyorum çünkü gizli banka hesabımda para biriktirdiğim için. Benim en büyük sıkıntım yemek işi. yemek yapma konusunda tembel ve beceiriksizim 10 Tl ye aldığım tavugu 3 gün üst üste sote yapmışlığım var. kahvaltı yapmam. öğle ve akşam yemekleri 30 tl olsa ayda 900 TL sigara 360 TL haftada 2 3 gün alkol oda ayda 500 600 etse nakit para geldiği gibi gidiyor. Mazot ve park vs ücret haric. Keşke memleketimde üniversite okusam diyorum. hiç bu kadar gider masraf olmaz. Daha güzel birikim yaparım. Hem kendi işyerimizde çalışıp hem okurdumda işte babayı ikna edemiyorum saçma sapan bi diploma için herşey
  • aladinn kullanıcısına yanıt
    Bana da aylık 2000 geliyor ama yetmiyor. Yurt bedava. Kapida araba olunca olmuyor işler. Geçen ay 600 liralık yakıt almışım. Silecegi park parası ic dış temizlik vs 100desen 700 yapar. Bana kaldi 1300

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaklardan Gelen

1000 tl ile geçinemiyorsun içki sigara yok demişin.
    3 öğün dışarda yesen o para yine yeter

Nusretten yiyiyor galiba
  • Kardeş aynı aylık bende de var. Fatura ödüyorum+sigara+içki var bir de rahatıma düşkünüm haftada birkaç kere dışarıda yiyorum. Buna rağmen ayda 400 tl kenara atıyorum. Nasıl 12 günde bitiriyorsun 1000 tlyi ne yapıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 14 Ocak 2017; 2:21:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.