Şimdi Ara

Öğrenciyim fotoğraf işleme ve video kurgu için dizüstü arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiyatlara bir göz gezdirdim fakat profesyonel dizüstü oldukları için pahalılar. Okul için alınması gerekiyor. Macbook air 4 bin TL. En ucuz bulunabilecek dizüstü fakat fotoğraf işlemek için yetersiz bir ekranı olduğunu düşündüğüm gibi video kurgu için de yeterli performansı olmadığını düşünüyorum. Tabi kötünün iyisi olacağı için son çare alabilirim. Sizler ne diyorsunuz? Tavsiyeleriniz neler? Şimdilik alınıp, profesyonele geçişte mi düzgün bir dizüstü alayım?



  • Merhaba,

    Bu aralar bende görsel çekim ve düzenleme konularına merak salmış durumdayım. Macbook Pro ve Dell Alienware'ım mevcut kullandığım. Dizüstü bilgisayar işlemcilerinin çok yeterli olduğunu söyleyemem.. Dell de kullandığım ekran kartım 2gb 965m ve Ram'im 16Gb ve işlemcim 4. Nesil i5, Adobe Premiere 2017 de render alırken epey bir kastırıyorum makinayı.. Macbook 2013 modeli bir dizüstü ama OSX in kendi Moviemaker'ı o kadar güzel optimize edilmiş ki işlem hızım Premieredekinden daha hızlı.. Air direk yetersiz kalacaktır o konfigürasyon ile.. Profesyonel olarak ilgilenecekseniz ve Macbook istiyorsanız kesinlikle Pro almalısınız. Ama ben olsam masaüstünüde bir opsiyon düşünürdüm.

    Bunların masaüstü opsiyonunuz yok ise en azından Rami DDR4 16gb üzerinde olan ve işlemcisi 7. nesil i7 olan bir dizüstü bakın derim.

    Saygılar
  • Lomilmawiel kullanıcısına yanıt
    Macbook prolar aşırı pahalı. Bütçem yetmez onlara. Araştırıyorum ama Türkiye'ye birçok ürünün en alt konfigrasyonunu getirdikleri için belki de amazondan getirtirim.
  • Byperest kullanıcısına yanıt
    Macbook pro fiyatlandırması konusunda haklısınız ancak doların yüksekliği yüzünden yurt dışı fiyatlarına da artık yavaş yavaş yetişemez olduk. Forumun ikinci el bölümünden temiz cihazlara da bakabilirsiniz. Ancak Macbook pro alacaksanız, ileride profesyonel olarak devam edeceğinizi varsayarak söylüyorum; Adobe premiere, Fireworks veya After Effects gibi programları kullanmak durumunda kalacaksınız ki bu yine bir notebook'u oldukça şişirecek bir yük demek

    Bunu yüksek meblağları bir dizüstüne bağlayıp tatminsizlik yaşamamanız için özellikle söylüyorum yanlış anlamayın
  • Lomilmawiel kullanıcısına yanıt
    Profesyonele elbette geçeceğim. Mesleğim en nihayetinde, şimdiden profesyonel içerik üretmeye başlamalıyım ki gelişebileyim. MSI PE62 7RD-1220XTR gibi ürünler alacağım büyük ihtimal. Tabi bu seferi de 2-3 saat gibi bir pil süresi olacak. Ah ah dolar belimizi büktü.
  • Byperest kullanıcısına yanıt
    Mesleğinizin bu olduğunu anlayamamışım

    Evet en azından bu tarz birşey alın. Şarj maalesef aman aman gitmiyor, güçlü cihazlar bunlar ve batarya hücre sayısı arttıkça mobilitesi de azalıyor maalesef.

    Hayırlısı olsun şimdiden, İyi çalışmalar dilerim
  • Lomilmawiel kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.