Şimdi Ara

Öğrenciye ŞİDDET konusuna yorum atan gençlere diyeceklerim var (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
4
Favori
5.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuna kadar haklısın hocam. Allah kolaylık ve sabır versin sizlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Biz öğrencilerin çoğunun derdi aslında sistemledir. Sistemle aramızda siz olduğunuz için de yansıma size oluyor gibi.

Tam olarak nedir siz öğrencilerin isteği ? Konuyu derse müfredata ıvıra zıvıra bağlamadan esas meseleye girerek ?
  • Aslında.. hocamm

Öğretmen-Ögrenci ilişkisi ... çooo.ok göreceli bi kavram bana kaLırsa.

bazı hocalar vardır kızsada bagırsada bişeyLer anlatmaya çalışsada sakin oLurlar , sabır ederler ve sonunda da başarırlar.

ya o diğerLeri.. onLara zaten gereken cevabıı tüm forum halkı olarak veriyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

quote:

Biz öğrencilerin çoğunun derdi aslında sistemledir. Sistemle aramızda siz olduğunuz için de yansıma size oluyor gibi.

Tam olarak nedir siz öğrencilerin isteği ? Konuyu derse müfredata ıvıra zıvıra bağlamadan esas meseleye girerek ?

İstediğimiz mesleğe yönelik dersler görmek ve dersleri görürken de kafamızı ütüleyecek kadar anlatım olmaması. Ben uçak mühendisi olmak istiyorum saçma konular (biyoloji kimya vb.) anlatılıyor? Hadi onları geçtim sözel zekam olsa edebi bir alan seçerdim ben edebiyatı ne yapayım? Öğrendiğimiz şeyler 11 yıldır teorik. Biri gelse ispatla dese bir şey ispatlayamayız. Öğrendiğimiz şeylerde ne neden öğreniyoruz ne de nasıl.

Hadi eğitim sistemini falan direk geçtim öğretmenlere gelelim. Bizim bir tane matematik öğretmenimiz var, kadın anlatım olarak o kadar iyi değil ama hem öğrenciden, öğrencinin halinden anlıyor hem hepimizi derse katarak farklı görüşler katılmasını sağlıyor derse. Diğer öğretmenler gibi soru sor örnek çöz geç yapmıyor. Matematikte saçma şeyler olsa da müfredata uygun en iyi şekilde öğretimi yapıyor, eski biyoloji öğretmenimiz öğrencinin evde tekrar etmesinin çok az olduğunu biliyor ve derste öğrettiği şeyi tüm sınıfı katarak mükemmel tekrar ettirip her şeyi aklımıza sokuyordu. Ama bazı öğretmenlerimiz var, daha öğretmene ne sorduğumuzu anlamıyor, 5 kişi sorunun ne olduğunu anlatmaya çalışıyor hoca yine anlamıyor. Kimisi var derste ders işlemiyor kitabı okutuyor resmen, yorumlayalım diyor kitabı aynen kendisi okuyor, sonra yazılıda da derste nasıl davranıyorsa ona göre puan kırıyor. Örneklerim bunlar.

Yani istediğimiz öğrencinin ne olduğunu ve öğretimin nasıl olduğunu bilen öğretmenler. Ha bir de yazılıda anlatmadığı örnek tiplerini sormayacak. (1-2 örnek birleştirip daha zor soru sormayı demiyorum) Sanırım yeterince açık olmuştur. Ha şimdi konuyu açan adam da dediğin gibiymiş hani nerede istediğiniz dersen onu onun öğrencilerine sormak lazım. Bu istediklerimi yapan öğretmeni öğrencilerin sevmeyeceğini hiç sanmıyorum.

Ivır zıvıra bağlandı biraz sanırım ama yeterince açık diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Şu konuya yazan 2-3 tane mıymıycı öğrenciye lafım.

Sakız
    Veli- Öğretmen-Öğrenci üçgeninde ben senin babanın karşısına sakızla çıkmıyorsam, sende de sakız olamaz. Yok çiğnemiyormuş.. yok ağzındaymış.. Geçeceksin bunları..

Derste uyuma

Neymiş derste uyuyormuş, öğretmen birşey demiyormuş.. En kral öğretmenmiş.. Bu kadar dar kafalı öğrencilerin kralı olur ancak.. Herkes bilir.. Mezun olduktan sonra derste birşeyler vermeye çalışan ama disiplinli hocaların hatırı bilinir. Öğrenciyle enseye şaplak olan hocaların hiçbir değeri yoktur.. Dersimde asla uyutmam.. Dersinde öğrencinin uyumasına göz yuman öğretmenden hiçbir nane olmaz!

Ders anlatamayan öğretmenler

Hee sen kötü ders anlatıp, öğrenciyi uyutursan bağırarak çağırarak öğrenciyi uyanık tutmaya hakkın da kalmaz.. 40dk derste sırtımdan ter çıkar. Her türlü tiyatral hünerlerimi kullanır, öğrenciyi gülmekten altına işetirim. ama asla uyutmam.. Uyumasına göz yummam..

Kendine saygısı olan öğretmen ne Sakız olayına, ne de böyle uyuma olaylarında pasif olmaz.. Zaten bir öğrencinin ağzında sakız varsa ve öğretmen gördüğü halde uyarmıyorsa.. yada uyumasına göz yumuyorsa.. aman gürültü yapacağına uyusun diyorsa.. Diğer öğrencilerin de GERÇEKTEN SAYGI duyacağına inanmıyorum.

Şiddete karşı mıyım? Valla 1-2 öğrenciyi dövdüm.. Ama şuan üniversitede ve lisede olan öğrencierimden en çok o öğrencilerle arayıp görüşüyorum.

Örneğin bi keresinde sınıfta çıt çıkmayacak dedim.. Öğrencinin biri ÇIT dedi.. Güler yüzle dışarı çıkarttım. Yüzünde pişmanlık yoktu. Suratına bir tane patlattım. Akşam 5e kadar onun yüzünde izi kaldı ama benim de içim acıdı... Gece uyku tutmadı.. Şuan hala görüşürüm. Çok severim. Asla da bir daha saygısızlık yapmadı.

Örnek 2:
    Sınıfta kısa boylu bir öğrenci vardı, başka 2 öğrenci buu öğretmen masasına yatırmış fermuarını açmaya çalışmışlar.. Malum şeyi görmek için. Aldım bu ikisini kemerle dövdüm. Yine çok pişman oldum. Ama o öğrenciler beni çok sevdiğinden dayaktan ziyade, onlara kızmam koydu onlara..

Daha sonra aldım sinemaya götürdüm çeşitli bahanelelerle.. işte en iyi proje en iyi ödev yapma falan..

Bu örnekler yanlış.. Kötek kulalnılacaksa.. Mutlaka sevdiğiniz öğrenciye olmalı.. yada kendinizi sevdirmiş olmanız gerekir..

Yoksa burada baykuş nickli öğrenciler türetirsiniz.

Edit.. başlıklar koyu yapıldı.

dırdır etme hoca.
    hem şiddet uyguluyorsun hemde zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. Allaha şükür lise öğretmenlerinden (öğretmen demeye bin şahit lazım) kurtuldum. çocukları döv sonra gönüllerini al işe bakla. iyi ki o dayak yiyen öğrencilerin yerinde ben olmamışım. ben olaydım yüzünüzde beyaz bir yer kalmazdı. bana şu ana kadar hiç bir öğretmen bir fıske vurmadı fakat başkalarına vuruşuna tanık oldum. ayrıca derslerde şiddetin kötü birşey olduğunu anlatırsınız. bir lafınız bir lafınızı tutsa bari . nickimle dalga geçecek insan son çara olarak nickimle dalga geçmiştir. Baykuş düşünce özgürlüğünü simgeler tıpkı burda benim yaptığım şey.

• 2-3 tokat serbest olsa
  • türkiyede her mevkideki insan gibi öğretmenlerde hükmedebilecekleri öğrenciler üzerinde egolarını tatmin ediyorlar. fazla lafa gerek yok...
  • quote:

quote:

quote:

İstediğimiz mesleğe yönelik dersler görmek ve dersleri görürken de kafamızı ütüleyecek kadar anlatım olmaması. Ben uçak mühendisi olmak istiyorum saçma konular (biyoloji kimya vb.) anlatılıyor? Hadi onları geçtim sözel zekam olsa edebi bir alan seçerdim ben edebiyatı ne yapayım? Öğrendiğimiz şeyler 11 yıldır teorik. Biri gelse ispatla dese bir şey ispatlayamayız. Öğrendiğimiz şeylerde ne neden öğreniyoruz ne de nasıl.

Hadi eğitim sistemini falan direk geçtim öğretmenlere gelelim. Bizim bir tane matematik öğretmenimiz var, kadın anlatım olarak o kadar iyi değil ama hem öğrenciden, öğrencinin halinden anlıyor hem hepimizi derse katarak farklı görüşler katılmasını sağlıyor derse. Diğer öğretmenler gibi soru sor örnek çöz geç yapmıyor. Matematikte saçma şeyler olsa da müfredata uygun en iyi şekilde öğretimi yapıyor, eski biyoloji öğretmenimiz öğrencinin evde tekrar etmesinin çok az olduğunu biliyor ve derste öğrettiği şeyi tüm sınıfı katarak mükemmel tekrar ettirip her şeyi aklımıza sokuyordu. Ama bazı öğretmenlerimiz var, daha öğretmene ne sorduğumuzu anlamıyor, 5 kişi sorunun ne olduğunu anlatmaya çalışıyor hoca yine anlamıyor. Kimisi var derste ders işlemiyor kitabı okutuyor resmen, yorumlayalım diyor kitabı aynen kendisi okuyor, sonra yazılıda da derste nasıl davranıyorsa ona göre puan kırıyor. Örneklerim bunlar.

Yani istediğimiz öğrencinin ne olduğunu ve öğretimin nasıl olduğunu bilen öğretmenler. Ha bir de yazılıda anlatmadığı örnek tiplerini sormayacak. (1-2 örnek birleştirip daha zor soru sormayı demiyorum) Sanırım yeterince açık olmuştur. Ha şimdi konuyu açan adam da dediğin gibiymiş hani nerede istediğiniz dersen onu onun öğrencilerine sormak lazım. Bu istediklerimi yapan öğretmeni öğrencilerin sevmeyeceğini hiç sanmıyorum.

Dersler ve müfredat ile ilgili sıkıntı ezelden beridir var,ben liseyi bitireli 13 sene oldu (teknik lise mezunuyum) ve bizde çok çektik ders-müfredat sıkıntısını ki bunun üzerine birde kendi siyasi eğilimlerini dayatan hoca-idareci kadrosunu da eklersen durumu anlarsın (28 şubat döneminde lisedeydim desem anlaşılır) bu yüzden derse ıvır zıvıra bağlama dedim..Bu soruyu sorarken asıl merak ettiğim şey okuldaki saç yasağından tut diğer tüm kurallara muhalif olan ama henüz tam anlamıyla birey olmamış veya olamamış genç kardeşlerimizin asıl isyanını öğrenmekti daha doğrusu bakış açılarını ve gerekçelerini..15'li 17'li yaşlardaki gençlerinde mutlaka söz hakkı var ya da fikirleri önemli ama sınırsız hak isteyen,kurallara kendi doğrularına dayanarak karşı çıkan,kendilerine hata kusur isnat edildiği zaman kıyameti koparan arkadaşların zaman zaman sınırı aştıklarını görmeleri de gerek..

Çok klasik bir cümle önceki mesajlarda da söylenmiş ama cidden bu konuya uyuyor;şu anda bizim zamanımızdaki okul şartları olsa sanırım liseli kardeşlerimin çoğu okulu bırakırdı..Sistem eksik-yanlış-köhnemiş olduğu kadar gençlerde fazla özgürlükçü galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

hadi hadi bırakın bu ayakları. bak hocamısın nesin öğrencilere bir fıske bile vurmaya hakkın yok. babası bile kıyamazken tanımadığın çocuğu el uzatmaya hakkında yok hukukunda yok. Biz size bir kelime etsek küfür ederek bastırıyorsunuz. nede olsa sizin gözünüzde koyun sürüsüyüz. saçlarımıza karışırsınız. bizden istediğiniz put gibi dersi dinlemek. bak hoca sen dersini anlatacaksın isteyen dinler isteyen dinlemez. olay burda biter.

valla koyun sürüsümüsün öğretmenlere göre bilmem ama bana göre koyunsun.Milletin anası babası baş edemiyor çocuğuyla öğretmenler nasıl baş etsin 40 tane bunun gibi çocukla?Biraz mantıklı olun.Öğretmenlere sonuna kadar destek veriyorum suç öğretmenlerde değil suç sizin ananızda babanızda.Eğitim okuldan önce ailede başlar.Aileniz sizi şımarık şımarık yetiştiriyor sonra kendileri baş edemiyorlar öğretmenler nasıl baş etsin?Ha çokta cahil öğretmen var tamamda sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz.İsteyen dinler istemeyen dinlemez diye bişey yok.O zaman sınıfın huzurunu bozacak konuşacak arkadaşlarının konsantrasyonunu bozacak.Hoca da haliyle sınıftan atıyor son derece haklılar.Üniversitede böyle yok ama rahat bir ortam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netten^ -- 11 Şubat 2012; 16:15:43 >

• Üniversitede hem memurluk yaptım hem öğrencilik 4 yıl boyunca, sonra öğretmen oldum, üniversitede şunu gördüm ki, kendimi de bu konuda örnek verebilirim, öğrenci milleti kadar menfaatçi bir millet yok, işine gelirsen iyisin, işine gelmezsen senden kötüsü yok, onun için öğrencilerin hakkımda düşündüklerinin, arkadamdan sövmelerinin(zamanında ben de çok sövdüm hocalara ) hiçbir önemi yok, eğitimde dayak olmamalı bence , okumayan haylazlık yapan öğrenciler de zorla okullarda tutulmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Eğitimde şiddete karşıyım. Konuyu açan öğretmenim görüşlerini belirtmiş saygılar.

Anahtar uygulama -1-:
    Delikanlı şimdi sınıfta kız arkadaşların var, senin karizmanı ayaklar altına alsam olur mu? Yakışıklı adamsın, ayıp olur değil mi? Ama paşam ben senin karizmayı düşünüyorum da sen sınıfta benim karizmayı yerle bir ediyorsun ağabeyciğim. Nasıl anlaşacağız seninle?

Birebir bu konuşma tüm kapıları açar.

Anahtar uygulama -2-:
    Ablacığım, sen şimdi ne kadar güzel ve sevimli bir kızsın. Benim kızım da inşallah senin gibi olur. Böyle giyinmen ve saçlarına bu şekli vermen gerçekleri gölgeleyememiş. Gel sen şu babacan adamcağızı üzme, olmaz mı?

Birebir bu konuşma tüm kapıları açar.

Velhasıl artık siz en iyi öğretmen olmuşsunuzdur. Yatılı okul yıllarımda ben de okulda sigara içtim, alkol kullandım. Bana kimse yönetmelikten, genelgeden söz etmesin. Lisede de ilköğretimde de çalıştım. Öğretmenlik de yaptım şu an idareciyim. O nedenle çok iyi biliyorum gençleri.

Sevmek, inanmak, güvenmek en ama en önemlisi samimiyet. Gerisi eğitimcinin aciziyetidir.

İyi geceler gençler. :)

Herkes bir Ömer hoca değil işte

• İyide hocam öyle kötü hocalar varki insanlığı 5 para etmeyen suratına tükürmemek için kendimi zor tuttuğum zamanlar oldu hocadaki ego öyle yüksek ki konuşması halleri hareketleri tavrı davranışları... ah şu okul olmasa da sokakta karşılaşıp ağzını burnunu kırsam dediğim birsürü hoca gördüm. Onun dışında öz bacım öz kardeşim abim gibi gördüğüm dört dörtlük hocalarımda oldu halada ailecek görüşüyoruz onlarla.

Bu arada hiçbir hocama saygısızlığım olmadı bu güne kadar.

Ben hiçbirine saygısız olmadıysam hala yıllardır görüştüğüm hocalarım tarafından sevilen bir insansam!!!

Diğer ego yüklü insan denmeyecek hocalar NE AYAK???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhizm -- 11 Şubat 2012; 16:25:24 >
  • Orta-3 yani 8.sınıfta yüzüme patlayan iki tokattan sonra öğretmenlerden nefret etmeye başladım. Çok nadir lisede bir ikisi dışında diğerlerini tınlamadım , kendilerini bi halt sanıyorlardı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dersler ve müfredat ile ilgili sıkıntı ezelden beridir var,ben liseyi bitireli 13 sene oldu (teknik lise mezunuyum) ve bizde çok çektik ders-müfredat sıkıntısını ki bunun üzerine birde kendi siyasi eğilimlerini dayatan hoca-idareci kadrosunu da eklersen durumu anlarsın (28 şubat döneminde lisedeydim desem anlaşılır) bu yüzden derse ıvır zıvıra bağlama dedim..Bu soruyu sorarken asıl merak ettiğim şey okuldaki saç yasağından tut diğer tüm kurallara muhalif olan ama henüz tam anlamıyla birey olmamış veya olamamış genç kardeşlerimizin asıl isyanını öğrenmekti daha doğrusu bakış açılarını ve gerekçelerini..15'li 17'li yaşlardaki gençlerinde mutlaka söz hakkı var ya da fikirleri önemli ama sınırsız hak isteyen,kurallara kendi doğrularına dayanarak karşı çıkan,kendilerine hata kusur isnat edildiği zaman kıyameti koparan arkadaşların zaman zaman sınırı aştıklarını görmeleri de gerek..

Çok klasik bir cümle önceki mesajlarda da söylenmiş ama cidden bu konuya uyuyor;şu anda bizim zamanımızdaki okul şartları olsa sanırım liseli kardeşlerimin çoğu okulu bırakırdı..Sistem eksik-yanlış-köhnemiş olduğu kadar gençlerde fazla özgürlükçü galiba

Büyük ihtimal ben de bırakırdım herhalde. Öğretmenle öğrencinin eşit olması lazım. Şu an okulda öğretmenler sigara içerken ceza almazken öğrenciler içerken yakalanırsa okuldan bile atılıyor. (İçilsin demiyorum tabi yanlış anlaşılmasın) Öğretmen öğrenciye hakaret edince bir şey yok aynısını öğrenci söylesin direk disiplin. Bence bu yanlış. Veya başka bir örnek, öğretmen dersinde sorun yaratan öğrenciyi sınıftan atabiliyor ama öğrenciler öğretmenlik yapmasını bilmeyen öğretmeni istememezlik yapamıyor. (Bu dönem tüm 11. sınıflar olarak itiraz etmemize rağmen yine bir şey değişmedi) Bunun gibi şeyler öğrenirse işte o zaman bu itirazımız karşı çıkmamız azalır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematical

Az önce açılan, bir internet sitesindeki öğretmenlerin kendi aralarındaki yorumlarına BURADAN yorum yapanlar içindir...

Öncelikle bende yaşı geçmiş olmayan genç öğretmenlerden biriyim.Bir matematikçi...Evet çok kişiden duyabilirim çoğunuz sevmezsiniz bilirim...

Ben de bir zamanlar sizin gibi öğrenciyken her konuda öğrencilerin haklı olduğunu düşünür, o aklımla, öğretmenlere kusur bulur, ona göre yorum yapardım.

Neyse uzatmayalım zamanı geldi öğretmen oldum...

Öğretmen olduktan sonra iki ile iki buçuk sene kadar YİNE HEP öğrencilerin yanında taraf oldum.(Hatta diğer hocalarla tartışma pahasına). Fakat bu yanlı tavrım yavaş yavaş önce ortaya, daha sonrada hocalardan taraf olmaya başladı.

Neden?

Başta bunun psikolojik olduğunu düşünmüştüm, bir ara... Ya da benim öğretmenliğe makamca tutunmuş olup olmadığımı sorguladım. Sonra aslında hiç de öyle olmadığını gördüm.
    Olan şuydu: Artık her sene öğrencilerin fıtratı değişiyordu, evet her sene...

Ben hiç onları hor hakir görmedim, hep değer verdim. Dışarıda herhangi bir insanın iki çift lafını bile dinlemediği, bırak ya ergen işte, liseli ne olacak, ne bilebilir dediği insanları, genç boş dimağları, karşıma aldım. Adam gibi! değer vererek, çokça ders, biraz da hayatı anlattım. Bana bakan her şeyi algılayan gözleri gördüm.Onların gözünden baktım, forumları takip ettim, playstation oynamaya gittim, COD, Half-life, counter oynadık, masa tenisi, halı saha maçları yaptık... Yani hep onların arasındaydım. Belki onların ailesinden almadığı sevgiyi gösterdim büyük hürmet ve saygı aldım...

Uzattım farkındayım, ama yaptıklarımı anlatmamın başka bir sebebi var. Kendimi övmek değil! Az daha sabır...

Onlarla bu kadar ilgilenmem, tabii olarak okulda en çok sevilen ve sözü dinlenilen hoca olmamı sağladı.(tüm okullarımda). Fakat böyle olmasına rağmen çocuklarda ÖĞRETMENle konuşma adabında bile bir sıkıntı var.

Biz 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyenlerin çocuklarıyız. Öğretmenine
    sen diyen, eli cebinde konuşan,
    arkasından küfür eden,
    dersi dinlemeyen-dinlermiş gibi bile gözükmeye çalışmayan-,
    gözüne soka soka sıranın altındaki telefonla oynayıp, sonra da hocam ben ne yaptım yeaaaa diyen ( hiç düşünmüyor bu arada altına işemiş çocuklar gibi yarım saattir şeyine baktığını :) )
    Uyuyan,
    o aklıyla dalga geçmeye çalışan,
    yorumlarında öğretmenine öküz diyen (utanmadan),
    Bunların %90 odundur diyen,
    Ebeveynlerinin okula gitsede biraz başımız dinlesek dediği,
    --Hoca çocuğa birşey söyleyince hocayı tenkit eden ebeveyler, sonrada yardım için yine hocanın yanına gelirler.--
    .
    .
    .
    gibi gibi...Burayı sonsuza kadar doldurabilirim arkadaşlar. O çok önemli değil.

Mühim olan bir öğretmenin nelerle uğraştığını görmek.

O yaz tatili, çok geliyor herkese. Kim dinliyor o yaştaki bir çocuğun derdini.

Kim arkasında duruyor öğretmenin, ve kim bekliyor 40 tane ergenin bir sınıfta hiçbir baskı altında olmadan sessizce ders dinleyeceğini...

Hiçbir zaman dayak atma taraftarı olmadım-hala da değilim- Ama öğretmen için bir azarı bile çok gören zihniyete derim ki kardeşim kendi ergen oğlunun ne zaman derdini dinledin, düşüncelerini anlamaya çalıştın. Nasıl durmasını bekliyorsun bu kadar anı kaynayan adamın 40/45 dk bir sırada sessizce oturmasını. Demesi kolay,
    Öğretmen bağırmasın
    Öğretmen azarlamasın
    Öğretmen vurmasın
    Öğretmen dövmesin
    Öğretmen kötü not vermesin (-ki bu not verme olayını bile elinden aldılar, çoğu kişiyi geçiriyorlar okullarda)
    Öğretmen bunları yapmasın. Tamam efendi, ne yapalım o zaman? Bak ona da bir şey diyor:
    Öğretmen iyi ders anlatsın
    Öğretmen çocuğumu hayata hazırlasın
    Öğretmen iyi not versin
    Öğretmen kolay soru sorsun
    Öğretmen üniversiteyi kazandırsın
    Öğretmen ahlak öğretsin
    .
    .

.
    Haydi yaa!
    Be hey efendi! Yapsın bunlar, yapsın tabii, ama hangi güçle yapacak.

Burada öğretmen şöyle olmalı böyle olmalı diyenler.
    Öğretmen olsanız - hepsi için geçerli değil- kendi ağzınızı burnunuzu kırardınız. Ciddiyim!
    Dışarıda kendinden 15 yaş büyük birine ağğbi amca diyene okula gelince bir hal oluyor. Askerlik arkadaşıyla konuşuyor sanki!- burayı da çoğu anlamayacak, askere gidince artık-

Bu sosyal paylaşım sitelerinin tamamı insanları özellikle de ergenleri HER KONUDA daha cüretkar yaptı.
    Gizlilik ortadan kalktı zaten. Konuşmalar bile daha cüretkar, sanki benden 12 yıl önce doğan amcaoğlu..

Şimdi biz sizin yaşınızdakyen şöyleydik, böyleydik şunumuz yoktu bunumuz yoktu demeyeceğim. Zaten bu lafları kimse sevmez. Zaten aileden de yeterince duyuyorsunuz.

Birde işin diğer tarafı var ki, o da şu:
    Biz çok kalabalık bir meslek grubuyuz. Bu yüzden her çeşit insan bulunuyor bu ortamda- ki öğretmen olurken insanlık mülakatı yapılmıyor. Bir çoğuyla mecbur kalmasan selamlaşmam bile. Bu işi sadece para için yapanlar da büyük bir kısım. Ama hala idealist, demokrat, laik ve en önemlisi müslüman öğretmenler de çok.

Daha söylenecek çok şey var ama çok uzattın,bileklerim ağrıdı. Buraya kadar da geldiysen bitti zaten...

En son söyleyeceğim şey bir bedduadır.Öğretmenleri hakkında bilgisi olmadan haksızca ve ahlaksızca yorum yapan genç arkadaşlarıma...
    İNŞALLAH BİR GÜN ÖĞRETMEN OLURSUNUZ!
    Halı sahaya giden hoca mı? Ben hiç öyle hocaya rast gelmemiştim. Daha ziyade kazık gibi oturan, sınıfta herkes ne diyorsam yapsın havasında hocalar denk gelmişti bana hep.
    Konuyu açan kişi takdir edilecek bir hocaymış ki öğrencilerle çok ilgili. Ama derste otoriter olmamak lazım diye düşünüyorum.
    Telefonla mı oynuyor? Oynasın. Kendi kaybı arkadaş. Senin görevin seni dinlemek isteyenlere öğretmek. Onlar öğrenmek istiyorsa öğrenirler. Öğretmenin görevi budur.
    Öğretmenin herkesin iyi not almasını sağlamak gibi bir görevi yoktur.
    Ha ama, öğrencilerle ilgili olmandan ziyade yapılması gereken çok önemli bir şey var. Dersi öğrenciye sevdirmek.
    Öğretmen sevgisi, ders sevgisiyle doğru orantılıdır. Sevilen bir ders haline gelirse telefonla oynayanlar da kalmaz sınıfta. Ama matematik hocasısınız, mümkün değil öyle bir şey. Dersten nefret eden sizden de nefret eder ki zaten matematiği sevmeyen birileri çıkacaktır her zaman. Öğrettiğiniz ders öğrencilerin hayallerini yıkma konusunda bir numara. Sırf matematikten kaçabilmek için alan değiştiren öğrenci sayısı o alanları sevdiği için seçen sayısından fazla çıkar büyük ihtimalle.
    Hal böyleyken herkesten sevgi bekliyorsanız çocukluk olur bu. Hiçbir yerde ne yaparsanız yapın herkes sizi sevmeyecektir. Aynı saygıyı da göstermeyecektir.
    Hormonlardan kafayı yemiş, her gün intihar mintihar diye saçmalayan, facebook'tan çıkmayan bir avuç gencin hepsinin saygısını beklemek daha da çocukça bir şey.

Benim matematik hocam dersi kendi kendine anlatan, biz yazmayı bitirene kadar 5 konu geçen, öğrenciyi sallamayan bir adamdı. Yapamazsan da rezil ederdi. Böyle öğretmenlere nasıl saygı duyabilir ki öğrenci?

• quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

Disiplin cezaları keyif için var zaten. Sen sokakta da kendin mi ceza veriyorsun bir suç işlendiğinde? Adalet bekçisi sen misin arkadaşım?

+ 9999999999999999999999999999999999999999
    Şu ana kadar forumda hiç bir yazıya bukadar hak vermemiştim.
  • quote:

dırdır etme hoca.
    hem şiddet uyguluyorsun hemde zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. Allaha şükür lise öğretmenlerinden (öğretmen demeye bin şahit lazım) kurtuldum. çocukları döv sonra gönüllerini al işe bakla. iyi ki o dayak yiyen öğrencilerin yerinde ben olmamışım. ben olaydım yüzünüzde beyaz bir yer kalmazdı. bana şu ana kadar hiç bir öğretmen bir fıske vurmadı fakat başkalarına vuruşuna tanık oldum. ayrıca derslerde şiddetin kötü birşey olduğunu anlatırsınız. bir lafınız bir lafınızı tutsa bari . nickimle dalga geçecek insan son çara olarak nickimle dalga geçmiştir. Baykuş düşünce özgürlüğünü simgeler tıpkı burda benim yaptığım şey.

Nickinle dalga geçen yok

Benim dayak attığım yerde disiplin ön plandaydı. Bahsettiğim okul senin bildiğin okullara benzemez.. Senin gibi haytalar önünden bile geçemez. Öyle herkes giremez de.. Elini kaldırdığın anda hayatını karartırdım.

Biz muhallebi çocuklarını eğitmedik. Öyle olmadıklarını askere gidince öğrenirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 11 Şubat 2012; 17:21:14 >

• tek sözle haklısınız
  • quote:

hadi hadi bırakın bu ayakları. bak hocamısın nesin öğrencilere bir fıske bile vurmaya hakkın yok. babası bile kıyamazken tanımadığın çocuğu el uzatmaya hakkında yok hukukunda yok. Biz size bir kelime etsek küfür ederek bastırıyorsunuz. nede olsa sizin gözünüzde koyun sürüsüyüz. saçlarımıza karışırsınız. bizden istediğiniz put gibi dersi dinlemek. bak hoca sen dersini anlatacaksın isteyen dinler isteyen dinlemez. olay burda biter.

Vurun Şunu..

Yaşım 18 lise 4 deyim Size Katılıyorum Hocam. Öğrenci Dediğin Öğretmeniyle Samimi Olarak Konuşabilmeli Fakat Abisine/Babasına Gösterdiği Türden de Bir saygı Göstermelidir.
    Benim Kendi Yaşıtım Olan Ergenler Empatiden Yoksun,Tek Yönlü Bakış Açısı İle Anca Bu Kadarını Düşünüyor
    Öğretmenlik Kutsal Bir Meslektir. Keşke Bizim Okulda da Sizin gibi Öğretmenler Olsa :)
    Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

dırdır etme hoca.

Nickinle dalga geçen yok

Benim dayak attığım yerde disiplin ön plandaydı. Bahsettiğim okul senin bildiğin okullara benzemez.. Senin gibi haytalar önünden bile geçemez. Öyle herkes giremez de.. Elini kaldırdığın anda hayatını karartırdım.

Biz muhallebi çocuklarını eğitmedik. Öyle olmadıklarını askere gidince öğrenirsin..

Mesaj Rütbe Uyumu
    Saygılar Hocam !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profiteroldoktor -- 11 Şubat 2012; 18:00:12 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.