Şimdi Ara

Öğrencilere büyük müjde! 2 bin lira burs alacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite sınavında ilk 5 bin içine girip temel bilimleri tercih eden öğrencilere aylık 2 bin lira burs verileceğini açıkladı. Işık, temel bilimleri tercih eden ikinci 5 bine de ayda bin 500 lira burs sağlayacaklarını duyurdu.

TÜBİTAK Bilim Kurulunda alınan kararla, temel bilimleri tercih edecek öğrencilere verilecek burs kapsamının genişletildiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu:

“Temel bilimlere teşvikin artırılması amacıyla, ilk 10 bin kişiye kadar verilen bursların, ilk 25 bine yükseltilmesine ve burs miktarlarının da yeniden düzenlenmesine karar verdik. YÖK ve TÜBİTAK’ın yaptığı ortak çalışmayla, çift anadal kontenjanını da yükselttik. Böylece ilk 10 binde olup başka bölümlerde okuyan, ikinci anadal olarak temel bilimleri seçen öğrencilerimiz ise ayda 750 lira burs almaya hak kazanacak.”

2 BİN LİRA BURS

Buna göre Uluslararası Bilim Olimpiyatları ve Uluslararası Proje Yarışmasında, Türkiye adına birincilik, ikincilik ya da üçüncülük kazanan, sınavla veya sınavsız yerleşme hakkını kullanarak veya ÖSYM tarafından yapılan LYS MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşenler ile YGS-1 puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin lira burs verilecek.

MF puan türünde sıralamada 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerine yerleşenler ile YGS-1 puan türünde ilk 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasında yer alarak; felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 1500 lira burs sağlanacak.

KAYNAK: AA

• Hislerin Eski Bakanı... Bilim ve Hissetmek
    Sonra neden gelişmiyoruz... [

• quote:

Orijinalden alıntı: atabey_sahabettin

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite sınavında ilk 5 bin içine girip temel bilimleri tercih eden öğrencilere aylık 2 bin lira burs verileceğini açıkladı. Işık, temel bilimleri tercih eden ikinci 5 bine de ayda bin 500 lira burs sağlayacaklarını duyurdu.

TÜBİTAK Bilim Kurulunda alınan kararla, temel bilimleri tercih edecek öğrencilere verilecek burs kapsamının genişletildiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu:

“Temel bilimlere teşvikin artırılması amacıyla, ilk 10 bin kişiye kadar verilen bursların, ilk 25 bine yükseltilmesine ve burs miktarlarının da yeniden düzenlenmesine karar verdik. YÖK ve TÜBİTAK’ın yaptığı ortak çalışmayla, çift anadal kontenjanını da yükselttik. Böylece ilk 10 binde olup başka bölümlerde okuyan, ikinci anadal olarak temel bilimleri seçen öğrencilerimiz ise ayda 750 lira burs almaya hak kazanacak.”

2 BİN LİRA BURS

Buna göre Uluslararası Bilim Olimpiyatları ve Uluslararası Proje Yarışmasında, Türkiye adına birincilik, ikincilik ya da üçüncülük kazanan, sınavla veya sınavsız yerleşme hakkını kullanarak veya ÖSYM tarafından yapılan LYS MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşenler ile YGS-1 puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin lira burs verilecek.

MF puan türünde sıralamada 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerine yerleşenler ile YGS-1 puan türünde ilk 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasında yer alarak; felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 1500 lira burs sağlanacak.

KAYNAK: AA
    Bu burs nihat ergün zamanından beri var. Yeni ortaya konmuş bir şey değil. Ayrıca ilk 5000 e girip matematik okuyacak birisi idealist olmalı yoksa 2000 lira için geleceğini feda etmiş olacak.

Edit: Ayrıca temel bilimler ile çift anadal yapanlara da 750 lira burs var.

Sadece temelini başkalarının attığı şeylerin ekmeğini yemeye çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Litityum -- 24 Haziran 2015; 10:14:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk 5 bine girip teme bilim hmm..

Bana da fem demişti gel matematik bolumune harçlığını yurdunu biz halledelim cebinden 1 kuruş para çıkmaz diye

•  Öğrencilere büyük müjde! 2 bin lira burs alacaklar Öğrencilere büyük müjde! 2 bin lira burs alacaklar

• Ben de ayda yılda bir iyi bir iş yapmışlar sanacaktım. Tübitak'a çok güldüm.
  • Haberin başlığını okuyup gecen de helal olsun diyor . Yav 5 bine giren adam bunları tercih eder mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İçlerinde TIP aradım 3 sefer kontrol ettim ama yok.
    Ya bu insanlar çok zeki, ya da ilk 5-10bin sıralamasına giren öğrencilerin aptallaşmasını bekliyorlar.

Sırf burs gelecek diye ilk 10bin'e giren öğrenci Tarih okuyup ömür boyu aç mı kalsın. Sanki mezun yok ortalıkta.

Allah bu yöneticilere akıl fikir, halka da büyük sabır versin.
  • Saçma bencede ben mühendislik puanında 4500 cü olmuştum tıp puanında 7000 falan buna rağmen tıp seçtim ,temel bilimler asla seçmezdim çok aşırı idealist insanlar hariç kimse seçmez.

• Tarih alanında tezli yüksek lisans yapıyorum İstanbuldaki bir devlet üniversitesinde hiçbirimize burs çıkmadı.Fason haber bunlar birkaç ay önce Erdoğan herkese vereceğiz demiyor muydu?

• doktora projesinden dolayı aylık 2000 liralık burs alıyorum tubitaktan

tabi ben gelirim olduğu için aylık 600 alıyorum ama gelirin yoksa 2000 tl veriyor geri ödemesiz

gelir beyanını kendin yapıyorsun
  • atabey sahabettin diye geldim gidiyorum.
  • Kpss tercihlerine bile para alanlar mı diyor bunu? 2010 yılından beri milli uçağımız göklerde, yerseniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ORION*

Kpss tercihlerine bile para alanlar mı diyor bunu? 2010 yılından beri milli uçağımız göklerde, yerseniz.

Hocam bu burstan faydalanan arkadaşlarım var. Ama şu an Tübitak hiç bir işini düzgün yapmıyor. İşin bana dokunan ve çevremde gördüğüm kısmına bakarak söylüyorum. Örneğin bu burslar 6 ay geç yatmaya başladı. Bilim olimpiyatları gündelik harçlıklar günü günüe verilmesi gerekirken 3 aydır tek bir kuruş verilmedi. Eski Tübitak işini düzgün yapıyordu. Eğer bi değişim olacaksa sağlam temellere dayansın da Tübitak ciddiyetini korusun
    .

•  Öğrencilere büyük müjde! 2 bin lira burs alacaklar
  • aylık 2000 burs almak için hayatımı feda etmem. Zaten ilk 5000den bi mühendislik okusam o parayı 3 yılda çıkarırım. Burs vermek yerine bölümlerin önünü açmalılar, insanlar isteyerek tercih etmeli.
  • Burs vereceklerine fen ve sosyal bilimlerde binlerce arastirma gorevlisi kadrosu acsinlar. O zaman daha cok yararli olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin 7000 lira geliri olup bu 2000 liralık bursu telefon almaya kullananlara verirler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bursu türkiyede alan varmıdır ki,kim 5000 e girip o dandik bölüme gider

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.