Şimdi Ara

Öğrenci ve Kamp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Biz iki üni öğrencisi 16 temmuzda Bursa'dan yola çıkıp otostop ile 1 Ay boyunca çadır kurarak genellikle video kayıt eşliğinde bütün karadenizi gezmeyi düşünüyoruz.Planımızı yaptık fakat kamp malzemelerimizden eksiklerimiz var ve bunları temin edeceğiz fakat başta dediğim gibi öğrenciyiz :D bize ucuzundan Çanta vs ekipman lazım ilk önce ekipmanlarını satmak isteyen varsa come please :D ve bu yolculukta nelere dikkat etmeliyiz neler yapmalıyız yardım edin lutfeen :D
    Alamadığımız ekipmanlar: Çanta,Uyku Tulumu,Bıçak ve Balta :)

Kamp maceralarına başlarken paradan çok heves lazım ve doğaya girerken para değil mantık lazım. Bu şu demek, herşeyi parayla halletmeye çalışmayın yaratıcılığınıza bağlı olarak eski ledleri el fenerli işlevli bir şeylere dönüştürebilirsiniz en basitinden.
    Çadırınızı kamp atacağınız mevsimlere uygun koşullarda dayanabilecek bir çadır alabilirsiniz.
    Örneğin sabahları güneş alabilecek açık yerlerde olabilirim derseniz Arpenaz Flash&Black almanız daha uygun olacaktır. Ben Arpenaz 2+ kullanıyorum. 40tl'lik çadır ile başlamıştım kamplarıma. Aralarında çok fark var. En basitinden eski çadırım tek katman yani sadece tenteydi. 2+ ise tente üstüne rüzgarlığı var, gerçekten etkisi büyük. Ve bunun yanı sıra yan taraflarında geniş bir çanta bölümü var. Şunu da ekleyeyim 3 kişi kalmıştık 2+'da.
    Bıçak, tornavide gibi gereksinimleri ise ayrı ayrı almak yerine isviçre çakısı alarak halledebilirsiniz. Baltaya ihtiyacım hiç olmadı şahsen.
    Uyku tulumu konusunda bilgim yok kullanmıyorum ben zorlu şartlarda kamp atmadığımdan dolayı.
    Çanta için ise aldığınız çantadan çok yerleştirme kabiliyetiniz önemli. Ben $17 civarlarında Aliexpress'ten bir çanta almıştım, onu kullanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 35L gibi bir şeydi. Malum Aliexpress kargoları biraz uzun sürede eline ulaşıyor insanın. 16 Temmuz'a kadar gelir zaten almayı düşünürsen. Merak edersen detaylı bilgileri resimlerle beraber özelden atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneygunloven -- 13 Mayıs 2017; 18:10:40 >

• Öncelikle ilginizxdn dolayı çok teşekkür ederim.

Çok doğru ve güzel şeyler yazmışsınız fakat bize ne 35l çanta yeter nede sıradan bir çadır ve isv çakısı çünkü biz 1 ay yollarda olacağız dağda yatacağız yani 1 en basidi yokda çantamız yırtılsa kaldık veyahut çadır parçalansa kaldık bu yüzden kamp atacağımız vakit bir hayli uzun olacağı için pek kendi geliştirdiklerimize güvenmiyoruz açıkcası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İlk olarak çanta olayına gelelim ki bu en önemlisi aylarca sırtında gezeceksin. Öyle 35 litre anlamsız kalitesiz çantalara aliexpressten bakarsan bu iş en başından yatar. İyi bir bel desteği ve minimum 60 litre alabilecek bir çanta lazım. Bunun için karrimor panther 65+5'i öneririm. 1 yılı aşkındır kullanıyorum ve gerçekten yadsınamaz sırtta rahatlığı ve destekleri var. Ama fiyatı size gelir mi bilmiyorum. 3 günlük otel parası diyeyim :)

Laylaylom olsun bir delilik yapalım karadeniz turuna çıkıyorsunuz ama hiçbir tecrübeniz yoksa ağlayarak geri dönersiniz çok geçmeden :)

Çadır konusunda fresh blacklerin işe yaramadığını kesin bir dille söyleyebilirim. Normal bir çadırda güneşin ensesinde 8'de kalkıyorsan. Frsh ile yarım saat ertelenir sadece. Husky ve north face çadırları zirvededir ama fiyat performans ürünü açık ara arpenaz çadırlarıdır. Uyku tulumu konusunda yaz harici ki yazın bazı bölgelerin ayazı totonun içine kadar hissettirir soğuğu. Diğer mevsimleri saymıyorum bile. Performans ürünü evolite tulumlarını öneriyorlar kullanmadım. Paran varsa husky tulumdan şaşma. Benim kullandığım tulum ingiltere malı gelert. Tecrübeniz yoksa yollarda harap olma ihtimaliniz yüksek. Çok fazla araştırma plan ve program yapın. Yazacak çok konu var mat, yiyecek, güvenlik vs. Siz araştırmanızı yapın eksiklerinizi tamamlayalım bedavadan çıkmayın yola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raveka -- 18 Mayıs 2017; 4:23:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Karadeniz bu mevsimde pek seveceğiniz gibi olmayabilir. Havaların biraz daha ısınmasını öneririm size hele ki yağmur, çamur konusunda ekipmanlarınıza güvenmiyorsanız.

Edit : Yazıyı ne yazık ki internet probleminden ötürü çift paylaşmış :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amet42 -- 22 Mayıs 2017; 18:21:34 >
  • Biz geçen yaz Karadeniz Turu yaptık kız arkadaşımla ve o mevsimde bile yanıma -18 tulumumu aldığıma sevindiğim yerler oldu. Bu mevsimde kışı aratmayacak yerler olacaktır. Tulumum evolite Himalaya idi ve ekstrem derecesi -18 olmasına rağmen ölmeden -20ye kadar kaldığım yerler oldu öneririm.

Çadır içinse çok para veremiyorsanız arpenaz :)
    Bıçaksa basit bir çakı işinizi görmeyebilir eğer ormanlarda kamp yaparak ilerleyecekseniz. Kendinize küçük boy bir balta edinmelisiniz.
    Ayakkabı için ise su geçirmez bir ayakkabı önermeme gerek olduğunu bile düşünmüyorum, karadeniz = yağmur :)

Çanta için decathlondan alacaksanız + yağmurluk almayı unutmayın. Karrimor Leopard var bende de çok memnunum ama yeni yasayla yurtdışından o çantayı getirmek Türkiye fiyatından aşağıya denk gelmeyeceği için biraz tuzlu oluyor :(

Gittiğiniz her yerde sizin karnınızı doyurmak isteyen, misafir etmek isteyen insanlar olacaktır. Keyifli bir tur sizi bekliyor olacak. Merak ettiğiniz daha fazlası olursa yardımcı olabilirim.

Ayrıcawww.maksatyolculuk.com burayı da takip edebilirsin. Karadeniz turu yazıları yavaş yavaş tamamlanıyor.

• Merhabalar. Hala bilgiye ihtiyacınız var mı bilmiyorum ama öğrencinin halinden öğrenci anlar diyerek konuya bir giriş yapayım.

Çanta konusunda; öncelikle uzun bir süreden bahsediyoruz. 45 litrelik bir çanta bile yetersiz kalabilir. Ben 70 litrelik bir çanta, ya da 50 litre ama dışında çadır ve mat için kayışları bulunan bir çanta almanızı öneririm.

Uyku tulumu konusuna gelecek olursak.. Decathlon'da C° durumuna bağlı olarak değişken fiyatlar söz konusu. Yaz için kullanacaksanız 25° sıcaklığa dayanan, alt limiti 20° olan 30TL'lik fiyat/performans ürünü var. Kıyafetle birlikte 10 dereceye kadar yolu var kanısındayım.

Matınız var mı bilmiyorum ama yine Decathlon üzerinden 11 TL'ye alabileceğiniz rulolanabilir matlar var. Az biraz sırt ağrıtabilir alışkın değilseniz ama, konfor arıyorsanız kampta işiniz ne, değil mi?

Bıçak.. BİM'e gelmiş stoklarla sınırlı bir ürün gördüm bugün. Magnezyum çubuğu ile birlikte 25 TL Columbia.

Balta değil testere öneririm. Vikings dizisi setine gitmiyorsunuz, sakin. Tel testereler bulabilirsiniz Aliexpress'te 2 TL gibi fiyatlara. Ya da yine Aliexpress'te onların kalınları var katlanabilir 15-20 lira.

Ek bir sorunuz olursa özelden yazabilirsiniz. Elimden geldikçe yardımcı olurum. Bu arada.. İlkyardım çantasız yola çıkmayı düşünmüyorsunuz, değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konya için otel tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.