Şimdi Ara

Öğrenci pasaport harcı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
17
Favori
6.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Semih Soyak

Defter bedeli,diğer istenen belgeler ve öğrenci belgesi yeterli.

merhaaba kardeşim. Kesin eminmisin böyle bir yasa çıktığına yoksa 3-5 arkadaş milletimi trollüyorsunuz? yani aldınız mı gerçekten pasaportu bu kapsamda? ayrıca bu hususa mahsus herhangi bir haber bulamadım acaba birkaç kaynak verme imkanınız varmı bana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BookCenter

İki ay önce 300 küsür lira para verdim bir yıllık pasaporta, beş yıllık çıkarmak için illa süresinin mi bitmesi lazım ¿

Sanırım öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dilbilen

quote:

Orijinalden alıntı: Semih Soyak

Defter bedeli,diğer istenen belgeler ve öğrenci belgesi yeterli.

merhaaba kardeşim. Kesin eminmisin böyle bir yasa çıktığına yoksa 3-5 arkadaş milletimi trollüyorsunuz? yani aldınız mı gerçekten pasaportu bu kapsamda? ayrıca bu hususa mahsus herhangi bir haber bulamadım acaba birkaç kaynak verme imkanınız varmı bana?

Buyur hocam;

http://www.polonyadayiz.com/ogrenci-pasaportu-harclari-kalkti-harcsiz-ogrenci-pasaportu-alma/

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilbilen

beyler bu iş bana hikaye gibi geliyor. Böyle bir durumda ortalık çalkalanırdı herkes duyardı bence yarın pasaport şubeyi arıycam bakalım güncellerim tekrar

Dostum ortalığın çalkalanmamasının sebebi yasa daha yeni, birçok kişi duymamıştır emin ol. Buradan göz atabilirsin;

http://www.polonyadayiz.com/ogrenci-pasaportu-harclari-kalkti-harcsiz-ogrenci-pasaportu-alma/

• Dilbilen kullanıcısına yanıt
    İnanmıyorsan araştırabilirsin hocam:) 1-1,5 ay oldu yasa çıkalı. Çoğu kişi bilmiyor
  • Cok iyi yasa olmuş bu kanun ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur391 O kullanıcısına yanıt
    Aof niye dahil degil. Kanuna baktim tahsil durumunu ispatlayan diyor. Bence oda dahil..

• arkadaşlar,

pasaport.gov.tr sordum gelen cevabı paylaşıyorum. buyrun..

"İlkokul,ortaokul,üniversite fark etmemektedir.

Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış öğrencilerin öğrenim gördükleri okul yönetimlerinden
    alacakları öğrenci belgeleri (Islak İmzalı, mühürlü veya e-imzalı belgeler) veya e-devlet kapısı
    üzerinden alacakları öğrenci belgeleri ile en yakın İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği pasaport
    birimlerine iki adet biyometrik fotoğraf, pasaport cüzdan bedeli makbuzu nüfus cüzdanınızın aslı
    ile birlikte şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Harçsız pasaport talep eden öğrencilerden Reşit olmayanlara (Kanuni vekillerinin muvafakatleri ile )
    beş yıl süreli, Reşit olan öğrencilere ise 25 yaşının ikmaline kadar pasaport düzenlenebilecektir."

o zaman sadece ; Kimler öğrenci pasaportu alamaz?
    - 25 yaşını doldurmuş öğrenciler,
    - Mezun öğrenciler,

Aşağıdaki tez çürüyor. Turistik gezi bile olsa tahsilini ispat eden tüm öğrencilere
    harçsız pasaport verilebiliyor.

Kimler öğrenci pasaportu alabilir?
    Yurt dışına çıkma amacınız aşağıdaki maddelerden herhangi biri ile uyuşuyorsa,
    öğrenci pasaportu başvurusunda bulunabilirsiniz;

Lisans, yüksek lisans veya doktora,
    Erasmus, Farabi gibi öğrenci değişim programları,
    Staj ve teknik geziler,
    Seminer ve konferans gibi etkinlikler,
    Sanat etkinlikleri veya yarışmalara katılım,
    Spor müsabakaları.

Kimler öğrenci pasaportu alamaz?
    Eğer yurtdışına çıkma amacınız aşağıdaki maddelerden herhangi biri ise,
    maalesef öğrenci pasaportu uygulamasından yararlanamıyorsunuz;
    - Work and travel yapmak isteyenler,
    - Turistik geziler,
    - Mezun öğrenciler, (evet bu doğru. Tahsili bitmiş oluyor)
    - Interrrail gibi turistik amaçlı yurt dışına gidenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 14 Mart 2016; 9:32:19 >

• Bende gittim 3 yıllık paramı Maliye veznesine yatırdım sonra pasaport işlemlerine başladığımda memur bana öğrenci pasaportu alabileceğimi söyledi aynı şekilde dönüp iade istedim

öğrenci belgemle Vergi Dairesine gittim Harç bölümüne giderek harçsız pasaport almak istediğimi belirttim öğrenci belgemi verdim bina içerisinde 2-3 yere gönderdiler hepsi birer imza attı en son kırmızı kaşeyi vurup imzamı aldılar aynı şekilde geri döndüm pasaport şubenin maliye veznesine 87,5 tl para yatırdım

ertesi günü pasaport basım merkezine giderek elden teslim aldım pasaportumu 2 yıllık
  • Yıllardır boş yere alınan paranın artık alınmaması olayı

Darısı yurtdışı çıkış harcına

• Degmez 10 yillik zaten 650 tl.
    5 yilligi ne yapican.
    Ek olarak acik ogretim gecerli mi ,

• ozgur391 O kullanıcısına yanıt
    kardeşim sen üniversite mi okuyorsun lise mi? ona göre kardeşim alacakda liseye gidiyor oluyormu
  • Peki bu cüzdan bedeli olan 80 TL yi nereye yatiriyoruz.ziraat bankasına mı

• quote:

Orijinalden alıntı: E.İsgenderli

Bende gittim 3 yıllık paramı Maliye veznesine yatırdım sonra pasaport işlemlerine başladığımda memur bana öğrenci pasaportu alabileceğimi söyledi aynı şekilde dönüp iade istedim

öğrenci belgemle Vergi Dairesine gittim Harç bölümüne giderek harçsız pasaport almak istediğimi belirttim öğrenci belgemi verdim bina içerisinde 2-3 yere gönderdiler hepsi birer imza attı en son kırmızı kaşeyi vurup imzamı aldılar aynı şekilde geri döndüm pasaport şubenin maliye veznesine 87,5 tl para yatırdım

ertesi günü pasaport basım merkezine giderek elden teslim aldım pasaportumu 2 yıllık

Şimdi prosedür tam olarak şu şekilde mi?

Pasaport için gerekli evraklarımız tamam. (Öğrenci belgesi, nüfus cüzdanı aslı, biyometrik fotoğraf vb.)
    Vergi dairesine gidiyoruz, harçsız pasaport talebimizi iletiyoruz ve buna ilişkin belge alıyoruz.
    Bankaya gidip sadece defter bedelini ödeme işlemini gerçekleştiriyoruz.
    Yukarıdaki işlemler neticesinde tüm evraklarla birlikte pasaport şubeye giderek işlemleri tamamlıyoruz.
    Sonra ise pasaportu teslim almaya gidiyoruz veya kargo ile geliyor o kısmı bilmiyorum.

Tam olarak bu şekilde mi?
    Ayrıca AÖF dahil mi? Bu da mühim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 16 Mart 2016; 2:08:04 >

• evet geçen ay yasa meclisten geçmişti. Bu yasa seçim öncesi vaadlerden biriydi.
    daha önceden de buna benzer bir durum vardı ancak sadece öğrenci olmak yetmiyordu. Yurtdışına çıkış amacının eğitim olması gerekiyordu( erasmus, wat, dil okulu vs. ). turistik geziler için harç bedeli odemek zorunluydu. şimdi 25 yaşını geçmemiş tüm öğrenciler alabiliyor. Yasaya bakarsak aöf hakkında birşey dememiş.

quote:

Pasaport harcı alınmayacak durumların son hali kanun maddesine göre şu şekilde olmuştur:

"Madde 85 - Pasaport Kanunu hükümlerine uygun olarak verilecek aşağıda yazılı pasaportlar, ikamet tezkereleri ve tasdik işlemleri harçtan müstesnadır:
    a) Diplomatik pasaportlar, hususi pasaportlar ve hizmet pasaportları,
    b) Yabancı memleketlere münhasıran öğrenim için gideceklere gerek Türkiye'den çıkarken ve gerekse yabancı memleketlerde öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar verilecek pasaportlar,
    c) Yabancı memleketlerde yoksul kalmış oldukları sabit olan Türk vatandaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti konsoloslukları tarafından münhasıran Türkiye'ye dönüş yolculuğu için muteber olmak ve veriliş tarihinden itibaren en fazla üç ay içinde kullanılmak üzere verilecek pasaportlar,
    d) Seyahatleri Türkiye için kültürel, ticari veya sosyal bir fayda sağlıyacak mahiyette bulunduğu sabit olanlarla, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile ilmi incelemelerde bulunmak veya yabancı memleketlerde yapılacak, spor temas ve müsabakalarına katılmak üzere toplu halde gezi yapacak öğretmen, öğrenci ve sporculara verilecek pasaportlar,
    e) Yabancı memleketlerde, Türk konsoloslukları tarafından düzenlenen veya tasdik olunan evrakın Dışişleri Bakanlığınca tasdiki,
    f) Türkiye'deki yabancı konsolosluk müstahdemleriyle, bu konsoloslukların meslekten olan memurları yanında ikamet etmek suretiyle hizmetlerinde bulunan yabancılara verilecek ikamet tezkereleri (Karşılıklı olmak şartiyle).
    g) Dışişleri Bakanlığınca mütekabiliyet esası gözönünde tutularak belirlenecek ülkeler uyruklarına verilecek ikamet tezkereleri.
    h) Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış olanlara verilecek pasaportlar."

• Bu daha iyi oldu, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe
    Yasaya bakarsak aöf hakkında birşey dememiş.

Bende AÖF dahil.

ben pasaport.gov.tr soru sordum.
    AÖF alamaz demiyorlar tüm öğrenciler diyor.

yasada açık
    tahsilini ispat eden tüm 25 yaşını aşmamış öğrenciler..
  • Aöf de okuyanlar alabiliyor mu bunu soracağımız bir yer var mı acaba? Haziran da mezun olacağız cebimizde olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Byteks1

Aöf de okuyanlar alabiliyor mu bunu soracağımız bir yer var mı acaba? Haziran da mezun olacağız cebimizde olsun

Açık öğretim alamıyor diye biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.