Şimdi Ara

Öğrenci pasaport harcı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
17
Favori
6.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stuff2

3 ay önce bayıldık bizde 10 yıllık harcı

Kötü olmuş geçmiş olsun :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm hiç mi haberleri falan takip etmiyonuz

Mağaradan yeni mi çıktınız taa ne zaman kalktı harçlar

• Açık lise öğrencileri faydalanabilirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur391

quote:

Orijinalden alıntı: OnceuponatimeIwasloser

Nasıl ya 5 yıllık pasaport? 1 yıllık olması lazım onun. ayrıca sadece öğrenci belgesi götürmeyle de olmuyor o

Dostum ilk mesajımda da belirttiğim gibi öğrenci belgesi ve pasaport için gerekli olan diğer belgeler lazım. Ayrıca yeni kanunda 5 yıllık :D

5 yil da nasil 5 yıl ?

Universite bitene kadar suresi var pasaportun Universiteye yeni baslayan biri icin dogru. Ama son siniflar icin yanlış bilgi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

1 ay sonra 25 yaş bitiyor. Alıp kenarda tutsam olmaz mı ? Sonuçta harç cebimde kalır

Ogrenciliginin suresi bitene kadar pasaport gecerli hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Acele etmeyin.

http://onedio.com/haber/5-yilin-ardindan-pasaportlar-bir-kere-daha-degisiyor-690242

Daha 1 ay önce 600 lira verip 10 yıllık aldım. Bir 600 daha asla vermem valla. 3 gun sonra tekrar 600 derlerse yıkılırım.

Şu multeci Ab olayi erken olsaydi 1 yillik alirdik halt ettik.

• quote:

Merhaba arkadaşlar, bugün yurtdışına gitmek isteyen öğrenciler için konuşacağız. Bugün pasaport çıkartmak için çarşıya gittik. İnternetten edindiğimiz bilgilere göre 1 yıllık pasaport harcı (defter bedeli dahil) 251.00 TRY. Bankaya parayı yatırmak için gittik ve bi sorun olmadan yatırdık. Daha sonra gerekli evrakları tamamlayıp emniyete gittik. İşte bütün sorun burda başladı. Emniyette ki görevli memur öğrenciler için pasaport harcı vermeye gerek olmadığını sadece öğrenci belgesi getirerek ve yanında defter bedelini vererek 5 yıllık pasaport çıkartabileceğimizi söyledi. Koşa koşa bankaya geri döndük. Durumu anlattık ve paramızı geri istedik. Hemen yardımcı oldular. Orda sadece pasaport cüzdan bedeli ödemek istediğimizi söyledik. Ama sistemlerinin kabul etmediğini pasaport cüzdan ve harç bedelinin birlikte ödemek zorunda olduğumuzu söylediler. Ordan maliyeye gititk. Orda da ikisini bir aldıklarını söylediler. Ama devlet bankasına giderseniz yardımcı olabilceklerini söylediler. Ordan Ziraat Bankası' na geçtik. Pasaport cüzdan bedelini tek başına alabileceklirini söylediler. Sonunda halletmiştik. Ordan cüzdan bedeli parasını verip dekontunu aldık öğrenci belgesiyle birlikte emniyete gittik. Gerekli belgelerle birlikte sonunda pasaportum çıkmıştı.

Yani uzun lafın kısası; öğrenci için pasaport alırken pasaport harç bedeli vermenize gerek yok. Sadece pasaport cüzdan bedelini bankaya yatırarak onun dekontu ve öğrenci belgesiyle birlikte 5 yıllık pasaport çıkartabilirsiniz. İnternette böyle bir konuya deyinilmediği ve bütün gün oraya buraya buraya koşturan insanlar olmasın diye böyle bir konu açma ihtiyacı duydum. İyi günler dilerim.

Edit: Yukarıda belirttiğim kanun 10 şubat 2016' da çıkmış yani daha yeni bir kanun bu yüzden bilgi sahibi olmayan birçok kişi olabilir. Onların sözüne uymayın, alın pasaportunuzu dursun kenarda :D

Konuyu okuyamadım hocam yazıldıysa kusura bakmayın. Gerekli diğer belgeler neler? Ve cüzdan bedeli ne kadar?

• 5 yıl değil orda bir düzeltme yapayım 25 yaşına hangi gün giriyorsanız o güne kadar alabiliyorsunuz atıyorum 22 yaşındasınız 3 senelik alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: telebreathe

quote:

Orijinalden alıntı: PunkBunny

quote:

quote:

Nasıl ya 5 yıllık pasaport? 1 yıllık olması lazım onun. ayrıca sadece öğrenci belgesi götürmeyle de olmuyor o

Dostum ilk mesajımda da belirttiğim gibi öğrenci belgesi ve pasaport için gerekli olan diğer belgeler lazım. Ayrıca yeni kanunda 5 yıllık :D

5 yil da nasil 5 yıl ?

Universite bitene kadar suresi var pasaportun Universiteye yeni baslayan biri icin dogru. Ama son siniflar icin yanlış bilgi.

Üniversite bitene kadar değil 25 yaş bitene kadar süresi var geçerliliğin.

Pasaportu aldıktan sonra istersen üniversiteden kaydını sildir geçerliliğini korumaya devam eder pasaport.

Pasaportu çıkartırken 25 yaş altında üniversite öğrencisi olman yeterli.

Yasada öğrencilik haklarından vazgeçen birinin pasaportu elinden alınır diye bi ibare yok

Evet haklisindir muhtemelen simdi sen dediginde aklıma geldi. Benim okul tam 25'te bittigi icin aklimda oyle kalmış.

Devlet normalde boyle ucretsiz bi sey vermezdi genelde vermeyi degil soymayı sever.

Yine de bi aksilik olmazsa daha uzun yıllar yurtdisina giderim diyorsaniz alın 10 yıllık rahat edin kafanız agrımaz

• Hocam diyorsunuz ya öğrenci için pasaport alırken pasaport harç bedeli vermenize gerek yok. Sadece pasaport cüzdan bedelini bankaya yatırmak yeterli diye,

Peki bu pasaport cüzdan bedeli kaç TL yani öğrenci için 5 senelik pasaport çıkarmak toplam kaç liraya mal oluyor?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5 yil da nasil 5 yıl ?

Üniversite bitene kadar değil 25 yaş bitene kadar süresi var geçerliliğin.

Pasaportu aldıktan sonra istersen üniversiteden kaydını sildir geçerliliğini korumaya devam eder pasaport.

Pasaportu çıkartırken 25 yaş altında üniversite öğrencisi olman yeterli.

Yasada öğrencilik haklarından vazgeçen birinin pasaportu elinden alınır diye bi ibare yok

Evet haklisindir muhtemelen simdi sen dediginde aklıma geldi. Benim okul tam 25'te bittigi icin aklimda oyle kalmış.

Devlet normalde boyle ucretsiz bi sey vermezdi genelde vermeyi degil soymayı sever.

Yine de bi aksilik olmazsa daha uzun yıllar yurtdisina giderim diyorsaniz alın 10 yıllık rahat edin kafanız agrımaz

Aslında bu uygulama daha önceden vardı ama okulla ilgili bir proje kapsamında gidildiği takdirde 1 veya 2 yıllık veriliyordu.Okuldan harçsız pasaport için kağıt alıp vergi dairesine falan götürülüyordu.

Şimdiki yasa kapsamında alınan pasaportlar okulu bağlayan / bağlamayan her türlü yurtdışı gezilerinde kullanılabiliyor.

Öğrenciler için kolaylık uaptılar ama öteki yandan da harçları çoğalttılar.Karı - koca 10 yıllık 2 pasaport çıkarsa 1.400 TL masrafı oluyor.Ülkenin asgari ücretiyle pasaport harcını karşılaştırdığımızda maalesef ki soyuluyoruz.

Alıştık soyulmaya artık ...

Bu arada Ankaradan pasaport alacak arkadaşlar akköprüye gidip alın bankaya para yatirmayla fotograf cektirmeyle ugrasmayin iceride 5 TL'ye cekiyorlar. Veznede var iceride her isinizi hizlica halledersiniz.

Ve randevu almayı sakın unutmayın.

• Pasaportu aldiniz..

Sonra dediniz ki bu pasaport neye yarar ? Cikarttim ama para yok gidecek yer yok vize problem falan derseniz...

Her ay kenara 3 kurus para atin.. Bi arkadasinizda ayni sekilde atsın.

Pegasus'u takip edin. Uc uc gunleri denk gelecektir. Ukrayna Lviv'e 4 tane bilet alın gidis donus. 500 tl falan tutar.

Yaninizada 1500 lira para alin 2 kisi. 1 hafta pasalar gibi tatil yapin. Booking sitesinden de otel yada pansiyon ayarlayin 2 kisi 600 falan rahat bulursunuz.

Freeshop'tan icki sigara basın keyfinize bakın. Antalyaya gitmeye kalksaniz emin olun daha cok paraniz gider. Ukraynaya vize problemi de yok rahat girer cıkarsınız.

• beyler bu iş bana hikaye gibi geliyor. Böyle bir durumda ortalık çalkalanırdı herkes duyardı bence yarın pasaport şubeyi arıycam bakalım güncellerim tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: quppas

Olm hiç mi haberleri falan takip etmiyonuz

Mağaradan yeni mi çıktınız taa ne zaman kalktı harçlar

10 Şubat' ta kalktı. Çok da "taa" denilebilecek bi zaman değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sysrap96

quote:

Merhaba arkadaşlar, bugün yurtdışına gitmek isteyen öğrenciler için konuşacağız. Bugün pasaport çıkartmak için çarşıya gittik. İnternetten edindiğimiz bilgilere göre 1 yıllık pasaport harcı (defter bedeli dahil) 251.00 TRY. Bankaya parayı yatırmak için gittik ve bi sorun olmadan yatırdık. Daha sonra gerekli evrakları tamamlayıp emniyete gittik. İşte bütün sorun burda başladı. Emniyette ki görevli memur öğrenciler için pasaport harcı vermeye gerek olmadığını sadece öğrenci belgesi getirerek ve yanında defter bedelini vererek 5 yıllık pasaport çıkartabileceğimizi söyledi. Koşa koşa bankaya geri döndük. Durumu anlattık ve paramızı geri istedik. Hemen yardımcı oldular. Orda sadece pasaport cüzdan bedeli ödemek istediğimizi söyledik. Ama sistemlerinin kabul etmediğini pasaport cüzdan ve harç bedelinin birlikte ödemek zorunda olduğumuzu söylediler. Ordan maliyeye gititk. Orda da ikisini bir aldıklarını söylediler. Ama devlet bankasına giderseniz yardımcı olabilceklerini söylediler. Ordan Ziraat Bankası' na geçtik. Pasaport cüzdan bedelini tek başına alabileceklirini söylediler. Sonunda halletmiştik. Ordan cüzdan bedeli parasını verip dekontunu aldık öğrenci belgesiyle birlikte emniyete gittik. Gerekli belgelerle birlikte sonunda pasaportum çıkmıştı.

Yani uzun lafın kısası; öğrenci için pasaport alırken pasaport harç bedeli vermenize gerek yok. Sadece pasaport cüzdan bedelini bankaya yatırarak onun dekontu ve öğrenci belgesiyle birlikte 5 yıllık pasaport çıkartabilirsiniz. İnternette böyle bir konuya deyinilmediği ve bütün gün oraya buraya buraya koşturan insanlar olmasın diye böyle bir konu açma ihtiyacı duydum. İyi günler dilerim.

Edit: Yukarıda belirttiğim kanun 10 şubat 2016' da çıkmış yani daha yeni bir kanun bu yüzden bilgi sahibi olmayan birçok kişi olabilir. Onların sözüne uymayın, alın pasaportunuzu dursun kenarda :D

Konuyu okuyamadım hocam yazıldıysa kusura bakmayın. Gerekli diğer belgeler neler? Ve cüzdan bedeli ne kadar?

Gerekli Belgeler;

https://epasaport.egm.gov.tr/basvuru/belgeler.aspx

Cüzdan Bedeli 84.5 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan_ronal

Açık lise öğrencileri faydalanabilirmi?

Hayır malesef faydalanamzsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sysrap96

quote:

Gerekli Belgeler;

https://epasaport.egm.gov.tr/basvuru/belgeler.aspx

Cüzdan Bedeli 84.5 TL

Teşekkürler hocam

• OnceuponatimeIwasloser kullanıcısına yanıt
    Defter bedeli,diğer istenen belgeler ve öğrenci belgesi yeterli.
  • İki ay önce 300 küsür lira para verdim bir yıllık pasaporta, beş yıllık çıkarmak için illa süresinin mi bitmesi lazım ¿

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.