Şimdi Ara

Öğrenci dövmek yasak değil mi.CİDDİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Conservator

Bu konu sana yardımcı olacaktır.

teşekkürler

BU BİR UYARIDIR !
  • Küçük masum öğrencilerimizi dövmek ilk bakıldığında canice görünsede olayın nedenlerine bakmak gerek. Öncelikle ilkokul çocuğunu dövmek ancak şiddet yanlısı birinin yapacağı iştir. Sadece bir sert bakış veya yüksek sesten, bağırmaktan bile korkan bir çocuğu döven öğretmeni sorgulamak gerek. Eğitim öğretim ortamının disiplinli olması gerektiğinden ve ne yazık ki yeni sistemde ilkokulda disiplin cezasının olmaması vede sınıfta kalmanın kalkması nedeniyle çoğu ailede ve öğrencide bir gevşeklik ve bir ukalalık gözlenmektedir . Gelişen toplum yapısında daha küçük çocuklar bile kötü davranışlar sergilenirken ilkokullarda disiplin adına yasal cezaların kalkması öğretmenleri biraz olsun şiddete yöneltmekte olabilir . Ama her ne olursa olsun çocuk dövmek hoş değildir ....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ersan145

Kesinlikle yasaktır.Öğretmen hakkında meb e dilekçe yazarak şikayetçi olabilirsiniz.Benim görevli olduğum forumdan alıntı olarak yazayım bu konuyu acan öğretmen çocuğudur

Öğrenci olmanın sizlere getirdiği bir takım haklara sahipsiniz ama birçoğunuz ya bunlardan haberdar değil ya da haberi olmasına ramen bir şey yapmıyor.

GÖREVLİ OLDUĞUM FORUMDAN ALINTIDIR. (maxigameden)

Haklarınız

Gelişmiş bir ülkenin,aydın bir toplumun ve sürdürülebilir bir refahın temel kaynağı ve itici gücü olan genç nüfus bu değerleri koruyabilmesi ve gereken katkıyı sağlayabilmesi için ideal bir eğitimi alıp gerekli donanımlara sahip olması yadırganamaz bir gerçektir.Ulusal ve uluslar arası alanlarda benzer veya farklı sorunların bu alanlarda yaşanması öğrenci hakları bildirgesinin hazırlanmasını kaçınılmaz hale getirmiştir.Bu bağlamda Öğrenci Konseyleri; aşağıdaki başlıklar altında geçen hak ve sorumlulukları ilan eder ve takipçisi olduğunu taahhüt eder.
    1)Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.
    2. Bu hak bütün öğrenciler için çağın gereklerini taşıyan;
    a. Uygun bir eğitim ve öğretim planlaması,
    b. Uygun bir eğitim ortamı,
    c. Uygun bir fiziki alt yapı,
    d. Uygun bir eğitici kadrosu,
    e. Uygun yardımcı nitelikli personel desteği ile yaşama geçirilir.
    3.Her öğrenci, kendisini fikren ve bedenen geliştirme hakkına sahiptir.
    4. Her öğrenci yardımlaşma, sosyal ve ekonomik dayanışma hakkına sahiptir.
    5. Her öğrenci, karşılaştığı olumsuz durumları şikayet edebilir ve hakkını arayabilir.
    6. Her öğrencinin saygı görme hakkı vardır.
    Hiçbir öğrenci onur kırıcı tutum ve davranışlara maruz bırakılamaz.
    7. Her öğrencinin Üniversite olanaklarından ve öğrencilere tanınan haklardan yararlanma ve eşit muamele görme hakkı vardır. Her öğrencinin soru sorma ve cevap alma hakkı vardır.
    8. Her öğrencinin hukuk kuralları çerçevesinde, kendi temsilcisini seçme ve seçilme, temsilcisi aracılığı ile yönetime aktif katılma hakkı vardır.
    9. Her öğrencinin kültür, sanat ve spor toplulukları kurma, katılma ve yürütme hakkı vardır.
    10. Herhangi bir nedenle suçlanan öğrencinin kendini savunma ve itiraz hakkı vardır. Aksi kanıtlanıncaya kadar öğrenci masum sayılır.
    11. Hiçbir öğrenci herhangi bir şiddete ve tacize maruz bırakılamaz.
    12. Her öğrencinin sağlıklı bir ortamda yaşama, çalışma ve hastalandığında muayene ve tedavi olma hakkı vardır.
    Bildirgede yer almayan hususlarda T.C. Anayasası ve Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi hükümleri geçerli olacağı gibi,bu Bildirgeyi imzalayan Öğrenci Konseylerinin güncelleme hakkı saklıdır.

Bu haklarınızın dışında öğretmen ve ya yöneticiyi şikayet etme, bildirme hakkınız da mevcut.

ALO 147
    Artık veliler ve öğrenciler bilgi almak veya şikayatçi olmak için 147'yi arayabilecek.
    Milli Eğitim Bakanlığı veli ve öğrencilerden gelen şikayetleri değerlendirmek ve bilgi vermek için "Alo 147" hattını faaliyete geçirdi.
    Çağrı merkezinin tanıtımını yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, deneme amaçlı 147'yi arayarak 8'inci sınıflar için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nın başvuru tarihlerini sordu.
    Dinçer, 147 çağrı merkezi personelinden "Başvurular 5 - 23 Mart tarihleri arasında" cevabını aldı.
    147 hattını değerlendiren Dinçer, vatandaşların bilgi almak veya şikayetlerini iletmek üzere bu hattı kullanabileceklerini söyledi.
    147 çağrı merkezine iletilen taleplere, en fazla 72 saat içinde SMS, e-mail veya telefon yoluyla cevap verilecek.

DİLEKÇE HAKKI
    5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 121'inci maddesinde "(1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukukî bir neden olmaksızın kabul edilmemesi hâlinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur" hükmüne yer verilmiştir.
    Dilekçe hakkının kullanılmasının engellenmesi,ilk defa 5237 sayılı Kanunla suç olarak düzenlenmiştir. Eski TCK'da bu maddenin karşılığı yoktur. “Dilekçe Hakkının Kullanılmasının Engellenmesi” başlıklı 5237 sayılı Kanunun 121 inci maddesi; “(1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesi halinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur” şeklindedir.

Peki dilekçe nedir ? - Nasıl yazılır ?

]Bir isteği , bir şikâyeti duyurmak veya herhangi bir konuda bilgi vermek için resmî veya özel kurum ve kuruluşlara ,gerçek ve tüzel kişilere yazılan imzalı başvuru yazısıdır. Her Türk vatandaşının resmî kurumlara dilekçe verme hakkı vardır ve bu hak anayasa teminatı altındadır.

Dilekçe Yazılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1.Çizgisiz beyaz kâğıda yazılmalıdır. Kesinlikle yarım kâğıt kullanılmamalıdır. Kâğıdın arka yüzüne geçilmemelidir,çok gerekli ise ikinci kâğıt kullanılmalıdır.

2. Bilgisayar, daktilo veya dolma kalemle yazılabilir. Tükenmez kalemle mavi ve siyah mürekkepli kalemler dışında başka renkli kalemlerle yazılmaz.

3. Sorun hangi kurumu ilgilendiriyorsa ona hitap edilerek başlanmalıdır.

4. Yer ve tarih belirtilmelidir.

5. Ciddi ,resmî, saygılı bir dil ve üslûp kullanılmalı, nesnel olunmalıdır.

6. Sorun, durum ya da dilek kısa ve açık olarak ifade edilmelidir. Gereksiz ayrıntılara ve kişiselliğe yer verilmemelidir.

7. İstenen şey yasalara uygun olmalı; yasal çerçeve kesinlikle aşılmamalıdır. Bir şikâyet söz konusu ise sorun mutlaka belgelere ve tanıklara dayandırılarak açıklanmalıdır.

8. Hiyerarşik düzene dikkât edilmelidir.

9.Bir konuda üst makamın bilgilendirilmesi amaçlanmışsa "...durumu bilgilerinize arz ederim.",
    Üst makamın bir sorunu çözmesi, bir işlemi başlatması isteniyorsa "Gereğini saygılarımla arz ederim.",
    Yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa " İzninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır.

10.Yazım ve noktalama kurallarına dikkât edilmelidir.

11.Dilekçe sahibi adını ve açık adresini belirtmelidir.

12.Bir dilekçede sadece bir imza bulunması gerektiği unutulmamalıdır. Ortak bir konuda birden fazla kişi aynı dilekte bulunacaksa bunlar da dileklerini ayrı ayrı dilekçelerle belirtmelidirler.

13. Dilekçeye eklenecek ek belgeler yazının sonunda "ekler " başlığı altında maddeler halinde sıralanmalıdır.

güzel bilgi teşekkürler

BU BİR UYARIDIR !

• quote:

Orijinalden alıntı: türker_hoca

Küçük masum öğrencilerimizi dövmek ilk bakıldığında canice görünsede olayın nedenlerine bakmak gerek. Öncelikle ilkokul çocuğunu dövmek ancak şiddet yanlısı birinin yapacağı iştir. Sadece bir sert bakış veya yüksek sesten, bağırmaktan bile korkan bir çocuğu döven öğretmeni sorgulamak gerek. Eğitim öğretim ortamının disiplinli olması gerektiğinden ve ne yazık ki yeni sistemde ilkokulda disiplin cezasının olmaması vede sınıfta kalmanın kalkması nedeniyle çoğu ailede ve öğrencide bir gevşeklik ve bir ukalalık gözlenmektedir . Gelişen toplum yapısında daha küçük çocuklar bile kötü davranışlar sergilenirken ilkokullarda disiplin adına yasal cezaların kalkması öğretmenleri biraz olsun şiddete yöneltmekte olabilir . Ama her ne olursa olsun çocuk dövmek hoş değildir ....

küçük bir kız çocuğu sence nasıl bir haşırılık yapabilirde öğretmeninden dayak yer hadi erkek olsa neyse ..

BU BİR UYARIDIR !

• quote:

Orijinalden alıntı: kıpçak+kk

quote:

Orijinalden alıntı: Anemix

valla ben lise 1 e gidiyorum kimse bana el kaldıramaz o elini indirir yumruğu yerleştiririm zaten öğrencinin 3 saniye içinde vurma hakkı var arkadaşım disiplin kurulu başkanı ama konu bu değil küçük çocuklara kalkan eller onları bir güzel haşlamak lazım bence okula gidip hesap sormalısın dostum

http://anket.memurlar.net/survey.aspx?id=141
    Şu şerefsizlere bakın hele ankete dikkat edin ....

Burada yazamayacağım şimdi. İçimdekini kusmam lazım izin verin de incide sövüp gelim.

• quote:

quote:

Küçük masum öğrencilerimizi dövmek ilk bakıldığında canice görünsede olayın nedenlerine bakmak gerek. Öncelikle ilkokul çocuğunu dövmek ancak şiddet yanlısı birinin yapacağı iştir. Sadece bir sert bakış veya yüksek sesten, bağırmaktan bile korkan bir çocuğu döven öğretmeni sorgulamak gerek. Eğitim öğretim ortamının disiplinli olması gerektiğinden ve ne yazık ki yeni sistemde ilkokulda disiplin cezasının olmaması vede sınıfta kalmanın kalkması nedeniyle çoğu ailede ve öğrencide bir gevşeklik ve bir ukalalık gözlenmektedir . Gelişen toplum yapısında daha küçük çocuklar bile kötü davranışlar sergilenirken ilkokullarda disiplin adına yasal cezaların kalkması öğretmenleri biraz olsun şiddete yöneltmekte olabilir . Ama her ne olursa olsun çocuk dövmek hoş değildir ....

küçük bir kız çocuğu sence nasıl bir haşırılık yapabilirde öğretmeninden dayak yer hadi erkek olsa neyse ..

bizim okuldan örnek vereyim. Seda isimli 3 . sınıf öğrencimiz okul bahçesinde arkadaşlarına taş atıyor ve 2 öğrenciyi kafasında yaralıyor. Nöbetçi öğretmende ona bir tokat atıyor. Şimdi bu tokatı marifet göstermek yanlıştır fakat abartılacak birşey değildir.her öğrencinin gelişim düzeyi birey bazında nasıl farklılık gösteriyor ise disipline etmede de bireysel farklılıklar olacaktır....

• quote:

Orijinalden alıntı: Melek63

quote:

quote:

bizim okuldan örnek vereyim. Seda isimli 3 . sınıf öğrencimiz okul bahçesinde arkadaşlarına taş atıyor ve 2 öğrenciyi kafasında yaralıyor. Nöbetçi öğretmende ona bir tokat atıyor. Şimdi bu tokatı marifet göstermek yanlıştır fakat abartılacak birşey değildir.her öğrencinin gelişim düzeyi birey bazında nasıl farklılık gösteriyor ise disipline etmede de bireysel farklılıklar olacaktır....

olay 1 tokat atıp bırakmak değil bildiğin tahtaya çıakrıp 1-2 dakka boyunca dövmek bu bir hastalık ..

BU BİR UYARIDIR !

• quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

quote:

quote:

quote:

Yanlışlar burada geliyor işte.Bir öğretmen o çocuğa şiddet uygularsa şiddet o çocuğun aklında hep olası doğal birşeymiş gibi kalıcak.Türkiyede öğretmenler konuşmaktan yoksun biraz.

Öncelikle genelleme yaparak saygıdeğer öğretmenlerin hakkına girmiş olursun. sonrasında ise bahsi geçen öğrenci 2.sınıftan beri şiddete eğilimli ve sürekli okul öğrenci veli arasında diyaloglar oluşturuldu fakat nafile. gerçekte olmayan disiplin cezası veririz şeklinde korkutmalar , rehber öğretmen görüşmesi vs. vs. hiçbiri işe yaramadı.gerçekte okuldan uzaklaştırma yok, tasdikname yok yani disiplin cezası yok, çocukta laftan anlamak yok ailesi de farksız, rehberlik raporlarına göre öğrenci ruhsal, sosyal ve fiziksel bir sıkıntı yok.yani yok oğlu yok. Şimdi ailelerin sahip çıkamadığı bir çocuktan ortalama 40-50 tane sadece bir öğretmende olduğunu düşünün. ve lütfen bu lafım size değil, öğretmen olmayan ve herhangi bir öğretmenle bilgi alışverişinde olmamış insanlar burada yorum yapmasınlar.İşin içinde olmak gerek biraz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

olay 1 tokat atıp bırakmak değil bildiğin tahtaya çıakrıp 1-2 dakka boyunca dövmek bu bir hastalık ..

bu dediğine göz kapalı katılırım. tabiri caizse bir çocuğu evire çevire kavga eder gibi döven bir öğretmenin ! asıl sorunun o öğrenci olmadığı aşikardır. beyinde yer etmiş belli belirsiz sorunlar ve bir de kazara öğretmen olmaları ki biliyorsunuz daha önceden eğitim fakültesini kazanmak ve mezun olmak basitti, şimdi nasıl bilmiyorum.ve sonuç senin dediğin gibi ruh hastası....

• quote:

Arkadaşlar ben küçükken ilk okulda zevki için öğrenci döven bir egoist öğretmen tarafından 4 sene okutuldum.Kadın bildiğiniz ruh hastasıydı kocasıyla koridorda tartışır gelir sınıfta bizi döverdi.(kocasıda aynı okulda öğretmendi) şimdi gelelim asıl konuya biz birşekilde okulumuzu okuduk üniversitemizi kazandık...
    Şimdi bu ruh hastası kadın bir okulda halen daha çalışıyormuş ve akrabamın kızı o okulda hatta onun sınıfındaymış ve akrabamın kızınıda birkaç defa dövmüş kız annesine söyleyince gidip tartışmışlar ve sınıfını değiştirtmişler eminimki sınıftaki herkes dayak yemiştir.İlk okul çağındakiçocuğun dövülmesi nasıl bir haysiyetsizliktir bunun bir çözümü yokmu bu ruh hastasını nereye şikayet edebilirim.

benimde aklımda öyle hocalarım var. İnşALLAH bi meslek sahibi olunca karşısına çıkıp rezil edecem !!!

• quote:

quote:

valla ben lise 1 e gidiyorum kimse bana el kaldıramaz o elini indirir yumruğu yerleştiririm zaten öğrencinin 3 saniye içinde vurma hakkı var arkadaşım disiplin kurulu başkanı ama konu bu değil küçük çocuklara kalkan eller onları bir güzel haşlamak lazım bence okula gidip hesap sormalısın dostum

http://anket.memurlar.net/survey.aspx?id=141
    Şu şerefsizlere bakın hele ankete dikkat edin ....

Canımdan bir parça dünyaya getireceğim, elin adamı dövecek. Yok öyle dünya. Ağzını yüzünü kırarım. Terbiyesizlik, büyük haksızlık yaptı ise belki tahammül edilebilir ama o sitedeki akıl hastalarını çözemedim daha. Herif yeni nesili döverek yola getirmeyi çalışıyormuş. Ezdirmeyin arkadaşlar kendinizi.

• Tekvando konuya bekleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

without hope, without witness, without reward
  • quote:

evet bir liselinin ütopyasını dinledik. Şimdi sıradaki arkadaşı dinleyelim
  • Zamanında, icab ettiği vakit bir kaç tokat yemişliğim vardır, ama hepsi suçlu olduğum zamanlardı. Suçsuz yere asla ezdirmedim kendimi. Bazen öyle zamanlar oluyordu ki, hocaya gidip : "Hocam bizi bi tokatlasanıza,çizgiden kaymaya başladık" diye söylerdik iki arkadaş. "Ulan kaç senedir Öğretmenim sizin gibi iki tane manyak gelip böyle bişey söylemedi." demişti. Yani demem o ki, tokat yediğimde suçluydum, suçumu da kabul ediyordum. Lakin beni hocanın tokatından çok sözleri incitirdi, vurmasına gerek kalmazdı. Ama bazı çocuklar var cidden dayaklık. Kanser ederler adamı.

• İzmir'de hangi okul? benim annemde babamda öğretmen ve bırak dövmeyi el kaldırmamışlardır kimseye (ilk 3 sene annemin sınıfındaydım), Gidin müdüre bu öğretmeni istemiyoruz gereken işlemi siz yapmazsanız biz yaparız bide tv'lere veririz kamera kayıtı var elimizde deyin, istiyorlarsa bi el kaldırsınlar, yurtdışına kadar sürerler adamı öyle kolay değil o işler, küçücük çocuğa el kaldırmak psikopatlıktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan Paşa -- 18 Ocak 2013; 9:49:32 >

Orijinalden alıntı: kafkafkafsinsinsin

İzmir'de hangi okul? benim annemde babamda öğretmen ve bırak dövmeyi el kaldırmamışlardır kimseye (ilk 3 sene annemin sınıfındaydım), Gidin müdüre bu öğretmeni istemiyoruz gereken işlemi siz yapmazsanız biz yaparız bide tv'lere veririz kamera kayıtı var elimizde deyin, istiyorlarsa bi el kaldırsınlar, yurtdışına kadar sürerler adamı öyle kolay değil o işler, küçücük çocuğa el kaldırmak psikopatlıktır...

Okulun adını unuttum bucada bir okul öğrenince editlerim

BU BİR UYARIDIR !
  • bende bir eğitimciyim dövmem ama güzel severim

Müdüre dilekçe verip, MEB e şikayet etmeniz gerek. Ayrıca öğrencinin kendini savunma hakkı var. Eline sopa verin vursun hocaya
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.