Şimdi Ara

Oğlumu okutmak yerine oto tamirciliğine yönlendirmeyi düşünüyorum (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
6
Favori
21.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikli araçlar gelirse sıkıntı yaşar.

Elektrikli araçlara yönelik tamirata girsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok mantıklı üni okumak boş artık çok kaliteli üniler hariç, bende oğlumu el becerisi olan bir işe koyacağım baklavacı kebapcı gibi,
  • @ESER14 Türkiye'nin gerçeği bu artık okumanın anlamı kalmadı. Dönerci ustaları grafik tasarımcılardan daha iyi kazanıyor çalışma şartları da daha rahat.

Okuyan değil eli iş tutan meslek sahibi olan insanlar avantajlı konuma geçmeye başladı. Bayan kuaförü, berber, kasaplık gibi mesleklerle uğraşan insanlar birçok üniversite mezunundan iyi kazanıyor hayatta 5-0 öndeler.

Okumaktan okumaya fark var tabi. Nitelikli bir üniversitede tıp fakültesi falan okunacaksa olabilir ama onun dışındaki şeyler çoğu boş hayal artık.

Sözleşmeli er, imam olmak bile yüzlerce kat daha iyi. Edit: Marangozluk, baklava ustası, kebap ustası gibi meslekler de mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 29 Ekim 2019; 14:58:17 >
  • avrupada üniversite okuyan nüfusun max %20'si. adamlar kasmıyor ve meslek öğreniyorlar ve iyi para kazanıyorlar.ne diye kasayım diyor adam ve haklı.ben okudum ama bin pişmanım lisede yetenekli olduğum konuda meslek öğrensem şimdi ihya olmuştum.yıllarca sınav stresi ile hayatımız bitti.lgs öss ales vs. gir babam gir ne boş işler.hele okullarda çektiğimi ben bilirim bir sürü bomboş ezber ile ömrümüz geçti.
  • O çocuk o kadar şanslı ki bu kadar duşunceli bir babasi oldugu için. Dağda taşta mühendislik okuyanlar kendine yediremedigi için seni kötüleyebilirler. Çocugun ise her gün sana dua edecek ilerde. (Tabi çocuk bogazici odtu kazanacaksa bu apayri bir durum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite olayı eskidendi şimdi üniversiteler okuldan çıktı eğlence mekanlarına döndü. Küçüklük den girdiğin mesleği devam ettirip uzmanı olursan en kral üniversite mezunlarını çalıştırabilirsin , istisnalar ve gerçekten iyi üni.de iyi bölümler haric

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnv_58 -- 29 Ekim 2019; 15:8:28 >
  • Bizim ülkenin çarpık sisteminin sonucu bunlar zaten. Gelişmiş ülkelerde herkes üniversite mezunu mu? Almanya'da sanayideki insanlar hep it kopuk mu? Amerika'da babalar çocuklarını okumazsan sanayiye veririm diye tehdit ediyor mu vs.

Üniversite bir eğitim kurumudur. Meslek edindirme kursu ya da iş bulma kurumu değil. Bırakın gerçekten içinden gelen, isteyen okusun ve istediği bölümü okusun.

Biz de ne oluyor, herkes üniversiteye girmek zorunda. O diploma bir şekilde alınacak, diplomayı al da bir şey öğrenmişsin öğrenmemişsin zaten önemli değil. Çocuğu zorlaya zorlaya, ittire kaktıra üniversiteye sok. O çocuktan hayır gelir mi? Şimdi üniversitelerin hep bu tipte insanlarla doluğunu düşünün hatta herkes bir şekilde okusun diye bir dünya üniversite açıldığını ve bu ittire kaktıra okuyan öğrencilerin öğretim görevlisi olduklarını düşün. İşte ülkenin hali bu.

Ben Lise'de Eşit Ağırlık seçtim, rehberlik hocası babama Eşit Ağırlık okuyacağına endüstri mesleğe gitsin demiş sayısalcı oldum. Düşünün işte böyle bir rezalet.

Her alanda uzman, işini iyi bilen ve uygulayan insanlar lazım. Çiftçi de lazım, Kasap da lazım, Kalıp ustası, Kaportacı, Terzi, Boyacı, Berber de lazım. Biz de hemen her alanda kalifiye eleman sıkıntı var. Ustayım demekle usta olunmuyor. Gerçekten işinde iyi olan, yenilikleri takip edip kendini geliştirenin önünde kuyruk oluyor. Kaldı ki o adamda işini seviyor mutlu oluyor. Hiç sevmediği bir bölümü zorla okutulan sonra tamamen alakasız sektörde iş bulup sabah söverek işe gidip akşam söverek çıkan adam gibi mutsuz olmuyor.

• Otomatik şanzıman,beyin,profesyonel elektrikçi(bunun ne olduğunu anlamazsan açabilirim)

Bunlar bir elektrikçi,kaportacı,mekanik tamirci,frenciye göre daha az sayıda mevcut ve el işçilikleri daha değerli ama baktın bunlardan birini kavrayamıyor gönder mekanik aksamı yapsın belki klişe gelcek belki abartıyorum sancaksın ama 4 yıllık üniversite mezunu arkaşım şuan inşaatta günlük 150 tl ye çalışıyor (1 senedir bölümüyle alakalı iş bulamadı)

• Şuan herkes böyle düşünüyor zaten. 20 sene önceki yeni baba oğlumu sanayi köslerinde 3 kuruşa süründurmem okutucam diyordu. Simdi durum tersine dondu

Maalesef nüfus gereğinden fazla, mülteci cabasi.

Çoğunuza iyi bir gelecek vermek istiyorsanız

ingilizce ve en az 1 yazılım dili öğrenmesi için çaba sarfedin.

Çocugun büyüdüğü mahalleyi semti iyi seçin

• quote:

Orijinalden alıntı: Sawyer258

Her şey para değil ve buna siz karar veremezsiniz çok yanlış düşüncelerde olduğunuzu düşünüyorum.
    İnsanlar ne için çalışıyor?
  • Bu işi Kayserili'ler çözmüş.
    Kafası çalışan çocuğu okutmayıp ticarete veriyorlar.
    Ya da öncesinde bir esnafa verilip ticari yatkınlıkları ölçülürmüş. Ticaretten anlamıyorsa "bu okusun memur olsun" diyerek okula yönlendirilirmiş.

• Bence doğru yapıyorsunuz. Oğlunuz öyle Harvard okuyacak derecede dahi biri değilse üniversite okumak yerine meslek öğrenmesi Türkiye şartlarında daha gerçekçi.
  • çocuğa acıdım ya.

çocuk;
    türkiyede doğduğuna mı üzülsün,
    böyle bir baba sahibi olduğuna mı üzülsün bilemedim.

• Konu sahibi arkadaş, bence sen herhangi bir partiden siyasete gir. Muhtardır, azadır, ilçe parti meclis üyeliğidir vs derken çocuk büyür sen de siyasete atılmış biri olarak biraz bu al gülüm ver gülüm işleri öğrenirsin. Araba tamircisi nedir arkadaş? Ben yıllar önce üniversite sınavına girmeden önce kafamda ilk belirlediğim şey hedefimin büyük olmasıydı. Yani belki onikiden vuramam ama en azından 8 yada 10 puan alırım. Sen direk en alt seviyeyi maddi kaygıları bahane ederek hedef yapıyorsun, hem de en değerli varlığın olan evladın adına. Olmaz.
  • Sadece dsg baksa kısa sürede milyoner olur

• otomobil sektörünün her zaman geleceği var ama eğitimi tamamlasa daha iyi olur derim dostum
  • Sıkıntı şu: Sanayide usta olasıya kadar , kafa gidiyor. O çevredeki insanda ahlak falan kalmıyor.

Yoksa , belli bir seviyede kafaya sahip olsa... Her gelen müşteriyi kaz olarak görmeyen, yeniliklere açık , kendini yetiştirmiş, dükkanı da şöyle tertemiz. Paraya para demez.
    Ki var böyle dükkanlar.

• zamanın en iyi ve geleceği olan bir meslek dalı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.