Şimdi Ara

Oğluma bulduğum isim sizce nasıl arkadaşlar, genç nesil olarak fikriniz önemli KİMLİK SS GELDİ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
3
Favori
46.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furkanaykul71

2- Çocuğa iyi isim koymalıdır! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Çocuğa güzel bir ad koymak, evladın baba üzerindeki haklarındandır.) [Beyheki]

Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Peygamber efendimizin isimlerini koymalıdır! Allahü teâlâ, (Habibimin isminde olan müslümana azap etmeye hayâ ederim) buyurdu. Resulü de, (Üç oğlu olup da, birine benim adımı vermeyen, cahillik etmiş olur) buyurdu. (Taberani)

ALINTIDIR (http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1381)

Bence boş bir isim olmasın, ismin kusursuz olmasına gerek yok anlamının kusursuz olması lazım.

Ahmed, Ömer, Bekir, Yusuf, Ali, Osman, Furkan güzel isimler bence. Tabii en güzeli Muhammed, ama o ismi taşıması biraz zor.

ne alakası var badem bıyık abisi , gene konuyu imana getirmişsiniz boş kafalı arkadaşlarım benim

benim adım Tolga kardeşimin ki Timuçin Türkçe isimler

• Furkan koy benim adım FURKAN arada furki derler hoşuma bile gidiyor anlami da cok güzel düşünün derim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ege olsun çok güzel bir isim Yüce, Büyük, Ulu demek mesela kendi isminizi koyup yanına ege de koya bilirsiniz '' Kıvanç Ege'' gibi
  • Valla abi isim olarak bence insanların fikirlerini alırsan bu işin sonu olmaz.

Çünkü bu isim olayı kişiden kişiye, insanların zevklerine göre değişen bir şeydir.

Sonuçta siz neyin ne olduğunu biliyorsunuz. Oğlunuza çok kötü bir isim koyacak değilsiniz elbet.

Bence içinizi ferah tutun.

Allah bahtını açık etsin. Sağlıklı ve Sıhatli olsun o yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

Arkadaşlar 4 ay sonra oğlum doğucak isim konusunda fikrinizi almak istiyorum.

Kutay ismi sizce nasıl.

İsim bulmakta çok zorlanıyoruz.

Bütün bulduğumuz isimlere bir kulp takılıyor. bu isim hafif şu isim kız ismi gibi öbür isim bir topluluğun simgesi haline gelmiş vs. vs.

Çok zor olmayan ama herhangi bir kitleyi temsil etmeyen veya çocuğa sorumluluk yüklemicek bir isim olarak bunu bulduk.

Örneğin Yiğit isminin çocuğumuzun biraz çelimsiz bir çocuk olması durumunda çelişkiye düşebileceği çocuğu zor durumda bırakabileceği gibi.

Kutay'la ilgili ne düşünüyorsunuz.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Kutay bence iyi değil yani ben şahsen Kutay ismini sevmiyorum tabi insandan insana değişir bu durum.

• Saruhan veya burak olabilir

• kutay ne yahu?
  • Bana Kalırsa Emre Koy Benim İSmimi Anlamıda Güzel Anlamı Aşık Sevdalı Güzel İsim Ama Benim Fazla Hoşuma Gitmio Ama Çevremdekiler Çok Seviyorlar
  • hocam lütfen yanlış anlama ama bu mantıkla çocuğa isim konulmaz.
    dalga geçilirse geçilirsin hepimizin ismiyle dalga geçildi ama ben zannetmiyorum kimse travma yaşamış olsun.

üstelik kutay dediğin isim sitcomlarda senaristlerin bön tiplere uydurduğu isimlere benziyor.
    ayrıca kutay ismini de kutu kelimesini andırmasından ötürü makaraya sararlar.
    e malumun kutu kelimesini vajina yerine kullanan insan da çok.

senin mantığın yanlış bi kere hocam.
    bu mantığa göre senden şunu da beklerim:
    "arkadaşlar çirkin bir kadınla evlenin ki kimse dönüp bakmasın kıza".

bence güzel bi isim seç, kutay güzel falan değil ve çok kolay dalga geçilir.
  • ERTAN
  • İlkan .. Tavsiye ederim
  • Bence Mustafa Kemal koy..

• Kutay çok kötü geliyor kulağa. Can ismi iyidir mesela.
  • Cem de olabilir Emre onermek isterdim ama klişe kaldi artik :) ali-mehmet-serdar bu isimlerde güzel
    bizim yiğenin adi Ali Sami

• Tayyar bile daha iyi.

• takvimde yazan isim erkek nuri kız nurdan
    bugun yemek ise karnıyarık pilav cacık
  • Benim oğlumun adı da Kutay, biz çok seviyoruz :)
  • Tarık

ilerde şöyle yapılı, yakışıklı olursa acayip gideri olur bu ismin
  • Cok uç
    Ve bilinmeyen bir isim olmasin ama
    Cok bilinende olmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 isimli koyun bence kendisi seçer büyüyünce anıl efe gibi
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.