Şimdi Ara

Oğluma bulduğum isim sizce nasıl arkadaşlar, genç nesil olarak fikriniz önemli KİMLİK SS GELDİ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
754
Cevap
3
Favori
46.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 tane kutay diye biri tanıdım 2 side ılıktı :/ biri bizim apartmandaydı sarı saç mavi göz hep kızlarla takılırdı o bakımdan bende çağırışımı pek iyi değil hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Mctolga-

2 tane kutay diye biri tanıdım 2 side ılıktı :/ biri bizim apartmandaydı sarı saç mavi göz hep kızlarla takılırdı o bakımdan bende çağırışımı pek iyi değil hocam

abı ona bakarsan fatıh sultan mehmet ıstanbulu feth ett ve dogmadan yuzyıllar once kavımlere anlatıldı boyle bı hukumdar gelıcek dıye gunumuz dunyasında da fatıh ürek var ona bakarsak bu adam neden boyle oldu o zaman bence oyle dusunmemek lazım konu nerelere gıtmıs yaa
  • Çiko koyun çok sempatik, arkadaşlarının Çiko diye seslendiğini düşünsenize ?
  • Benim adım berk hiç farklı bir şey olsun istemedim anlamı Katı Sert dir. oğlum olsa ilginç kısa çok görülmemiş ama uzaydan da çıkmış hissi vermeyen bir isim isterdim anlamlı olmasını da isterdim tabiki türk dizilerindekilerine bak derim bir
    ve buarada eğer 2. çocuk gelecekse seri isimlere yoğunlaş derim yani kafiyeli sercan korcan kaan volkan...
    ismi uzatma taha muhammed(2 isimli birde ) adlı arkadaşım optiğe ismini abartısız 3 dakkada kodluyodu ve isim uzadıkça lakap şansı artar (tabi muhammede kimse lakap takmaz ama anladın sen)
    ismin soyadıyla beraber düşün sadece isim dersen yanılırsın soyadla beraber hem kafiye hemde lakap şansı değişiyor Bond, James Bond diyesim geldi neyse
    yaklaşık 16 sene okuyacak bu çocuk listede arka arkaya 6 tane emre olmasını istemezsin emre gibi popüler isim koyacaksan
    Her senenin popüler isimleri değişiyor bir kişiyi isminden kaç yaşında olduğunu anlayabilirsin mesela o na göre davran yani senelerin popüler isimlerine bak bi beğendiğin olabilir yada farklı olsun diyosan onlardan sakın sen bilirsin...

• Çok güzel bir isim bence çok bulunmaması da iyi kendimden biliyorum
    Şimdiden analı babalı büyüsün sağlıklı olsun dileklerimi ileteyim
  • Bunun içinde forummu kullanılıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peygamber efendimiz s.a.s buyuruyorki;

Üç oğlu olup da, birine benim ismimi vermiyen, câhillik etmiş olur. Kaynak: Taberânî

Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrûm etmeyin! Muhammed isimli kimsenin bulunduğu bir evde veya bir yerde bereket vardır. Kaynak: Deylemî

Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, Muhammed, Mahmûd gibi habîbimin isminden olan mü'mine azâb etmekten hayâ ederim. Kaynak:R.Nâsihîn

Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evlâdın babası üzerindeki haklarındandır. Kaynak:Ebû Nuaym
    @KendimiArıyorum
  • Bence kuzey furkan emre falan koy
  • Bence Kutay değişik bir şey. Anlamını bildiğin isimleri koyun çocuğunuza. İsim bir insanın kişiliği, karekteristik özelliğini ve hayatını şekillendirir. O yüzden siz, eşiniz ve ailenizde ki diğer bireylerin fikrini alın sonra anlaşmazlıklar küslükler çıkmasın ortaya. Mesela demokratik oylama yapın;
    A kişisi Deniz mi diyor?
    B kişisi de İbrahim diyor.
    C kişisi Ali diyor
    D kişisi Abdurrahman diyor.
    Teker teker ailenizde ki bireylerin fikirlerini alın ve verilen isimlerle oylama yapın. Bence en sağlıklı kararı bu yönde ailenizle birlikte verirsiniz. Unutmayın bir insanın adı hayatını belirler.
  • Salih koyabilirsiniz. Hem eski isimdir hem de modern. Çocukluğunda da büyüdüğünde de sıkıntı çıkmaz. Mesela Ece Nene falan sıkıntı yaratıyor ya bunda öyle bir sorun yok. Rüzgar Dedelere gidelim vs :D

En kötü Saliha derler. Bi vurdu mu ağızlarına yapıştırır koç :D

Ayrıca peygamber ismidir Salih.
  • Deniz
    Rüzgar

• Burak En sevdiğim erkek ismi. Allah analı babalı büyütsün.
  • Benim ismimi düşünebilirsin bi?

Söylemesi cidden çok keyifli.
  • Batuhan nasıl?

• KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    1. İsmin hayırlı olması ve genelde Kuran-ı kerimde geçmesi veya islam liderlerinden alimlerinden olmasını tavsiye ederim.
    2. Anaanne babaanne dede isimleri vermenizi tavsiye etmiyorum. Doğacak çocuğun kaderine tehsir ediyor. Yani şöyle izah edeyim. çocuk verdiginiz kişinin huylarını taşıyor. iyiyse iyi,kötüyse kötü bir karaktere sahip oluyor.
    3. Tamamen kendi ailenizden soyutlanarak iyice araştırdıktan sonra koymanızı yeğlerim.
    4. iki isim verirseniz bir nevi sünneti yerine getirmiş olur çocuğu daha karakterli yapmış olursunuz. yine dediğim gibi beğenmediğiniz aile büyükleri varsa isimlerini vermeyin. yok yere sırf mahalle baskı yüzünden bir masumun kaderine tehsir etmeye gerek yok.
    5.Size tavsiyem sırf sosyal çevrenize hava atayım diye çocugunuzun kaderini yakmayın. Güçlü dirayetli akıl ihsan sahibi bir isim seçmeniz doğacak bebeğiniz için en hayırlısı olacaktır.
    ilk isim olarak Muhammed ikinci isim olarak Ali olabilir. tabi bunların manevi manada anlamlarını çok iyi bilmek lazım.
    Allah c.c. ilmin 10 da 9 unu peygamber efendimize sav. 10 da 1 inide tüm aleme verrmiş.

http://ismininanlamine.com/muhammed-isminin-anlami-ne-320/

http://www.abna.co/data.asp?lang=10&Id=366798

unutmayın ki , çocuklarımız ahirette neden bana güzel isim koymadın diye. hesap soracaklardır...
    ve çocuk yer yüzündeki en büyük imtihandır...

İnşallah sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur. Allaha c.c Vatana millete bayrağa insanlara sahip çıkar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigmo -- 26 Temmuz 2014; 5:11:14 >

• 2- Çocuğa iyi isim koymalıdır! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Çocuğa güzel bir ad koymak, evladın baba üzerindeki haklarındandır.) [Beyheki]

Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Peygamber efendimizin isimlerini koymalıdır! Allahü teâlâ, (Habibimin isminde olan müslümana azap etmeye hayâ ederim) buyurdu. Resulü de, (Üç oğlu olup da, birine benim adımı vermeyen, cahillik etmiş olur) buyurdu. (Taberani)

ALINTIDIR (http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1381)

Bence boş bir isim olmasın, ismin kusursuz olmasına gerek yok anlamının kusursuz olması lazım.

Ahmed, Ömer, Bekir, Yusuf, Ali, Osman, Furkan güzel isimler bence. Tabii en güzeli Muhammed, ama o ismi taşıması biraz zor.
  • bence en güzel ERKEK isim leri

CENGİZ-FATİH-EYÜP-MUHAMMED-KEMAL-ALİ-EROL-MURAT-
    BARBAROS-LEVENT-OKTAY-TARIK

daha böyle uzar gider
  • Genç birisi olarak farklı isim koyma telaşını pek doğru bulmuyorum. Anlamı güzeli çağrıştıran isimler konulmalı. İsimlerin çocuklar üzerindeki etkilerini de göz ardı etmemek lazım. Bana göre, yunus emre, Ahmet, Mustafa, İbrahim, Furkan, Faruk, Ali, v.b. hiçbir zaman eskimeyecek isimler konulması. Fikrimizi sorduğunuz için yazma gereği duydum. Beğenir ya da beğenmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikopatus

Kutay isminde yarın öbürgün " Gay Kutay " diye dalga geçerler uyaklı olduğu için. Yada " Ay Ay Kutay " derler.

Ayyyy Kutay derler falan. Kut ayyyyyyy derler.

AsdasDAsfasdf :D:D:D
  • Asil koyun temiz olsun hem kimsede yok hemde anlamı güzel ben tek kendim dışımda 2-3 kişide gördüm
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.