Şimdi Ara

Ofis bilgisayarlarımızı yenileyeceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar; Ofisimizde yenilemek istediğimiz 5 bilgisayarımız var. Monitör ihtiyacımız yok sadece kasalarını değiştirmek istiyoruz şuanki işlemci ve bilgisayar özelliklerini aşağıda ekran görüntüsü olarak aldım

PC başına düşündüğümüz bütce 500TL sadece kasa vatandan toplanacak ( biraz araştırdım 80gb hdd bulamadım vatandan toplayacağız orada da 160gb var )

PC sadece ofis içinde kullanılacak internet üzerinden veri girişi yapılacak lojistik firması oluduğumuz için sevkiyatta olan tırlarımızı uydu takip sistemi ile takip ediyoruz bu sistemde şuanda pc yi kasıyor sık sık kitlenmeler oluyor.

Anakart OB olabilir pek bilmiyoruz ama OB olunca sanırm ekran kartına ihtiyaç olmuyor. Bizim beklentimiz internet ve Excel işlemlerinde takılmadan işlerimizi yapabilmek aynı anda birden çok excel dosyası ve program açıyoruz tavsiye yaparken bunlarada dikkat ederseniz çok iyi olur. Teşekkürler arkadaşlar.

%25 indirimden faydalanacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KebabMan -- 1 Mart 2012; 15:25:16 >

• resımdekı gıbı bır pc toplanabılır hdd fıyatları malum sıstemlerınızdekı hdd lerde kullanılabılırse fıyat baya duser ve sıstem yukseltılebılır

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

resımdekı gıbı bır pc toplanabılır hdd fıyatları malum sıstemlerınızdekı hdd lerde kullanılabılırse fıyat baya duser ve sıstem yukseltılebılır

Konuyu açmadan önce eski konuları biraz araştırdım genelde ofis programları için intel öneriyorlar ve Hi Level ram hakkında pek iyi yorumlar yoktu eğer AMD bir sistem toplarsak yine bu kasma sorunları ile karşılaşma ihtimalimiz nedir ?

şuanki bilgisayarlarımız gercekten cok berbat durumda bunlardan faydalanabileceğimiz hiçbirşey yok HDD leri 40GB pek işimize yaramaz

• ımtel amd cok fark gormezsınız ama ıntelde fıyat dahada cıkacaktır
    dogrudur hı level cok kalıtelı degıldır kucuk farklarla daha ıyı markalarla degıstırılebılır butceyı yukseltmemek adına yazılmısıtr
    yukardakı sempron ıslemcı ıntelın gırıs sevıyesı dual core ıslemcılerı ayarındadır hız bakımından fazlasıylayeterlı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 1 Mart 2012; 15:27:10 >
  • bence ofiste olsa tek tek çekirdek işlemci önerilmemeli.

AMD Athlon II X2 270 (3.4GHz) 2MB
    Asus M5A78L-M LX DDR3
    Transcend 2 GB 1333 MHz DDR3
    WD 250 GB Cav. Blue 7200 RPM
    Gigabyte GZ-PABA4 350W Atx Kasa

515 tl exa. 5 adet için 15 lirasına bakacaklarını zannetmiyorum. daha düşük seviye kasa da bakılabilir..
  • tavsiyelerinizi bu fiyat aralığında vatan pc de bulabiliriz değil mi?, ama patronumuz intel işletim sistemine daha sıcak bakıyor
    birde ana kart OB olacağı için ram'i 2gb ın üstünde tutmak gerekir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KebabMan -- 1 Mart 2012; 15:36:07 >
  • vatan indirim yaptığı zaman olabilir, %25 indirim kampanyası ile alınabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vatandan ındırım dısında urun almak daha pahalıya gelır 2gb ofıs ıcın cokta yetersız degıldır butce artabılırse 4gb ıdealıdır

• yönlendirmeler için teşekkürler. tavsiyeleriniz yol çizmemize yardımcı olacaktır
  • patronunuz biraz daha bütçeyi arttırırsa çok daha faydalı bir sistem kurulabilir. eski AMD işlemciler nasıldır bilmiyorum ama ben AMD Phenom II 6 çekirdekli bir işlemci aldım, üzerindeki soğutucu stok fanı yetersiz olduğundan 170 tl verip işlemci soğutucusu aldım. aslı astarından pahalıya geldi sizde aynı sorunu yaşayabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • aslına bakarsanız bizde amd ye ofis için sıcak bakmıyoruz oyun için fiyat performans olarak çok öneriliyor ancak ofise intel almak daha iyi olur diye düşünüyoruz. bütceyi 500tl de tutmak zorundayız ek olarak işletim sistemi ve ofis programları içinde bütce ayırmış bulunmaktayız asıl bütcemiz pc başına 800tl işletim sistemive ofis programlarının bütcesini kestik yaklaşık 500tl kasa için ayırdık
  • bende ofis bilgisayarımı yenileme telaşı içerisindeyim, ondan yorum yaptım. 7 yıldır kullanıyorum, artık word excel sayfası açarken bile 1-1,5 dk beklediğim, outlookta bir mailden diğer maile geçerken 2-3 dk beklediğim zamanlar çok sık olmaya başladı. neler çektiğinizi çok iyi anlıyorum o açıdan ( ki benim mevcut kullandığım sistem sizin almak istediğiniz sistemle aynı, yani 4-5 excel dosyası açtığınızda büyük ihtimal sizde takılma donma yaşayacaksınız. bundan sebep uyarma ihtiyacı duydum)
    inşallah güzel bir sistem alır ve sorunlarınızı giderirsiniz. sürekli takılan bir bilgisayar ile iş yapmak gerçekten sinir ediyor insanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: exorc_ist

aslına bakarsanız bizde amd ye ofis için sıcak bakmıyoruz oyun için fiyat performans olarak çok öneriliyor ancak ofise intel almak daha iyi olur diye düşünüyoruz. bütceyi 500tl de tutmak zorundayız ek olarak işletim sistemi ve ofis programları içinde bütce ayırmış bulunmaktayız asıl bütcemiz pc başına 800tl işletim sistemive ofis programlarının bütcesini kestik yaklaşık 500tl kasa için ayırdık

peki şu andaki kasaların hard disklerini kullanamaz mısınız?
  • quote:

resımdekı gıbı bır pc toplanabılır hdd fıyatları malum sıstemlerınızdekı hdd lerde kullanılabılırse fıyat baya duser ve sıstem yukseltılebılır

Sempron işlemci ile H61 anakart çalışmaz. Dikkat edin. Sanırım screenshot falan alırken bir hata oldu. Bilginize

Ofis için Intel G620 işlemci + H61 anakart + 4GB bellek kombinasyonu yeterli olur. H61 + Sandy bridge güzel bir ekran kartı performansı verir (ofis için)

• quote:

Orijinalden alıntı: capucino

quote:

Sempron işlemci ile H61 anakart çalışmaz. Dikkat edin. Sanırım screenshot falan alırken bir hata oldu. Bilginize

Ofis için Intel G620 işlemci + H61 anakart + 4GB bellek kombinasyonu yeterli olur. H61 + Sandy bridge güzel bir ekran kartı performansı verir (ofis için)

evetust uste 2 sıstem toplandı sıhırbazda karısmıs anakartlar

• quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

aslına bakarsanız bizde amd ye ofis için sıcak bakmıyoruz oyun için fiyat performans olarak çok öneriliyor ancak ofise intel almak daha iyi olur diye düşünüyoruz. bütceyi 500tl de tutmak zorundayız ek olarak işletim sistemi ve ofis programları içinde bütce ayırmış bulunmaktayız asıl bütcemiz pc başına 800tl işletim sistemive ofis programlarının bütcesini kestik yaklaşık 500tl kasa için ayırdık

peki şu andaki kasaların hard disklerini kullanamaz mısınız?

Alıntıları Göster
    @Baalzamon : iyi dilekleriniz için teşekkürler umarım sizde biran önce sorununuzu çözüme ulaştırırsınızgerçekten sinir bozucu

littlestewie,pegasus1881
    :
    şuanki HDD ler 40gb yani çok düşük o yüzden sıcak bakmıyoruz :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KebabMan -- 1 Mart 2012; 18:00:29 >

• quote:

@Baalzamon : iyi dilekleriniz için teşekkürler umarım sizde biran önce sorununuzu çözüme ulaştırırsınızgerçekten sinir bozucu

littlestewie,pegasus1881
    :

INTEL PENTIUM G620 2.6GHZ 3MB CACHE 32NM İŞLEMCI 157 TL
    WD 3.5" 500GB CAVIAR BLUE 16MB CACHE SATA 3.0 7200RPM HARDDISK 201 TL
    KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ CL9 TEK MODÜL RAM 57 TL
    GIGABYTE H61M-S2-B3 INTEL H61 SOKET 1155 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART 149 TL
    Toplam : 564 TL

vatan

kasa+ dvd yi zaten vardır diye yazmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

littlestewie,pegasus1881
    :

INTEL PENTIUM G620 2.6GHZ 3MB CACHE 32NM İŞLEMCI 157 TL
    WD 3.5" 500GB CAVIAR BLUE 16MB CACHE SATA 3.0 7200RPM HARDDISK 201 TL
    KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ CL9 TEK MODÜL RAM 57 TL
    GIGABYTE H61M-S2-B3 INTEL H61 SOKET 1155 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART 149 TL
    Toplam : 564 TL

vatan

kasa+ dvd yi zaten vardır diye yazmadım.

teşekkürler bu sistem güzel görünüyor hdd ve ram leri %50 kısarsak birde kasa ekleyip yine 500-550 tl ye denk getirebiliriz :)

• Harddiski ve ramleri %50 kısınca fiyatta %20 civarı bir fark olur, o para ile düzgün bir kasa alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 1 Mart 2012; 19:02:47 >
  • bu kadar bütçe sıkıntısı var bari eldekileri de 50-60 tl ye saydırmaya çalışın eğer 15 tane değiştirecekseniz.

NOT:AHHHH ŞU ÖZEL SEKTÖR YOK MU PARA PARA BAŞKA Bİ ŞEY YOK.:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.