Şimdi Ara

Offlane - Safelane - Trilane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
9.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Dotaya başlayalı çok değil 3-4 ay oldu daha. Oyunu çok büyük ölçüde çözdüm artık anladım istediğim gibi oyunu oynayabiliyorum ama özellikle bu international turnuvada duyduğum bazı şeyler hakkında aklımda soru işaretleri kaldı.

1-) Öncelikle offlane - safelane ne demek?

2-) Burada oynayacak heroların bazı özellikleri olması gerekiyomuş. Örneğin offlane herolar solo gidiyo sanırım. Bunlar hangi herolar olabilir?

3-) Tri-lane neye göre yapılıyor? Takım taktiği elbette de demek istediğim hangi lanede olacağı nasıl belirleniyor? Eğer atıyorum radiantlar safelanede trilane yapacaksa, direler offlanede trilane yapamk zorunda mı? İki tarafın offlani farklı çünkü. Bu hangi takıma göre ve nasıl belirleniyor?

4-) Trilane yapan bir takıma 2-1-2 şeklinde gidersin nasıl bir avantajın veya dezavantajın olur?

5-) İdeal turnuva diziliminde takımda kaç carry kaç support vs olmalıdır ve nasıl yerleşmelidir?

6-) Trilane yapan lanedeki oyuncuların görevleri ne olmalıdır?

7-) Tri-lane yapıldığı için orda bi carry oyuncusu varsa exp 3'e bölündüğünden leveli az kalmaz mı?

8-) Solo giden oyuncu neden tek kalıyor yani bu onun için bi zorluk değil mi tek başına mücadele etmek? Kısacası trilane neden tercih ediliyor.

Şimdilik bu kadar aklıma takılalanlar arkadaşlar. Eğer bunlara cevap verirseniz çok ama çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

• safelane dire için üst lane ancient için alt lanedir.
    offlanede tam tersi işte

offlane heroların olması gereken en büyük özelliği herhangi bi disable skilii olmak zorunda mirananın arrowu windrunnerun shackleı batriderın tutması furionun 1. skili.ve bu disablenın yanında gang yeme ve daha rahat gang atmak birde kaçış skilin olması lazım

tri lanenin mantığı ilk önce carry kastırmak ve karşıdaki carryi kastırmamak. tri lanenin %85i altta olur genellikle tabi istisnalar vardır.çünkü radiant olan asla üste yollamaz tri lanei baya dezavantajlı dire da okadar farketmıyor altta yada üstte olması.Picke göre işte

2-1-2 pub sistemidir çünkü offlanede kasan soloların expi bölünür +carryi sadece 1 kişi koruyamaz o lanede iptal olur .tri lanenin mantığı dediğim gibi sadece carryi kastırmak diğer 2 kişi

1 mid 1 off lane 2 support 1 carry her zaman böyle

supportlar karşı carryi haraslıyacak carryde farmına bakıcak olası combattada gerekirse kafa atıp yinede carryi öldürtmiyecekler

carry için level önemli değil carry herolar itemleriyle farkı koyan herolardır magina spectre pl olası combatlarda zaten expler oturmaya başlıyor

batrider üzerinden konuşayım batrider 1v3 e en çok dayanan herolardan biridir gerek ultisi gerek 1. ve 3. skili olsun bu gibi heroların farma ihtiyacı yoktur seri levelını alıp bot+dagger çekip combata girebilen herolardır o yuzden batriderın karşına 3 kişide gelse fark olmaz

• offlane yani hardlane, longlane (suicide lane de denir) radiant için üst, dire için alt koridordur. bu koridorlarda karşı takımın ormanı bulunduğu için ganklenme ihtimali çok fazladır. genelde solo oynanır ve offlaner denilen karakterler picklenir (dark seer, windrunner, weaver, clock gibi). safelane ise radiant için alt, dire için üst koridordur. bu koridordaysa takımın carrysi ve genelde iki support daha bulunur (trilane). bazı durumlarda jungler bir karakter olabilir, safelanede tri yapmak yerine duo lane yapılır.

trilane karşı takıma earlyde üstünlük kurmayı, carrynin daha rahat farm ve imkan olursa kill almasını amaçlar. iki agresif support ile trilaneden bolca kill çıkabilir. tabi safe oynayan dark seer gibi karakterlere karşı kill almak zordur. böyle durumlarda supportlardan biri stack pull yaparak lanei geride tutar, fırsat buldukça gerekirse smoke yardımıyla mapi roamlarlar.

öyle o şunu yaptı biz şöyle yapıcaz diye bi zorunluluk yok. solonun çok zorlanacağını hissedince soloyu safe lanene yollayıp hardlanede iki trilane de kapışabilir. o picklere bağlı bir olay.

2-1-2 exp konusunda en karsız dizilimlerden biri. iki kişiye %100 exp bırakmak daha avantajlı. çift duo yani türk dotası yapıncakesinlikle dezavantajın olur. trilanede supportlardan biri her dakika başı stack ve pull yapacağından exp konusunda sıkıntısı olmuyor. özellikle 3 stack yapıp onları kesince 2 level kadar alabiliyor.

soloharddaki adamın amacı erken exp almak, farm yapmak değil. ki çoğu offlaner goldunu alır. bounty hunter offlane gidip erken 6ya ulaşırsa trackkillerle zaten istediği goldu toplar. darkseer ion shelle hem rakibi kanser eder hem de farmını yapar. weaver şukulaya şukulaya alır farmını. bikaç trick bilen clock hem adamların easy campini roketlerle bloklar hem de carryi harraslar hatta keser.

karışık yazdım ama tüm sorularını cevapladım, tümünü okursan anlarsın sanıyorum.

• cok ama cok tesekkur ederim gercekten raylar yerine oturmaya basladi. bu saatte usenmeyip uzun aciklayici cevaplar attiginiz icin ellerinize saglik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse her şeye cevap vermişler ama şunu söylemek istiyorum.

7-) Tri-lane yapıldığı için orda bi carry oyuncusu varsa exp 3'e bölündüğünden leveli az kalmaz mı?

Tri-lane yaparken 3ünüzde lanede odun gibi durursanız ki pub oyunların tri-lane i genelde öyle olur carryiniz düşük lvl kalır. Mid 9 lvl ganke gelir carry daha 5 lvlken. Tri-lane yaparken levela en az ihtiyacı olan 2 supportdan birinin nc kampını stackleyip sonra pullaması lazim. Diğer supp unda karşıyı harasslaması lazim sürekli. Carry rahat kaldığında o supportun da ayrılması lazim laneden. Tabi her maç için geçerli olamaz bunlar offlane e güçlü kombolar gelirse oyun tarzı değişir haliyle.
  • Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Karşı takımın counteri olacak şekilde pickler yapmamız bizim lehimize olur ama bunu yaparken neye dikkat edicez? Oyunda birçok hard carry var hangisiyle oynuyacağımızı falan nasıl belirleyeceğiz? Yani kısaca karşı takımın aleyhine pickleri nasıl yapabiliriz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battlefield-2

Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Karşı takımın counteri olacak şekilde pickler yapmamız bizim lehimize olur ama bunu yaparken neye dikkat edicez? Oyunda birçok hard carry var hangisiyle oynuyacağımızı falan nasıl belirleyeceğiz? Yani kısaca karşı takımın aleyhine pickleri nasıl yapabiliriz?

Onu oynadıkça deneyimle öğrenirsin. Sırf karşıya göre pick yapmak insanı oyundan sıkar bence. Pub oyunlarda zaten gerek de yok. Yine de karşı 4 int alırsa anti mage alabilirsin,od alırlarsa nyx, kotl+pl kombosu yapan olursa earthshaker veya medusa çekip rahatına bakabilirsin. Yine de oyun çok değişken olduğu için sen oynayarak öğreniyorsun nasıl pickler yapıcağını ve genelde karşıya göre değil takımına göre pickler yapman gerekicek zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mordenin ultisi
    13 yıl önce açıldı
    Belial Solo Inferno Mp10
    13 yıl önce açıldı
    Malphite Nasıl Counterlanır?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim elbette hep karşıya göre pick yapmamak gerek ama mesela od varsa nyx - kotl-pl varsa medusa falan bunun gibi diğer antileri öğrenmek istiyorum en azından aklımda bulunsun. Tek çaresi oynamak mı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battlefield-2

teşekkür ederim elbette hep karşıya göre pick yapmamak gerek ama mesela od varsa nyx - kotl-pl varsa medusa falan bunun gibi diğer antileri öğrenmek istiyorum en azından aklımda bulunsun. Tek çaresi oynamak mı :D

od tek başına çok güçlü bir hero ve counterı çok az. nyx picki od ye karşı inanılmaz güçlü. Kotl+pl kombosu da öyle 2 kişi oyun kazanabiliyorlar. O yüzden onları counterlamak mantıklı. Mesela adamlar riki aldı diye bh almak saçma çünkü rikiyi gem/ward/dust ile counterlayabilirsin zaten. Adamlar çok güçlü pick yaptığında veya tryhard oynadıkları zaman counterlayacak herolar al bence
  • invis herolar için erkenden gem almak şart yoksa wardlar yetersiz kalır. earlyde gem alıp toplu gezersen pl nyx yalan olur.
  • Neyse ki dota 2 ye başlamamışım muhabbet öyle yabancı geliyor ki sanki farklı oyun konuşuluyor . Bizde lane'ler mid , hard , easy diye geçiyordu , hard lane sentinel için üst , scourge için alt lane .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

Neyse ki dota 2 ye başlamamışım muhabbet öyle yabancı geliyor ki sanki farklı oyun konuşuluyor . Bizde lane'ler mid , hard , easy diye geçiyordu , hard lane sentinel için üst , scourge için alt lane .

aynı şey işte nesi farklı,easy lanede trilane yapılıyor hardlane de offlane deniyor tek kişi gidiyor ya da kimse gitmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.