Arkadaşlar bir yakınımdan aldığım office2007 enterprise edition kurmamla hayatım karardı. Yardım ararken başkalarında aynı şeylerden müzdarip olmuş olduğunu gördüm. Hatta çözüm yoluda göstermiişler sağ olsun.
Başka bir blogtan alıntıdır: bir yakınımızın gönderdiği Office 2007 Enterprise sürümünü kurmakla başladı herşey. iyi hoş çok güzel şeyler var. özellikleri anlatmakla bitmez ama bir türlü aktivasyon olayını yapamadık. 3 gün önce gece başlayan korku filmi bugün şu saatte bitti. tam 3 günüm gitti. komik geliyor değil mi? kaldırırsın 2003 ofis kurarsın olur biter dediğinizi duyar gibi oluyorum. işte olay öyle kolay değil. ofis 2007 nasıl bir sürümse registry kısmından kalkmak bilmedi. program ekle kaldır kısmından kaldırılmıyor. kaldırılsa bile ofis 2003 kurulmuyor. kurulsa bile outlook ta mapi32.dll hatası veriyordu.
farklı siteleri gezerken okudum ve nasıl yapıldığını buldum. işlemler sırasıyle şöyle:
1) öncelikle hazır kurulu olan ofis 2007 yi üçüncü parti yazılımlarla bilgisayarınızdan kaldırın.
2) yine üçüncü parti bir registry temizliyici programla registrylerinizi temizleyin.
3) ofis 2003 ü kurun
4) c:\Program Files\Common Files\System\MSMAPI klasörünüzü açın lokal dizin ben de Türkçe sürüm olduğu için 1055 tir. İngilizce sürümler için bu 1033 oluyor. Lokal dizindeki msmapi32.dll dosyasını sağ tuş yeniden adlandır ile msmapi32.old yapın ve outlook u yeniden başlatın. kendisini onarıp düzeltiyor. sonucunda ise korku filmi bitiyor ve kaldığınız yerden devam ediyorsunuz…
Herşey buraya kadar iyi gözüküyor ama üçüncü parti bir registry temizleyeci programı nasıl bulabilirim. Yardım edebilir misiniz?
Bende kurdum Office 2007 problemsiz sorunsuz kullanıyorum senin sorun tam olarak ne anlamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: ByAdmin
Bende kurdum Office 2007 problemsiz sorunsuz kullanıyorum senin sorun tam olarak ne anlamadım.
sen full sürümünü bulup kurmuşsundur. onda prg.lem olmuyor ama enterprise deneme sürümü. bir de bunu full yapma yollarına gidince resmen sapıtıyor ardaşın bahsettiği sorunlar çıkıyor. benim de başıma geldi sistem geri yüklemeyle halledebildim. full versiyon elimde olmasına rağmen 2003 kullanıyorum. sevmedim 2007 yi
quote:
AYNEN BENDE KUDUM SORUN ÇIKARMADI HİÇ GAYET GÜZEL ÇALIŞIO
quote:
Orjinalden alıntı: Deli_BariS
quote:
AYNEN BENDE KUDUM SORUN ÇIKARMADI HİÇ GAYET GÜZEL ÇALIŞIO
benim yeni aldığım notebook üzrinde kurulu geldi ama etkinleştirme istiyor nasıl yapcaz