Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bütün düğün masraflarını damata kitleme devri geride kaldı modası geçti yani, evlilik her iki tarafın mutluluğu değilmi neden herşeyi erkek çekicekki eskiden millet kız görmüyordu yıllarca o yüzden evleniceği kızın herşeyine evet diyordu şimdi öyle değil kıza doymuş millet hele tip adamsa zaten eliden yüzlercesi geçmiş gidipte standart kıza ne harcıcak milyarlarca para bu tipler zaten bişi görmemiştir sırf ablası kızkardeşi evlensinde damadı yolalım diye bekleyen ailelerin kızıdır bütün sülale herşeyi damata kitlemeye çalışır çünki sonradan görmeler hayatlarında belki ilk defa kuaföre düğünde giden tipler bunlar şu an seçenek çok kızlar elde tutmaya çalışsın evlenecek adam bulamıyorlar kızların artık hepsi çalışıyor iş güç sahibi zaten böyle bir zamanda kıza 50 milyar düğün masrafı yapan adamın aklına şaşarım herşey yarı yarıya ha evleneceğiniz kız açsa o zaman uzak durucaksın öyle tipten sen nekadar harcıyosan oda o kadar harcıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

elimden gelen neyse onu yapabilirim sadece,ama ayağını da her zaman yorgana göre uzatmak lazım derim.

birde devir değişti arkadaşım görüyorsun işte forumu öyle hayatta bir defa evlenilir lafları mazi oldu...
    Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin inşallah..

Amin inşallah..
  • Gelin hanımı getirmeden evi, eşyayı satın almıştım.
    Hiç çeyizlik getirmedi yanında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz evlenirken eşim ve ben ne fedakarlıklar yaptık anlatsam inanamaz kimse.
    Halende yapmaya devam ediyoruz. Yoksa çoktan biterdi bizim evliliğimiz de.
    Ama biz kurallar koyduk baştan. Ayrıca her şeyimizi kabul ederek, severek, saygı duyarak evlendik.
    Görücü usulü ile evlenenlerde genel bir sıkıntı var son dönemde.
    Biz iki sene görüştük, birbirimizi tarttık sonra karar verdik.

Resmen acınacak hale düşmüş insanlar. Mal, para, gösteriş ve özenti kurbanı yeni nesil.
    Doyumsuz, tüketici, sabırsız, aile olmayı bilmeyen gözü dönmüş insanlar.

Para, gönül kırma, gösteriş ve sıkıntı üzerine kurulu yuva ayakta zor durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 22 Temmuz 2013; 12:33:10 >
  • Senin baban memurmus yine ben kendi imkanlarimla yapicam tabi yaparsak orasida mechul cebimizde 1 lira yok boyle dunyanin ben ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözüm yengeye değil ama böyle kadınlardan cidden nefret ediyorum. Bir yaralı parmağa işeyecek meziyeti olmayan, sadece dişiliği ile kendini pazarlayan(o da Allah vergisi), hayatında hiç bir iş başaramamış insanlar böyle bulunmaz hint kumaşı tribine girince cidden nefret ediyorum. Kardeş memur adamsan zor kalkarsın bu harcamalarla evliliğin altından. Allah mutlu etsin ama sanmıyorum uzun soluklu bi evlilik olacağını.
  • Geçmiş olsun, kezbanın teki daha yolunacak kaz bulmuş yoluyor.. Neyse dönüş yok bu saatten sonra. Rabbim bizleri böyle kadınlardan korusun.

Evliliğe bu kadar harcayıp borç harç içinde sürünmek mi daha mantıklı, adam akıllı bir düğün programı yapıp sonradan evliliğin tadını çıkarmak mı..

Yok arkadaş, yok forumda açılan konular yüzünden evlilik falan istemiyorum hayatımda.. Bu kızlar, kadınlar kafayı yemiş yemin ederim, aklı başında insan yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Geçmiş olsun, kezbanın teki daha yolunacak kaz bulmuş yoluyor.. Neyse dönüş yok bu saatten sonra. Rabbim bizleri böyle kadınlardan korusun.

Evliliğe bu kadar harcayıp borç harç içinde sürünmek mi daha mantıklı, adam akıllı bir düğün programı yapıp sonradan evliliğin tadını çıkarmak mı..

Yok arkadaş, yok forumda açılan konular yüzünden evlilik falan istemiyorum hayatımda.. Bu kızlar, kadınlar kafayı yemiş yemin ederim, aklı başında insan yok..

O kadar karamsar olma.

Elbette adab-edeb sahibi bayanlar da var.

Önemli olan samimi bir hasletle Allah'a yakarışta bulunup karşına hayırlısını çıkarmasını niyaz etmen olacaktır.
  • oturduk konuştum. Benim gücümün dışında şeyler istiyorsun diye. Haklısın dedi, ben hayatımda bir kere olacğaı için her şeyin en iyisi olsun istedim dedi. Bende tabiki herkes her şeyin en iyisi olsun ister dedim ama gücünün el verdiği kadar.

Bu arada kaynana biraz fişekliyor gibime geldi.
  • 10bin salona vereceğime evin önündeki 5 metre yolda yaparım düğünü . para o kadar kolay mı kazanılıyor arkadaş kıyafetleri saymıyorum bile
  • Görüldüğü üzere bu başlangıç. Maddi açıdan pek iyi olmayan bir başlangıç. İnşallah ilerisi için durumunuz daha iyi olur. Eşiniz pek tutumlu biri gibi gözükmüyor bu yüzden size çok iş düşüyor. Allah yardımcınız olsun.
  • Yıldırım nikahı ile evlendik düğün yapmadan. Hatta nikahın en ucuzu olsun diye h.içi kokteylsiz 57 TL ödedim.
    Aradan 2 yıl geçti, eşimin karnı belli olmadan arkadaşlar ve akrabaların katıldığı 45-50 kişilik öğretmenevinde yemekli, içkili düğün yaptık. Toplam maliyeti 1.300 TL idi ve herkes çok memnundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 23 Temmuz 2013; 1:07:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

Bir bayan arkadaşım kiralasın gelinliği demiş. Ama güzelim, kiralama ile satın alma arasında 200-300 tl falan oynar en fazla. Biz sormuştuk bir kere. Ayrıca bir defa da giyecek olsam ben de satın alacağım, anısı farklı. Bir defa evleneceğim sonuçta normal şartlarda yani
    Kına elbisesi falan illaki olacak. Yani mecbur giyinecek, sonuçta düğüne bir sürü kişi gelecek. herkes yorum yapacak.
    nikah elbisesi olmasa da olur ama bizim burada baştan komple alınır bu tür şeyler.
    Düğün salonu az buçuk pahalı gibi geldi. 5-6 bin kafi olabilirdi belki. Onu da gelin harcatmadı ya sen gttin tuttun
    Düğün olacaksa da mecburen biraz gösteriş falan isteniyor. Herkes en güzelini ister ve bir defa yaşanacak. Bunu da unutmamalı.

Neden mecburen? Cennete mi alacaklar onları yaparsa..
    Ülkede böyle bir saçmalık var krediyle düğün yapılır mıymış?
    Çok para yok zaten birde gösteriş peşindeyiz.
    El alem ne der ayol! Ne derse desin la !
    Kim ne yorum yaparsa yapsın ne derse desin maddi durum iyi değilse yazık günah yapılanlar. Sen evlenince karın birde hersene tatil isteyecek. Senede 4-5 bin lira ancak bir köşeye ayrıcaksın belki onuda bir haftalık tatilde yiyecek. Çoluk çocuk istemeyecek. Temizlik yapmayı bilmeyecek yemek yapmayı bilmeyecek.
    Kadınlar o kadar tembelleşti ki iyice çamaşır makinesine çamaşır atarken üşeniyorlar...Sanki elinde çitilicek. Eline para geçtimi harcamasını bilmez... Bir kuaföre gidip kaşını aldırmaya 10TL atar abuk subuk bir sürü kıyafet alıp giymez. Parayı kazanan 1liranın hesabını yaparken kadın rakam vermiyorum zaten hesap bilmez... Gösteriş meraklısıdır. Para hiç bitmeyecek gibi düşünür. En kötüsü dırdırı vardır. Empati yeteneği olmadığından düşünemez. Sabah akşam dırdırla başının etini yedirir. Mutlu olmazlar. Hep sıkıntılı olurlar. Özel günlerinde zannedersin biri bıçağı dayamış boğazına kesmekle tehdit eder gibi acsını senden çıkarır.
    Bu dünyada insana aşık olmayacaksın. Yoksa başın belada. Sende dostum düşmüşsün bir örümcek ağına debelenme zor kurtulursun artık. Akışına bırkacaksın. Şikayet ettikçe zorlaşır hayat. Tat almaya bak yıllarca ağlayıp sonra birde ağladığına ağlama...

içim daraldı hocam okurken bile, bunlar yaşadığınız şeylermi..Allah(c.c) yar ve yardımcımız olsun.

• oha
  • Annem gecen evlenilecek yasa geldin kizim dedi. Suan vazgectim :) o ne oyle ya. Agua marine de organizasyon dahil havuzbasi dugune 10 bin istiyorlarmis. Bi arkadasim evlencekti orda. Dusun artik ne dugun salonu ne kiyafetlermis

• kız arkadaşım Alman,akraba olarak sadece anne kız kardeşi 10 kadar da arkadaşı var.ne nikah bilir ne nişan bilir.kendimi şimdi şanslı hissettim.Allah kolaylık versin :)

• Türkiye gibi bir yerde bu parayı vermek delilik başka bir şey değil.

O paranın bir kısmıyla tatile çıkabilirdiniz.
    Eviniz yoksa ev alabilirdiniz. (o para ev almaz ama almaya katkısı olurdu)

Hocam senin gibi memur adama acıdım Allah yardım etsin diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Öslemmmm_34

Annem gecen evlenilecek yasa geldin kizim dedi. Suan vazgectim :) o ne oyle ya. Agua marine de organizasyon dahil havuzbasi dugune 10 bin istiyorlarmis. Bi arkadasim evlencekti orda. Dusun artik ne dugun salonu ne kiyafetlermis

Harbiden laa

Sen ve ben evlenecek yaşa geldik.

Hacı benle evlensene ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 13 Ağustos 2013; 14:19:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

oturduk konuştum. Benim gücümün dışında şeyler istiyorsun diye. Haklısın dedi, ben hayatımda bir kere olacğaı için her şeyin en iyisi olsun istedim dedi. Bende tabiki herkes her şeyin en iyisi olsun ister dedim ama gücünün el verdiği kadar.

Bu arada kaynana biraz fişekliyor gibime geldi.

Ah kaynana

• Düğündeki takılar masrafları karşılar inşallah insanlarda bi ayacip olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.