Şimdi Ara

Of Arkadaşlar yardım edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son 1 senedir acayip derecede kekemelıgım arttı önceden hafıfdı sımdı çok şiddetlendi ve ailemın yanında nerdeyse %100 e varan oranda kekelıyorum otobuse bınınce ınecegım yerı degıl son durak dıyorum fazla para vermeye razı oluyorum psikolojik bi kekemeyım farkındayım daha çok ritim bozuklugu var kafayı yıyem bu yuzden unıversıteye gıtmıcem işe gircem çok konusulmayan bı iş buldum ama bu böle devam etmez hafızamı kaybettırım kekeme oldugumu unutmamı ıstıyom hafıza sılen merkezler varmı bi yardım edın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_Jeksin -- 13 Eylül 2011; 22:16:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

Arkadaşlar son 1 senedir acayip derecede kekemelıgım arttı önceden hafıfdı sımdı çok şiddetlendi ve ailemın yanında nerdeyse %100 e varan oranda kekelıyorum otobuse bınınce ınecegım yerı degıl son durak dıyorum fazla para vermeye razı oluyorum psikolojik bi kekemeyım farkındayım daha çok ritim bozuklugu var kafayı yıyem bu yuzden unıversıteye gıtmıcem işe gircem çok konusulmayan bı iş buldum ama bu böle devam etmez hafızamı kaybettırım kekeme oldugumu unutmamı ıstıyom hafıza sılen merkezler varmı bi yardım edın

bende de var 5 yasımdan beri diyelim önceden coktu 2 farklı yere gittim bunun için konusurken tek basına şöyle konuşmayı dene mesela donanım haber deme dooo yu uzat doonanım haber de ben cümlenin başını çektirerek konuşunca düzgün konusuyordum ama yıllardır alay dalga vs. heyecan faktörü oluyor sakin olmayı dene ve dediğimi bi dene takipteyim benimde şuan yakın cevremle sorun yok konusurken ama toplu hitap kız dersen sorun var , yinede halimize şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafasan12

quote:

Arkadaşlar son 1 senedir acayip derecede kekemelıgım arttı önceden hafıfdı sımdı çok şiddetlendi ve ailemın yanında nerdeyse %100 e varan oranda kekelıyorum otobuse bınınce ınecegım yerı degıl son durak dıyorum fazla para vermeye razı oluyorum psikolojik bi kekemeyım farkındayım daha çok ritim bozuklugu var kafayı yıyem bu yuzden unıversıteye gıtmıcem işe gircem çok konusulmayan bı iş buldum ama bu böle devam etmez hafızamı kaybettırım kekeme oldugumu unutmamı ıstıyom hafıza sılen merkezler varmı bi yardım edın

bende de var 5 yasımdan beri diyelim önceden coktu 2 farklı yere gittim bunun için konusurken tek basına şöyle konuşmayı dene mesela donanım haber deme dooo yu uzat doonanım haber de ben cümlenin başını çektirerek konuşunca düzgün konusuyordum ama yıllardır alay dalga vs. heyecan faktörü oluyor sakin olmayı dene ve dediğimi bi dene takipteyim benimde şuan yakın cevremle sorun yok konusurken ama toplu hitap kız dersen sorun var , yinede halimize şükür

aslında benım sorunum o degıl biraz farklı ritim bozuklugu var eywallah ama her zaman ritim bozuklugu devam etmıyor bazen cümlenın başı "b c k gibi harfler başta olunca akıcı konusamadıgım cümleleri kurmak zorunda kalıyorum ya kekelıyorum yada dolaylı yoldan amacıma ulaşıyorum ama nereye kadar. hiç kimsede kekeme oldugumu bilmıyor ve nedendir bilinmez ailemın yanında aşırı derecede kekeme oluyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafasan12

quote:

aslında benım sorunum o degıl biraz farklı ritim bozuklugu var eywallah ama her zaman ritim bozuklugu devam etmıyor bazen cümlenın başı "b c k gibi harfler başta olunca akıcı konusamadıgım cümleleri kurmak zorunda kalıyorum ya kekelıyorum yada dolaylı yoldan amacıma ulaşıyorum ama nereye kadar. hiç kimsede kekeme oldugumu bilmıyor ve nedendir bilinmez ailemın yanında aşırı derecede kekeme oluyorum.

cümleyi nasıl bağlatacağın senin elinde başına rahat söylediğin bir ön ek ekleyebilirsin veya devrik kullanabilirsin benim bi ara a harfine aşırı gıcığım vardı o geçti şimdilik bakalım

• yüksek sesle şiir okumayı dene
  • Bir arkadaşımda var, normal sohbet anında sorun yok akıcı konuşuyor ama heyecanlanınca kekeliyor. Bence önce heyecanını yen sonrada deniz kenarı bağ bahçe tarzı kimsenin olmadığı yerlerde yüksek sesle kendi kendine konuş.
  • Zoraki Kral'ı izleyen bilir adam kulaklık takıyor müzik dinlerken eline bir kitap falan alıyor onu yüksek sesle okuyor kendi duymadığı için akıcı bir şekilde konuşuyordu birde mesela kulaklık takarak küfür ediyordu belki seninde işine yarar

Edit:Kral Kekeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraysonmez -- 14 Eylül 2011; 12:27:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .ass nedir? lütfen yardım edin
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle Psikolojik olarak kendinizi rahat hissetmelisiniz. Kendinize olan öz güveniniz yerinde olmalı. Zihninizi boşaltıp , hayatınızı olumsuz yönde etkileyen sorunları bir an önce halletmelisiniz.

Kekemelik bir özürden ziyade bir kişilik bozukluğudur. Nefes olayını kontrol ettiğiniz zaman , kekemeliğinizin büyük bir nebzede azaldığını hissedeceksinizdir. Konuşurken kendini sıkmadan , zorlamadan rahat bir şekilde konuşmalısınız. Aşağıdaki adımları izlerseniz bu sorunun ortadan kalkacağını göreceksinizdir.

1 - Bol bol yüksek sesle kitap okuyunuz.
    2 - Konuşurken tane tane , şarkı söyler gibi konuşunuz. ( Do-na-nım-ha-ber )
    3 - Konuşma esnasında kendinizi zorlamayın , yalnız kaldığınız anlar gibi rahat olun. ( Yalnız kalınca insan kekelemez )
    4 - Bunun aslında bir hastalık yada özürden ziyade psikolojik bir şey olduğunu düşünün. Kendinizi ona şartlandırın.
    5 - 2 haftada kekemeliği tamamen gideren kuruluşlar , hastaneler var. Kimisi Eğitim programları ile , kimisi kendi taktikleri ile bu işi halledebiliyor. Onlara baş vurun.
    6 - Kliniklere gidip tonlarca para vermek istemiyorsanız onların kullandığı programı kullanabilirsiniz. Bir kaç Cd 'den oluşuyor. Tahmin ediyorum 1000 - 1500 arası olması lazım. Aynı Cd'lere internetten ulaşıp sahip olabilirsiniz. Programın ADI " LOGGİTA KEKEMELİK" Bunları indirin tamamdır.
    7 - Ve son olarak " DİKSİYON SANATI" kesinlikle bunu edinin. Konuşmanız daha akıcı , daha rahat , daha etkileyici olacaktır. Bu kitapta nefes kontrollerini , ses çıkışlarını falan kontrol edebiliyorsunuz. Ülkemizdeki bir çok sanatçı konuşma problemlerini çözmek için bu ve buna benzer kitaplardaki uygulamalara ihtiyaç duyabiliyor.

Son olarak ; Sevgili kardeşlerim şunu unutmayın. Bu bir özür yada hastalık değildir. Tamamen psikolojik bir şeydir. Bu basit sorunu büyütüp , büyütüp hayatınızı olumsuz yönde etkilemesine asla izin vermeyin. Kendinizi " aslında ben kekeme değilim " hissine inandırdığınız gün başarıya ulaştığınız gündür.

Hadi Bakalım Allah yardımcınız olsun...

• dostum bol bol kitap oku. sesli. kendin duyabileceğin şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.