Şimdi Ara

ODTÜ vs İTÜ ( Bilgisayar Müh.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
15
Favori
20.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

bilkent pahalı bir okul, kapsamlı burslu olarak gelsen bile durup bir düşün durumun iyi değilse, çünkü okul yemeklerle filan o parayı hayli hayli geri alıyor. zaten her dönem kitap alıyorsun, ortalama 300-400 lira onlara gidiyor ve korsan kullanma gibi bir şansın yok. labı olur yok manueliydi yok önlüğüydü falan filan bir sürü şey kitlerler.

okulun kendi restoranı var, sene başında 600 lira peşin verip toplu ticket alırsan 5 lira olan yemekler 3 liraya filan geliyor. hergün okul restoranından yiyemezsin haliyle, diğer türlü bir şey yiyim dersen en ucuz yerden yesen bile en az 10-15 lira gidiyor. kantinler filan desen yurt kantininde bile kutu kola 1.5 lira mı ne. fiyatlar pahalı hep. 400-500 liralık kapsamlı burs tam bir kandırmacadır, bir de okulun verdiği 2 kişilik yurtlarda titiz ve rahatlığına düşkün biriyseniz rahat yaşayamazsınız.

bunun dışında bilkent tam bir ödev okuludur, okulda geçireceğiniz ilk ay boyunca %95'iniz lise boyunca yaptığınız toplam ödevden daha fazla ödev yapmış olacaksınız. sürekli ödev verirler, öyle basit ödevlerde olmaz bunlar. bütün gün uğraşırsınız. hayatınız ödev yapmakla geçer. yapmazsanız harf notunuz düşer. ingilizce dersleri olur, hazırlığı atlasanız bile adamı çok zorlar. öyle "çok iyi seviyede" ingilizceden çok çok daha fazlası gerekir başarılı olmak için. eğer ingilizceyi bilkentte hallederim diyorsan, geçmiş olsun sana, öğrenirsin ama bu seviyede ingilizceyi çözene kadar kaç sene harcarsın bilemem. 2-3 sene hazırlıkta takılıp kalanlar bile varmış, benim ing. çok iyi olduğundan sıkıntı yaşamadım ama beni bile bunalttı yani. bunun dışında türkçe ve tarih dışındaki tüm dersler %100 ingilizcedir, kesinlikle türkçe kullanılmaz. kullananlarda anca 1-2 cümle söyler laf arasında o kadar, ingilizce öyle göstermelik değildir. bilkent'ti süper ingilizce olmadan bitirmek imkansız. hani o ingilizce kurslarında verilen son seviye advanced kurları filan vardır ya, veya toeflı ieltsi geçmeye yetecek kadar ingilizce bilme durumu vardır, işte o seviye bilkent için çok komik bir seviyedir.

ödevler derken harbi ödev ama, her dönem ortalama 3-4 tane sunum yapmanız gerekiyor. en basit görünen türkçe için 2 tane klasik roman okuduk, klasik müzik konserine gittik, tiyatroya gittik, operaya gittik, seçtiğimiz konu hakkında ayrıntılı sunum hazırlayıp bunu sınıfa karşı sunduk, ve tüm bunlarla ilgili toplamda 20bin kelimeyi aşan inceleme-yorum-eleştiri yazıları yazdık. bunun bir de sınavları filan var tabi onları saymıyorum. sadece türkçe101 bu yani ects kredisi 1. ects kredisi 7 olan calculusta neler oluyordur sen düşün. (ders catalog, yani lisedeki sistem curve yok, 2012 ilk midterm ortalaması 100 üzerinden 39. benim notum 50, benimle aynı bölümde okuyan mf de tr 1. si uluslararası olimpiyatlarda altın madalyalı arkadaşın notu 72. 700 kişi içinden 80'i geçen 5-6 kişi var.)

sayısal sınavlarınız da çok zor olacaktır, gider bakarsınız odtü, itü, boğaziçi sınavlarına şimdi orada olmak vardı dersiniz. adamın bir tarafından kan alırlar yani, öyle össdeki otlayarak yaptığınız dereceden fazlası gerekir, çünkü sınavlarda genelde 4 soru olur her biri 25 puandan ve 1 tane soru anca sağlam zekası olanlar yapar. not verirken de işlem hatası yaptın mı sıfırı çakarlar. lisede 90 alabileceğiniz kağıdı burada verirseniz 10 bile alabilirsiniz. çok çalışmakta bir yere kadar yani. zaten sorulara öyle aptal ingilzice kelimeler koyarlar ki, soruyu anlayana kadar canınız çıkar bazen de tercüme edemediğinizden soruyu yapamazsınız.

hemen hemen tüm derslerde devam zorunluğu vardır, hatta ingilizce gibi derslerde bu oran %90dır yani 7 tane derse gitmezsen istersen A al kalırsın. diğer zorunluluğun düşük olduğu derslerde de mutlaka %5-10 arası değişen quiz notu vardır, hemen her ders quiz yapılır ve bu quizler harf notuna etki eder. yani derse gitmezsen yüksek notu unut.

ankaraya indiğinde bilkentliyim dersen muhtemelen "oh my gaaad" tarzı bir tepki alıp zengin veledi muamelesi göreceksin, oraya parayı veren herkes gidebiliyor gibi sorularla karşılaşacaksın ve mutlaka her taksicinin bilkentli bir kız arkadaşı olmuş olacak.

Bu yazıyı okuyan biri bilkenti en sona yazar.Hocam okumaktan soğuttunuz Biraz da iyi yanlarından bahsedin objektif olması açısından

iyi yanlarını herkes biliyor zaten. yazmama gerek var mı?

dipnot: kızlar güzel beyler

• güncel
  • quote:

quote:

quote:

bilkent pahalı bir okul, kapsamlı burslu olarak gelsen bile durup bir düşün durumun iyi değilse, çünkü okul yemeklerle filan o parayı hayli hayli geri alıyor. zaten her dönem kitap alıyorsun, ortalama 300-400 lira onlara gidiyor ve korsan kullanma gibi bir şansın yok. labı olur yok manueliydi yok önlüğüydü falan filan bir sürü şey kitlerler.

okulun kendi restoranı var, sene başında 600 lira peşin verip toplu ticket alırsan 5 lira olan yemekler 3 liraya filan geliyor. hergün okul restoranından yiyemezsin haliyle, diğer türlü bir şey yiyim dersen en ucuz yerden yesen bile en az 10-15 lira gidiyor. kantinler filan desen yurt kantininde bile kutu kola 1.5 lira mı ne. fiyatlar pahalı hep. 400-500 liralık kapsamlı burs tam bir kandırmacadır, bir de okulun verdiği 2 kişilik yurtlarda titiz ve rahatlığına düşkün biriyseniz rahat yaşayamazsınız.

bunun dışında bilkent tam bir ödev okuludur, okulda geçireceğiniz ilk ay boyunca %95'iniz lise boyunca yaptığınız toplam ödevden daha fazla ödev yapmış olacaksınız. sürekli ödev verirler, öyle basit ödevlerde olmaz bunlar. bütün gün uğraşırsınız. hayatınız ödev yapmakla geçer. yapmazsanız harf notunuz düşer. ingilizce dersleri olur, hazırlığı atlasanız bile adamı çok zorlar. öyle "çok iyi seviyede" ingilizceden çok çok daha fazlası gerekir başarılı olmak için. eğer ingilizceyi bilkentte hallederim diyorsan, geçmiş olsun sana, öğrenirsin ama bu seviyede ingilizceyi çözene kadar kaç sene harcarsın bilemem. 2-3 sene hazırlıkta takılıp kalanlar bile varmış, benim ing. çok iyi olduğundan sıkıntı yaşamadım ama beni bile bunalttı yani. bunun dışında türkçe ve tarih dışındaki tüm dersler %100 ingilizcedir, kesinlikle türkçe kullanılmaz. kullananlarda anca 1-2 cümle söyler laf arasında o kadar, ingilizce öyle göstermelik değildir. bilkent'ti süper ingilizce olmadan bitirmek imkansız. hani o ingilizce kurslarında verilen son seviye advanced kurları filan vardır ya, veya toeflı ieltsi geçmeye yetecek kadar ingilizce bilme durumu vardır, işte o seviye bilkent için çok komik bir seviyedir.

ödevler derken harbi ödev ama, her dönem ortalama 3-4 tane sunum yapmanız gerekiyor. en basit görünen türkçe için 2 tane klasik roman okuduk, klasik müzik konserine gittik, tiyatroya gittik, operaya gittik, seçtiğimiz konu hakkında ayrıntılı sunum hazırlayıp bunu sınıfa karşı sunduk, ve tüm bunlarla ilgili toplamda 20bin kelimeyi aşan inceleme-yorum-eleştiri yazıları yazdık. bunun bir de sınavları filan var tabi onları saymıyorum. sadece türkçe101 bu yani ects kredisi 1. ects kredisi 7 olan calculusta neler oluyordur sen düşün. (ders catalog, yani lisedeki sistem curve yok, 2012 ilk midterm ortalaması 100 üzerinden 39. benim notum 50, benimle aynı bölümde okuyan mf de tr 1. si uluslararası olimpiyatlarda altın madalyalı arkadaşın notu 72. 700 kişi içinden 80'i geçen 5-6 kişi var.)

sayısal sınavlarınız da çok zor olacaktır, gider bakarsınız odtü, itü, boğaziçi sınavlarına şimdi orada olmak vardı dersiniz. adamın bir tarafından kan alırlar yani, öyle össdeki otlayarak yaptığınız dereceden fazlası gerekir, çünkü sınavlarda genelde 4 soru olur her biri 25 puandan ve 1 tane soru anca sağlam zekası olanlar yapar. not verirken de işlem hatası yaptın mı sıfırı çakarlar. lisede 90 alabileceğiniz kağıdı burada verirseniz 10 bile alabilirsiniz. çok çalışmakta bir yere kadar yani. zaten sorulara öyle aptal ingilzice kelimeler koyarlar ki, soruyu anlayana kadar canınız çıkar bazen de tercüme edemediğinizden soruyu yapamazsınız.

hemen hemen tüm derslerde devam zorunluğu vardır, hatta ingilizce gibi derslerde bu oran %90dır yani 7 tane derse gitmezsen istersen A al kalırsın. diğer zorunluluğun düşük olduğu derslerde de mutlaka %5-10 arası değişen quiz notu vardır, hemen her ders quiz yapılır ve bu quizler harf notuna etki eder. yani derse gitmezsen yüksek notu unut.

ankaraya indiğinde bilkentliyim dersen muhtemelen "oh my gaaad" tarzı bir tepki alıp zengin veledi muamelesi göreceksin, oraya parayı veren herkes gidebiliyor gibi sorularla karşılaşacaksın ve mutlaka her taksicinin bilkentli bir kız arkadaşı olmuş olacak.

Bu yazıyı okuyan biri bilkenti en sona yazar.Hocam okumaktan soğuttunuz Biraz da iyi yanlarından bahsedin objektif olması açısından

Ben biraz okul isleri ile ilgili soru sorucam

-bizim okulda sort giyme sezonu kasim gibi bitti, simdi butun kizlar deri manyagi oldu. Deri pantalon vs sizdede bu sorun varmi.
    -kizlarda erkeklerde (bende dahil) sevgili olayi pek yok, takiliyim egleniyim havasinda
    -bide su kiyafet sorunu, her gun kiyafet degistiriyorlar. Ben 3gunde bir degistiriyorum deli olucam,ayda bir tekrar ayni kiyafeti giyiyorum. giydikleri kiyafeti bidaha ustlerinde gorsem sıkınti yok, sanki cope atiyorlar.

-bizdede devam zorunlulugu ing derslerinde %90, bu konuda odtululere imreniyorum. Herneyse heyet raporuda sizde max %5 mi etki ediyor yoksa daha fazlami. 100tl ye heyet alip devamsizligi arttirmayi dusunuyorum

-yemek ucretiniz ne kadar abi bizde 3-4 yer var sirasi ile
    6.5 tl ilk yer
    8.5 tl ikinci yer
    Ekmek arasi sandavic 6tl (bidha gitmedim, fiyat bile sormadim)
    Restaurant var beyti 12tl 4.yer

Sirf ucuza kapatmak icin bahceliye vs gidiyoruz, 10tl veriyoruz ama 2kat daha fazla yemek veriliyo
    Bide kahve ne kadar abi, bizde 1bardak sutlu kahve 6tl deli olucam. Starbucksa gidip icsem orta boy latte o kadar zaten.

Odev ve sinavlar konusunda cok haklisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

quote:

quote:

Ben biraz okul isleri ile ilgili soru sorucam

-bizim okulda sort giyme sezonu kasim gibi bitti, simdi butun kizlar deri manyagi oldu. Deri pantalon vs sizdede bu sorun varmi.
    -kizlarda erkeklerde (bende dahil) sevgili olayi pek yok, takiliyim egleniyim havasinda
    -bide su kiyafet sorunu, her gun kiyafet degistiriyorlar. Ben 3gunde bir degistiriyorum deli olucam,ayda bir tekrar ayni kiyafeti giyiyorum. giydikleri kiyafeti bidaha ustlerinde gorsem sıkınti yok, sanki cope atiyorlar.

-bizdede devam zorunlulugu ing derslerinde %90, bu konuda odtululere imreniyorum. Herneyse heyet raporuda sizde max %5 mi etki ediyor yoksa daha fazlami. 100tl ye heyet alip devamsizligi arttirmayi dusunuyorum

-yemek ucretiniz ne kadar abi bizde 3-4 yer var sirasi ile
    6.5 tl ilk yer
    8.5 tl ikinci yer
    Ekmek arasi sandavic 6tl (bidha gitmedim, fiyat bile sormadim)
    Restaurant var beyti 12tl 4.yer

Sirf ucuza kapatmak icin bahceliye vs gidiyoruz, 10tl veriyoruz ama 2kat daha fazla yemek veriliyo
    Bide kahve ne kadar abi, bizde 1bardak sutlu kahve 6tl deli olucam. Starbucksa gidip icsem orta boy latte o kadar zaten.

Odev ve sinavlar konusunda cok haklisin.

Sırasıyla sorularına cevap vereyim;

- Şu sıralar şort hiç görmüyorum, geçen haftalarda okula 200 kişilik slav kız grubu gelmişti, onlar sürekli voleybol şortlarıyla dolaştılar ama onları saymazsak şort yok. Onun yerine dar kot pantolon filan giyiyorlar veya tayt. Şu soğuk havada şort giyebilen varsa, onun elini öperim ben. O kadar montla ciğerim dondu dışarıda demin :D Ama okul ilk açıldığında baya şort, mini etek filan vardı. Deri pantolonu da tek tük gördüm ama çok değil. Dediğim gibi genelde kot giyiliyor, bu tüm bölümler için böyle.

- Eğer kızlarla haşır neşir olacağım diyorsan mutlaka hazırlık okuman lazım, sevgili olanlarda var normal takılanlar da var, bu konuda genelleme yapamayacağım, ama güzel kızların çoğu hazırlıktan kapılmış oluyor. Özellikle mühendislik ve fen fakültesindeki kızlar biraz daha ağırbaşlı gibi, öyle sevgili amacı gütmeden sevişeyim eğleneyim yeter modunda değiller. Benim gibi direk bölüme geçersen, kız çevresi konusunda baya sıkıntı çekersin :D

- Valla bu durum direk olarak hangi bölüm okuduğunla ilgili, mühendislik ve fen fakültesinde kıyafet konusunda sorun yok. Çoğu kişi aynı şeyleri giyiyor zaten. Mesela ben yurtta kalıyorum ve öyle sürekli kıyafet değiştiremem, ütüsü var yıkaması var... 10 gündür aynı kotu giyiyorum, sadece gömleklerim değişiyor sırayla giyiyorum işte. Okulun zannedersem 2000-3000 kişilik yurt kapasitesi var (emin değilim ama çok yurt var). yani ortalama bir okula göre yüksektir heralde. yurtlarda kalanlar genelde gün aşırı kıyafet değiştirmezler. Ama yurtta kalmayanlar arasında çok kıyafet değiştirenler olabilir, açıkçası ben bu duruma pek dikkat etmedim. Dikkat eden de yoktur sanırım Bilkentte, temiz olduktan sonra problem olmaz. Öyle bu tarz basit şeylere takılacak piyasacı tipler hazırlığı geçemiyor zaten.

- Normal rapor alırsan, gelmediğin günlerde yine yok yazılıyorsun. Rapor olayı cins Bilkent'te, tüm raporlar okulun kendi sağlık merkezine onaylatılmak zorunda. Zehirlenip hastaneye yattığı halde raporu onaylatamayanlar varmış, zor yani. Rapor alırsan tek olayın kaçırdığın sınavlara make-up isteyebilmek oluyor. O make-up sınavları da normalden daha da zor oluyormuş genelde. Heyet raporu devamsızlıklara nasıl işleniyor bilmiyorum ancak, muhtemelen derslerden kalırsın, istersen bu durumu millete sorabilirim. (Dipnot: Heyet raporları siciline işlenir ve ileride problem çıkarabilir, sırf derse gitmemek için almanı tavsiye etmem. Özellikle psikiyatrik raporlardan uzak dur.)

- Yemekleri yukarı da yazmıştım, 200 adet yemek ticketi 600.TL, yani öğün başı 3 tl'ye denk geliyor. Eğer ticket yükletmezsen okul kimliğine, normal yemek ücreti 5.75 TL. Her öğünde 3 çeşit yemek alabiliyorsun, çorba, salata ve ana yemek. Eğer başka bişey daha alacam 4 tane olsun diyorsan, 2 tane ticket veya 7.50 TL ödüyorsun. (4. yemeği ana yemek seçemiyorsun.) Okulun kafetaryasının fiyatları böyle, bunun dışında 10-15 tane cafe, restorant tarzı yerler var ve bunların çoğunun fiyatları paralel. Yemek, içecek, tatlı alsan en az 20 TL tutar, ama bazı kafeleri güzel yani paraya değebilir. Bilkent'te en kıytırık sandviç bile 6 TL'den başlar.

- Kahve konusunda nasıl kahveden bahsediyorsun? Starbucks filan var okulda, oradaki fiyatları az çok biliyorsundur zaten. Bunun dışında 3ü1 arada gibi basit kahveleri 3 liradan alabilirsin, yoksa normal filtre kahveler ortalama 5 TL'den başlıyor her yerde. Hemen her kafede kahve satılır ve fiyatlar bu civarda.

Ben tam bursluyum ve HİÇBİR ŞEY yapmamama rağmen ayda 2000 lira civarında param gidiyor, sadece yurt ve yemeğe. Ben biraz rahatıma düşkünüm ama bu Bilkent'in pahalı bir okul olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Arabası olan kafa dengi birini bulursam direk ayrı eve çıkacağım zaten, boşu boşuna Bilkent Holding'i zengin etmenin anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 5 Aralık 2012; 18:40:42 >

• quote:

Bilkent ve Boğaziçi arasında seçim yap ODTÜyü geç

Hocam bilkent'in kötü yanlarını sayınca odtü daha rahat okunacak bir okul gibi duruyor.Odtü ile bilkent'i kıyaslarmısın? Boğaziçi hakkında bilgin varsa onu da duymak isterim
  • quote:

quote:

Hocam bilkent'in kötü yanlarını sayınca odtü daha rahat okunacak bir okul gibi duruyor.Odtü ile bilkent'i kıyaslarmısın? Boğaziçi hakkında bilgin varsa onu da duymak isterim

oralar devlet okulu şimdi manteliteler daha farklı. odtü hakkında yorum yaparsam yerden yere vururum ama boğaziçi hakkında konuşabilirim biraz. odtüyü geç yani, güzel okul ama çok eksiği var. siyaset falan filan, öğrencileri bilimle ilgilenmiyor ve bir çoğu donanımsız olarak mezun oluyor. boğaziçi devlet okulu vizyonundan sıyrılabilmiş tek devlet okulu bence. boğaziçi de çok güzel okul yani. kampüsü çok güzel, hem de istanbul da. ama eğitim olarak bilkent kadar iyi olduğunu sanmıyorum.

mühendislik ve fen fakülteleri için bilkent

diğer bölümler için boğaziçi

tercih edin derim ben.

birazda şimdi şehir tercih edeceksin. çünkü ankara ve çevresinde bilkentin borusu ötüyor. istanbul ve çevresinde de boğaziçinin. istanbulda uzun süre yaşamış birinin ankaraya geçmesi sıkıntılı olabilir, bazen keşke boğaziçi seçseydim diyebiliyorum çünkü tüm tanıdıklarım istanbul çevresinde kaldı.

üniversitenin özellikle özel sektöre yönelik bölümlerinde network olayı önemli. 2 okulda bu konuda baya iyi. boğaziçinden de bilkentten de baya iyi yerlere gelmiş bir çok mezun var ve kolluyorlar birbirlerini. ancak bilkentte bir sürü şirket sahibi, ceo vs. çocuğu var. onlarla aranı iyi tutarsan ilerde işine yarayabilir. bir de bu konuda hoca olayı da var. boğaziçinin kadrosu da sağlam ama bir bilkent değil. bilkentte ciddi ciddi adı dünyanın her yerinde bilinen bilim adamları var. bu adamların tek referansıyla tüm hayatını kurtarabilirsin bile, mit, stanford, harvard filan seni bekler. özellikle bilkentin ee ve fizik bölümleri avrupadaki çoğu üniversiteden daha iyi, top 10a bile oynar.

• quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 5 Aralık 2012; 20:49:18 >
  • quote:

quote:

Sen hangi bölümdesin kardeşim?

imzamda yazıyor
  • Bogazici bilgisayar cok kalabalik, gelme buraya:))

• quote:

Orijinalden alıntı: behchat

Bogazici bilgisayar cok kalabalik, gelme buraya:))

boğaziçinde mi okuyorsunuz zannetmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 5 Aralık 2012; 22:45:29 >
  • quote:

quote:

Evet bilgisayar muhendisligi okuyorum

• Arkadaşim , mühendis olucaksan tercihini daima teknik üniversiteden kullan onların sana verecekleri sağlayacakları imkan daha çoktur , ve yurt dışı istiyorsan kesinlikle odtü, edineceğin bilgi konusunda iyi her mühendisliğinin oldukça binası var (makinanın 9 farklı binası var diye hatırlıyorum ) yabancı dil , proje ve makale konusundada birinci türkiyede eee daha ne olsun ?
    Boğaziçinnin puanının aşırı yüksek olmasında kontenjan sayısının az olmasıda yatıyor onuda dikkate al derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

quote:

Orijinalden alıntı: omertalord

Ayrıca bi arkadaş mikroişlemci dizaynı bilgisayar mühendisinin işi değil demiş güldüm.

bana dedin galiba? evet mikroişlemcili sistem tasarımı, gömülü sistemler tasarımı bilgisayar mühendisliğinin alanına girebilir ama mikroişlemci tasarımı elektronik mühendisliği uzmanlığıdır. hangi bilgisayar mühendisi "silikon kapı teknolojisi" vs ve bununla ilgili problemleri çözebilir? muktesebatı yetmez. çünkü elektronik bilgisi sadece dijital elektronikten ibaret.

hocam orada bi hatan var.odtü den bahsedicem..mikroislemcilerle ilgilenmek isteyen bilgisayarci aldigi digitalin ustune onun devamini secmrli olarak aliyor.bunun ustunr semiconductor ve signal aliyor..sonuç olarak mikroislemci konusunda bi elektronikci ile aynı konuma geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BBSen

quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

quote:

Orijinalden alıntı: omertalord

Ayrıca bi arkadaş mikroişlemci dizaynı bilgisayar mühendisinin işi değil demiş güldüm.

bana dedin galiba? evet mikroişlemcili sistem tasarımı, gömülü sistemler tasarımı bilgisayar mühendisliğinin alanına girebilir ama mikroişlemci tasarımı elektronik mühendisliği uzmanlığıdır. hangi bilgisayar mühendisi "silikon kapı teknolojisi" vs ve bununla ilgili problemleri çözebilir? muktesebatı yetmez. çünkü elektronik bilgisi sadece dijital elektronikten ibaret.

hocam orada bi hatan var.odtü den bahsedicem..mikroislemcilerle ilgilenmek isteyen bilgisayarci aldigi digitalin ustune onun devamini secmrli olarak aliyor.bunun ustunr semiconductor ve signal aliyor..sonuç olarak mikroislemci konusunda bi elektronikci ile aynı konuma geliyor

Peki sağol. demek ki o ayrıntıları tam takip edememişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsinsezal -- 6 Aralık 2012; 11:39:18 >

• quote:

quote:

quote:

Evet bilgisayar muhendisligi okuyorum

"Boğaziçi mezunları çoğunlukla müdür yönetici..vs olur." bu doğrumudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 6 Aralık 2012; 17:52:48 >
  • quote:

Bu durum insanın tamamen kişiliğiyle alakalı bence. Bizim derslerimiz ODTÜ'nün derslerinden farklı değil. Ama okulda bir teknik üniversite yapısı olmadığı ve sosyal olanaklar görece olarak daha fazla olduğu için insanlar mühendislik yapmaktan cayabiliyorlar. Ama ben mühendis olmak, araştırma yapmak istiyorum vs. dersen, dersler yeterince kalitelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behchat -- 6 Aralık 2012; 20:55:43 >
  • quote:

quote:

Bu durum insanın tamamen kişiliğiyle alakalı bence. Bizim derslerimiz ODTÜ'nün derslerinden farklı değil. Ama okulda bir teknik üniversite yapısı olmadığı ve sosyal olanaklar görece olarak daha fazla olduğu için insanlar mühendislik yapmaktan cayabiliyorlar. Ama ben mühendis olmak, araştırma yapmak istiyorum vs. dersen, dersler yeterince kaliteli ve yeterlidir.

Hocam siz hangisi planladınız? bu arada tebrik ederim çok güzel bölüm

• quote:

Hocam siz hangisi planladınız? bu arada tebrik ederim çok güzel bölüm

Teşekkür ederim, darısı senin başına. Şimdilik mühendis olarak devam etmeyi düşünüyorum ben, ama mezun olunca nelerle karşılaşırım bilemem. Bütün mühendislik bölümleri için aynı şeyleri söyleyemem ama Bilgisayar Mühendisliği bölümü Boğaziçi'nde gerçekten iyi. Hocalaramız alanlarında en iyilerinden, bölüm sitesinden inceleyebilirsin.
  • arkadaşım sana tavsiyem dünya sıralamalarınada bakman orada ODTÜ nün boğaziçi ve bilkente açık fark yaptığını görürsün ODTÜ ile İTÜ ilk 150 lerdeyken bunlar ilk 300 e dahi giremiyorlar ama genel olarak bunu söyleyebilirim bilgisayar biraz farklı bir bölüm. burada bazıları fanatizm yapıyor ve teknik üniversiteler çekilemiyor bazı kişiler tarafından .ikinci olarak bu yurtdışı olayı hakkındaki görüşümü dile getirmek isterim bu açıdan bakarsan daha iyi anlarsın.. Bilkent yurtdışına çok öğrenci gönderiyorumuş neden acaba diye düşündün mü hiç ? bikere bu öğrencilerin çoğu doktoroya gidiyolar yani akademisyen olmak için. 2.si Bilkentin yurtdışına çok öğrenci göndermesinde ana faktör öğrencilerin zengin olması.. çünkü amerikadaki üniversiteler çok zor burs veriyolar yani kazanmak bile çok zor burs kazanmak imkansıza yakın bu yüzden yıllık 45 bin dolar bayılacaksın diyorlar ve babası zengin olan parayı veriyor. kesinlikle yanlış anlaşılmasın zengin olmak suç değil oraya kabul almak bile başarıdır ama paran yoksa bunu hesap et.Times higher education nun araştırmasına göre dünyadaki en itibarlı 100 üniversite arasında sadece ODTÜ var haberin olsun. tekrar söyliyim bilkente giden adamın zaten ailesi zenginse o sadece kabul almak için uğraşıyor para ödeniyor yani burada ana faktör bilkent değil adamın zengin olması bilkent kötü demiyorum ama fikrimce ODTÜ deki adamlar o kadar zengin olsa çok daha fazla öğrenci gönderebilir ki bunu ben demiyorum araştırma kıstaslarını oku dünyadaki akademisyenlere göre en ünlü 100 üniversite arasıda ODTÜ google de QS ve times higher education diye ararsan görebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

arkadaşım sana tavsiyem dünya sıralamalarınada bakman orada ODTÜ nün boğaziçi ve bilkente açık fark yaptığını görürsün ODTÜ ile İTÜ ilk 150 lerdeyken bunlar ilk 300 e dahi giremiyorlar ama genel olarak bunu söyleyebilirim bilgisayar biraz farklı bir bölüm. burada bazıları fanatizm yapıyor ve teknik üniversiteler çekilemiyor bazı kişiler tarafından .ikinci olarak bu yurtdışı olayı hakkındaki görüşümü dile getirmek isterim bu açıdan bakarsan daha iyi anlarsın.. Bilkent yurtdışına çok öğrenci gönderiyorumuş neden acaba diye düşündün mü hiç ? bikere bu öğrencilerin çoğu doktoroya gidiyolar yani akademisyen olmak için. 2.si Bilkentin yurtdışına çok öğrenci göndermesinde ana faktör öğrencilerin zengin olması.. çünkü amerikadaki üniversiteler çok zor burs veriyolar yani kazanmak bile çok zor burs kazanmak imkansıza yakın bu yüzden yıllık 45 bin dolar bayılacaksın diyorlar ve babası zengin olan parayı veriyor. kesinlikle yanlış anlaşılmasın zengin olmak suç değil oraya kabul almak bile başarıdır ama paran yoksa bunu hesap et.Times higher education nun araştırmasına göre dünyadaki en itibarlı 100 üniversite arasında sadece ODTÜ var haberin olsun. tekrar söyliyim bilkente giden adamın zaten ailesi zenginse o sadece kabul almak için uğraşıyor para ödeniyor yani burada ana faktör bilkent değil adamın zengin olması bilkent kötü demiyorum ama fikrimce ODTÜ deki adamlar o kadar zengin olsa çok daha fazla öğrenci gönderebilir ki bunu ben demiyorum araştırma kıstaslarını oku dünyadaki akademisyenlere göre en ünlü 100 üniversite arasıda ODTÜ google de QS ve times higher education diye ararsan görebilirsin

Odtu egitimde ilk 300e giremiyor. Dunyadaki seckin kuruluslarda destekliyor. Bunun tartismasini bir arkadadimlada yaptim. Gitti odtunun sitesindeki ilk 150de oldugu siralamayi gosterdi ama burasi turkiye turkcellin 3g side abd den kaliteli cikti.

Bunu odtunun sitesinde olan ilk 150linki, egitimde ilk 150olduna dair degil. Magazinsel ilk 150de olduna dair, bunu odtude aciklamiyor anca verilen linke tikliyarak gercegi ogrenebilirsin. Kisacasi odtu bile kelime oyunu yapiyor

Egitim yonunden 350lerde diye biliyorum, bilkente 138. Tabi bunlar gecen yildan kalma bilgilerim tartisali 1yil oldu. Egitim ayridir, magazinsel populerlik farklidir. Turkiyedede odtude okuyorum de isterse maden muh. Olsun issiz kalmazsin muamelesi var. Iyi universite ama abartildigi kadar degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 6 Aralık 2012; 23:09:09 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.