Şimdi Ara

ODTÜ'nün mühendislik ve teknoloji alanında en iyi okul olması (QS 2019) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
6
Favori
6.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen seneye kadar bilgisayar müh. alanında boğaziçi ODTÜ'nün önündeydi. Bu sene ilk defa ODTÜ boğaziçinin önüne geçti.
    ODTÜ ve ODTÜ bilgisayar mühendisliğiyle ilgili yazdığım detaylı makaleye buradan erişebilirsiniz:https://medium.com/@fatih.dogmus/çok-detaylı-odtü-ve-odtü-bilgisayar-mühendisliği-tanıtım-rehberi-95d52c5f8b56
  • Alamutq kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki yorumlarda yazdık, THE 2014'ten sonra sıralama ölçütünü değiştirmiş. 2015-2016 sıralamasında ODTÜ 501-600 arasında.
    Kaldı ki QS 2014 sıralamasında ODTÜ 401-410 olarak gösterilmiş.

Kısaca ODTÜ'nün 2014'te 85. olma nedeni THE'nin sıralama ölçütü, şu anki durumda ciddiye almaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakçe -- 25 Temmuz 2019; 14:27:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GETÜ Yok listede,bence hata olabilir,iyi bakmak lazım.

Demeye çalıştığım şey ODTÜ mezunlarının büyük kısmı, MIT'de yüksek lisans, doktora yapma fırsatı bulamayacak. Yüklü miktarda finansman da gerek. ODTÜ'nün mühendislik fakültesinde okuyan 12 arkadaşımdan biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 25 Temmuz 2019; 15:59:36 >

başarılı bir odtü mühendislik mezununun dünyada yapamacağı iş ve gelemeyeceği yer yok bu hocamız da onun bir örneği, zaten dünyanın her yerinde mutlaka odtü mezunun bulunması da bunu gösteriyor.

evet her odtü mezunu MIT'de doktora yapamaz çünkü zaten çok az öğrenci alıyorlar ve bu tarz okullar senede her ülkeden maksimum 1-3 kişi alıyor ama odtü ee veya ceng gibi bölümlere girip yeterince çalışırsanız her kapı açılacaktır size.
    Doktora ücretsiz zaten ve finans kaynağı olarak master görülüyor daha çok, doktora değil. Mastera parayla girebilirsin ama doktoraya hayır. Doktoraya başarıya göre alınıyorlar, o kadının lisansta yaptığı ortalamayı ve çalışmaları siz de yaparsanız siz de gidersiniz, zaten asistan maaşı da alıyorsunuz. Kendisi 4.0 ile mezun olmuş bölümden, kanıt:http://bka.eee.metu.edu.tr/odul-kazananlar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 25 Temmuz 2019; 21:11:31 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anecdote A kullanıcısına yanıt
    Pratik dersten kastınız tam olarak nedir bilmiyorum ancak 1. sınıf Fizik ve Kimya derslerinde laboratuvar derslerine katılıp deney de yapıyorsunuz.

• Sorunuzla alakasız ama merak ettim hocam, neden Hacettepe Bilgisayardan ayrılmak istiyorsunuz?

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

yanlış hatırlamıyorsam 2015 veya 2014'de ODTÜ dünya genelinde 85. olup Türkiyeden ilk 100'e giren ilk ve tek okul olmuştu (genel sıralamada). yani şaşıralacak bir şey yok, odtü bilgisayar ve ee eğitiminde çok iyi bir seviyede örneğin dünyanın en iyi mühendislik okulu olan MIT'nin elektrik elektronik ve bilgisayar bilimi fakültesinin başındaki kişi Asu Özdağlar ODTÜ EE mezunu

ODTÜ'nün bu iki bölümdeki geldiği seviyeye türkiyede sadece bilkent yaklaşabiliyor, ama ben şaşırıyorum insanlar sırf boğaz manzarasına ve ismine aldanıp doğru düzgün lab, sosyal ve yurt imkanları olmayan boğaziçini tercih ediyor. (yanlış anlaşılmasın boğaziçi kötü okul değil sosyal bölümlerde türkiyede öncü ama ben mühendislikte odtü'nün kesinlikle yanına yaklaşamayacağını düşünüyorum aynı şekilde kampüs olarak da odtü'nün kampüsü adeta kendi başına yaşayan canlı bir kasaba gibiyken boğaziçinin kuzey kampüsü sıradan ve basit, güney kampüsü tarihi ve güzel ama çok küçük ve işlevsiz.)
    Dedi bunu daha 1 yıl önce 2 kişi farkla Boğaziçi'ni kaçıran kişi. =D

Evet, canım ilk 600'den 80 kişi zaten hepimiz boğaz manzarasına aldanıp Boğaziçi yazıyoruz.

Forumda sanırım Boğaziçi'li yoğunluğu çok az çünkü nereyi okusam abartılarak haksız şekilde üniversite gömülüyor. Ve genelde de bu yorumların sahipleri ne hikmetse eskiden Boğaziçi'ni kazanamamış kişiler oluyor.

Yapılan sidik yarışına bak hele, sanki her üniversiteye gidip okumuşta birini birinden bariz olarak üstün diyebiliyorsun. Ben böyle saçma bir sidik yarışına girmeyeceğim fakat diyeceğim bir iki şey var.

Birincisi, Boğaziçi'nde sosyal olanaklar az diyenin sosyalliğin S'sinden haberi yoktur bu konuya girmiyorum bile o kadar komik ki =D.

Bir diğeri, evet okul fiziki açıdan zorluk çekiyor devlet okulu olmasından dolayı fakat hiçte o kadar abartıldığı kadar zorlu şartlar yok lab ve yurtlar adına (diğer devlet ünilerine kıyasla), sallamayın.

Boğaziçi evet küçük bir üniversite ve ona dayalı olarakta kampüsleri de göreceli olarak küçük ama nüfüsuna oranla emin olun en iyi oranlardan birini verecek üniversitedir. Kampüslerde çoğu zaman kalabalık olmaz. Güney kampüs zaten mimari yapısı ve bu özelliğiyle ülkenin en iyi kampüslerinden biridir. İşlevsiz falan denmişte bir kampüste bulunması gereken şeylerin hepsi var. İlla market ya da yemek yemelik yer isteyen kampüsten dışarı adımını atar zaten orada tonlarca var. Bebeğin ortasında. Kuzey kampüse gelince evet Güney'e oranla daha çirkin fakat "işlevini" görüyor.

Zaten bir üniversiteyi özelinde değerli kılan içerisindeki öğrenci ve öğretim üyesi kalitesidir. Boğaziçi'de bu anlamda Türkiye'de bir numaradır. Arkadaşlarınız ve hocalarınızın sizinle aynı klasmandan olduğunu ve hatta çok daha üst klasmanlarda olanlar olduğunu hissedersiniz ve bu sizi geliştirir. Ayrıca rekabet faktörüne girmiyorum ki o asıl geliştirici etken. Ayrıcadan da çoğu mühendislik fakültesinde öğrenci/ öğretim üyesi oranı bakımından en iyi oranı veren üniversitedir. (4 5 kişi alan özelleri saymıyorum )

Mezunlar konusuna gelince de zaten ülkenin öğrenci kalitesi ortalaması olarak en iyi sırasında olduğu için mezunları her yerde kendini gösterir. Merak etmeyin o Amerikan Üniversitelerinde de Boğaziçililer gayet bol. Mesela bu yıl EE'den MIT'e 2 kişi bütünleşik doktoraya gitti ki aynı dönemden değil 2 kişiyi 1 kişi bile gönderebilen pek bir yer yoktur. Tabii ki bu kişilerin başarısı daha çok ama dediğim gibi kullanmasını bilene Boğaziçi'nde çoğu fırsat vardır. Olmayan adam da yaratmasını becerir, o adamda o yetenek,okulda da bu kültür vardır.

Son olarak sıralama konusunda da ufak bir şeye değineceğim. Bu sıralamaların neye göre yapıldığı çoğu zaman muamma. Bazısı akademik yayın sayısına göre yapıyor o zaman küçük üniler geriye düşüyor vs vs. Bazı araştırmalar görüyoruz, pamukkale üniversitesi Sabancı'yı geçmiş.Ne yani pamukkale üni mi yazsın millet? bu tür sıralamalar ilk 100 dışındaki üniler için pek objektif olamıyor.

Sonuç olarak Boğaziçi de ODTU de Bilkent te vs vs. hepsi bu ülkenin güzide okullarıdır ve aralarında küçük nüanslar vardır, büyük ihtimalle de hiçbiri hiçbirinden bariz üstün değildir. ergenler gibi sidik yarışı yapmaktansa hepsinin sayısının artmasını dilerim.

Aşağılık kompleksinizi geride bırakıpta gelin. Hadi eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enhaş4 -- 27 Temmuz 2019; 21:3:50 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.