Şimdi Ara

ODTÜ 'nün bu **Ü*L*K*E*Y*E** ne faydası var >:( (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
0
Favori
6.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: codderial

Okuma faslım yıllar önce bitti..Üniversitelerin zaman kaybı olduğunu anladığım günden beri alakam yoktur..
    Bitirdiğim üniv. boşver..Hepsi aynı..Hepsi Yükseklise...

Eğitime karşı insan eğitimi eleştirmeye çalışıyor.

Her şeyi bildiğini sanıyor fakat hiç bir şey bilmiyor.

Sanırım üniversiteye devam edememiş veya atılmış ve burda oluşan kuyruk acısı nedeniyle böyle bir topik açmış.

Kanıma dokunan ise, böle insanların gelip ahkam kesmesi bizleri küçük düşürmeye çalışması.

Keşke bu topice hiç mesaj atmasaydım. Boşuna nefes tüketmişim.

+1000

• quote:

Orjinalden alıntı: codderial

Paso övünüyoz ''ODTÜ'miz var '' diye..Ya ODTÜ'nün bu ülkeye ne faydası var peki,,Ordan mezun olanlar paso yurtdışına çıkıp onlara hizmet ediyorlar,onlardan bi Ali BABACAN kaldı galiba Türkiye'de...

Ben şimdiye kadar ODTÜ'nün ismini ne gazetede ne dergide ne internette ne de başka medya yazılı-sözlü kaynaklarında duymadım yok ''ODTÜ Türkiyeye şunu sağladı, ODTÜ Şu hastalığa karşı bunu buldu,ODTÜ ülkeyi şöyle refaha kavuşturuyor vs..'' diye..

ODTÜ var hala IMF ye borcumuz kaçyüz milyar dolar,, ODTÜ var hala adam gibi bi teknoloji markamız yok,, paso fason üretiyoz..,, ODTÜ var hala insanlar hasta,sefil, aç,,,, Ya ne işe yarar bu ODTÜ?

İyi de arkadaşlar üniversiteler bilim üretme merkezleri değil mi,, ODTÜ ne üretti şimdiye kadar lafından başka..

Ne var ODTÜ'de? ne yapıyolar o kampüste teorilerden başka hep merak ederim...

Bugüne kadar bu ülkede yaşayan milyonlarca insandan kaç tanesi '' Allah razı olsun senden ODTÜ '' dedi?

Nedir olay ,??, biz niye bu üniversite ile övünüyoz hala anlamış değilim..

Sen lutfen "ODTU'muz var" diye ovunme. Cunku daha ODTU'nun ne oldugunu bile bilmiyorsun. Hangi hastaliga sifa buldu, hangi ilaci uretti diye sormussun. Sanirim sen ODTU'de TIP bolumu oldugunu saniyorsun. Bazi arkadaslar uni'yi kazanamayinca ODTU TIP'a girdim derdi, bu da senin ne kadar az bilip ne kadar cok suclama yaptigini gosteriyor.

Google'da aratiyorum "ODTÜ için, Türkçe ve İngilizce dilindeki yaklaşık 1.130.000 sonuçtan" diyor. Senin gorup gormemen muhim degil, olup olmamasi muhim.

"ODTÜ var hala adam gibi bi teknoloji markamız yok"
    ODTÜ marka üretmez, mühendis yetiştirir. ODTÜ bir ticarethane degil üniversitedir.

"ODTÜ var hala IMF ye borcumuz kaçyüz milyar dolar"
    ODTÜ'nün darphane oldugunu falan mi dusunuyorsun yoksa?

"İyi de arkadaşlar üniversiteler bilim üretme merkezleri değil mi,, ODTÜ ne üretti şimdiye kadar lafından başka.."
    Ne urettigi hakkinda eminim hicbir fikrin yok. ODTU-Biltir Merkezinin adinin hayatinda hic duymus muydun? Eminim hayir. O zaman sen laf uretmekten baska birsey yap ve git BILTIR i arastir, neymis ne is yaparmis. Bunun disinda git ODTÜ-BAP'a projeleri ve butcelerini gor.

"Nedir olay ,??, biz niye bu üniversite ile övünüyoz hala anlamış değilim.."

Hicbirsey bilmeden, dayaniksiz, temelsiz ifadelerle suclama yapacaksan lutfen ODTU ile ovunme. Kiymetini bilenler ovunur zaten.

Saygilar.
    ODTU Makina Mühendisliği Öğrencisi

• ODTU Makina Mühendisliği Öğrencisi
    havanıda attın hemen ha
  • quote:

Orjinalden alıntı: Russian

ODTU Makina Mühendisliği Öğrencisi
    havanıda attın hemen ha

Yok abi Sen kimsin de konusuyorsun demesin dedim
  • Ek olarak soyliyim, şimdi TIP yok ama Moleküler biyoloji-genetik var diyecek arkadas. O bölümün ODTÜ deki tarihini de bir araştırsın ve ilaç üreten bölümlerin geçmişleriyle kıyaslasın.
  • ODTÜye zmanında verilen destkek çok oldğundan üniversiteyi kalkındırdılar e haliyle üniversitede öğrencisine güzel imkanlar sundu ve güzelde öğrenciler yetiştiriyor.. her çalışan isterse Türkiyenin en ücra köşesinde okusun yine de yapar ama ODTÜ deki adamları çok iyi yetiştiriyorlar. ve şunu söyleyeyim Türkiyedeki akademisyen kadrolarına bakarsanız ( bunlar tabi yardımcı doçen ve üstü için konuşuyorum )çoğu ankaradan gelme.. ya da en basitinde bi fabrikalarda yüksek kadrolardaki elemanlar hep odtü sabancı kuruluşu üniversitesi açılmadan önce bütün yüksek kadrolara ODTÜden kişiler almışlardır. Ama tabi aralarından bazıları da varki anadoludaki üniversitelerden gelme ( ki onlarda bayağı çalışmıştır yani ) ama istisnalar kaideyi bozmaz .. Bide diyorsun yani herpsi dışarıya hizmet ediyor orada haklı olabilirsin ama o da devletin beyin göçünü engelleyememesinden kaynaklanıyor. ODTÜ deyip geçmemek lazım yani ..mesela Türkiyedeki DNS onların elinde

• Aklima geldi ekliyim.

Bir araç çarpışma test istasyonunun maliyeti hakkinda en ufak bir fikrin var mi?

var oldugunu farzederek 2. sorum,

Türkiye'deki ilk ve tek araç çarpışma test istasyonu nerede yapılıyor buna bir fikrin var mi?
  • Sevgili mithrandil olay metunun faydasız olduğu değil;YAPILAN REKLAMI KADAR GÜÇLÜ OLMAYIŞI,AYRICALIK TANINACAK KADAR KALİTELİ OLMADIĞI,SANILDIĞI KADAR YÜKSEK STANDARTLARA HAİZ OLMADIĞI,İŞİN EN ACI TARAFI DA BUNU ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE KALİTE İNDEXLERİNİN BAĞIRA BAĞIRA SÖYLEMESİ...yoksa senin dediğin gibi BASİT bi kıskançlık değil.örneğin boğaziçi,bilkent,İTÜ,koç,marmara vs gibi üniversitelerin giriş puanları çok mu düşükki kıskançlıktan bahsediyorsun.hiçbir alanda en yüksek puanlar metuda değil.bunu sende biliyorsun.YÖK"ün yayımladığı öğretim üyesi başına yayınlanan makale sayısı vb.kriterlerde de metunun birinci olmadığını biliyorsun.bütün bunlara rağmen nedir bu ucuz reklam kampanyası,nedir bu OLMAYAN ?AYRICALIK(!) sevdası anlamış değilim."Ekmediği halde biçmek"metuya en uygun deyim yada yakıştırma olsa gerek..

Haa bu arada unutmadan uluslararası kalite indexleri yayınlandıkça metunun acısıda tazeleniyor ve içinde kalıyor ..yani ortada bi acı varsa tabii..

quote:

Orjinalden alıntı: mithrandil

quote:

Şu sayfaları gülerek okudum var ya, zamanında odtüye girememiş, acısı hala taze olan, kıskançlık ateşi ile yanan arkadaşlar ne kadar güzel kötülemişler odtümü? Bu kadar kolay mı ODTÜ gibi muhteşem bir üniversiteyi yerin dibine batırmak?

İngilizce eğitim tartışılacak bir konu, tamam yalnız farkında olmayanlar varsa farkına varsınlar İngilizce artık ortak dil oldu. Dünyanın her ülkesinde İngilizce ile derdinizi anlatabilirsiniz. Odtü'yü İngilizce öğrettiği için suçlamak olmaz. İngilizce öğretim gerekli bir şey. Ha biraz abartılıyor, o ayrı. Yani kimi zaman derdimizi bile İngilizce anlatmak zorunda kalıyoruz ama okulumun bana verdiği öğretimin güzelliğinin meyvelerini şimdiden almaya başladım. Türkiye' de bir çok üniversitede ingilizce öğretim verilirken bütün yükü Odtü'ye atmanın anlamı ne?

Üzüldüm ya, artık ülkemin insanları meyve veren ağacı taşlar duruma gelmiş, hem de belki de en önemli ağaçlardan birini. Şaka gibi ya!!!

Belki de Odtü'nün sevilmemesinin siyasi nedenleri vardır kim bilir, belki o kadar farklı ırktan insanla beraber eğitim görüp, ırk din dil mezhep ayrımını bir kenara attığımız içindir, veya haftasonu içtiğimiz bir kadeh içki veya uzattığımız saçlar içindir.

Odtü'lü olmak gerçekten bir ayrıcalıktır ve sırf bu ayrıcalığa sahip değilsiniz diye bizi ve okulumuzu yerin dibine batırmaya hakkınız yok!!! Lütfen arkadaşlar!

Diğer sayfada son mesaj kaldığından buraya taşımak istiyorum yazdıklarımı. Bunlar okunması gereken şeyler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kommodor -- 26 Şubat 2007; 18:48:24 >

• Okumadım ama cahilde değilim...

Zeki olmak başka akıllı olmak başkadır... Bence okumak boş bu zamanda kafayı çalıştırmak gerek istediğin kadar oku istersen en uçmuş mühendis ol kafa olmadıktan sonra ne işe yarar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kommodor

Sevgili mithrandil olay metunun faydasız olduğu değil;YAPILAN REKLAMI KADAR GÜÇLÜ OLMAYIŞI,AYRICALIK TANINACAK KADAR KALİTELİ OLMADIĞI,SANILDIĞI KADAR YÜKSEK STANDARTLARA HAİZ OLMADIĞI,İŞİN EN ACI TARAFI DA BUNU ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE KALİTE İNDEXLERİNİN BAĞIRA BAĞIRA SÖYLEMESİ...yoksa senin dediğin gibi BASİT bi kıskançlık değil.örneğin boğaziçi,bilkent,İTÜ,koç,marmara vs gibi üniversitelerin giriş puanları çok mu düşükki kıskançlıktan bahsediyorsun.hiçbir alanda en yüksek puanlar metuda değil.bunu sende biliyorsun.YÖK"ün yayımladığı öğretim üyesi başına yayınlanan makale sayısı vb.kriterlerde de metunun birinci olmadığını biliyorsun.bütün bunlara rağmen nedir bu ucuz reklam kampanyası,nedir bu OLMAYAN ?AYRICALIK(!) sevdası anlamış değilim."Ekmediği halde biçmek"metuya en uygun deyim yada yakıştırma olsa gerek..

quote:

quote:

Şu sayfaları gülerek okudum var ya, zamanında odtüye girememiş, acısı hala taze olan, kıskançlık ateşi ile yanan arkadaşlar ne kadar güzel kötülemişler odtümü? Bu kadar kolay mı ODTÜ gibi muhteşem bir üniversiteyi yerin dibine batırmak?

İngilizce eğitim tartışılacak bir konu , tamam yalnız farkında olmayanlar varsa farkına varsınlar İngilizce artık ortak dil oldu. Dünyanın her ülkesinde İngilizce ile derdinizi anlatabilirsiniz. Odtü'yü İngilizce öğrettiği için suçlamak olmaz. İngilizce öğretim gerekli bir şey. Ha biraz abartılıyor, o ayrı. Yani kimi zaman derdimizi bile İngilizce anlatmak zorunda kalıyoruz ama okulumun bana verdiği öğretimin güzelliğinin meyvelerini şimdiden almaya başladım. Türkiye' de bir çok üniversitede ingilizce öğretim verilirken bütün yükü Odtü'ye atmanın anlamı ne?

Üzüldüm ya, artık ülkemin insanları meyve veren ağacı taşlar duruma gelmiş, hem de belki de en önemli ağaçlardan birini. Şaka gibi ya!!!

Belki de Odtü'nün sevilmemesinin siyasi nedenleri vardır kim bilir, belki o kadar farklı ırktan insanla beraber eğitim görüp, ırk din dil mezhep ayrımını bir kenara attığımız içindir, veya haftasonu içtiğimiz bir kadeh içki veya uzattığımız saçlar içindir.

Odtü'lü olmak gerçekten bir ayrıcalıktır ve sırf bu ayrıcalığa sahip değilsiniz diye bizi ve okulumuzu yerin dibine batırmaya hakkınız yok!!! Lütfen arkadaşlar!

Diğer sayfada son mesaj kaldığından buraya taşımak istiyorum yazdıklarımı. Bunlar okunması gereken şeyler!

Türkiyeye göre gayet iyi kalitede bir üniversite fakat dünyanın en iyi üniversiteleri ile karşılaştırıldığında vasat olduğunu zaten herkes biliyor.

Odtunun mühendislik eğitimi de abet standardı taşıdığından ve eğitim ingilizce dilinde yapıldığından yurtdışında kabul görülmesi de doğal.

İnanın odtuyu bu kadar büyüten biz öğrencileri değil sizlersiniz. Okuduğumuz okulun ismini sölediğimizde ağzı bi karış açılan insanlardır.

• Söylediklerin kişisel düşüncelerin ve tam bu noktadan 1mm dahi ileriye gitmez.aksini söylemeni de kimse beklemiyor.kimse kimseyi kötülemiyor...haa varsa bir ayrıcalığın kullanırsın.ucuz reklama gerek yok.AMA EĞER YOKSA "BENİM AYRICALIĞIM VAR" DEMEKLE ANCA ALAY KONUSU OLURSUN..seninkide sadece bir TEZbelkide bilimsel adıyla "REKLAMDA KAOSİZM!!!"
    quote:

Sayın kommodor,

Odtü emin ol ayrıcalık tanınacak kadar kaliteli, sanıldığından daha yüksek standartlara sahip, harika bir üniversitedir.

Uluslararası veye ulusal indexlere ben pek fazla inanmıyorum, bugün enflasyon da %10 un altında gösteriliyor eğer bir index'e inanılacaksa buna inanın. Her araştırmanın doğru olduğuna katılmıyorum.

Tekrar tekrar, yineleyerek söylüyorum, Odtü'ye yapılan eleştiriler ve hakaretler "kuyruk acısı"'ndan başka hiçbir şey değildir!

Odtü'nün reklamını da yapmıyorum, sadece okulumu sonuna kadar savunuyorum, savunmaya da devam edeceğim!

• quote:

neyin ayrıcalığı bakiim o,yanii o zaman dünya sıralamasının ilk 500 ünde,nie isminiz yok.Ama ilk 500 de İstanbul'dan bir ünv.var.Bana ODTU yü övme,tabii yerin dibine de sokmak istemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

neyin ayrıcalığı bakiim o,yanii o zaman dünya sıralamasının ilk 500 ünde,nie isminiz yok.Ama ilk 500 de İstanbul'dan bir ünv.var.Bana ODTU yü övme,tabii yerin dibine de sokmak istemem

İlk 500 de İstanbuldan 3 üniv var

İtü

İ.Ü.

Sabancı

• http://www.bilten.metu.edu.tr/bilsat/

her ne kadar uzayda kaybolsada turkiye için muazzam bir adım. bugun turkiyenin 4 yanına dağılan elektrik hatlarının buyuk kısmının projesi odtu hocaları tarafından gonullu yapılmıştır.

not: odtuyle bir alakam yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

İlk 500 de İstanbuldan 3 üniv var

İtü

İ.Ü.

Sabancı

arkadaşlar nie böyle üniversitenizi göz önüne sermek istiyorsunuz.İlk 500 de biz varız nie odtü yok diyerek.Bence odtü rektörü bi açıklama yapsa itü yada başka bi üniversite bizden ii diye bence 1000 kişi rahatlayacak.Burdan bir odtü öğrencisi olarak söylüyroum .ODTÜ EN KÖTÜ ÜNİVERSİTEDİR

TABİ OKUMADAN YALAN YANLIŞ DUYUMLARLA BUNU İDDİA EDERSEN

• peki siz hakkaten bu yurtdısına gidipte orada kalma ulkesine donupte ulkesine faydalı olmayan insanlar ogrenciler hakkında ne dusunuyorsunuz (bunu genel olarak soruyorum yoksa benim kuzende orayı bitirdi gıda muhendisligini)
  • @baycan87 ben bu var o niye yok diye bişi demedim.

Benim yorumlarıma bakarsan, konuyu açan arkadaşa esasen karşıt yorumlar yapmış olduğumu görürsün genel manada.

Ben sadece arkadaşın İstanbuldan 1 üniversite var lafına cevap olarak söyledim, hayır 3 üniversite var diye.

Burada yanlış bir durum olduğunu sanmıyorum kusura bakma.

Sadece Sabancı ve İÜ nün hakkını vermek istedim
  • quote:

@baycan87 ben bu var o niye yok diye bişi demedim.

Benim yorumlarıma bakarsan, konuyu açan arkadaşa esasen karşıt yorumlar yapmış olduğumu görürsün genel manada.

Ben sadece arkadaşın İstanbuldan 1 üniversite var lafına cevap olarak söyledim, hayır 3 üniversite var diye.

bi sen deilsin hocam senin attığım mesajı 10 kere okudum.SÜrekli itü ilk 500 de odtü nerde şeklinde mesajlar var.Bunun amacını anlamış değilim ilk 500 de olunca bir rahatlamamı oluyor.Bne 500 deyim o zmn odtü benden kötü odtüye saldırıyımmı duygusumu doğuyor içinde.Bu tip topiclerin sayısı oldukça arttı hep odtü nie war odtü neden ingilizce odtü neden böyle?Arkadaşlar odtünün hiç mi iyi yanı yok.Bütün bunlar ilk 500 de deil diemi?

• quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

quote:

@baycan87 ben bu var o niye yok diye bişi demedim.

bi sen deilsin hocam senin attığım mesajı 10 kere okudum.SÜrekli itü ilk 500 de odtü nerde şeklinde mesajlar var.Bunun amacını anlamış değilim ilk 500 de olunca bir rahatlamamı oluyor.Bne 500 deyim o zmn odtü benden kötü odtüye saldırıyımmı duygusumu doğuyor içinde.Bu tip topiclerin sayısı oldukça arttı hep odtü nie war odtü neden ingilizce odtü neden böyle?Arkadaşlar odtünün hiç mi iyi yanı yok.Bütün bunlar ilk 500 de deil diemi?

Sadece ODTÜ değil, şimdiki hükümetin yanında olanlar TÜM üniversitelere vuruyorlar.

Farkındaysanız sn. Başbakan üniversitelere söz geçiremediği için , bir üniversitenin 2-3 yıl önce yaptığı bir çalışmayı kaynak alıp, çok konşuyorsunuz ama , ilk 500 de niye yoksunuz diyordu? Başbakanımız ne derse bazı arkadaşlar hemen onu taklit edip yorum yapıyorlar.

Esasen gerçekte bu konuda kriter olnwww.topuniversities.com sitesine bakarsanız orada ilk 500 e giren üniversiteler var.

ODTÜ nün ilk 500 e girmesine gerek yok.

ODTÜ her zaman büyük.

• üniversite sıralamasında rol oynayan kriterler

* Research quality
    * Graduate employability
    * International outlook
    * Teaching quality

http://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/faqs/

edit: ilk kriterin, araştırmaların niceliğinden (sayısından) ziyade niteliğini baz alması çok yerinde bir uygulama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QamiQaze -- 25 Şubat 2007; 19:35:04 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.