Şimdi Ara

ODTÜ 'nün bu **Ü*L*K*E*Y*E** ne faydası var >:( (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
0
Favori
5.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ODTU Türkiye nin domain sağlayıcısıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

ODTU Türkiye nin domain sağlayıcısıdır.

E ne olmuş? Bu onu farklı kılmaz ki..O olmasa bir başkası domain sağlayacaktı...

Şunun da farkına vardım,bu topicden birçok hikaye-masal yazarı çıkar..
    Bana hala ODTÜ'nün, mezunların dan başka bu ülkeye tek bir faydasını söyleyen olmadı..
    @Loop desen saçmalamanın ve laf bulamamamazlığın nirvanasında kelebeklerle tango yapıyor..
    Söylediği cümleye bakın yaa ''Gelin buranın bir havasını soluyun, bir çayımızı için''..
    Kardeşim biz Öss ye hazırlanan gençler miyiz ki bixi oraya davet ediyosun...
    Hem ne alaka çay filan?

@hisset ise ne iş yatığımı söylememek istediğimden ve hangi üniv. bitirdiğimi de açıklama ihtiyacı duymadığımdan ''daha ne iş yaptığı ne mezunu olduğu bile belli olmayan kişiler'' derken beni kastediyor..
    Ben açıklamak zorunda diilim ki..Hem konu saptırmaktan başka bişey diil bu.

SONUÇ

Bir tıp fakültesine bile sahip olmayan,yurduma hizmet edecek doktorlar yetiştirmeyen(gerçi o bölüm olsa, onlar bile hemen kaçardı yurtdışına), aksine dış ülkelerin kalkınması amaçlı ülke topraklarımızda kurulmuş ve emperyalizm uşaklarını yetiştiren,mezununundan başka kendi ülke kalkınmasına en ufak bir somut katkısı olmayan ODTÜ, bu ülkede en çok abartılmış,aslında ülke faydası açısından 5 para etmez değersizlikte, vatansever ruhtan uzak beyinleri, kendi evrensel dili diye tabir ettiği ingilizce ile eğiten, Emperyal ülkelerin ,ülkemizdeki fason Üniversitesidir...

Hala dediklerime anlamsızca karşı gelmeyi bırakın, en ufak somut bir faydasını söyleyin bu ülkeye..

• ONU BUNU BIRAKTA SÖYLE ! SENİN BU ÜLKEYE NE FAYDAN VAR ?
  • quote:

Tabi it desem kusura bakmayın, zamanında ÇOK İYİ bir domain buldum, tr uzantılı, boşta. ODTÜ'ye sipariş verdim bir hafta sonra cevap yok, domain gitmiş. Olurmuş böyle ara sıra, güzel alan adı görünce ODTÜ'lü kardeşler kendine alırmış(itlik paraylamı) sipariş verilse bile.
  • Çok güzel demişşin arkadaşım.okul çok önemlidir ama asıl önemli olan insanın kendisinin ufkudur, hayelleridir ,başarma isteğidir, kendisidir. Ama bu iyi okulları karalamak anlamına da gelmiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

bu ülkenin önemli kişileri illa ODTÜ den Boğaziçiden çıkacak diye bir kanun yok.Osmangazi'den uludağdan da çıkabilir.onun için ODTU yu gözümüzde büyütmeyelim ama böyle konuşupta yerin dibinede sokmayalım
  • Bazıları Odtulerin bu ülkeye hiç bir faydası olmuyor filan demiş hepsi yurtdışına gidiyor demiş.

Arkadaşlar bunları söyleyenler ancak konu hakkında yeterince bilgisi olmayan insanlardır.Odtu mezunlarının hepsi yurt dışına gidiyor diye birşey yok olamazda zaten. En fazla 4 te 1 dir.Onların en az yarısı geçici olarak master doktora yapmak için gider geri döner.Aselsanda Havelsanda Roketsanda çalışan birsürü Odtulu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egguzel -- 25 Şubat 2007; 12:04:51 >
  • tartışmasız türkiye nin en zeki ve donanımlı ( bir yerde maddiyatla da ilişkili olabiliyor) öğrencilerinin büyük kısmı boğaziçi ve ödtü ye gidiyor. odtü bu öğrencilere çok mu katkıda bulunuyor? sanmıyorum... televizyon programlarında şahit olmuşsunuzdur. liseden yeni mezun olmuş hazırlık sınıfına ya da 1. sınıfa giden odtülü öğrenciler dahi bir çok üniversite mezununu cepten çıkartacak konuşmalar ve analizler yapabiliyorlar. odtüyü odtü yapan da öğrenmeye bir bakıma aç, her zaman yükseklere oynayan bu öğrenci kitlesini elinde bulundurması. bu kadar gayretli bir öğrenci kesiminin üniversite okumasa dahi en azından girişimcilik alanında da çok iyi yerlere gelebilmeleri kaçınılmaz gözüküyor. dikkat edersek ingilizce eğitim yapan bu "top" üniversitelerimizin öğrencileri dünyanın en iyi üniversitelerinde lisansüstü master ya da doktora çalışmalarına kabul ediliyor. fakat doktora sonrası çalışmaları sürdürebilme ve öğretim üyesi olarak kadroya dahil olabilme şansları çok az.

eminim ki odtü ya da diğerleri, eğitimlerini ingilizce destekli türkçe olarak verse çok daha iyi işlere imza atılabilir. öğrencinin kendi bıranşıyla ilgili şeyleri berrak bir şekilde öğrenmesi varken neden önüne bir sis perdesi çekilsin ki? ayrıca kimse de iddia edemez ki hazırlıktan sonraki dönemde öğretim görevlilerinin ingilizce konuşması öğrencinin ingilizce öğrenmesi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. hatta hazırlık okumayarak doğrudan birinci sınıfa başlayanların da 4 sene sonunda ingilizce bilgisinde bir azalma olabilmektedir.keza ciltler dolusu ingilizce ders kitabını da bitirmek ingilizcede bir gıdım ilerlemeye yol açmamaktadır. (verdiği çile de cabasıdır)

bundan dolayı yeni bir formül arayışına girmek kaçınılmazdır. böyle bir öğrenci potansiyelimizi çok daha verimli kullanabilmek varken...

• Oktay sinanoğlu gibi bilim adamları yetiştiriyor ötesi var mı?
  • tıp fakültesine sahip olmayı bir kalite unsuru olarak saydın ya helal olsun sana daha ne diyeyim zaten elalem mit e harvard a oxforda tıp okumaya gidiyor değil mi?. doktorlar ameliyatları sadece bıçaklamı yapıyor zannediyorsun, hayatında hiç mr veya röntgen çektirmedin mi ? hiç yoğun bakım odasına girdin mi veya en azından televizyondan gördün mü? oradaki hastaların sürekli bağlı olduğu onlarca cihazı tıp dünyasına uzaylıların mı hediye ettiğini sanıyorsun?lazerle yapılan onlarca tedaviden haberin var mı? diyaliz makinesini bir cep telefonu aksesuarı mı zannediyorsun? hepsi birer mühendislik ürünüdür. doktorların yaptığı iş kutsaldır doktor açığı vardır yeni tıp fakülteleri açılmalıdır fakat tıp yok diye kaliteli bir eğitim kurumunu karalamak komiktir.
    tabii dünyanız basit sizin; öğretmen okuma yazma öğretsin, doktor tedavi etsin devlete memur olayım yaşayım, ufkum ülkemden ibaret olsun, teknoloji ithal etcek bir yer buluruz

Kahrolsun ODTÜ

yürü be kim tutar seni

not:İTÜ öğrencisiyim
    quote:

Orjinalden alıntı: codderial

quote:

SONUÇ

Bir tıp fakültesine bile sahip olmayan,yurduma hizmet edecek doktorlar yetiştirmeyen(gerçi o bölüm olsa, onlar bile hemen kaçardı yurtdışına), aksine dış ülkelerin kalkınması amaçlı ülke topraklarımızda kurulmuş ve emperyalizm uşaklarını yetiştiren,mezununundan başka kendi ülke kalkınmasına en ufak bir somut katkısı olmayan ODTÜ, bu ülkede en çok abartılmış,aslında ülke faydası açısından 5 para etmez değersizlikte, vatansever ruhtan uzak beyinleri, kendi evrensel dili diye tabir ettiği ingilizce ile eğiten, Emperyal ülkelerin ,ülkemizdeki fason Üniversitesidir...

Hala dediklerime anlamsızca karşı gelmeyi bırakın, en ufak somut bir faydasını söyleyin bu ülkeye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giago007 -- 25 Şubat 2007; 12:37:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Oktay sinanoğlu gibi bilim adamları yetiştiriyor ötesi var mı?

o ödtüde mi yetişmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

quote:

o ödtüde mi yetişmiş

Odtude danışman profesörlük yaptı kardeşim. Daha bişeyden haberiniz yok ahkam kesiyosunuz ya.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

quote:

o ödtüde mi yetişmiş

Odtude danışman profesörlük yaptı kardeşim. Daha bişeyden haberiniz yok ahkam kesiyosunuz ya.

dikkat edersen o smiley'i buşuna koymadım kardeşim

anlatım bozukluğu sende

• Şuan sağlayan ODTU dimi?Türkiye nin en iyi altyapısına sahip okul.ODTU nün bu ülkeye faydası nedir diye sormuşlar ona cevap verdim.

Ayrıca bu nasıl bir mantıktır "o olmasa başkası bulur"?? İTÜ olmasa başka okul adam çıkarır o zaman.Böyle düşünce nerde var? Hangi akla hizmet böyle düşünürsün çözmüş değilim.Türkiye nin en büyük en köklü okullarından birisi ODTÜ ve sen anında sildin.Sen hangi okul mezunusun peki? Eğitim az yerde veriliyor adam gibi bari verenleri taşlamayın.

Birde ODTÜ nün meznlarndan başka yararı yok demişsin.Bir okul mezundan başka ne yapacak söyler misin bana? Bir öğretim üyesi öğrencilerini adam gibi okutup mezun etmekten başka ne gibi faydada bulunabilir ülkesine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 25 Şubat 2007; 12:37:25 >
  • arkadaşlar bütün yazıları baştan sona okudum.Odtülü kimse itüye laf atmamış ama bazı arkadaşlarımız kahrolsun dotü bide altına ekmiş itü öğrenciyim die ve başlıktanda anlayaağımız gibi kesin bir odtü karşıtlığı yaşanmakta..Lütfen hedefiniz odtü olmasın.İngilizeyle eğitim veren sadece odtü deil..

@codderial arkadaşım üniversiteler hakkında birazcık bilgin olsa Üniversite adının içinde TEKNİK İBARESİ VARSA O ÜNİVERSİTEDE TIP Fakültesi olmayacağını bilir, ve böylece gereksiz (saçma sapan cevaplarla vaktimizi harcamazsın) lütfen odtü düşmanlığını bırakalım odtü de ülkemizin üniversitesi.Nasıl sabancı koç boğaziçi de ingilizce eğitim veriyorsa odtüde veriyor.Ztn diğer üniversitelerden mezun olanlarda ingilizce öğrenmek için kurslara gidiyor.Şunu unutmayalım çağımızın dili ingilizce.Önemli olan ingilizceyide bilip, türkçemize sahip çıkmak.Benim asıl kızdığım ingilizce bilip, bunu artislik olsun die türkçeden gösterenler.BYe bye lar enjoyları türkçemize sokmak . Bu arada Oktay sinanoğlunun birazcık özgeömişini incelerseniz.Onun ingilizce eğitimi sonuna kadar aldğını yurtdışında okuduğunu ama yegane sebebinin türkçeyi ezdirmemek olduğunu anlarsınız.Üşenenler için özgeçmişini veriyorum.

Sayın Profesör Doktor Oktay Sinanoğlu; dünyanın en genç yaşta profesör olmuş kişisi ve Nobel adayı. 1953 yılında Ankara’da TED’in Yenişehir Lisesini birincilikle bitirdi. O zaman lisenin eğitim dili tamamen Türkçe’ydi, takviyeli yabancı dil dersleri vardı, sonradan kolej oldu. TED tarafından Amerika’ya burslu Kimya Mühendisliği için gönderildi. 1956 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de Kimya Mühendisliğini birincilikle bitirdi. 1957’de Amerika Birleşik Devletlerinde MIT’den birincilikle Yüksek Kimya Mühendisi oldu. Alfred Sloan ödülünü aldı. 1959’da Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de; Kuramsal Kimya Doktorasını yaptı, doktorasını yaparken iki ödül kazandı. 1959-1960 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Atom Enerjisi Merkezinde araştırmalar yaptı. 1961’de hem Harward, hem de Yale’de kendisinin yeni Nicem (“Kuvantum”)Kimyası ve fiziği üzerine teorileri hakkında üst düzey derslerde yeni buluşlarını anlattı. 1962 yılında Batının 300 yılda en genç profesörü oldu (26 yaşında Yale Üniversitesinde); 1962 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi mütevelli heyeti yalnız Oktay Sinanoğlu’na mahsus olmak üzere kendisine Danışman Profesör unvanını verdi. Türkiye’de de kuramsal kimya bölümünü kurdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesinde eğitimin Türkçe olması için uğraş verdi. Ama, tabii olmadı. 1964’de Moleküler Biyoloji konusunda ikinci kürsüsüne Yale Üniversitesine atandı. 1973’te Almanya’nın en yüksek Aleksander von Humboldt Bilim Ödülünü ilk kazanan kişi oldu. 1975’te Japonya’nın Uluslararası Seçkin Bilimci Ödülünü kazandı; yine 1975 yılında özel kanunla Oktay Sinanoğlu’na ilk ve tek, Türkiye Cumhuriyeti Profesörü unvanı verildi. 1976’da Japonya’ya Türkiye Cumhuriyeti Özel Elçisi olarak gönderildi. Kendisi Türk-Japon kültür, bilim ve eğitim ilişkilerinin temellerini atmıştır. Amerika Bilim ve Sanat Akademisinin ilk ve tek Türk üyesidir. Hindistan’ın Devlet Misafiri olarak, Hintli Bakanlarla ve Cumhurbaşkanıyla görüşmüştür. Meksika’da aynı seviyede Üçüncü Dünya Bağımsızlığı için çalışmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden yaş sınırında (67) emekli oldu.Yale'deki hayat kaydıyla, ömür boyu olan iki kürsülü profesörlüğünü, Türkiye'nin ve Türkçe'nin başına gelenlerle daha verimli mücadele edesilmek için, "emeritus professor" ünvanına çevirterek Türkiye'deki faaliyetlerini daha da yoğunlaştırdı. O ara Türkiye genelinde ki herhangi herhangi bir bir evrenkentte (üniversitede) yetenekli gençlere, fizik kimya, matematik, moleküler biyoloji dallarında Mastır, doktora araştırmaları yaptırması, herşeyi YÖK'ten soran rektörlerce engellendi.Ama Oktay Sinanoğlu, bir yandan bilimsel araştırmalarına dış ülkelerde devam ediyor. 1962’den günümüze dek ilk TÜBİTAK Bilim Ödülünü, ilk Sedat Simavi ödülünü, 1992’de Bilgi Çağı, 1995’te İLESAM Üstün Hizmet Ödülünü, ayrıca Yılın Fikir Adamı, Yılın Bilim Adamı ödüllerini aldı. Yesevi Kazakistan ve benzeri bir çok kuruluşta profesör, mütevelli heyeti üyesi, Atatürk Kültür Kurumu asli üyesidir. 2001'de Yerel gazeteler Birliği'nce "halk Kahramanı Ödülü" verildi. Bu yılda Antalya'da Uğur Mumcu Bilim Ödülü (2002), TÜRKSAV Türk Dünyası'na Hizmet Ödülü (2002) verildi. 250 kadar uluslararası bilimsel yayını, bilim kuramları, çeşitli dillere çevrilmiş kitapları vardır. Türkiye’de de Türkçe pek çok yayın yapmıştır. Değişik ülkelerde iki kez Nobel’e aday gösterilmiştir.

• galiba mesajımı göz ucuyla okumuşsun ben odtüye laf atmadım tam tersine savundum itü öğrencisi olduğumu belirtmememin nedenide odtüyü sadece odtülüler savunur gibi abuk bir düşünceye sapmaya meyilli arkadaşlara karşı bir tedbirdi.
    mesajları göz ucuyla okumayalım lütfen

not:mesaj alındı sorun yok

quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

arkadaşlar bütün yazıları baştan sona okudum.Odtülü kimse itüye laf atmamış ama bazı arkadaşlarımız kahrolsun dotü bide altına ekmiş itü öğrenciyim die ve başlıktanda anlayaağımız gibi kesin bir odtü karşıtlığı yaşanmakta..Lütfen hedefiniz odtü olmasın.İngilizeyle eğitim veren sadece odtü deil..

@codderial arkadaşım üniversiteler hakkında birazcık bilgin olsa Üniversite adının içinde TEKNİK İBARESİ VARSA O ÜNİVERSİTEDE TIP Fakültesi olmayacağını bilir, ve böylece gereksiz (saçma sapan cevaplarla vaktimizi harcamazsın) lütfen odtü düşmanlığını bırakalım odtü de ülkemizin üniversitesi.Nasıl sabancı koç boğaziçi de ingilizce eğitim veriyorsa odtüde veriyor.Ztn diğer üniversitelerden mezun olanlarda ingilizce öğrenmek için kurslara gidiyor.Şunu unutmayalım çağımızın dili ingilizce.Önemli olan ingilizceyide bilip, türkçemize sahip çıkmak.Benim asıl kızdığım ingilizce bilip, bunu artislik olsun die türkçeden gösterenler.BYe bye lar enjoyları türkçemize sokmak . Bu arada Oktay sinanoğlunun birazcık özgeömişini incelerseniz.Onun ingilizce eğitimi sonuna kadar aldğını yurtdışında okuduğunu ama yegane sebebinin türkçeyi ezdirmemek olduğunu anlarsınız.Üşenenler için özgeçmişini veriyorum.

Sayın Profesör Doktor Oktay Sinanoğlu; dünyanın en genç yaşta profesör olmuş kişisi ve Nobel adayı. 1953 yılında Ankara’da TED’in Yenişehir Lisesini birincilikle bitirdi. O zaman lisenin eğitim dili tamamen Türkçe’ydi, takviyeli yabancı dil dersleri vardı, sonradan kolej oldu. TED tarafından Amerika’ya burslu Kimya Mühendisliği için gönderildi. 1956 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de Kimya Mühendisliğini birincilikle bitirdi. 1957’de Amerika Birleşik Devletlerinde MIT’den birincilikle Yüksek Kimya Mühendisi oldu. Alfred Sloan ödülünü aldı. 1959’da Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de; Kuramsal Kimya Doktorasını yaptı, doktorasını yaparken iki ödül kazandı. 1959-1960 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Atom Enerjisi Merkezinde araştırmalar yaptı. 1961’de hem Harward, hem de Yale’de kendisinin yeni Nicem (“Kuvantum”)Kimyası ve fiziği üzerine teorileri hakkında üst düzey derslerde yeni buluşlarını anlattı. 1962 yılında Batının 300 yılda en genç profesörü oldu (26 yaşında Yale Üniversitesinde); 1962 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi mütevelli heyeti yalnız Oktay Sinanoğlu’na mahsus olmak üzere kendisine Danışman Profesör unvanını verdi. Türkiye’de de kuramsal kimya bölümünü kurdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesinde eğitimin Türkçe olması için uğraş verdi. Ama, tabii olmadı. 1964’de Moleküler Biyoloji konusunda ikinci kürsüsüne Yale Üniversitesine atandı. 1973’te Almanya’nın en yüksek Aleksander von Humboldt Bilim Ödülünü ilk kazanan kişi oldu. 1975’te Japonya’nın Uluslararası Seçkin Bilimci Ödülünü kazandı; yine 1975 yılında özel kanunla Oktay Sinanoğlu’na ilk ve tek, Türkiye Cumhuriyeti Profesörü unvanı verildi. 1976’da Japonya’ya Türkiye Cumhuriyeti Özel Elçisi olarak gönderildi. Kendisi Türk-Japon kültür, bilim ve eğitim ilişkilerinin temellerini atmıştır. Amerika Bilim ve Sanat Akademisinin ilk ve tek Türk üyesidir. Hindistan’ın Devlet Misafiri olarak, Hintli Bakanlarla ve Cumhurbaşkanıyla görüşmüştür. Meksika’da aynı seviyede Üçüncü Dünya Bağımsızlığı için çalışmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden yaş sınırında (67) emekli oldu.Yale'deki hayat kaydıyla, ömür boyu olan iki kürsülü profesörlüğünü, Türkiye'nin ve Türkçe'nin başına gelenlerle daha verimli mücadele edesilmek için, "emeritus professor" ünvanına çevirterek Türkiye'deki faaliyetlerini daha da yoğunlaştırdı. O ara Türkiye genelinde ki herhangi herhangi bir bir evrenkentte (üniversitede) yetenekli gençlere, fizik kimya, matematik, moleküler biyoloji dallarında Mastır, doktora araştırmaları yaptırması, herşeyi YÖK'ten soran rektörlerce engellendi.Ama Oktay Sinanoğlu, bir yandan bilimsel araştırmalarına dış ülkelerde devam ediyor. 1962’den günümüze dek ilk TÜBİTAK Bilim Ödülünü, ilk Sedat Simavi ödülünü, 1992’de Bilgi Çağı, 1995’te İLESAM Üstün Hizmet Ödülünü, ayrıca Yılın Fikir Adamı, Yılın Bilim Adamı ödüllerini aldı. Yesevi Kazakistan ve benzeri bir çok kuruluşta profesör, mütevelli heyeti üyesi, Atatürk Kültür Kurumu asli üyesidir. 2001'de Yerel gazeteler Birliği'nce "halk Kahramanı Ödülü" verildi. Bu yılda Antalya'da Uğur Mumcu Bilim Ödülü (2002), TÜRKSAV Türk Dünyası'na Hizmet Ödülü (2002) verildi. 250 kadar uluslararası bilimsel yayını, bilim kuramları, çeşitli dillere çevrilmiş kitapları vardır. Türkiye’de de Türkçe pek çok yayın yapmıştır. Değişik ülkelerde iki kez Nobel’e aday gösterilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giago007 -- 25 Şubat 2007; 12:54:26 >

• odtünün faydasını bilemem ama diğer üniversitelerin ne faydsı var? buyrun
  • hocam sana diil bide ingilizce eğitime karşıyım die bi topic var.Adam itülü odtünün sömürgeciliğinden tutta, amerikan uşağı oldupuna her şeye laf etmış. Bide iyiki odtü değilim die bir topic var.Onu bi aratırsan bulursun adam odtülü 8 10 tane öğretim görevlisi 301 . maddeye imza attı die adamın yazdığı ilk yazı iyiki odtülü değilim ..onlaın linklerini bulursam sana gönderirim.Kısacası o laf direkt körü körüne odtüye laf atanlaraydı ztn odtü itü kavgasıı çıkaranda bu zihniyetler.Durup dururken böyle topic açmlara felam..
    quote:

Orjinalden alıntı: giago007

galiba mesajımı göz ucuyla okumuşsun ben odtüye laf atmadım tam tersine savundum itü öğrencisi olduğumu belirtmememin nedenide odtüyü sadece odtülüler savunur gibi abuk bir düşünceye sapmaya meyilli arkadaşlara karşı bir tedbirdi.
    mesajları göz ucuyla okumayalım lütfen
    quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

arkadaşlar bütün yazıları baştan sona okudum.Odtülü kimse itüye laf atmamış ama bazı arkadaşlarımız kahrolsun dotü bide altına ekmiş itü öğrenciyim die ve başlıktanda anlayaağımız gibi kesin bir odtü karşıtlığı yaşanmakta..Lütfen hedefiniz odtü olmasın.İngilizeyle eğitim veren sadece odtü deil..

• konuyu açan codderial dikkate alınmaması gereken bir tip arkadaşlar. Lütfen dikkate almayın...
  • yaw bir insan kendi ülkesinin az da olsa iyi kurumlarını neden karalar?belki daha çok ödenek ve imkan verilse odtü daha iyi olacak,diğer üniversitelerden de daha çok odtü düzeyinde okul çıkacak.her iyi okul gibi mezunları biraz zkendini beğenmiş olabilir,normaldir...
    diğer konuda ise,yurtdışına çıkış serbest bırakılsa ülkenin yarısı boşalır zaten,devlet artık adam almıyor,Osmanlı dan bu yana devam eden kerim devlet olayı 90 lı yıllardaki zibidi politikacıların ülkeyi krizlerle batırması yüzünden bitti,özel sektörse iş isteyenlerle dalga geçiyor.orta öğretim,ara eleman sektörü çökmüş,neredeyse çaycıyı bile üniversite,tornacıyı bile mühendis isteyecekler.ayda 500ytl verilen işe girmek için elli tane sınav geçiyorsunuz,yaş,tecrübe,askerlik,yabancı dil isteniyor ve ayda 500ytl ye...torpil olaylaırnı hiç saymıyorum.toplumun dokusunu çürüten,son yıllarda alışık olduğumuz şiddet,yozlaşma,ahlaksızlık gibi şeylerde işssizlikten kaynaklanıyor,adam gibi bir işi olan,toplumda yeri,cebinde parası olan bir insan bunlara yönelmez...
    şu anda da idari bilimler okuduğuma pişmanım,ya odtüde mühendislik ya da tıp okusaydım keşke

• quote:

Orjinalden alıntı: codderial

Okuma faslım yıllar önce bitti..Üniversitelerin zaman kaybı olduğunu anladığım günden beri alakam yoktur..
    Bitirdiğim üniv. boşver..Hepsi aynı..Hepsi Yükseklise...

Eğitime karşı insan eğitimi eleştirmeye çalışıyor.

Her şeyi bildiğini sanıyor fakat hiç bir şey bilmiyor.

Sanırım üniversiteye devam edememiş veya atılmış ve burda oluşan kuyruk acısı nedeniyle böyle bir topik açmış.

Kanıma dokunan ise, böle insanların gelip ahkam kesmesi bizleri küçük düşürmeye çalışması.

Keşke bu topice hiç mesaj atmasaydım. Boşuna nefes tüketmişim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.