Şimdi Ara

ODTÜ 'nün bu **Ü*L*K*E*Y*E** ne faydası var >:( (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
234
Cevap
0
Favori
6.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KAPATMADAN EKLİYEYİM İSTEDİM YANLIŞ ANLAŞILMAMAK İÇİN
    quote:

Orjinalden alıntı: kommodor

Bir eğitimci olarak söylüyorum;bütün bu ucuz,içi boş REKLAM kampanyası aşağıdaki ASILSIZ ve MANASIZ sözün ortaya atılmasıyla başladı.gerçekten çok kaliteli olsaydı üniversiteler için bir sürü başarı yada kalite indexi var birine girerdi en azından değil mi?bugün cambridge'da,stanford'da,MIT'de,berkeley'de,yada oxford'da ben metu mezunuyum desen kaç kişi bilir yada kim (olmayan)ayrıcalığı tanır söylermisiniz?metunun sadece ankarada oluşundan dolayı bitakım organizasyonlara ev sahipliği yapması,sosyal faaliyetlerinin çok olması bilimsel ve teknik anlamda çok ilerde olduğunu göstermez.zaten gösterseydi avrupa yahut ABD üniversiteleri arasında sırlamalara girerdi.burada yada başka bi yerde kimse ağzını açıp aleyhte tek kelime etmezdi.kanatimce türkiyenin önde gelen 15-20 üniversitesinin birbirlerine üstünlükleri yok.kişisel kazanımlar ve kişisel yetenekler çok daha önemlidir.şuan microsoft'ta adını belki google'da bile bulamayacağınız hint,çin,tayvan ve afrika üniversitelerinden mezun yazılım ve donanım uzmanları çalışıyor.oralarda herkes kabiliyeti ölçüsünde işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.kimse olmayan ayrıcalıklardan bahsetmediği gibi ucuz reklam peşinde de koşmuyor...
    quote:

Orjinalden alıntı: hisset
    ODTÜLÜ OLMAK AYRICALIKTIR

eğtimcisin ama birşeyin farkına varamamışsın ayrıcalık diye söylene cümleler sadece ülkemiz içerisinde
    kullanılır ve tamamen gaz verici ,alaycı bir cümledir.kimse evrensel boyutta dünya çapında bunu söylemez zaten saçmalıktır önce biraz düşün sonra cevap ver eleştir, yanlış anlama olmasın,reklam değil bu bir

quote:

Orjinale yakından alıntı: Loop
    arkadaş da odtüyü 2dk sattı

san şunu diyim eğer ki bu laf banaysa odtü satmak olmamış ayıp etmişsin demek istediğim bu tür
    belli bir zihniyete hizmet eden
    quote:

codderial
    Ne yapalım..Hamaset bizim genlerimizde var...
    Ne demişler, şeyh uçmaz, müridleri uçurur..

kişilerin açtığı (kendi zihniyetlerine pirim vermeyen kişilerin daha ne iş yaptığı nerden mezun olduğuda belli değil ama rahat mış para sıkıntısı yokmuş)tamamen odtü ye yönelik odtüyü hedefalan aşşağılayan konularda
    fazla durulmaması gerktiğidir

Not:Dikkat edilecek olursa sadece ODTÜ hakkında açılıyor bu tür konular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 25 Şubat 2007; 2:17:13 >

• Arkadaşım ben orda "Sildi" dedim "sattı" demedim. Alıntı yaparken de mi değiştirdin naptın

Bu son yorumum. Hade iyi geceler size. Dediğim gibi. Gelin bizim bölümde bi çay için. Havasını koklayın iyi gelir

edit: Ayrıca lafım codderial a idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 25 Şubat 2007; 2:23:27 >

• He ya dikkat ettiysen orjinalden alıntı değil ,orjinale yakından alıntı yazmışım oraya keşke sende belirtseydin

sanada iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 25 Şubat 2007; 2:29:02 >
  • Yanlış anlaşılma diye bişe yok.yazdıkların zaten asılsız ve küçük bi çocuğun savunması gibi.mesajlara baktımda metulu olduğunu söyleyenler ilköğretim öğrencisi gibi mesaj yazmışlar.benimki iyi seninki kötü tarzında çekişmeler.bağlayıcı ve objektif yorum yok..tam olmasını beklediğim gibidaha ne söylenebilirki;
    quote:

KAPATMADAN EKLİYEYİM İSTEDİM YANLIŞ ANLAŞILMAMAK İÇİN
    quote:

Orjinalden alıntı: kommodor

Bir eğitimci olarak söylüyorum;bütün bu ucuz,içi boş REKLAM kampanyası aşağıdaki ASILSIZ ve MANASIZ sözün ortaya atılmasıyla başladı.gerçekten çok kaliteli olsaydı üniversiteler için bir sürü başarı yada kalite indexi var birine girerdi en azından değil mi?bugün cambridge'da,stanford'da,MIT'de,berkeley'de,yada oxford'da ben metu mezunuyum desen kaç kişi bilir yada kim (olmayan)ayrıcalığı tanır söylermisiniz?metunun sadece ankarada oluşundan dolayı bitakım organizasyonlara ev sahipliği yapması,sosyal faaliyetlerinin çok olması bilimsel ve teknik anlamda çok ilerde olduğunu göstermez.zaten gösterseydi avrupa yahut ABD üniversiteleri arasında sırlamalara girerdi.burada yada başka bi yerde kimse ağzını açıp aleyhte tek kelime etmezdi.kanatimce türkiyenin önde gelen 15-20 üniversitesinin birbirlerine üstünlükleri yok.kişisel kazanımlar ve kişisel yetenekler çok daha önemlidir.şuan microsoft'ta adını belki google'da bile bulamayacağınız hint,çin,tayvan ve afrika üniversitelerinden mezun yazılım ve donanım uzmanları çalışıyor.oralarda herkes kabiliyeti ölçüsünde işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.kimse olmayan ayrıcalıklardan bahsetmediği gibi ucuz reklam peşinde de koşmuyor...
    quote:

ODTÜLÜ OLMAK AYRICALIKTIR

eğtimcisin ama birşeyin farkına varamamışsın ayrıcalık diye söylene cümleler sadece ülkemiz içerisinde
    kullanılır ve tamamen gaz verici ,alaycı bir cümledir.kimse evrensel boyutta dünya çapında bunu söylemez zaten saçmalıktır önce biraz düşün sonra cevap ver eleştir, yanlış anlama olmasın,reklam değil bu bir

quote:

Orjinale yakından alıntı: Loop
    arkadaş da odtüyü 2dk sattı

san şunu diyim eğer ki bu laf banaysa odtü satmak olmamış ayıp etmişsin demek istediğim bu tür
    belli bir zihniyete hizmet eden
    quote:

codderial
    Ne yapalım..Hamaset bizim genlerimizde var...
    Ne demişler, şeyh uçmaz, müridleri uçurur..

kişilerin açtığı (kendi zihniyetlerine pirim vermeyen kişilerin daha ne iş yaptığı nerden mezun olduğuda belli değil ama rahat mış para sıkıntısı yokmuş)tamamen odtü ye yönelik odtüyü hedefalan aşşağılayan konularda
    fazla durulmaması gerktiğidir

Not:Dikkat edilecek olursa sadece ODTÜ hakkında açılıyor bu tür konular

• Benim anlamadığım nokta neden ODTU nün ne faydası var dendiği. Niye ODTU yerine Üniversitelerin ne faydası var denilmediği. ODTU' ye gelene kadar ne palavra üniversiteler var. Açtırmasınlar ağzımızı. Adam sinus cosinüs bilmeden bıraktım mühendisliği mezun oluyor. Böyle adamlarla muatap olunuyor, adam mühendisim diye geziyor. Ne bu çekememezlik ne bu düşmanlık , Odtu hiç bir şey öğretmese adam olmayı , hayatla mücadele etmeyi , en azından bişeyleri düzgün şekilde yapmayı öğretiyor.

Dediğin gibi bi işe yaramasaydı , bu kadar seçilmiş zeki türk genci de YILLARDIR terkrar söylüyorum YILLARDIR aptal değil girmezdi dimi ..............
    Mezunlar daha kolay iş bulmazdı dimi ?
    Mezunlar yüksek pozisyonlarda da olamazdı dimi ?

O zaman ???????

Lami cicmi yok çekememezlik yapılmaması gerekiyor , herkesinde haddini bilmesi gerekiyor ,bir şeyi sorgulayacaksan objektif olacaksın , kendi içindeki duygularu , kişisel sorunları yansıtmayacaksın ,

Odtuyu tartışana kadar her ilde bulunan üniversitelerinin kaçının gerekli olduğunu tartışırsan daha iyi olur

• kommodor -----------------

UP

OBJETİF VE BAĞLAYICI BİR CEVAP MI İSTİYORSUN :

SÜREKLİ DİYORUZ ZATEN

İSTEYEN İSTEDİĞİ OKULDA OKUR !!!

UP! (kommodor un bana cevabına karşılık )

AŞAĞILAYICI VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ SÖZLER KULLANMAK HOŞ DEĞİLDİR
    İNSANLARI KÜÇÜK GÖRMEK ARKADAŞININ DA DEDİĞİ GİBİ SİZİN GENLERİNİZDE VAR

UP

BYURT-----BİR MESAJIMDA BENDE BUNU DEDİM GENEL OLARAK ELE ALMAK

AMA TEK ODTÜ OLUNCA ARKADAŞLARIN FOYASI ORTAYA ÇIKIYOR AMAÇ BAŞKA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 25 Şubat 2007; 2:54:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: strafer

biraz daha geniş düşünmek lazım.3-4 milyon nüfusa sahip ülkeler ne buluşlara imza atıyor ama bizim öğrenci sayımız bile onların toplam nüfusundan kat kata daha fazla olmasına rağmen t.c kurulduğundan beri bilim dünyasına katkımız nedir.bu kadar öğrencinin hepsi mi salak üniversiteler, ilk okullar orta öğretim eğitim sistemi hepsi kusursuz süper biz salağız tabi.çok zeki gençler yonja da sosyomatta orada burada karı kız peşinde geziyor ya da polat olma hevesinde.genç nüfus genç nüfus diye bas bas bağrılıyor ama hepsi içi boş teneke.avrupa birliği 10 yıl sonra yaşlanacakmışta bizim nüfus çok gençmişte, avrupalılar ne yapsın niteliksiz işçiyi içi boş tenekeyi.bu düzen böyleyse bunda a üniversitesinin b üniversitesinin ne suçu var.

Çünkü senin öğrencilerinin aklı yılık, havada. Çünkü senin ülken "Fiilen işgal altında". Çünkü senin eğitim sistemin ezberci olarak programlanmış bazı kuvvetler tarafından. Çünkü senin eğitim sistemin istikrarsız. Çünkü senin insanın disiplinsiz. Çünkü ÜLKE YILLARDIR İSTİKRARSIZ.

ODTÜ NE YAPSIN? ZOTTÜ GELSE BİR ŞEY YAPAMAZ.

• Üniversite gençliğinin ne durumda olduğunu görmek için TV makinası izlemek yeterli.

Durum içler acısı.

Teknik üniversiteler hadi neyse daha çok inek tabir ettiğimiz admalar geliyor.

Anadolu üniversitelerinde eğitim gören arkadaşlarımın anlattıklarını ve benim ziyaretlerimde gördüklerimi anlatsam size..

Benim kızım olursa hayatta şehir dışına göndermem. Deneyimlerim bunu gösteriyor, o kadar çok insan var ki şehir dışına eğitim için dğeil SEX için gidiyor...Aslında daha başka laf söylerdim de kurallar dışı olmasın diye bunu dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Üniversite gençliğinin ne durumda olduğunu görmek için TV makinası izlemek yeterli.

Durum içler acısı.

Anadolu üniversitelerinde eğitim gören arkadaşlarımın anlattıklarını ve benim ziyaretlerimde gördüklerimi anlatsam size..

Benim kızım olursa hayatta şehir dışına göndermem. Deneyimlerim bunu gösteriyor, o kadar çok insan var ki şehir dışına eğitim için dğeil SEX için gidiyor...Aslında daha başka laf söylerdim de kurallar dışı olmasın diye bunu dedim

SENDE AMMA YAPTIN AMA KIZIN AİLEDE ALDIĞI EĞTİM BOZUKSA SEX DE YAPAR BAŞKA ŞEYLERDE

ŞEHİR DIŞINA GİDEN BİR ÇOK KIZ BU ŞEKİL DEĞİL Kİ OKUMAK İÇİN GELENLER GENELLİKLE DÜZGÜN
    KİŞİLİKLİ

ÇEVREMİZDE ÇOK VAR ŞEHİR DIŞINDAN GELEN GÖREBİLİYORUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 25 Şubat 2007; 3:14:41 >

• quote:

quote:

Üniversite gençliğinin ne durumda olduğunu görmek için TV makinası izlemek yeterli.

Durum içler acısı.

SENDE AMMA YAPTIN AMA KIZIN AİLEDE ALDIĞI EĞTİM BOZUKSA SEX DE YAPAR BAŞKA ŞEYLERDE

ŞEHİR DIŞINA GİDEN HER KIZ BU ŞEKİL DEĞİL Kİ OKUMAK İÇİN GELENLER GENELLİKLE DÜZGÜN KİŞİLİKLİ

ÇEVREMİZDE ÇOK VAR ŞEHİR DIŞINDAN GELEN GÖREBİLİYORUZ

Ben herkes demedim zaten çok insan var dedim.

1. si saygı için bağırmadan yazmalısın.

2. si okuduğunu iyi anlamalısın.

O kadar üniversitede okuyorum diyorsun ama bunlara dikkat etmezsen vali olsan da adam olamazsın der sana baban

• HIZLI YAZINCA ORAYI ATLAMIŞIM AMA DÜZELTTİM (sen de pek bi alınganmışsın yahu)

AYRICA BÜYÜK YAZINCA BAĞIRMAK MI OLUYOR ? BUNU BİLMİYORDUM (bu da pek bi küçük ama
    nasıl normal yazıyı biraz daha büyültebilirim )

ARTIK YAZININ SONUNA EKLERİM YAZININ BÜYÜKLÜĞÜ BAĞIRMAK ANLAMINDA DEĞİL DİYE

YAZDIĞIM YAZININ BÜYÜKLÜĞÜ BAĞIRMAK ANLAMINDA DEĞİLDİR BİLGİNİZE.
  • Cvt şanzıman burada doğru söylüyor.

X sitelerde Y bölümlerinde öyle Z görüntüleri varki bu Q şahısların. Bende göndermezdim kızımı şahısen.
  • quote:

HIZLI YAZINCA ORAYI ATLAMIŞIM AMA DÜZELTTİM (sen de pek bi alınganmışsın yahu)

AYRICA BÜYÜK YAZINCA BAĞIRMAK MI OLUYOR ? BUNU BİLMİYORDUM (bu da pek bi küçük ama

evet karşıdakine saygısızlık olarak algılanıyor...

Dikkat edersen sevinirim.

BU ARADA

@TMSF: saçma saçma konuşma,

arkadaş lise 1 öğrencisi kusuruna bakmayın çocuk daha çocuk msn de bize geliyor 38 yaşındayım diyor başkasına 30 demiş

• quote:

Orjinalden alıntı:

ama dediğim gibi eğerki kızına düzgün bir eğitim veremiyorsan ve de kızına güvenemiyorsan dışarı bile çıkartmamalısın o vakit

TMSF KİM Kİ !

38 BÜYÜK GELMİŞ 30 A İNDİRMİŞ HERALDE BENCE MANTIKLI

YAZININ BÜYÜKLÜĞÜ SİZİ ALDATMASIN SAYGIM SONSUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 25 Şubat 2007; 3:30:19 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı:

ama dediğim gibi eğerki kızına düzgün bir eğitim veremiyorsan ve de kızına güvenemiyorsan dışarı bile çıkartmamalısın o vakit

kızım yok.

Gerekirse eğitimi veririm ama Türkiyede herkes kızına sözde eğitim veriyor ama başı Türbanlı kızlar Bakırköy sahilinde iğrenç şeyler yapıyor, çok görmüşsünüzdür ben şahsen çok gördüm.

Yani ben yollamam yuanımda kalsın, o iğrenç ortamdan uzak kalsın.

İstanbulda daha iyi okullar var.

Ben kendim gitmedim şehir dışına.

İstanbul gibi yer mi var. Ankarada okusam kafayı yerdim heralde denizden uzak.

İzmitte lise okudum, resmen boğuluyordum İstanbuldan sonra diğer şehirler çok sıkıcı...

• quote:

quote:

HIZLI YAZINCA ORAYI ATLAMIŞIM AMA DÜZELTTİM (sen de pek bi alınganmışsın yahu)

evet karşıdakine saygısızlık olarak algılanıyor...

Dikkat edersen sevinirim.

BU ARADA

@TMSF: saçma saçma konuşma,

arkadaş lise 1 öğrencisi kusuruna bakmayın çocuk daha çocuk msn de bize geliyor 38 yaşındayım diyor başkasına 30 demiş

Sen biliyorsun onu saçma felan değil o. Şekil 1A o. 38 yaşta oha yani, 16 yaşına kadar sünneti yapılamamış çocuk gibi, hani sünnet yapılamadıkça süner ya, yada ne biliyim. Robi Williams gibi yok2 metre, yok 3 metre gibi uzar ya...

Benimkide öyle oldu, 35-38-40-50...31 yaşındayım dedim, adam 38 diyor. Pes...Ayrıca millete niye saygıyı öğretiyosun anlamadım. Önce kendin pratiğini gerçekleştirmen lazım. Her koşulda optimum muhalafet eden birisi için zor olacak tabi, biliyorum. Kusura kalma. ( Bakma demiyorum, bakamazsın muhalefet edersin, olduğun yerde kal sen )

• İSTANBUL DAYSAN ZATEN YOLLAMANA GEREK YOK

AMA KÜÇÜK ŞEHİRLER İÇİN MALESEF İYİ BİR GÜVEN VE EĞİTİM ŞART
  • Beyefendi acaba bu olay sizi bu kadar niye etkiledi. Hoş , yani NE GÖRDÜNÜZ BU KADAR ? diyesi geliyor insanın.

Hakikaten örneklerini alabilirmiyiz ne tür izlenim sizi bu görüşe itti acaba? Nasıl örnekler yani?
  • AYRICA BİLMEDEN KARŞINDAKİNE AHKAM KESMEKTE PEK HOŞ OLMADI

SON SÖYLEDİĞİ SÖZDE KENDİNE YEMİŞ BİR SÖZ HERALDE

quote:

Orjinalde yakından alıntı: antiochos

1.büyük kelime bağırmaktır saygısızlıktır

2.okuduğunu iyi anlamalısın

O kadar üniversitede okuyorum diyorsun ama bunlara dikkat etmezsen vali olsan da adam olamazsın der sana baban

BÜYÜK HARF ALDATMASIN SAYGIM SONSUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 25 Şubat 2007; 4:00:43 >
  • Bu ülke için çalışan, ülkes,ne bağlı olan kaliteli mühendisler İTÜ den çıkar.

http://www.topuniversities.com dan alıntı;

"The efforts and expertise of ITU graduates have been major contributors in the planning and construction of Turkey�s roads, bridges, dams, factories, buildings, energy plants, communication networks, villages and cities. ITU is a state university which defines and continues to update methods of engineering and architecture in Turkey. It provides its students with modern educational facilities while retaining traditional values, as well as using its strong international contacts to mould young, talented individuals who can compete in the global arena."

Gayet iyi özetlemiş, yazının ana fikri benim en başta yazdığım cümledir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.