Şimdi Ara

ODTÜ NEDEN BU KADAR BAKIMSIZ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
4
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Restorasyon diyen arkadaşlar, bu işi kim yapacak onu da söylesinler...http://arkeofili.com/?p=3989
     ODTÜ NEDEN BU KADAR BAKIMSIZ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

Devlet okulları çöp durumda. Millet adına aldanıp gidiyor. Apartman dairesindeki vakıf üniversitelerinin akademik kadrosu daha güçlü.

ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ne puanı yettiği halde, Bilkent Üniversitesi'nde %50 burslu elektrik-elektronik mühendisliği okuyan kişiler var.

ODTÜ'yü kazanmak boru değil tabii ki, böyle bir şey ima etmiyorum. Devlet üniversitelerinin genel durumundan bahsediyorum.

Haklısınız. Benim de durumum yazdığınız gibi bilkent ee tam burslu gelmiyor, odtü ee geliyor. Sanıyorum odtüye gideceğim, bilkentin ücretini karşılamak zor %50 bile olsa.

Bilkent'in yarım dönem ücreti 13.040 TL. Yani tam dönem ücreti 26.080 TL. Bazı kişiler için para bile değil bu. %50 burslu olduğunu düşün bir de, bu fiyat yarıya iniyor. %50'i aylık taksit yaptırıyorsun, 1.630 TL ödüyorsun her ay.

O bahsettiğim arkadaşın babasının aylık geliri 15-20 bin liraydı. Ayda 1.630 TL vermek onları çok etkilemiyordu. Mantıklı olanı yaptı tabii. Bilkent Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi üniversitesi bence.

• evet, bunda sonuna kadar haklısınız. devlet üni. olmanın yan etkileri bunlar. ama tercih sürecindeki öğrencileri etkiliyor bu durum. etkilemesi de gayet anlaşılır bence. 4-5 sene boyunca hapishane gibi binalarda eğitim görmek istemez kimse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scheissenberg kullanıcısına yanıt
    Ülke hapishane gibi zaten 18 yıl yaşadın bu ülkede zaten 5 yıl daha yaşa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para yok.

Odtü maalesef hak ettiği desteği görmüyor.Böylesine sağlam beyinlerin olduğu bir okulun,bu şekilde görünmesi çok yazık.
  • la odtünün neyinin tarihi olacak ? saçmalamayın, 100 yıllık bir yapı bile değil. şu izmirliler ile odtülüler tamamen aynı, aşırı ego yüklemesi var insanlarında.
  • Odtü ye hapishane de dediler ya bi şey demiyorum
    Nedir bu çekmemezlik ya, bi türlü odtü yazmayanlari tatmin edemiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrence -- 14 Temmuz 2015; 13:38:11 >
  • Saka mısınız.Bir özel üniyle bir devletin içi karşılaştırılır mı hiç akıl fikir var mı sizde.Gaziyle odtünün binasını karşılaştırsanıza.

• quote:

Orijinalden alıntı: pastek123

Anlaşılır mesela adam orda türkçe sorularını yapamıyorsa okuduğu anlayamıyor demektir
    Eğer adam lys de matematiği yapamazsa üniversitede katlı integralleri çözemez
    Eğer adam geometri yapamıyorsa analitik düşünemiyodur algoritma derslerini nasıl anlayacak
    Vsvs

Tamam da burada kaçırdığınız nokta o kişinin çalışıp çalışmadığı. Adam integrale çalışmamışsa nasıl yapsın? Geometride skaler çarpımı bilmiyorsa nasıl yapsın? Çok eksik düşünüyorsunuz.

• Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    Öyle değil ortalama net yapmalı ama ... Yarısı kadarını yarısı kafar çalışmadan olur yarıdan sonra çalışılarak olur...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Adam kafanın çalışıp çalışmadığını dandik ösym sınavıyla ölçüyor lan koşarak uzaklaşın

ya var ya şu "hayatımız 2 saatlik sınavla ölçülüyoor " adamları ne zaman bitecek.
    baal gibi var alakası.ben 10. sınıfta 49 alıyodum sınavda 49 yaptım, 10. sınıfta 100 alan adamlar 35 yaptı.sence burdaki fark ne?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pastek123

Anlaşılır mesela adam orda türkçe sorularını yapamıyorsa okuduğu anlayamıyor demektir
    Eğer adam lys de matematiği yapamazsa üniversitede katlı integralleri çözemez
    Eğer adam geometri yapamıyorsa analitik düşünemiyodur algoritma derslerini nasıl anlayacak
    Vsvs

Tamam da burada kaçırdığınız nokta o kişinin çalışıp çalışmadığı. Adam integrale çalışmamışsa nasıl yapsın? Geometride skaler çarpımı bilmiyorsa nasıl yapsın? Çok eksik düşünüyorsunuz.

Zeka düzeyi kıyasında yapılan derece gerçekten alakasız. Zaten çoğumuz hemen hemen aynı zeka düzeyindeyiz. Hepimizde yapacak kapasite var. Ama bu dünyada insan için çalıştığının karşılığı vardır. Bu ayettir. Bu yüzden çalışan her şekilde karşısındakinden daha üstündür.

• quote:

Orijinalden alıntı: metu-aeromech

quote:

Adam kafanın çalışıp çalışmadığını dandik ösym sınavıyla ölçüyor lan koşarak uzaklaşın

ya var ya şu "hayatımız 2 saatlik sınavla ölçülüyoor " adamları ne zaman bitecek.
    baal gibi var alakası.ben 10. sınıfta 49 alıyodum sınavda 49 yaptım, 10. sınıfta 100 alan adamlar 35 yaptı.sence burdaki fark ne?

Sadece zekaya indirgemek cidden saçmalık. O kişinin yaşadıkları, aile durumu, ergenlik dönemi bir çok şey senden farklıdır. "Zekiyim ve yaptım, zeki olmayan yapamadı" tamamen kibirden ibaret.

• ODTÜ'ye adımını dahi atmamış ya da binaları sadece dışından görmüş olan insanların fikir beyan ettiği bir konu olmuş resmen. "Bilkentin parası var, onda daha fazla lab vardır benim mantığıma göre, çünkü çok paraları var", "ODTÜ EE'de herkes ilk 2000, rekabetten kaçın, bilkente gidin 20 kişiyle yarışın" şeklinde ilginç yorumlar gördüm. Bilkent'in tarihini bilmeden, Bilkent rektöründen daha çok savunan dahi var hatta. Bu neyin fanatikliğidir anlamıyorum açıkçası.

Okulun biraz bakımsız olduğu ise maalesef doğru. Bunun nedeni ise kampüsün çok büyük olması ve yeterince çalışan bulunmaması. (Bir örnek, okulun bir tarafındaki çimleri biçmeye başlıyorlar, diğer kısmında işlem bittiğinde ilk kısımda çimlerin boyu çok fazla uzamış oluyor.) Bunun altında yatan sebep ise okulun, zaten kıt olan para kaynaklarını daha çok eğitime harcaması, ki bence de bu doğru olandır.

Ayrıca, konuda bir arkadaşın belirttiği gibi yaz aylarında okulda bakım yapılıyor. Her sene bir yurt yenileniyor, okuldaki binalar boyanıyor, çimler kesilip peyzaj çalışmaları yapılıyor. Tam bu çalışmaların ortasında gördüğünüz için de hayal kırıklığına uğramış olabilirsiniz.

• ODTÜ öğrencisiyim. Kampüsün mimari yapısının ve binaların vasat olduğunu düşünüyorum. Binalar estetik olmaktan çok uzak. Kampüs tasarımından dolayı fazla yorucu ve çoğu yeri çirkin, yapay duruyor. Okulun da parası var aslında ama değişen bir şey yok.
    Eğer kampüs hoşunuza gitmediyse ve bunun eğitim hayatınız boyunca sizi etkileyeceğini düşünüyorsanız tercih etmeyebilirsiniz. Okulun fanboylarına kulak asmayın. Ben de konuyu açan arkadaşla aynı tepkileri vermiştim hatta burayı kim niye yazar ki gibi şeyler söylemiştim ama büyük konuşmamak lazımmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

quote:

Orijinalden alıntı: metu-aeromech

quote:

Sadece zekaya indirgemek cidden saçmalık. O kişinin yaşadıkları, aile durumu, ergenlik dönemi bir çok şey senden farklıdır. "Zekiyim ve yaptım, zeki olmayan yapamadı" tamamen kibirden ibaret.

sadece zekaya indirgemek evet saçmalık doğru söylüyosun.
    ama o kadar çok alakası var ki.hiç mi sınıfında hiçbir şeyi anlamayan bi insan olmadı? hoca anlatır 10 kişiye konuyu.1 tanesi direkt tamamını anlar 4 tanesi konuyu anlar soru çözemez 3 tnesi evde çalışınca yapar.kalanlar da bi türlü anlayamaz.bunu sağlayan zeka işte.
    biri teknofemde durdurmadan videoyu izler anlar
    diğeri dakika başı geri alır.

çok alakası var.benim kendi çok sevdiğim arkadaşlarımdan da var öyle yapamayan.çocuğun ortalaması 90-95 arası hatta okul da istanbulun en iyi anadolularından ama çocuk parabolü kavrayamıyor.yapacak bi şey yok zeka giriyo devreye işte.

• O 35 alan kişiyle konuştun mu başına bir şey mi gelmiş veya aksilik mi çıkmış? Sana söyleyeyim "Hayatımız 2 saatlik sınavla ölçülüyooor" adamları hiç bitmeyecek çünkü tamamen saçmalıklarla dolu bu sınav. Senin şansın yaver gitmiş olabilir ve stresini kontrol altına almış olabilirsin ama alamayan ne yapsın? Bana sakın deme sallıyorsun diye direk kendi sınıfımdan gözlerimle gördüm denemelerde harbi yüksek yapan ama sınavda telaşlanıp batıran. Bak matematikten yüksek yapmış adama lafım yok bu adam hem çalışmış hem de matematik zekası yüksek olabilir ancak kıytırık "2 saatlik sınooooov"dan düşük yapmış insanları hemen harcamayın. Hele hiç çalışmayıp düşük yapanları hiç harcamayın. Tekrar diyorum zekayla alakası yok demiyorum ama sınav = zeka zihniyetinden vazgeçin.
  • Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    tamam hocam vazgeçtim eyv.
  • duzah kullanıcısına yanıt
    1950 de kurulmadı mı ODTÜ? Nasıl tarihi oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

1950 de kurulmadı mı ODTÜ? Nasıl tarihi oluyor?

Lan içinde tarih var işte.illa zamanında yeniceri yetistirmis olması mi lazım
    Argümana gel ya

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.