Şimdi Ara

ODTÜ'mü YTÜ'mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜ'mü YTÜ'mü?

(En Son Oy Tarihi: 22.1.2023)
Giriş
    programlama öğrenmek istiyorsanız. üniversiteye gerek yok ki fazladan uğraş hatta. başka ilginizi çeken bölüm vardır mutlaka onu okuyabilirsiniz bir çok bölüm programlamayla doğrudan ilgili ve böte bunlardan birisi değil. ki zaten doksan beş tyt altmış beş ayt kutu kutu pense üniversitesi falan getirmiyor gayet güzel üniversiteler var hala yirmi kırk bin arasında. üç gündür görüyorum seni forumda cs sıralamaları yüksek diyorsun. çalışsan altmışbeş netin yetmiş olurdu. bu dediklerimi yanlış anlamanı istemem. boun mis ilk binden alıyor bu da kırık obyle sınavı fullemek anlamına geliyor.
  • Aga ybs bitti şimdi de böte mi çıktı.
    Adı üstünde öğretmenlik. Matematik,istatistik oku en azından bir alt yapın olur. Kodlama öğrenmek için bilgisayar okumak gerekmiyor fakat alakasız bir bölüme sırf programlama aracıyla girmeyi düşünüyorsan yıllarını yazık edersin. Umduğunu bulamama ihtimalin yüksek . Bide gelecekte yapmak istediğin şeyleri buradaki kişilere çok sorma bence. Genel 18-20 yaşında. Hatta daha küçüklerde var. Mesela istatistik mezunu olanlara bak linkedlnden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 11 Nisan 2021; 17:22:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: köprüden önce son çıkış

hocam ceng istemiyorsanız böte değil istatistik yazmalısınız

odtü stat mezunu tanıdık bitirdikten sonra yd çıktı ve direk bilişim alanında çalışıyor.

tabi istatistiğin kötü yanı sıralamalar arasında uçurum var; odtü 50bin küsür ile kapatmışken sonraki okul yıldız 170bin ile kapatmış

evet muhtemelen tek ingilizce istatistik bölümü odtüde olduğu için saçma bir uçurum var.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Shepard-

Aga ybs bitti şimdi de böte mi çıktı.
    Adı üstünde öğretmenlik. Matematik,istatistik oku en azından bir alt yapın olur. Kodlama öğrenmek için bilgisayar okumak gerekmiyor fakat alakasız bir bölüme sırf programlama aracıyla girmeyi düşünüyorsan yıllarını yazık edersin. Umduğunu bulamama ihtimalin yüksek . Bide gelecekte yapmak istediğin şeyleri buradaki kişilere çok sorma bence. Genel 18-20 yaşında. Hatta daha küçüklerde var. Mesela istatistik mezunu olanlara bak linkedlnden

allah kahretsinden başka bir şey diyemiyorum hocam. allah kahretsin. bu gidişle elde avuçtakini satıp gidip tırt bir ab üniversitesinde istediğim şeyi okuyacağım. duruma bak. ülke hindistana dönüştüğü için ilgi duyuduğum bölümü düzgün bir üniversitede okumanın tek yolu eşşek yüküyle kimya ve biyoloji bitirip koli koli deneme çözüp fullemek. 2020'ye kadar böyle değildi bu ya; 2019da bile daha düzgündü her şey.

• thevictorious kullanıcısına yanıt
    Hocam istediğin eğer bilgisayarsa matematik ya da istatistik okuyarak da ulaşılabilir bence. Kendi moralini bozma. Bu sene ne olur kimse bilemez. Belki daha az net gerektirecek bu bölümler bu sene. Sadece çalış. Bence matematik,istatistik bölümlerini bir araştır derim. Belki kafana yatar sağladığı imkanlar. Sistem kötü ama sistem kötü deyip kendimize bir de biz köstek olacaksak hiçbir şey değiştiremeyiz...
  • Hocam son konularınızdan anladığım kadarıyla aklınız karışık. Şuan derse odaklanmak en anlamlısı. Moraliniz umudunuz tükenir sürekli bunları düşünürseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Shepard-

Hocam istediğin eğer bilgisayarsa matematik ya da istatistik okuyarak da ulaşılabilir bence. Kendi moralini bozma. Bu sene ne olur kimse bilemez. Belki daha az net gerektirecek bu bölümler bu sene. Sadece çalış. Bence matematik,istatistik bölümlerini bir araştır derim. Belki kafana yatar sağladığı imkanlar. Sistem kötü ama sistem kötü deyip kendimize bir de biz köstek olacaksak hiçbir şey değiştiremeyiz...

hocam aklımda birkaç alternatif var bakalım. o yüzden sürekli böyle bölümer soruyorum. odtü istatistik, hacettepe matematik falan. mis de düşündüm ama boun gelmiyorsa anlamı yok onun sanırım. en kötü odtüye son bölümlerden falan girip hazırlığı halledip devamında bakacağım.

hocam cs dünyanın her yerinde girmesi en zor bölümlerden birisi ki bir çok amerikan üniversitesinin kabul oranı altmışlardayken aynı üniversitenin cs alanında kabul oranı iki üç civarı dolaşıyor. bu arada bana yaptığınız yoruma yanıt yazmıştım fakat forumun hiç bir yerinde gözükmüyor nedense onu da aşağı iliştiriyorum.

programlama öğrenmek istiyorsanız. üniversiteye gerek yok ki fazladan uğraş hatta. başka ilginizi çeken bölüm vardır mutlaka onu okuyabilirsiniz bir çok bölüm programlamayla doğrudan ilgili ve böte bunlardan birisi değil. ki zaten doksan beş tyt altmış beş ayt kutu kutu pense üniversitesi falan getirmiyor gayet güzel üniversiteler var hala yirmi kırk bin arasında. üç gündür görüyorum seni forumda cs sıralamaları yüksek diyorsun. çalışsan altmışbeş netin yetmiş olurdu. bu dediklerimi yanlış anlamanı istemem. boun mis ilk binden alıyor bu da kırık obyle sınavı fullemek anlamına geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

hocam cs dünyanın her yerinde girmesi en zor bölümlerden birisi ki bir çok amerikan üniversitesinin kabul oranı altmışlardayken aynı üniversitenin cs alanında kabul oranı iki üç civarı dolaşıyor. bu arada bana yaptığınız yoruma yanıt yazmıştım fakat forumun hiç bir yerinde gözükmüyor nedense onu da aşağı iliştiriyorum.

hocam bilişime girişin zorluğu konusunda haklısınız, fakat durumun türkiyede özellikle geçen yıl itibariyle absürtleştiği de bir gerçek. bahsettiğiniz netlerle iyi yerler geliyor olmasını isterdim fakat yazdığım netlerle mezuna kalan arkadaşıma şu üniversiteler geliyordu;

ODTÜ'mü YTÜ'mü?

3 tabelalı apartman, 1 darphane, 1 tatil köyü ve 1 sanayi artığı bina yığını. ha gönül sevmek isteyince tunceli munzurun da güzel yönünü bulur ama ülkede okunabilir 10 15 tane üniversite olduğu aşikar.

çalışsam 65 70 netim olamaz, zaten 2 ay kadar kısa bir sürede orta üstü düzeylere erişmenin pek de imkanı olmadığı için insanlara beyler bu olay ne kadar saçmalaşmış yahu diyorum bir tek. alacağım eğitimi programlama teknolojileri üzerine almak istiyorum, o yüzden mümkün olduğunca alakalı yerler arıyorum.

akdenizin nesi varmış ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 11 Nisan 2021; 18:19:25 >
  • Hocam, ODTÜ'yü seçerseniz kendi başınıza mücadele etmek zorunda kalacaksınız. Yani odtüde okuyan biri olarak bunu söylüyorum, ısrarla eski tarz eğitim vermeye ve öğrencilerin yükünü gereksiz bir şekilde artırmaya devam ediyorlar. Bu sadece benim fikrim değil kampüse girip birilerine sorarsanız da size aynı cevabı verecektir.

ODTÜ'mü YTÜ'mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Holding -- 11 Nisan 2021; 18:23:43 >
    tatil köyü dediğin akdeniz üniversitesi türkiyedeki en iyi üniversitelerden birisi ve en güzel kampüslerden birine sahip. sanayi artığı bina yığını olan hangisi bilmiyorum. ama tabelaların doğuş beykent ve ostim olduğunu tahmin ediyorum çünkü atılımın kampüs büyük ve sabahattin zaime baktım onunki de gayet büyük. ayrıca illa sıralamanıza en yakın bölümü tercih etmek zorunda değilsiniz ve üniversitenin kalitesini de yks sıralaması belirlemiyor. ve yks sıralamasını da on yedi yaşındaki veletler belirliyor. daha aşağı sıralamalarda cbü var ingilizce eğitim veriyor bildiğim gayet iyi akademisyenleri ve büyük de bir kampüsü var. kampüsü hakkında bilgim yok ama gene ingilizce eğitim veren thk üniversitesi var sadece adını çok duyduğum için söylüyorum okul hakkında bilgim yok. biraz daha iyi sıralamalarda ise estü aybü ışık ve yaşar gibi üniversiteler var.

bu arada atılım ve akdeniz dünya sıralamalarında genelde üst sıralamalarda

dediğim gibi cs dünyanın her yerinde rağbet görüyor. en yüksek puanları alamazsan amerikada bile apartman üniversitesinde okursun csi ki amerikanın da hindistan olduğunu idda etmezsin sanırım. yurt dışında okumak demişsin orada da iyi üniversiteler var kötü üniversiteler var ve orada da cs kazanmak hiç kolay değil. sana verebileceğim bölüm önerileri ctis. matematik mühendisliği. matematik.

ben programlama teknolojileri üzerine okumak istiyorum demişsin bilgisayar mühendisliği zaten bunun üzerine bir eğitim vermiyor dediğine en uygunu iki yıllık bilgisayar programcılığı. programlama aşırı komplike bir alan değil çünkü dört yıllık fakülte konusu olamaz.

• Burak Holding kullanıcısına yanıt
    siz ne okuyordunuz hocam
  • quote:

tatil köyü dediğin akdeniz üniversitesi türkiyedeki en iyi üniversitelerden birisi ve en güzel kampüslerden birine sahip. sanayi artığı bina yığını olan hangisi bilmiyorum. ama tabelaların doğuş beykent ve ostim olduğunu tahmin ediyorum çünkü atılımın kampüs büyük ve sabahattin zaime baktım onunki de gayet büyük. ayrıca illa sıralamanıza en yakın bölümü tercih etmek zorunda değilsiniz ve üniversitenin kalitesini de yks sıralaması belirlemiyor. ve yks sıralamasını da on yedi yaşındaki veletler belirliyor. daha aşağı sıralamalarda cbü var ingilizce eğitim veriyor bildiğim gayet iyi akademisyenleri ve büyük de bir kampüsü var. kampüsü hakkında bilgim yok ama gene ingilizce eğitim veren thk üniversitesi var sadece adını çok duyduğum için söylüyorum okul hakkında bilgim yok. biraz daha iyi sıralamalarda ise estü aybü ışık ve yaşar gibi üniversiteler var.

bu arada atılım ve akdeniz dünya sıralamalarında genelde üst sıralamalarda

dediğim gibi cs dünyanın her yerinde rağbet görüyor. en yüksek puanları alamazsan amerikada bile apartman üniversitesinde okursun csi ki amerikanın da hindistan olduğunu idda etmezsin sanırım. yurt dışında okumak demişsin orada da iyi üniversiteler var kötü üniversiteler var ve orada da cs kazanmak hiç kolay değil. sana verebileceğim bölüm önerileri ctis. matematik mühendisliği. matematik.

ben programlama teknolojileri üzerine okumak istiyorum demişsin bilgisayar mühendisliği zaten bunun üzerine bir eğitim vermiyor dediğine en uygunu iki yıllık bilgisayar programcılığı. programlama aşırı komplike bir alan değil çünkü dört yıllık fakülte konusu olamaz.

akdeniz üniversitesi 1 2 star bölümü hariç beyler karı varmış diye gidilen bir yer. pek çok bölümü de gerçekten okuma yazmayla alıyor. oluşturacağınız network antalyada rus tavlamaya çalışan haşin gençler olursa sonunuz da pek evla olmaz gibi.

atılım aşırı gaddar ve sistemi sıkıntılı bir yer. burs kesmek için başında bekliyorlar.

doğuş beykent istanbul özelleri, tabelalar yani, sabahattin zaim ülkenin en kötü üniversitesi seçilmişti geçtiğimiz yıl, ki adından da fark edebileceğiniz üzere bir miktar da malum bağlar içeren bir aile şirketi ayrıca.

sanayi artığı olan da ostim teknik, bizzat sanayinin içine kurmuşlar, belki staj için falan avantaj olabilir ama yakın oturuyorum, böyle bir yerde okumayı ben kabul etmezdim. 2 bina 1 subway dikmişler, solu tamamen sanayi, sağı da başıboş köpek arazisi. suriyeli öğrenci vesaire dolu derken orası da pek makbul bir yer değil.

insan kendi yapmayacağı için öneri vermek kolay geliyor olabilir ama ülkenin neredeyse her şeyi istanbulta toplanmış ve izmirin körfezden gerisi bile taşralaşmışken malatyaya okumaya gitmek yerine kendinizi denize atmanızı tavsiye ederim, belki akıntılar sizi bir ab ülkesinin kıyılarına vurur.

bilgisayar programcılığına girip gitmeyi düşünebilirdim, fakat hem iş bulurken hem de ve en önemli olanı ki yurt dışı göç başvurularında point based immigration system 4 yıllıkla 2 yıllığa aynı puanı vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

akdenizin nesi varmış ?

hocam akdeniz üniversitesinin bir misyon dezavantajı var. ülkenin her kesiminden her düzeyde insana diploma vermek. hal böyle olunca tıp-hukuk-bilgisayar ve belki de elektrik elektronik harici neredeyse tüm bölümleri komik sıralamalarla öğrenci alıyor. komik deme kardeşim sana ne herkes mi mühendis olacak bırak insanlar ne yaparsa yapsın diyebilirsiniz ve normal şartlarda haklı olursunuz, fakat akdeniz için işler öyle ilerlemiyor. hem kampüs hem antalya hem karı kız ayağına sınava okuma yazmayla giren adamlar nere geliyomuş aa akdeniz yaz olum diye mührü ampüle vurur gibi vuruyor akdenize. içerideki tanıdıklarımdan biliyorum bir bölümde 60 kişinin 10 15 tanesi mevzuyla alakalı gelmişken geri kalanlar beyler almanlar hangi plajda tipleri. boğaziçililer odtülüler akademide takır takır makina gibi işleyip biri ingiltereye biri kanadaya öteki zelandaya gidip birbirlerine referans olup iş communityleri yaratırken ben kendi adıma ''aağğbiii kızlara kötü davranıcaksın var ya bak kölen oluyolar geçen ezgiye yazdım bak'' güruhuyla bir arada olmak istemiyorum. bakın dediğim gibi içeride çok düzgün adamlar vardır. belirli bölümler değil belki 800k tytyle alan bölümünde de çok başarılı olacak ve zeki insanlar bulunuyordur. ama hem içeridekiler hem de yks gruplarında bu üniversiteyi soran çoğu kişinin kafası şu ''beyler babam antalyada kalırsam araba alacakmış akdenizde ortam nasıldır beyler Yapı Denetimi 1.5 milyonla alıyomuş kaç net gerekir''

ben kendi adıma biraz daha kurtarılmış bölge gibi olan yerlere sempati duyuyorum. dediğim gibi bu akdeniz öğrencilerini töhmet altında bırakmaya çalışan bir yazı değildir. ki tıp hukuk bilgisayar gibi bölümleri de çok başarılı öğrenciler yetiştirecektir. ama ben genel ortamı plaj kenarına temel attık siz de gelin eve karı atın temalı bir yerde bulunmayı kendi planlarım için avantajlı bulmuyorum. bu okula benzer bir de ege üniversitesi var. bazı bölümleri çok iyiyken birtakım bölümleri gerçekten gel abicim hadi sen de gel oradaki de gelsin siz de gelin şeklinde ilerliyor. ve bu bölümlere atıyorum Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliğine tytde 1.5 milyondan giren adamların gerçekten az bir kısmı ''yahu şu işi yapacağım ya da yapıyorum gidip diplomasını alayım'' kafasıyla gidiyor. çoğunluk oo antalya izmir karı kız seks baba arabayı versene modunda.

malatya derken manisayı kastettin sanırım. manisa izmire yirmi dakika çoğu ili tek otobüs hatta benim evim koşarak izmir il sınırına yirmi dakika. bornovaya arabayla yirmi karşıyakaya kırk dakika. aku için dediğiniz mantıkla boğaziçinde de dil bölümleri ve düşük sözel bölümler var. siz o tarz insanlarla arkadaş olmazsanız networkunuz de onlar olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

akdenizin nesi varmış ?

özetle mesele şu

ODTÜ'mü YTÜ'mü?
    ODTÜ'mü YTÜ'mü?
    ODTÜ'mü YTÜ'mü?

• quote:

malatya derken manisayı kastettin sanırım. manisa izmire yirmi dakika çoğu ili tek otobüs hatta benim evim koşarak izmir il sınırına yirmi dakika. bornovaya arabayla yirmi karşıyakaya kırk dakika. aku için dediğiniz mantıkla boğaziçinde de dil bölümleri ve düşük sözel bölümler var. siz o tarz insanlarla arkadaş olmazsanız networkunuz de onlar olmaz

pardon malatya inönüyle karıştırmışım sanırım üniversiteyi. manisa izmire gerek kalmadan kendi sanayi imkanlarıyla bile bir miktar güzel bir şehir iş staj açısından. bilemiyorum ben kendi adıma böyle düşünüyorum. belki haklıyımdır belki haksız. sınavdan sonra gelen sıralamaya göre bir şeyler yazıp gideceğim bakalım. dünya odadan masa başında kurtarılmıyor. belirsizliğin tek çözümü tecrübedir. gidip görmek belki de daha doğru kararlara netice doğuracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mramelex

Hocam son konularınızdan anladığım kadarıyla aklınız karışık. Şuan derse odaklanmak en anlamlısı. Moraliniz umudunuz tükenir sürekli bunları düşünürseniz.

öyle hocam. bir de hastayım hasta olduğumdan bunlara sardım iyice. ders çalışacak gibi değilim pek. 1-2 güne kendime geleyim telefonu bırakıp derslere döneceğim. şu 2 2.5 ay kasayım iyice, sonra ne geliyorsa artık.

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Makine hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.