Şimdi Ara

ODTÜ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölüm nasıldır imkanı nedir? Ve odtü mühendisliklerdeki kalitesini bu bölümde de gösterebilir mi?

• Açıkcası benim araştırdığım dönemde Biyoloji bölümünden çok farklı olmadığı yönünde kanaat vardı.

Tercih edilecekse de Bilkent biraz daha önde sanırım bu bölüm için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Sartre

Açıkcası benim araştırdığım dönemde Biyoloji bölümünden çok farklı olmadığı yönünde kanaat vardı.

Tercih edilecekse de Bilkent biraz daha önde sanırım bu bölüm için.
    hocam peki bölümün genel olarak imkanları nasıl nerelerde iş yaparlar iyi kazanırlar mı okuması zor mu
  • Youtube'da ve çeşitli sosyal platformlarda birçok vlog var bölüm hakkında bir inceleyebilirsiniz.

İş imkanlarına baktığımızda ülke şartlarında ne yazık ki rağbet gören bir alan değil.İdealist bir yapınız var ise elbette farkınızı ortaya koyup alanda başarılı bir kariyer de yapabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla mezunların büyük çoğunluğu yurt dışına çalışmak için gidiyor ya da gitmeye çalışıyor.

İyi bir araştırma yapıp öyle vermelisiniz kararınızı.Özellikle bu forumda kesin işsizlik gözüyle bakılan bölümlerden kendileri :)
  • Akademisyen olabilirsin ilaç firmalarında çalışabilirsin başka bir şey aklıma gelmiyor bir ara araştırmıştım bende bu bölümü ama okuyanlar tarafından çok önerilmediği için vazgeçmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuzcu11

Akademisyen olabilirsin ilaç firmalarında çalışabilirsin başka bir şey aklıma gelmiyor bir ara araştırmıştım bende bu bölümü ama okuyanlar tarafından çok önerilmediği için vazgeçmiştim
    teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • Hocam yurt dışında yl ve doktora yapıp ardından orada veya burada akademisyenlik yapabilirsin ya da türkiyede bazı labaroutuar (çok az istihdam var) nadir ilaç şirketlerinde şansa iş bulursan çalısırsın. Çok başarılı olursan da yurt dışında devam edebilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu bölüm senin için bir alternatifse asla seçme okunmuyor çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten o kadar mı durum kötü bölümde? Alternatif olarak moleküler biyoloji vardı benim de yorumlardan sonra gözüm korktu. Iş olanaklarının az olduğunu biliyorum fakat yurt dışı odaklı bir kariyer düşünüyordum çok çalışıp...

• quote:

Orijinalden alıntı: xabier alonso olano

Bu bölüm senin için bir alternatifse asla seçme okunmuyor çünkü.
    neden okunmuyor hocam açar mısınız biraz
  • Hocam okunmuyor yanlış olmuş. Fazla okunuyor olmalı idi. Mesela doktora artı yüksek lisans totalde min artı 3 sene

• Lisansı bitireceksin hocam sonra yüksek lisans sonra doktora,doçentlik sınavı,profesörlük sınavı... Tabi bunları yapmak için de ortalamanın yüksek olması lazım. Kısacası bu meslekte 50+ yaştan sonra değer görürsün. Aslında istemediğin senin için alternatif olan meslek için bu kadar çaba sarf etmek ağır gelir insana. Mutlu olmazsın mutlu olmadığın bir şeyi de ömrün boyunca yapamazsın. Ben tercih dönemindeyken bir çok insan benim sana yazdığım gibi şeyler yazmışlardı bana dinlemedim. 2 senem boşuna gitti. Sonunda kurtuldum ama çektiğim sıkıntılar hala aklımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xabier alonso olano -- 14 Haziran 2019; 7:23:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademisyenlik dışında pek bir iş olanağı yok. İşsiz kalma ihtimalin yüksekse. Sırf ODTÜ olsun diye istiyorsan o eğitim hayatı sana zehir olur. Kısacası önermem. Bu devirde fen edebiyat fakültesinin önünden dahi geçmemek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.