< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
|
Bir İTÜ'lü olarak ben ODTÜ'yü tercih ederdim hocam. Eğitim olarak sana ekstrası dil olacaktır onun dışında kafa kafayalar diyebilirim. Sosyal ortamından bahsetmiyorum o kısmı kişisel tercihe girer. Bir de Ankara'da öğrenci olmak hem daha kolay hem daha eğlenceli. Eğlence söz konusu olduğu zaman İstanbul kulağa daha cazip geliyor ama Ankara'da eğlencenin azlığı öğrencilerin birbirlerine daha muhtaç hale gelip daha iyi kaynaşmalarını sağlıyor. Aynı efor ile çok daha iyi arkadaşlıklar edinip çok daha güzel anılar bırakırsın ardında. Yurtdışı imkanından bahsedecek olursak da tamamen kendini geliştirmene, gözünün açıklığına bakar. ODTÜ belki bir noktada hocaların referansları sayesinde işini kolaylaştırabilir. İTÜ öğretim üyelerinin kalitesi son senelerde hem özel üniversitelere kayış olmasından hem de siyasi atamalar sebebiyle ne yazıkki düştü. Ha bir de benim durumum tam tersiydi. Ailem Ankara'dayken ben İstanbul'a geçtim. Bence aklı başında her üniversite öğrencisi üniversite hayatını ailesinden ayrı bir şekilde yaşamalı (illa ayrı bir şehir olması gerekmiyor. Aynı şehirde yurtta yaşayarak bile olabilir). Tartışmaya kapalı bir şekilde kişisel gelişimine ve hayata hazırlanmana çok büyük katkısı oluyor bunun. Tabi böyle bir dönemde işin maddi kısmını iyi hesap etmek lazım. Kampüs olarak Maslak kampüsü de ODTÜ kampüsü de efsanedir ama İTÜ Makine fakültesi Gümüşsuyu'nda. Her ne kadar kendi çapında güzel bir kampüs olsa da ne Maslak ile ne de ODTÜ ile kıyaslanamaz. O yüzden kampüs kıyaslanacaksa ODTÜ çok net alır. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 17 Haziran 2022; 7:1:55 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |