Şimdi Ara

ODTÜ Makine mi İTÜ Makine mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
15
Favori
41.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Odtü dururken ne itüsü ya itü gitsin ytü ile kapışsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koç Burssuz

    Odtü dururken ne itüsü ya itü gitsin ytü ile kapışsın.

    Aynen reis. İyi dedin
  • Konuyu tekrar hortlatıcam ama malum tercih zamanı konudaki bir çok mesaj körü körüne odtü itü şeklinde olmuş açıklama yapılmamış bende aynı soruyu soruyorum İTÜ Makine mi ODTÜ Makinemi ama, aslında şuan İTÜ baskın geliyo acaba İTÜ makinada okuyanlar yardımcı olabilir mi?

    Mezun olduktan sonra iş olanakları nasıl iyi bi maaşla başlayabilir miyim ? Tanıdıklarınız var mı şurda şöyle çalışıyo dediğiniz?

    Meşhur RES105 dersi cidden o kadar meşhur mu? Çizim yeteneğim 0

    Ortamı nasıl sonuçta bi anadolu şehrinden gelicem hatta küçük bi ilçesinden uyum sorunu yaşar mıyım ?

    Aklıma takılan bir başka şeyse İTÜ yurtları odtünün neredeyse 3 katı fiyatı sanırım fiyatını hakediyo mu yoksa varsa yakındaki bi kyk yurdunda kalınabilir mi ?
    cevaplarsanız çok sevinirim




  • Bilkent oluyorsa bir düşün derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zekimurat Z kullanıcısına yanıt
    Yıllar önce konuyu açan ve şu anda 4. sınıfa geçmiş bir İTÜ makina mühendisliği öğrencisi olarak cevaplamaya çalışayım. Her yıl hortlar bu konu ve çok da PM gelir. :)

    1) Mezun olduktan sonra iş olanakları nasıl iyi bi maaşla başlayabilir miyim ? Tanıdıklarınız var mı şurda şöyle çalışıyo dediğiniz?
    Makina mühendisliğinin alanı geniştir. Endüstride birçok farklı departmanda çalışabilirsin. Tasarımcısından tut da pazarlamacısı, hatta mesleğiyle çok bir alakası olmayan iş güvenliği eğitimi veren makina mühendisleriyle tanışma imkanım oldu. Ben şu an aselsanda staj yapıyorum ve benim departmanımda ODTÜ ağırlıkta olmak üzere İTÜ, YTÜ, Gazi, Bilkent gibi üniversitelerden çalışanlar var. İTÜ etiketi Türkiye'de sana birçok kapıyı açar ama okul tek başına yeterli değil tabiki senin birikimlerin daha önemli. Adamların illa ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ'den eleman alıp elit kadro kuralım gibi bir amaçları yok, sen birikimini edinmişsen ve işini iyi yapıyorsan seni neden almasınki?

    2) Ortamı nasıl sonuçta bi anadolu şehrinden gelicem hatta küçük bi ilçesinden uyum sorunu yaşar mıyım ?
    Ben de küçük bir Ege şehrinden geldim. Adapte olma konusunda çok bir sıkıntı yaşamadım açıkçası, zaten 1 aya kalmaz geze geze öğrenirsin her yeri.

    3) Meşhur RES105 dersi cidden o kadar meşhur mu? Çizim yeteneğim 0
    Bence RES105'in zorluğu çizme eyleminde değil. Zor olan kısmı verilen şekli anlaman ve bundan sonra senden istenen çizimleri nasıl yapacağını kafanda çözmen. Zaten bunları kafanda canlandırabiliyorsan çizmen çok da zor olmuyor. Şu ana kadar aldığım derslerle kıyaslamam gerekirse zorluğundan ziyade ameleliğinden dolayı sıkıntılı bir ders diyebilirim. :) İlk hafta verdikleri harf ödevi meşhurdur.

    4) Aklıma takılan bir başka şeyse İTÜ yurtları odtünün neredeyse 3 katı fiyatı sanırım fiyatını hakediyo mu yoksa varsa yakındaki bi kyk yurdunda kalınabilir mi ?
    Evet İTÜ'de yurt fiyatlarının genel olarak ODTÜ'ye göre yüksek olduğu doğrudur, 3 kat mıdır değil midir o kadar bilmiyorum açıkçası. İTÜ'deki yurtlar direk kampüsün içinde oluyor o güzelliği var. KYK'da kişi sayısı fazla ve giden arkadaşlarım da pek memnun değildi. Benim önerim İTÜ yurtlarında kalman imkanın varsa. Yurtlarla ilgili detaylı bilgiyi bu adresten alabilirsin:http://yurtburs.itu.edu.tr/

    Tercih döneminde başarılar diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalMania7x -- 3 Temmuz 2015; 19:29:27 >




  • vay be
  • Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederim. Ama bir kaç sorum daha olcak.

    İşe ya da Staja alınırken not ortalamasına çok dikkat ediliyor mu? Öyle şeyler okudum. Mesela ben şahsen teorik şeylerde çokta iyi olabilceğimi düşünmüyorum ama tasarım yapım aşamasında çok daha becerili olabilirim.

    Açıkçası aselsanda çalışmak isterim ama en az 3.0 not ortalaması olmalı vs. itülü olarak girmek zor tarzı şeyler duydum girmek senin için sıkıntı oldu mu ?

    4 e geçtiğine göre illaki mezun arkadaşların vardır, iş bulmada sıkıntı çektiler mi ? Maaşları nasıl yani 2000binin altında bi ücretle başlayan var mı ? ( dediğim gibi not ortalamam iyi olmayabilir ama iş yapabilceğimi düşünüyorum. )

    Yurt dışı olanakların nasıl ? Özel sektörde yurt dışı çoğunlukla aranıyor sanırım.

    Ve son olarak İTÜ nün hazırlık eğitimi kötü vs. yazılar okudum. Gerçekten öyle mi hocalar yada asistanlar öğrenci ile ilgileniyor mu ?

    Şimdiden teşekkür ederim. Umarım bölümü düşünen diğerlerinede yardımcı olur.

    Edit:// Bazı sorular eskisiyle benzer olmuş umarım sorun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekimurat -- 4 Temmuz 2015; 19:38:42 >




  • zekimurat Z kullanıcısına yanıt
    Kısa dönem staj için başvurular genelde online olarak alınıyor ve mülakat yapılmıyor. Haliyle bu başvurularda mülakat olmadığı için şirketin not ortalaması dışında seni değerlendirebileceği pek fazla bir kriter olmuyor. Aselsan, tai gibi şirketler genel olarak hem stajyer alımında hem de işe alımlarda not ortalamasını ön planda tutuyor, 3 üzerinde ortalama bekliyorlar en azından. Fakat her şirket için böyle bir not ortalaması kriteri yok, belli başlı yerler buna dikkat eder. Senin bahsettiğin teorik/tasarım kısmını mülakat ortamında açıklaman mümkün.

    Benim not ortalamam 3 üzerindeydi başvurdum ve kabul edildi. Geçen sene, 2. sınıf sonunda başvurduğumda reddedilmiştim. :) İTÜ'lü olarak girmen zor değil, önceki mesajımda bahsettiğim gibi adamların elit bir kadro oluşturmak gibi bir amaçları yok, kişileri okullarına göre fişlemiyorlar ama iyi bir okuldan mezunsan bunun etkisi oluyor tabiki. ki İTÜ de kötü bir okul değil. :)

    Makina'da iş alanı geniş ve bence diğer mühendisliklere göre en rahat iş bulma imkanı bulabileceğin bir bölüm. Fikir vermesi açısından kariyer.net'e girip ilanlara göz gezdirebilirsin. Şirketlerin ne aradıkları hakkında fikir sahibi olman açısından faydalı olur.

    Yurtdışı olarak okul erasmus imkanı tanıyor, ben erasmus yapmadım ama yapmadığıma pişmanım kesinlikle. :) yurtdışı düşünüyorsan yapmanı öneririm.

    Hazırlık eğitimi bence olması gereken seviyede değil(şu an ne durumdadır bilmiyorum, bahsettiğim 4 sene öncesi yani). Bana pek faydası olmamıştı. Yarı dönem okuyup sonrasında atladım hazırlığı zaten pek bir faydasını görmediğim için. Hocaların geneli ilgili fakat onların ilgisinden ziyade sen de ilgili olursan faydasını görebilirsin. Ben İngilizcemi daha çok lisansa geçtiğimde aldığım derslerle ilerlettim diyebilirim onlar daha iyiydi. 3 tane daha zorunlu İngilizce dersi alıyorsun lisans eğitimin boyunca.




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü makine geliyorsa itü uçakta geliyor onu niye düşünmüyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ makina ile İTÜ makina arasında fazla bir fark yoksa puanlarında bu kadar uçurum olmasının sebebi ne? Al Odtü'yü koy İstanbul'a gör bakalım hangisi en iyi olurdu. Genelde İstanbul hariç herhangi bir yerde İTÜ diyorlar. Sor bakalım İstanbullulara İTÜ mü diyor ODTÜ mü? İTÜ, İstanbulda olması sebebiyle ODTÜ'den iyi sanılan üniversite.



    -> Bu yıl tercih listeme yazacağım üniversiteyi kötülediğim doğrudur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CilginMuhendis

    Odtü makine geliyorsa itü uçakta geliyor onu niye düşünmüyorsun



    odtü için sınırdayım zaten gelmeyedebilir itü uçakla bin kişi var ikisi arasında :)
  • Ben de aynı ikilimde olmakla birlikte istanbul faktöründen dolayı itü makine yazıcak gibiyim bi de itü mimarlığı da düşünüyom ne alakaysa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zekimurat Z kullanıcısına yanıt
    İtü Uçak kontenjanını arttırdı. 7-8 bin aralığında olur muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *öncelikle qs'in bölümle ilgili olan 2015 sıralamasında (QS World University Rankings by Subject 2015 - Engineering - Mechanical, Aeronautical & Manufacturing) odtü 51-100 arasında, itü ise 101-150 arasında. önceki entry'lerdeki eski bilgiyi burada güncellemiş olayım.
    *times higher education ve bi kaç farklı sıralama sistemlerine göre de odtü itü'nün önünde anladığım kadarıyla.
    *bu başlıkta ve internetin başka diyarlarında üniversiteliler/başkaları çokca kendine daha yakın hissettiği üniversite hakkında fanatikçe konuşmuş. fanatizmin etkisiyle yazılmış, objektiflikten uzak bu yorumları işe yaramaz buluyorum. belirtilen üniversitelerden bahsedecek kişiler; öncelikle bir-iki kelime edip kim olduklarından bahseder(odtü mezunu, itülünün yeğeni vs.) daha sonra objektifliğe olabildiğince yakın yorumlar yaparlarsa, yazdıkları değer kazanacaktır.
    *şahsen sıralamalara pek itibar etmek istemiyorum, sonuçta onlar sadece basit listeler.
    *ingilizce mesele olmuş. Ben hazırlıktan muafiyet talebinde bulunacak kadar hakim olduğuma inanıyorum dile, meraklısına hitaben; bıraktığım üniversitenin (yıldırım beyazıt-malzeme) muafiyet sınavından geçmiştim vakti zamanında. Eğer itü'de isteğimiz doğrultusunda bölümü ders seçimlerimizle 100% ingilizce haline getirebiliyorsak, bu dezavantaj değil düpedüz avantajdır. İtü'de Türkçe makine okuyan bir arkadaş bu durumun mümkünatından bahsederse minnetar olurum.
    *itünün 41 profesörüne karşılık odtü'nün 21 profesörü olduğunu gördüm. 41'in 41'i de gümüşsuyunda değilmiş ancak bu biline. burda bi odtü'lü quality vs quantity muhabbeti döndürse, onu okumaktan da mutlu olurum. benim şimdilik edindiğim izlenim itü'lülerin hocalarından daha memnun olduğu yönünde, tabi çok değerli odtülülerin fikirleri hiç ortalığa düşmemiş olabilir.
    *bir odtü'lü, odtü mezununun yurt dışında şansının daha yüksek olduğundan bahsetmiş. iki üniversite mezununun da karşılaştırmalı olarak yurt dışında çalışma ve özellikle yüksek lisans olanakları masaya bi güzel yatırılsa, kararımda büyük etkisi olacaktır. Tabi temel olarak yetenekli olan biri değerlendirilirken, mezun olduğu üniversite üzerinde durulmaya ihtiyaç duyulmayacağı da ortada sanırım.
    *odtü'nün gereksiz teorik oluşundan yakınanlar da var. Birincisi neden teorik bilgi gereksiz bulunuyor? İkincisi, odtü'de bu durum, pratik bilgiden noksan mezunlar oluşmasına sebep olabilir mi?
    *Kampüsümde gerek siyasi gerekse etnik grupların faaliyet göstermesini istemem açıkçası. akp, chp, hdp, mhp, tkp, cemaatlerin vs. gençlik koludur, abisi ablasıdır, gruplaşmasıdır... Rahatsızlık duyarım. Özellikle devlet üniversitelerinde maalesef çok rastlıyoruz bu gruplara. Bölüm öğrencileri kampüslerinde faaliyet gösteren grupların üniversite hayatlarına etkisinden bahsederse çok yararı olur. Özellikle bu meselede objektiflik önemli. Ayrıca üniversitedeki atmosferle uzaktan yakından alakası olmayan insanların fikir beyan etmesi, tamamen yanlış yönlendirmelere yol açabilir. Son olarak 'Sen ilgilenmezsen hiç bi sıkıntı olmaz.' cevabını, yazmasanız da olur.

    şimdilik aklıma takılan sorular bunlar, ilgilenenlere teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahawind -- 10 Temmuz 2015; 19:11:18 >




  • pchonour P kullanıcısına yanıt
    adam tarıtşmaya açık deyip sadece itüyü övmüş
  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pchonour P kullanıcısına yanıt
    CEnk Çimen Endüstri Mühendisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahawind

    *öncelikle qs'in bölümle ilgili olan 2015 sıralamasında (QS World University Rankings by Subject 2015 - Engineering - Mechanical, Aeronautical & Manufacturing) odtü 51-100 arasında, itü ise 101-150 arasında. önceki entry'lerdeki eski bilgiyi burada güncellemiş olayım.
    *times higher education ve bi kaç farklı sıralama sistemlerine göre de odtü itü'nün önünde anladığım kadarıyla.
    *bu başlıkta ve internetin başka diyarlarında üniversiteliler/başkaları çokca kendine daha yakın hissettiği üniversite hakkında fanatikçe konuşmuş. fanatizmin etkisiyle yazılmış, objektiflikten uzak bu yorumları işe yaramaz buluyorum. belirtilen üniversitelerden bahsedecek kişiler; öncelikle bir-iki kelime edip kim olduklarından bahseder(odtü mezunu, itülünün yeğeni vs.) daha sonra objektifliğe olabildiğince yakın yorumlar yaparlarsa, yazdıkları değer kazanacaktır.
    *şahsen sıralamalara pek itibar etmek istemiyorum, sonuçta onlar sadece basit listeler.
    *ingilizce mesele olmuş. Ben hazırlıktan muafiyet talebinde bulunacak kadar hakim olduğuma inanıyorum dile, meraklısına hitaben; bıraktığım üniversitenin (yıldırım beyazıt-malzeme) muafiyet sınavından geçmiştim vakti zamanında. Eğer itü'de isteğimiz doğrultusunda bölümü ders seçimlerimizle 100% ingilizce haline getirebiliyorsak, bu dezavantaj değil düpedüz avantajdır. İtü'de Türkçe makine okuyan bir arkadaş bu durumun mümkünatından bahsederse minnetar olurum.
    *itünün 41 profesörüne karşılık odtü'nün 21 profesörü olduğunu gördüm. 41'in 41'i de gümüşsuyunda değilmiş ancak bu biline. burda bi odtü'lü quality vs quantity muhabbeti döndürse, onu okumaktan da mutlu olurum. benim şimdilik edindiğim izlenim itü'lülerin hocalarından daha memnun olduğu yönünde, tabi çok değerli odtülülerin fikirleri hiç ortalığa düşmemiş olabilir.
    *bir odtü'lü, odtü mezununun yurt dışında şansının daha yüksek olduğundan bahsetmiş. iki üniversite mezununun da karşılaştırmalı olarak yurt dışında çalışma ve özellikle yüksek lisans olanakları masaya bi güzel yatırılsa, kararımda büyük etkisi olacaktır. Tabi temel olarak yetenekli olan biri değerlendirilirken, mezun olduğu üniversite üzerinde durulmaya ihtiyaç duyulmayacağı da ortada sanırım.
    *odtü'nün gereksiz teorik oluşundan yakınanlar da var. Birincisi neden teorik bilgi gereksiz bulunuyor? İkincisi, odtü'de bu durum, pratik bilgiden noksan mezunlar oluşmasına sebep olabilir mi?
    *Kampüsümde gerek siyasi gerekse etnik grupların faaliyet göstermesini istemem açıkçası. akp, chp, hdp, mhp, tkp, cemaatlerin vs. gençlik koludur, abisi ablasıdır, gruplaşmasıdır... Rahatsızlık duyarım. Özellikle devlet üniversitelerinde maalesef çok rastlıyoruz bu gruplara. Bölüm öğrencileri kampüslerinde faaliyet gösteren grupların üniversite hayatlarına etkisinden bahsederse çok yararı olur. Özellikle bu meselede objektiflik önemli. Ayrıca üniversitedeki atmosferle uzaktan yakından alakası olmayan insanların fikir beyan etmesi, tamamen yanlış yönlendirmelere yol açabilir. Son olarak 'Sen ilgilenmezsen hiç bi sıkıntı olmaz.' cevabını, yazmasanız da olur.

    şimdilik aklıma takılan sorular bunlar, ilgilenenlere teşekkür ederim.

    Bu sorulara cevap alabilirsekok makbule geçicek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.