Şimdi Ara

ODTÜ Makine mi İTÜ Makine mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
15
Favori
41.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mahawind kullanıcısına yanıt
    *İngilizce konusu: Eğer İngilizcede "Advanced" seviyesinde değilsen hazırlık sana bir şeyler katıyor, en kötü ihtimalle sosyal açıdan okula hazırlanmana yardımcı oluyor. Intermediate olarak başladığım hazırlıkta İngilizce konuşma haricinde, gerek gramer, gerek yazma konusunda pek çok şey öğrendiğimi söylemeliyim. Sanırım geçen sene sistem değişmiş, artık konuşma konusunda da öğrencileri zorluyorlar. İTÜ konusunda bir bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum.
    *Profesör sayısı konusunda bir şey söyleyemem. İTÜ'yü bilmiyorum ama ODTÜ'deki hocaların çoğu alanında Türkiye'nin en iyilerinden, ayrıca yine çoğu ülkedeki kilit şirketlerde danışmanlık yapmakta. İTÜ için de durum böyledir muhtemelen, bu konuda çok fark olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
    *Yurt dışı imkanları konusunda bir şey söyleyemiyorum maalesef, bilen birisi yardımcı olur umarım.
    *"Gereksiz teorik" diyenlere bakmayın. Pratik bilmek insana çok şey katıyor, bu doğrudur. Ancak pratik bilginin, teorik bilgiye göre elde edilmesinin daha kolay olduğunu düşünüyorum. Zaten çalışmaya başladığınızda, alanınızla ilgili pratik bilgiyi öğreneceksiniz. Bunun dışında, katılacağınız topluluklarla kendinizi pratik alanda da geliştirebileceğinizi, unutmayın. ODTÜ'de makina mühendisliği öğrencisi olarak kendinizi hem pratik, hem de teorik bilgi anlamında geliştirebileceğiniz toplulukların mevcut olduğunu da söylemeliyim. (İTÜ'de de durum böyledir muhtemelen.) Ayrıca, ODTÜ, Sanayi-Üniversite işbirliğini sağlamaya ve bu işbirliğini son yıllarda daha da artırmaya çalışan bir üniversite. (Tabii, siz kendinizi geliştirmek istemezseniz okul size zorla bir şey öğretmeyecektir, istedikten sonra ise ODTÜ'de de İTÜ'de de kendinizi her anlamda geliştirebilirsiniz.)
    *Siyasi oluşumların olduğu okulda okumam diyorsanız ODTÜ'ye gelmenizi tavsiye etmiyorum. "Sen ilgilenmezsen hiç bir sıkıntı olmaz" cümlesinin de doğru olduğunu ayrıca belirtmek isterim.




  • up
  • Merhaba arkadaşlar bende makina düşünüyorum ama acaba gerçekten makinalarla uğraşmak gerekince hoşuma gider mi emin değilim sizce nasıl bu konuya karar verebilirim mesela eskiden fiziği sevmezken bu sene yeni giren bir öğretmen sayesinde ki dersleri hem bilimsel bir havada geçiyor hem de tüm sınıf dinliyor fiziği matematikten bile çok sevmeye başladım ve mühendisliğe iyice isindim sizce bu makinayı seçmeme yeterli olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19furkan05 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu makina çok kafa karıştırıcı oluyor

    İTÜ iyi bir yer gibi.

    ODTÜ 'deki olaylar moralimi bozuyor. Çünkü benim Adım Tayyip. Linç edilirim diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü makina hedefleyenler kaç net yapıyosunuz rakibimizi tanıyalım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten işin zormus kardeşim isimden dolayı ODTÜ tehlikede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü'nün öğrencileri üzerinde farklı düşünme ve problem çözme becerisi ve kendine özgü bir hayat felsefesi verdiğini biliyorum. Kampüs harika. Sanayi bölgelerinin marmara bölgesinde olması, İstanbul'da hayatta kalma mücadelesi vermek, İstanbul'da yaşam ve şehir kültürü ve köklü bir üniversite olan İTÜ de okumak da bir avantaj. Sonuç olarak derece yapmış zeki bir öğrenci, iki okuluda bitirse çalışma azim ve gayretiyle hayatıyla ilgili hedeflerine güdümlü füze gibi ulaşacaktır. Köyünde çiftci de olsa durum değişmez. Sizin doğuştan gelen özellikleriniz cesaret kararlılık baskın kişilik yapınız hayatta kalma becerileriniz de en az okul kadar önemli. Aileye anne babaya aşırı derece bağlı evlat yetiştiren evladını dizinin dibinden ayırmayan bir anne baban varsa senin kariyerin Türkiye'dedir. Daha özgür ama sorumluluk bilincinde ve özgüvenli yetiştirildiysen dünyanın her yeri senin memleketindir. Yeni Zellandaya'da gitsen aç kalmazssın.




  • gördüğüm yararlı konulardan biri
  • Bilgili arkadaşlar buraları coştursun biraz , benim gibi bu iki bölüm arasında kalan çok kişi olduğunu düşünüyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelenek devam etsin,her tercih döneminde uplanması gereken bir başlık
  • Selamunaleyküm arkadaşlar. Ben de bu yaz hangisine gitsem diye çok düşündüm Ve tüm araştırmalarım sonucu itü makinaya gitmeye karar verdim(sıralamam 3700 bu arada). Şuan hazırlık okumaktayım ama bazı gözlemlerim oldu. Size biraz itüden bahsedeceğim. Öncelikle itüye geldiğinizde gerçekten bir marka değeri olan çok buyuk bir üniversiteye geleceğinizi unutmayın. Öğremcilerine sağladıgı imkanlar çok çok çok geniş(3 kere yazdım bakın o kadar geniş yani ) Kendini geliştirmek yeni bir şeyler ögrenmek ve alanında fark yaratmak isteyen tüm ögrenciler için ( bölüm fark etmez) birçok olanak mevcut bunu unutmayın. Ayrıca istanbul türkiyede tektir gerek imkan gerek sosyal olarak gerek de insan ilişkileri olarak . İstanbulda okuyan kişilerin her daim fazladan kazandıkları bir şey olmuştur emin olun.. ve eğer birgün itüye gelmeye karar verirseniz hazırlık atlama sınavına(proficiency) iyi çalışıp bölümünüze başlamaya bakın derim ben..işin odtü kısmıni bilmiyorum onu da ordakilerden ögrenirsiniz umarım.. saglıcakla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AKS_01 A kullanıcısına yanıt
    Hacı hazırlığın kalitesi nasıl ? Ben şu an mezunum tekrar giricem hazırlık okuyup 1 sene kafamı dinlemek istiyorum ama bu arada ingilizceyi de halletsem fena olmaz :) birde yök lisans atlasinda itü makine için ingilizce yazmıyor acaba tamamen türkçeye mi döndü bilgi verir misin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışmaya gerek yok. Kesinlikle İTÜ ..

    Yalnız bu İTÜ MAKİNA ömründen ömür götürür. Dersleri İTÜ de ki diğer bölümlere kıyasla 10 kat daha zordur bir uçakcının aldığı termo ile senin alacağın termo dersi arasında arş-ı alem kadar fark vardır. Psikolojinin sağlam olması lazım çünkü çok bozulacak- Başarılar
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aradan 10 yıl geçmiş şuan ne diyorsunuz odtü mak 5500 ile alıyor itü mak 12 k ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.