Şimdi Ara

ODTÜ MAKİNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
4
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz sıkıyor gibi oldum ama kendimi mühendisliğe daha yakın hissediyorum puanım 2018 sıralamasında 4.8k gözüküyor. Burayı yazmayı düşünüyorum. Bir kaç sorum var cevaplarsanız çok mutlu olurum.

1. İşve yurt dışı imkanları hakkında ne düşünüyorsunuz?
    2. Çevresinde kız yurtları var mı? Ya da kiralar nasıl?
    3. Maddi açıdan endişeliyim burs olanakları iyi midir?
    4. Fizik ve matematiğim iyi ama el becerim 0. Bu sorun yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramm27stein -- 24 Haziran 2019; 14:53:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin önde gelen teknik üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yer almaktadır. Bölüm, makine mühendisliğinin temel ilkeleri ve uygulamaları konusunda kapsamlı bir eğitim sunmaktadır.

Eğitim Programı

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nün eğitim programı, öğrencilerin makine mühendisliğinin temel alanlarında sağlam bir temel kazanmalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Dersler şunları içerir:

• Termodinamik
    • Akışkanlar Mekaniği
    • Makine Elemanları
    • Malzeme Bilimi
    • Tasarım Mühendisliği

Araştırma ve Geliştirme

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, makine mühendisliği alanındaki yenilikçi araştırmalar ve geliştirmelerle tanınmaktadır. Bölümün araştırma tesisleri, öğrencilerin son teknoloji ekipmanlarla çalışmasına ve gerçek dünya projelerinde deneyim kazanmasına olanak tanır.

Kariyer Fırsatları

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan öğrenciler, çeşitli endüstrilerde yüksek talep görmektedir. Mezunlar genellikle aşağıdakiler gibi alanlarda kariyer yapmaktadır:

• Tasarım ve geliştirme
    • Üretim
    • Araştırma ve geliştirme
    • Danışmanlık

ODTÜ Makine'nin Avantajları

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, öğrencilere aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi avantaj sunar:

• Yüksek nitelikli öğretim kadrosu
    • Son teknoloji araştırma tesisleri
    • Kapsamlı eğitim programı
    • Güçlü endüstri bağlantıları
    • Mezunlar için mükemmel kariyer fırsatları

Eğer makine mühendisliğine ilgi duyuyor ve Türkiye'nin önde gelen teknik üniversitelerinden birinde eğitim almak istiyorsanız, ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü sizin için mükemmel bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2. soruya nazaran kızsan ve fazla ilgin yoksa yazma derim.
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    Tıp yapamayacağımı düşünüyorum matematik ve fiziğe ilgiliyim bi de açıkcası avrupaya gidebilmem için mühendislik doktorluktan daha avantajlı geldi

• Up.

• 1- 3. sınıf sonundaki stajını Aselsan'da yapan Odtü Mak. Müh. okuyan arkadaşım mezun olduğunda gel bizde işe başla diye teklif aldığını söylemişti. Biz hava atıyor sanmıştık ama mezun olur olmaz orada işe başlamıştı. Cgpa'i 3.60 civarıydı. Cgpa iyiyse ve kendini bir şekilde sevdirip kanıtlarsan iş bulamamak imkansız gibi sanırım.

2- Genel olarak yurtlar, ders alacağın binalardan ayrı bölgedeler. Okulun kendi yurtlarından kız yurdu olanlar da mevcut. Özel yurtlar var mesela (demiraylar) onlardan da kız yurdu olan mevcut. Yani yurt konusuna kafan takılmasın.

3- Okulun kendi burs fonu mevcut. Onlar olmasa bile bir sürü sivil kuruluş/vakıf vs var. Onlara başvuru yaptığın zaman illa birisinden geri dönüş alırsın diye düşünüyorum.

4- 1. soruna cevabımda bahsettiğim arkadaşım da el becerim yok diyordu ve 1. sınıftaki başlangıç düzeyi çizim derslerinde zorlandığını belirtmişti ama zamanla alıştı o da. Zamanla kazanılıyor bazı beceriler, çizim de onlardan biri bence.

• Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim 🌺🌺

• Bilgisayar müh. düşün derim. Sırf mühendislik olsun diye makine müh. yazılmaz bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim :)

• up.
  • Ah odtü bilgisayar keşke gelse. Çok teşekkür ederim cevap için

• Ben gazi makinede okuyorum.Odtü makinede okumayı çok isterdim.Eğer ilgiliysen mekanik konularına yaz derim.Örneğin ben termodinamik ve akışkanlar mekaniği konularına baya ilgiliyim.Bu yüzden makine okumak bana ee ve bilgisayardan daha cazip geldi.

Sorman gereken sorular: Ben hangi mezvulara ilgiliyim? Nerelerde daha verimli olabilirim?
  • limitx98 kullanıcısına yanıt
    Mekanikte daha iyiyim ki sıralamama yazabileceğim en uygun fakülte burası anladıgım kadarıyla. Çevremdekiler makinenin önü kapanıyor gibi konuşuyorlar siz ne düşünüyosunuz

• ramm27stein R kullanıcısına yanıt
    Ben açıkçası önünün hala açık oldugunu düşünüyorum.Günümüzde işin yazılım kısmı ön planda olsa da donanım kısmı da oldugu unutulmamalı.Kesinlikle kötü bir bölüm değil,hele odtüde asla.Sadece ilginizi çekiyor mu çekmiyor mu bunu düşünün.Çünkü ilgili olmayana işkence olabilir
  • limitx98 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten istiyorum bir şeylerin çalışma prensibini öğrenmek ilgimi çekiyor diyebilirim. Cevaplarınız için teşekkür ederim hocam

• ramm27stein R kullanıcısına yanıt
    O halde yazmaktan çekinmeyin.Odtü bu alanda en iyilerden biridir.Pişman olacağınızı sanmıyorum.Her şey gönlünüzce olsun
  • sırf okumak için makina yazılmaz. gerçekten istiyosan yaz. ee gibi endüstri gibi cs gibi değildir makina, hem adamı öldürür hem de canlandırır. seveni vezir sevmeyeni vezir eder. ona göre yap tercihini.

• İlgim var özellikle araba yapımına ve 5 binle yazabileceğim en ideal mühendislik gibi duruyor. Önü kapanacak diyorlar ne düşünüyosunuz

• önü kapanacak makina yazılmaz falan diyenler nasıl bir kafa yaşıyor acaba ? uçakları, arabaları, motorları, roketleri, enerji sistemlerini, robotları daha sayamadığım yüzlerce şeyi kim tasarlıyor/tasarlayacak ?

bilgisayar mühendisliği hypelamaktan beyniniz körelmiş sizin. mühendislik yazılımdan ibaret değil. yazılımı yapabileceğiniz makineleri de üretecek birileri lazım.
  • Ben demedim çevremdeki arkadaşlarım dedi bana da inandırıcı gelmedi açıkcası. Ben işin tank tüfeğinden çok beyaz eşya ve otomobil kısmına meraklıyım :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.