Şimdi Ara

ODTÜ İSTATİSTİK 18.656

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Popüler kültürün ve sıralamaların önemsizliğini bize gösteren çekiştir.

• 11 bin civarı kapatabilir

40 öğrenci alıyor bölüm, hocaları bölüm ögrencilerine çok ilgili olduğunu duydum, mezun sonrası destek diğer bölümlere görede çok fazlaymış.

Türkiye dereceye ilk 15 bin ve altına girip derdinizi anlatamayacağınız bölümlerden yani "0 sıralama ile niye orayı yazdın, o bölüm ne yahu " denilecek bölümlerden

1- Matematik Mühendisliği

2- İstatistik

3- Fen Edebeiyat bölümleri(Fizik, Kimya, Biyoloji)

• Mezun kalitesi ve potansiyeli yeni keşfedildi sadece izlemede kalın. top 10'a yerleşti bu sene, 2 seneye top 5 bölümü olacak odtü'deki sayısal bölümlerin.

• Odtu istatistiğe az bile

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mezun kalitesi yeni keşfedilmedi aslında. Eskiden mezun kalitesi bu kadar da yüksek değildi. Sadece şu farkedildi:

AI denilen şey kabaca aslında 50 yıldır istatistik dediğimiz şey. En büyük değişim silikon teknolojisi sayesinde devasa boyutlarda artan hesaplama gücümüz.

ODTÜ İSTATİSTİK 18.656

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çöp bölüm.

• sus boomer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ok loser.

• Zamaninda ceng icin tercih etmedigim bolum burasıydı.. Cok fazla dusunmustum en son cengte karar kilmistim.. Bana soracak olursaniz trde sokmez bu tip dusunceler.. Stat cikisli oldugunuz icin de staj ve ise yerlesme konusunda yuksek ihtimal ile sikintilar cekiyorsunuzdur.. Bence Cs cikisli olmak her turlu avantaj kisacasi..

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Bizde is bulamayan yok.. 4.sinifta ise giriyor devam ediyor herkes.. 1 yil tecrube ile mezun olunuyor.. Alanim data degil.. Icinde ml ve kodlamanin da bulundugu farkli bir alan..(Data da giriyor ancak master gerekiyor) Dom alınmayan, iyi ds alınmayan, algoritma analizi iyi olmayan bir yerde okumayi dogru bulmuyorum.. Stat veri biliminin sadece bir toolu.. Dedigim gibi genelde iyi dsciler cs cikisli oluyor. Bununla ilgili makaleler de var hatta bakabilirsin. Cevap vermene gerek yok ben kendi cevremde stat cikislilardan yola cikarak bir gözlemimi dile getirdim.. Ytu, hacet gibi okulardan mezun tanidiklarim var cunku.. Forumda tartistigim arkadas sen miydin hatirlamiyorum. Ancak, birisiyle tartistigimizda en son adimda cengin daha optimal oldugu kanisina varmistik.. Ancak, statistical analysis gibi taraflara kayacak birisi icin stat daha optimal olurdu yuksek ihtimal ile.. Ancak algorithmic trading veya data managment gibi alanlar icin cengin daha mantikli oldugunu dusunuyorum. Kisacasi cogunluk ile cs major birisi icin sektor daha acik.. Data science cok genis bir alan ve hangi alana kaymak istedigine gore stat cikisli mi ceng cikisli mi olman gerektigi degisecektir kisacasi.. Ancak, genel anlamda cs cikisli olmayi daha dogru bulan birisiyim.. On yargim falan yok ikisini de iyi arastirdim ve biliyorum sadece.. Ad hominem yapmayi birakip birkac tane arguman uretirsen daha saglikli bir elestiri getirmis olurdun bu arada. Basarilar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 29 Ağustos 2023; 11:26:57 >

ODTÜ İSTATİSTİK 18.656

Evet stat kullanila toolardan sadece bir tanesi... Stat ve ds farkli alanlar zira. Staj problemi yok bizim bolumde.. Bulamanyan da kimse olmadi.. Bizim kontenjanin cok daha yuksek olmasina rağmen. Sizinki sadece 40.. Yukarida yazdigim gibi trde ceng cikisli olmayi daha dogru bulanlardanim.. Kendi fikrimi belirttim ve neden tercih etmedigimi belirttim sadece.. Ml icin bana gore bir master gerekiyor.. Zaten ml dedigin sey neredeyse mattan olusuyor.. Ds icin ve benim yonelmek istedigim alan icin PhD yapilmali mi diye konusuyorum arkadaslarimla mesela.. İyi dsciler cs cikisli dedigim bizim ulke icin de gecerli.. Odtu stat mezunu bir tanidigim var. (Dsci olarak calisiyor. 60k falan aliyor). Ortalamada kac mezundan kaci iyi dsci oluyor biliyorum oralarda.. Risk managment ve belli alanlar bence de cok guzel.. Bankalarda buralara da kayilabilir.. Buralara kayan da cok fazla zaten.. Istedigim alan finans ile icli disli ve masterimi buna gore yapacagim.. Master yapacagim yer de ceng, cs , econ , mat, stat mezunlarini kabul ediyor mesela.. Ceng sadece turkiye icin koyulmus olabilir bence:D. Dedigim gibi belli alanlar icin stat cikisili olmak daha iyi olsa da. Genel anlamda ceng cikisli olmayi daha dogru buluyorum.. Sadece kendi fikrimi belirtmeme bu kadar alinman ve ustume saldirmani da manidar buluyorum..

Edit: Ustteki mesaji editlemissin..

ODTÜ İSTATİSTİK 18.656

Bu iyi bir cevap olacaktir sanirim.. Stat cok onemlidir ancak, Kullanilan bircok tooldan birisidir. Data sciencetaki top 20 skills boyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 29 Ağustos 2023; 12:1:38 >

• Kim ne derse desin abartılı sıralama. Tabii mühendislikler bu kadar uçmuşken normal. 18kya tıp harici başka ne yazabilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • leş bölüm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam iki mesajdir sizin bolumde is sikinti var demeye getiriyorusun cunku :D. Neyse anlastigimiza sevindim. Basarilar dilerim.

• Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

çok kibar ve sabırlısınız tebrik ederim.

• AI ve data science alanındaki muazzam gelişmelerden dolayı bu sene sıralaması 5-10k arasında olacağını düşünüyorum.

Veri bilimi demek istatistik demek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.